Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Yeni Xbox'ta ATI GPU'su Kullanılacak

Yeni nesil Xbox'un 2012 sonrasına sarkacağına kesin gözüyle bakılıyor.
Xbox'ın grafik alt yapısı için Nvidia ile çalışan ancak Xbox 360'ta, ATi üretimi Xenos GPU'suna yer veren Microsoft, Xbox 360'ın elde ettiği ciddi satış başarısından sonra üçüncü jenerasyon Xbox konsolu için de ATi ile çalışacak gibi görünüyor.

Endüstriyel kaynaklara dayandırılan yeni haberlere göre Xenos GPU'sundan memnun olan Microsoft, AMD-ATi ile yola devam edecek.

2010 için planlanan ancak yaşanan küresel ekonomik kriz sonrasında 2012 yılına ötelendiği belirtilen 3. jenerasyon Xbox konsolu için çalışmalarını sürdüren Microsoft, yeni nesil konsol savaşında bayrağı önde göğüsleyen isim olmayı hedeflerken, ID Software'in endüstrinin efsane isimlerinden birisi olmayı başaran kurucu-yöneticisi John Carmak, PS4 ile Sony'nin ilk çıkan isim olacağını iddia etmişti.

3. jenerasyon Xbox konsolunda kullanılacak GPU'nun 28nm üretim teknolojisiