Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Zynga, PopCap'i 1 Milyar Dolara Satın Alamamış

Electronic Arts, PopCap Games'i satın alarak büyük bir adım attı

     PopCap'i satın alma savaşı bildiğiniz gibi Electronic Arts'ın galibiyeti ile sonuçlandı. Zynga ve Tencent gibi firmaların da bulunduğu bu büyük mücadele ile ilgili bazı ayrıntılar da ortaya çıkıyor.
 
     Anlaşmayı yakından izleyen kaynaklar Zynga'nın Popcap'i satın almak için 1 milyar dolar nakit teklif ettiğini, ama PopCap yetkililerinin  bu öneriyi reddettiklerini söylüyor. Peki Electronic Arts, PopCap'i nasıl 650 milyon dolar nakit ve 100 milyon dolarlık sermaye karşılığında nasıl satın aldı?
 
    Aslında durum oldukça açık. Electronic Arts ve PopCap arasındaki anlaşma 2012 finansal yılının sonunda başlayacak. Yani EA 2012-2013 yıllarında PopCap'in kârından pay elde edemeyecek. PopCap'in vergiler ve hisse sahiplerine ödenecek paraları saymazsak yıllık kazancının 343 milyon dolar olduğunu hatırlatalım. Bu süreçte PopCap'in kazanacağı parayı da göz önüne alırsak firmanın EA ile anlaşması sonucunda kazanacağı para 1.3 milyar dolara yükseliyor.
 
    Sonuç olarak PopCap kendisi için en kârlı anlaşmayı yaptı ve Electronic Arts ile el sıkıştı. Bakalım EA, PopCap'e ödediği bu yüksek ücretin karşılığını alabilecek mi?
 
     Bu arada 2000 yılında kurulan PopCap Games'in 2002 yılında Microsoft tarafından 5 milyon dolara satın alınmak istendiğini de hatırlatalım. Tabi o zamanlar PopCap ünlü bir firma değildi.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak vg247 Plants vs Zombie iPhone PC PopCap Games Xbox 360 DS
Lords of Shadow'dan Simon Belmont Videosu Capcom Vancouver'ın Yeni Sitesi Açıldı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

raggea5

14.7.2011 11:46:52

+1
quote:

kökleri baya eskiye dayanıyormuş popcap ın :)
200 yılında kurulmuş :D:D

BSC Misafiri

14.7.2011 11:35:14

0
kökleri baya eskiye dayanıyormuş popcap ın :)
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Plants vs Zombies ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
2 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız