Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Yerli: "PC'ciler, Gelecek Nesilden Korkmayın!"


     Açıkça söylemek gerekirse daha önceden Crytek'in ismini röportajlarda zar zor duyardık, şimdi ise bırakın Crytek'i, firmanın CEO'sunu her hafta yeni bir röportajda görüyoruz. Bu röportajlardaki konular ise hep aynı şey üstüne. Bu kez CVG'ye konuşan Yerli, PC oyuncularına bir mesaj verdi.
 
      E3'te verdiği röportajda Cevat Yerli, "Bence PC oyuncuları gelecek nesil konsollardan asla korkmamalı. PC her zaman göz önünde olacak. PC platformuna her zaman yeni içerik tipleri sunuluyor. Son dönemdeki Free to Play sistemi bunun en başarılı örneği. Crytek olarak biz de bu türü denemeye başlayacağız." açıklamasını yaptı.
 
     Free to Play oyunların kalitesinden söz eden Yerli, "AAA kalitedeki bir oyunun Free to Play olmasında hiçbir sakınca yok. Şimdiye kadar kimse denemedi fakat biz risk alıp gelecekteki AAA oyunlarımızı Free to Play yapacağız. Bu konuda birilerinin liderlik yapması gerek." eklemelerinde bulundu. 
 
     Röportajında Cevat Yerli, batılı oyuncuların ve oyun yapımcılarının Free to Play oyunları bir problem olarak gördüğünü söylerek, bu anlayışı değiştireceklerini dile getirdi. 

Bu haberin bağlantısı
URL
PC crytek crysis cevat yerli playstation xbox free to play
Valve, Dota 2 Turnuvalarına Bilet Satacak Resident Evil 6'dan 19 Dakikalık Oynanış Videosu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

despair

19.7.2012 15:54:03

0
Tps olarak bir örnek vermek istiyorum, geçenlerde steam üzerinde APB reloaded adındaki oyunla karşılaştım. Oyunun içeriği kafa dağıtmak ve stres atmak için birebir, fakat oynanış; son yıllarda oyun firmalarının vuruş hissiyati, gerçekçilik ve tatmin edebilirliğinin üzerinde durduğu zamanlarda, bu özellikleri dikkate alan oyunculara göre tatmin edici olmamış.Oyundaki fikir gayet hoşmuş aslında (hırsız polis kovalamaca vs..). Fakat oyunda arabanın içindeyken çevre etkileşimleri, yayan giderken yaptığı etkiden daha iyi ve bu yüzden arabadan inmek istemiyorsunuz. Sanki arabanın içindeyken ve dışındayken farklı dünyalardasınız. İnsanlarla yüz yüze kapışmalarda Crossfire adındaki f2p oyunundaki motoru kullandıklarından şüpheleniyorum. Tek kelimeyle berbat. Umarım bundan sonra çıkacak free to play oyunlarda böyle baştan savma yapımlar değilde gerçekten sattıkları eşyalara nazaran aldıkları paraların hakkını verecek türden oynanabilirliğe sahip olurlar. Yoksa artık kimse yemiyor basit ve ucuza kaçılmış çok fazla kar amacı güden oyunları.

Wayward Son

23.6.2012 19:46:06

0
quote:

Orijinalden alıntı: dragon18tr

Sen beni yanlış anlamışsın elbette diğerleride önemli ancak mesela dövüş oyunlarında oyundan zevk alman için konuyu bilmene gerek yok yada konusunun olmasına sonuçta bizim tek yapabildiğimiz karşidakini pataklamak ancak bu oyunda yüksek grafikler olsa daha çok keyif aliriz tabi her oyunda geçerli değil bu
Orası öyle hocam. Konu Crytek ve Crysis diye, FPS diye grafik dışındaki öğelerin önemini vurguladım. Yoksa bir yarış oyununda, dövüş oyununda, spor oyununda teknik detaylar önemlidir :)

dragon18tr

23.6.2012 19:28:35

0
quote:

Orijinalden alıntı: Wayward Son

Ben de istiyorum gerçekçi grafikler merak etme. Ama sen diğer konuları kırpıp sadece ortaya grafik atarsan o da tatmin etmez. ''Benim oyundan beklentim sadece grafik'' diyen varsa da açsın benchmark yapsın, grafik modu kursun belli oyunlara, eğlendirsin kendini.
Sen beni yanlış anlamışsın elbette diğerleride önemli ancak mesela dövüş oyunlarında oyundan zevk alman için konuyu bilmene gerek yok yada konusunun olmasına sonuçta bizim tek yapabildiğimiz karşidakini pataklamak ancak bu oyunda yüksek grafikler olsa daha çok keyif aliriz tabi her oyunda geçerli değil bu

BSC Misafiri

22.6.2012 16:38:13

0
Neden korkalım ki adamım? Siz oyunları PC kullanarak geliştirdiğiniz sürece içimiz rahat.

CrazyToones

22.6.2012 15:36:01

0
He F2P yapın premiumdan paraları kırın.

BSC Misafiri

21.6.2012 17:45:08

0
Tüm firmalar yeni nesil konsollarla birlikte pc'yi iyice geri plana itmeyeceklerine dair söz versin korkmayalım biz de. Var mı böyle bir garanti yok. Bu nesilde çok çektik bu konudan. Hala Ghost Recon çıkacak pcye de oynayacağız hale bak.

Wayward Son

21.6.2012 16:06:45

+1
quote:

Orijinalden alıntı: dragon18tr Wayward Son Herkesin oyun beklentisi başkadır kimisi konuya derinlik ister kimisi gerçekci grafikler sen güzel eleştirmişsin ama fazlada abartmışsın.
Ben de istiyorum gerçekçi grafikler merak etme. Ama sen diğer konuları kırpıp sadece ortaya grafik atarsan o da tatmin etmez. ''Benim oyundan beklentim sadece grafik'' diyen varsa da açsın benchmark yapsın, grafik modu kursun belli oyunlara, eğlendirsin kendini.

BSC Misafiri

21.6.2012 15:10:51

+2
yeni nesiller de pcnin gücüne yetişemezse zaten almanın ne anlamı var? mevcut konsollar eğlence açısından gayet kullanışlı.çok büyük bir görsel fark sunarsa ancak alınabilir.

deerhunter1980

21.6.2012 11:56:01

-3
ya bu adam degilmiydi ilk Wii U haberleri ciktiginda konsolun donanimi cok iyi diyen sonra ayni konsola oyun yapmaya yanasmayan sonra Crysis konsollarda asla calismaz deyip getiren arti oyunun konsollarda daha iyi duruyor diyen.Abicim turkcemizde cok guzel bi ata sozu var bunun icin burda solemicem ayip olur.EEE yeter bi kardesim azicik mutevazi ol yav madem bu kadar pc yi seviyosun yeni konsollarin asla yanina yaklasamiyacagini savunuyosun o zaman bize bi urun koy bunu kanitlicak elini opelim.Bi yandan diyorumki bu adam ins yaniliyordur aksi halde butun platform oyuncularina gecmis olsun gorsel olarak cag atlmadan uzun yillar daha bu kalitede oyun oynariz bi yandan da diyorumki bu solediklerinin hepsi bos cikarsa adamin bu piyasada ve oyuncularin gozunde ne hale gelecegi.Ne geregi var kardesim kotulemenin birak bi urunler piyasaya ciksin hepimiz kendi gozumuzle gorelim o zaman ne soluceksen sole adamin amaci ne yahuu???

thugs_life

21.6.2012 11:02:12

0
quote:

Orijinalden alıntı: batangunes87 2013 de ps 4 çıksın, 2014 de ps 5 çıksın, 2015 de ps 6 çıkarsınlar isterseler her sene çıkarsınlar yinede PC'nin gücünü geçemezler... çünkü PC'ler her yıl parça çıkarıyor..
yav adamların amacı konsol üretirken pc nin gücünü geçmek değil siz öyle sanıyorsunuz bence konsol kullanım olarak rahat ve özel oyunlarıyla yeterince çekici sana göre bunu pc gerçekleştiriyorsa onu kullanırsın pc vs ps3 yada xbox rekabeti sadece sizin kafanızda var adamların amacı bu değil..

thugs_life

21.6.2012 10:56:35

0
bence Yerli oyun yapımında kolaya kaçıyor grafiklere abanıp oyun tarafı görmezden geliniyor yani ben crysis in bayat bir oyun gibi olmasını kendime yediremedim beklentim yüksekti crysis beni eğlendirmedi ama grafiklere hayran hayran baktım orası bir gerçek her şey ne yazık ki grafik değil artık dümdüz git önüne geleni vur mantığı bir kenara koyulmalı

dragon18tr

21.6.2012 10:35:59

0
Wayward Son Herkesin oyun beklentisi başkadır kimisi konuya derinlik ister kimisi gerçekci grafikler sen güzel eleştirmişsin ama fazlada abartmışsın.

Mactavish-

21.6.2012 05:49:18

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Wayward Son Cevat Yerli kimdir ki eleştirilmesin? Şu ana kadar yaptığı oyunlarda grafik dışında bir şey sundu mu? Sunamadı. Bilimkurgu hastası ben bile sevemedim, sevemiyorum. Derinliği olmayan, sadece belli coğrafyalarda geçen, bana ''Crysis evreni'' hissiyatı yaratamayan bir yapım. Evet görsellik olarak rakipsiz bir motor, ama oyun olmak başka bir kavram. Cevat Yerli kendini bir Warren Spector, Sid Meier, John Carmack, Peter Molyneux vs. sanmayı bırakıp ciddi anlamda sırf GRAFİĞİYLE değil, BÜTÜNÜYLE rakipsiz bir oyun ortaya koymalı. Daha şu saydığım isimlerin tırnağı değil ama maşallah çene hepsinin toplamından fazla. Satış rakamları ortada, şu yorum yazdığımız sitenin editörlerinin yorumları ortada, genel yorumlar ortada. Türklerin gururu tarzından yorumlara hele gülüp geçiyorum. Ucuz milliyetçiliği bırakıp bunun yanında grafik deliliğinden vazgeçelim. Etrafta teknoloji demosu çok var çünkü.
AA Kitlesi çekememiş.

BlackBeasT

21.6.2012 05:01:43

0
Cevat Yerli konsolardan kazandığı ile yetinmeyip "PC oyuncusu yeni nesilden korkma F2P ile periyodik olarak sizi paranızı alacağız" zamanında oyun demoları para ile satılmalı diyende Cevatcığımdı.PC oyuncusu zaten yeni neslin içinde ,oyun konsolarını bekliyoruz yetişsinler diyerekten Cevat arkadaş hangi nesildesin sen yahu sen gelemiyorsan biz gelek

deerhunter1980

21.6.2012 01:09:08

-3
bu adam kadar yanli bi oyun yapimcisina daha rastlamadim exclusive oyun yapan firmalar da dahil.

rodri

21.6.2012 01:08:27

0
quote:

Orijinalden alıntı: Artizt

Oyunu temel olarak adından da anlaşılacağı gibi " Oynaması bedava " oluyor . Ama her F2P'de oyundaki daha güçlü daha iyi silahlar gerçek paraya dayanıyor . Ve ülkemizde görülen F2P'ye olan bebelerin düşkünlüğü *paha biçilemez* insanı kazıklamaktan başka bir şey değil . Bi' yerden sonra düzenli para yatırmaya başlıyorsun onlarca liran gidiyor .
saçmalık olur. crysis 2 de yaratıklardan topladığımız maddeleri parayla satacaklar, extra zırh modülü 10$, gaus tüfeği 15$. o kadar şeyle niye uğraşalım ki, bir kere verelim parasını 70-80tl kafamıza göre takılalım. sanırım korsanın önüne geçmek için yapılan bir çalışma.

BSC Misafiri

21.6.2012 01:01:01

+1
Bi Ea bi Activision ceosu konuşunca bravo Cevat yerli konuşunca aowww

BSC Misafiri

21.6.2012 01:00:15

0
yabancılar korksun :D

stun

21.6.2012 00:58:22

0
astrolevent 20.06.2012 22:23:17 fanboy oldugun profil resminden belli sen f2p yapısını bilmeden konuşuyorsun.. adam ete boka para istiyicek kutuludan daha fazla para çıkıcak cebinden... özel silahlar parayla olucak herkezin parası konuşucak..

Artizt

21.6.2012 00:54:53

0
quote:

Orijinalden alıntı: rodri arkadaşlar, bu "free to play" denen olay tam olarak nasıl oluyor? atıyorum crysisi ücretsiz indirip, bazı silahları kullanabilmek için para ödeyip satın mı almak gerekiyor?, nasıl oluyo? bence en iyisi kutulu oyun.
Oyunu temel olarak adından da anlaşılacağı gibi " Oynaması bedava " oluyor . Ama her F2P'de oyundaki daha güçlü daha iyi silahlar gerçek paraya dayanıyor . Ve ülkemizde görülen F2P'ye olan bebelerin düşkünlüğü *paha biçilemez* insanı kazıklamaktan başka bir şey değil . Bi' yerden sonra düzenli para yatırmaya başlıyorsun onlarca liran gidiyor .

deerhunter1980

21.6.2012 00:28:33

-2
quote:

Orijinalden alıntı: cold_winter dikkatimi çekti öylemi denk geldi bilemeyeceğim ama deerhunter1980ın yorumları hep en az 4-5 tane eksi alıyor :)
dogrulari soyleyince maalesef bole oluyor kocum be

rodri

21.6.2012 00:27:57

-1
arkadaşlar, bu "free to play" denen olay tam olarak nasıl oluyor? atıyorum crysisi ücretsiz indirip, bazı silahları kullanabilmek için para ödeyip satın mı almak gerekiyor?, nasıl oluyo? bence en iyisi kutulu oyun.

skullomania

21.6.2012 00:10:32

0
cevat yerli nin crytek üzerinden bireysel açıklamalar yapması kişisel egolarıdır ve tatminidir. böyle açıklamalar yaptığında o açıklamalar ona yapışır ve crytek bundan zarar görür, prestij kaybeder. ilerisi için daha fazla prestij kazanmak istiyorlarsa daha az laf daha fazla icraat yapmaları lazım

JustInCase

21.6.2012 00:06:02

-1
dikkatimi çekti öylemi denk geldi bilemeyeceğim ama deerhunter1980ın yorumları hep en az 4-5 tane eksi alıyor :)

Gamer-sense

20.6.2012 23:51:23

0
F2P mantığı neredeyse her oyunu ele geçirmeye başladı.CRYTEK'in de bu yönde ilerlemesi oyun sektörü açısından kötü bir haber.Çünkü F2P, DLC soygunculuğunun bir üst modeli.Ha bunu doğru uygulayan oyunlar var ama genelde durum böyle.Kısacası örnek vermek gerekirse.CRYSİS 2'yi F2P olarak düşünün.Sonra oyundaki silah eklentilerini,nanosuit modüllerini para ile 10-20 $ gibi fiyatlara aldığınızı düşünün hanginiz bu oyundan zevk alırsınız?AAA kalitedeki oyunları F2P yapmayı düşündüklerini söylüyorlar.Bu tarz oyunlar genel olarak hikayesi,sunumu, oynanabilirliği bir bütün olan oyunlardır.Bunların herhangi biri para karşılığı parça parça satıldığı zaman, o oyunun AAA olmasının bir anlamı kalmaz çünkü oyun AAA bir oyun olması için bu öğelerin bir bütün olması gerekir. Birde şunu söylemek istiyorum.Cevat YERLİ'yi eleştirmek bu sitede yasak oldu.Sempati duymanızı anlayabiliriz çünkü bende duyuyorum.Ama en ufak bir eleştiri yapan kişi fanboy ilan ediliyor.Ben ise açıkçası CRYTEK'den yaptığı açıklamalardan soğudum.Son bir senelik zaman diliminden bahsetmiyorum.CRYSİS 2 ile beraber benim pek bir beklentim kalmadı.Niye mi?Size Cevat YERLİ'nin Şubat 2010'da ülkemizdeki bir oyun dergisi ile yaptığı röportajın bir bölümünü gösteriyim. Soru:Bu defa CRYSİS 2 multiplatform olarak geliştiriliyor.Bu tarzda oyun yapmanın sizin için avantajları ya da dezavantajları nelerdir? CY:Multiplatform'a geçmemizin kesinlikle yararları var.MPF oyun geliştirmek aşırı detaylarda kaybolmamızı engelliyor,böylelikle ileriye götürmek istediğimiz özellikleri çok daha fazla ve etkili şekilde odaklanabiliyoruz.şu anda piyasada birçok başarılı mpf shooter var ve şimdi CRYSİS 2'nin bu gruba girme zamanı geldi. Şimdi bu açıklamalar ile son 1 ay boyunca duyduğumuz açıklamaların çelişkisine bakın.Ne demek istediğimi anlayacaksınız.

BSC Misafiri

20.6.2012 23:30:00

0
@aCAN.v "niye bu şirket dışında konuşan yok" Sebebi belli, Cevat beyin saçmada olsa her konuda hep bişeyler söyleyip gündemde kalmak gibi bi kaygısı var.. Artık çoğunlukla kendisinin yada şirketinin adı geçen başlıklara tıklamıyorum bile..

Firaristt

20.6.2012 23:27:01

+1
Bizim yeni konsollardan korktuğumuz yok da Cevat Reyiz sen ne yaptın bu bilgisayarlara? Bastın poligonu bastın poligonu... Ne düzgün DLC, ne exc, ne bir şey. Kaplamaları da gördük Crysis 2'de... Warhead'ın yeni motorla yapılmış halini kırpsak o kadar olur yani... Assassins Creed serisinde de tam tersi basıyorlar kaplamayı basıyorlar kaplamayı modellemeler zayıf... Max Payne 3 güzeldi o konuda ama o da oynadığım kadar sinematik video izletiyor...Yok mu düzgün optimizasyonlu pc'nin hakkını verecek oyun? Şimdilik yok... O zaman oyun firmalarına sorarlar konsola laf ediyorsunuz pc'i övüyorsunuz madem de siz ne yaptınız o zaman? Artık konsol ve pc versiyonları ayrı geliştirilmeli bence... Gerekirse fiyatlar artsın ama verdiğimiz paranın karşılığını alalım. BF3'e laf ettirmez bu sitenin üyeleri ama kimse kusura bakmasın o kadar da ahım şahım değil grafikleri. En son ayarlarda modellemelere Crysis 2'den biraz kaliteli kaplamaları koymuşlar o kadar...Civ V Gods & Kings yükledim maşallah en son ayarlarda 2-3GB VRam'i haybeye kullanıyor, o kullandığı belleğe değecek hiç bir şey yok ortada... Pc'e adam akıllı oyun bekliyoruz...

aCAN.v

20.6.2012 22:56:34

0
abi cevat yerli işini en iyi şekilde yapsa suan her fırsatta papağan gibi durmadan tekrarladığı ve durmadan övdüğü pc yi en iyi şekilde oyununu yapar pc ye exc. oyun yapar pc kullanıcısını memnun eder kardeşim her fırsatta kötülediği beğenmediği konsollara oyun yapmayıp tepkisini gösterip konsolculardan para koparmaya çalışmaz adam kötülediği cihazlardan para kazanıyor ya...(belki suanki nesilde haklı ps3 xbox 360 çok geride kaldı ancak daha çıkmamış bir konsolu kötülemesi sony bize hiç bir bilgi vermekten kaçındığı cihazları durmadan yetersiz demesi .yani sonyden daha fazla biliyorsan sen yap kardeşip.birde ne çabuk tanıdı konsolları bi oyun yap yani bak tanış konsollarla yani.. ps3 o yetersiz cihazlarla sony exc oyunlarla neler başardı yetersiz dediğin konsollarda yani :) ...birde oyun şirketleri yeni konsollarla tanıştı biz niye tanışamadık .. bu oyun şirketleride ağzı ne kadar sağlam yani hiç sızan bilgi konsolların şekli yok..

clear_

20.6.2012 22:37:30

+2
Pc varken konsola laf düşmez. ATASÖZÜ..

a_e_b

20.6.2012 22:24:17

+1
bakın olaya şu açıdan bakmak lazım sadece konsol vs. pc diye bir rekabet yok xbox vs. ps3 diye bir rekabet vardır nvidia vs. amd diye bir rekabet vardır dell vs. lenovo diye bir rekabet vardır. sizinki şunun gibi bişi: abi ben şimdi ipad 2 mi alıyım yoksa htc sensetion xl mı? bakınız bir kere ps3 ve xbox 360 'ı isterseniz 70" full hd 3d led tv de oynaybilirsiniz ama elinizdeki makine zaten 10 senede bir çıkıyor. Ya şunu düşünün neredeyse her sene ekran kartı işlemci kasa vs. çıkıo ayda bir güncellerştirme çıkıo bilmem sulu soğutma, 5 tane fan fln ile soğuo pcler. O yüzden bence aynı kefeye bile konulması hata

astrolevent

20.6.2012 22:23:17

+2
@PsiKoman arkadaşım sonuna kadar haklısın. bu millete aaa kalitedeki bi oyunu adam freetoplay yapıcam diyo. tüm yapımcılar merakla bekliyor acaba nasıl bir sonuç alacak crytek. işe yarayacak mı. tutacak mı. biz de girsek mi diye. adam cesaret etmiş. risk alıyoruz demiş. bir şeyleri değiştirmenin vakti geldi demiş. millet hala fanboyluk peşinde. arkadaş bu milletin önüne half life 3 ü en iyi oyun motorunda en iyi hikaye ve örgülerle en başarılı bir şekilde bile sunsan yine bi bk kusur bulup çıkartırlar ortaya ya...k gibi...

capoeira_GS

20.6.2012 22:20:53

0
Eyvallak Cevat reyiz PC asla eskimez veya konsollardan geri düşmez Pc platform olarak her zaman öndedir keşke bütün oyun yapımcıları aynı şeyi söylese

nightwolfking79

20.6.2012 22:17:51

0
artık çoğu oyun pc yede çıkıyor. mgs 5 solid snake bile pc için çıkacakmış. kojima cevat yerli ile toplantı yapmıştı acaba neler dönüyor...

skullomania

20.6.2012 22:15:35

0
cry engine güçlü bir oyun motoru ama crysis serisinde daha fazla silah seçeneği olabilirdi. çünkü o kadar gelişmiş teknoloji ortamı (oyun içi zaman bağlamında söylüyorum) arasında silah opsiyonları da bi hayli fazla olabilirdi bence. çünkü cod de 10m de 10 tane silah değiştiriyordun ve sırf silahların kodlamsınla uğraşmamak için adamlar ikinci oyunu 8gb yaptılar 5-10 silahla oyunu ilerlettiler

PsiKoman

20.6.2012 22:09:49

+7
Adam AAA bedava oyun yapıcam diyor siz hala bıdı bıdı zaten sizi anlıyamıyorum paralı oyun yapsa dert bedava yapsa dert.Bir de konsol fanları sanırım çoğu firmanın bilgisayara kaymasını çekemiyor.Siz isteseniz de istemeseniz de oyun Pc'de oynanır.Biz full hd 60 fps oynarken siz 30 fps ve dandik görüntüde.

Wayward Son

20.6.2012 21:38:39

-6
Cevat Yerli kimdir ki eleştirilmesin? Şu ana kadar yaptığı oyunlarda grafik dışında bir şey sundu mu? Sunamadı. Bilimkurgu hastası ben bile sevemedim, sevemiyorum. Derinliği olmayan, sadece belli coğrafyalarda geçen, bana ''Crysis evreni'' hissiyatı yaratamayan bir yapım. Evet görsellik olarak rakipsiz bir motor, ama oyun olmak başka bir kavram. Cevat Yerli kendini bir Warren Spector, Sid Meier, John Carmack, Peter Molyneux vs. sanmayı bırakıp ciddi anlamda sırf GRAFİĞİYLE değil, BÜTÜNÜYLE rakipsiz bir oyun ortaya koymalı. Daha şu saydığım isimlerin tırnağı değil ama maşallah çene hepsinin toplamından fazla. Satış rakamları ortada, şu yorum yazdığımız sitenin editörlerinin yorumları ortada, genel yorumlar ortada. Türklerin gururu tarzından yorumlara hele gülüp geçiyorum. Ucuz milliyetçiliği bırakıp bunun yanında grafik deliliğinden vazgeçelim. Etrafta teknoloji demosu çok var çünkü.

BSC Misafiri

20.6.2012 21:33:37

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Bütün herkes konuşur. Bütün oyun yapımcıları, ceo'lar... Ama Cevat YErli konuşunca boş konuşuyor öyle mi? Anlamıyorum neden bu sitede herkes Cevat Yerli'yi sevmiyor.
çünkü bu sitenin %90 nı konsol fanı :)

REV0

20.6.2012 21:28:45

+1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Bütün herkes konuşur. Bütün oyun yapımcıları, ceo'lar... Ama Cevat YErli konuşunca boş konuşuyor öyle mi? Anlamıyorum neden bu sitede herkes Cevat Yerli'yi sevmiyor.
İşini hakkıyla yapan biri olduğu için. Bilirsin halk boş iş yapan salakları göğe çıkarırız (kiloyla sanatçı bozuntusuna yapıldığı gibi) işini hakıyla yapan olduğu zaman da, eleştirmek için bir bahene ararız. Cevat Yerli'ye yüklenilmesindeki sebep bu. Hadi sıkıysa sen yap dediğin zaman da eleştirenlerin alayı vınn

2K

20.6.2012 21:24:43

0
Koskoca oyun yapımcıların forumdaki bazı tipler gibi PC vs. Konsol tartışması yapma sebebini anlamıyorum her ikisi de her zaman olacak işte de geç.

batangunes87

20.6.2012 21:17:44

0
2013 de ps 4 çıksın, 2014 de ps 5 çıksın, 2015 de ps 6 çıkarsınlar isterseler her sene çıkarsınlar yinede PC'nin gücünü geçemezler... çünkü PC'ler her yıl parça çıkarıyor..

aykut291

20.6.2012 21:11:25

-2
Of Baydı artık!

HoLLyqan

20.6.2012 21:05:50

+2
Türk ün gururusun CEVAT YERLİ !

Artizt

20.6.2012 20:56:19

-5
Atıp tutuo bu da habire otursun oyun yapsın o zaman .

ToReDox5

20.6.2012 20:47:46

+2
Parası olan adam neden korksun ki zaten.2 yılda bir full sistem yenileyecek parası olan adam bütün konsolları alt üst eder tabi.

deerhunter1980

20.6.2012 20:40:15

-6
adam ne dedigini iyice bilmememin konumuna geldi heralde pc bi zaman sonra donanim olarak daha guclu olcak ama o gucu kim kullanicak ayri mesele.Piyasada su an gtx690 diye bi kart var kim kullaniyor bu gucu hic kimse o zaman ne onemi kaldi daha guclu donanimin? Kaldiki ben dediklerine inanmiyorum adam yeni nesil konsollara resmen cop gozuyle bakiyor kusura bakmayin ama bana pek de inandirici gelmiyo dedikleri.F2P olayi ayri bi vurgun olayi.Para istiyor adam belli ve yaptigi motora kimse ilgi duymuyor piyasada cok iyi olmasina ragmen adam dert yaniyor bundan.Bence yeni nesiller geldiginde Cevat Yerli buyuk bi hevesle bu konsollara oyun yapacaktir derdi elinde bulundurdugu pc fanlarini kaybetmemek.Daha gecen bi haberde Epic in yaptigimiz motor en iyisi ve yeni nesil konsollarda cok iyi dedi ee kardesim adamlar niye yalan solesin anlamadim gitti Yerli nin bu yeni nesil konsol takintisini hic anlamadim.

Celtic Warrior

20.6.2012 20:30:55

-4
PC'ciler korkmaz ağzının suları aka aka bakarlar oyunlarımıza.

Mactavish-

20.6.2012 20:21:54

-5
Beleş oyun istemiyoruz paralı olsunda bi boş konuşma ve içi boş grafikli oyun yapma ondan sonra bol bol konuş.

Mr.Humble

20.6.2012 20:19:33

+1
quote:

Orijinalden alıntı: WITHM

quote:

Orijinalden alıntı: WITHM <blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: fetok12<br><br>şu warface harika oyun ya 4 gündür sabah akşam oynuyorum oyun süper</blockquote><br><br>Oyuna nasıl ulaştığını kısaca açıklar mısın acaba? Nereden indireceğim, nasıl kayıt olacağım gibi?
http://wf.mail.ru/ arkadaşlar oyun çok süper pb wolfteam warrock hepsine bin basar kesinlikle tavsiye ediyorum !

Walter Hartwell White

20.6.2012 20:16:57

0
Bu aralar çok konuşuyor ama doğru şeyleri söylüyor mantıklı kabul edilmesi gerek.

CHARISMATIC

20.6.2012 20:08:31

0
ne korkacaz kıcı kırık bır konsol deılmı bana verırız bır ekran kartı parası alırım somyanın altında dursun arada cıakrırız oynarız pc bambaska o cozunurluk o netlık yemısım konsolunu

profxxx

20.6.2012 20:07:08

-8
500tl lik cihazın verdiği grafiğe ulaşmak için 1000-2000tl veren adamlardan korkacaksın tabiki =)

nazmi123

20.6.2012 19:56:36

0
korkan kim cevat konsolcular bizden korksun :D

AutumnRain

20.6.2012 19:55:27

+1
Adam doğruları söyleyince hemen boş konuşuyor isn't ?

AutumnRain

20.6.2012 19:53:26

0
Korkan yok :D

BSC Misafiri

20.6.2012 19:48:31

+1
değişen hiçbirşey olmayacak!!!!

- The Stig -

20.6.2012 19:39:42

0
yap gardaş ben senin arkandalarınım! Hep destek tam destek Yerli gardaşi sen merak etme! Sen yeter ki yap..

nikeut

20.6.2012 19:39:32

-10
Yaw Cevat Yerli Yersiz konuşma .!

BSC Misafiri

20.6.2012 19:33:38

+4
Bütün herkes konuşur. Bütün oyun yapımcıları, ceo'lar... Ama Cevat YErli konuşunca boş konuşuyor öyle mi? Anlamıyorum neden bu sitede herkes Cevat Yerli'yi sevmiyor.

WITHM

20.6.2012 19:29:58

0
quote:

Orijinalden alıntı: fetok12 şu warface harika oyun ya 4 gündür sabah akşam oynuyorum oyun süper
Oyuna nasıl ulaştığını kısaca açıklar mısın acaba? Nereden indireceğim, nasıl kayıt olacağım gibi?

Rayquaza

20.6.2012 19:28:48

+4
PC Forever

aCAN.v

20.6.2012 19:17:50

-2
quote:

Orijinalden alıntı: cahitdikici Bende konsolcuyum ama pcnin herzaman bur adim daha onde oldugu bir gercek yeni nesildede boyle olacaktir sonucta konsol surekli kendini yenileyen bir sistem degil
anlamadığım bişe var pc nin bir adım öne geçmesi için biraz zaman ihtiyacı yokmu abicim yani yeni nesil konsollar çıkar çıkmaz pc bir adım öne mi geçecek konsollar çıkışından 3 yıl sonra mesela belki konsollardan bir adım öne geçebilir ama arada o kadar açılacağını sanmıyorum ..birde kim o sisteme sayip olacak yani :) yine konsollar daha kullanışlı olacak konsolada herkesin sistemi esit pcde öylemi yani senin ne kadar güçlü pc olsun o güçte oyun yapılmayacak ...

Wayward Son

20.6.2012 19:14:07

0
AAA oyunu F2P yaparsan, AAA cinsinden de yolarsın milleti. Adıyla uygulaması bu kadar çelişen bir sistem yoktur.

BSC Misafiri

20.6.2012 19:13:43

0
korkan kim?

BSC Misafiri

20.6.2012 19:13:41

-6
Konsollar şu an bile satışları, ödülleri silip süpürüyor. Gelecek nesilde PC'nin hali ne olur düşünün . Cevat yerli de boş konuşup durmasın crysis 3'ü sadece PC yapsaydı madem. Ne halt yedikleri belli degil.

cahitdikici

20.6.2012 19:11:00

0
Bende konsolcuyum ama pcnin herzaman bur adim daha onde oldugu bir gercek yeni nesildede boyle olacaktir sonucta konsol surekli kendini yenileyen bir sistem degil

Mr.Humble

20.6.2012 19:06:48

0
şu warface harika oyun ya 4 gündür sabah akşam oynuyorum oyun süper

aCAN.v

20.6.2012 19:06:25

+1
yine başladık ya bu haberler boş en kısa sürede sony ve microsolf dan yeni konsollardan bilgi istiyoruz yoksa bunlar insan beynini yıkamaya çalışıyor..bir insan kaç kez tekrarlar kac kez kötüler yani yeni nesil böyle yeni nesil söyle .. sanki tek bunların elinte yeni nesil konsollar niye bu şirket dışında konuşan yok bu kadar..ilk başta konsolu tani be abicim ne çabuk tanıştın :) birde sony ve microsolf bir bildiği vardır dimi sen onlarda daha mı iyi biliyorsun ..

profxxx

20.6.2012 19:01:17

-5
tamam Cevat yeter boş konuştuğun.Konuştukça soğuyorum adamdan

mgsmus

20.6.2012 18:57:41

+1
İçerik olarak daha dolgun oyunlar bekliyoruz. 6 saatlik oyunlara 100 tl vermeye başladık artık.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PC
+ TAKİBE
AL
99 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız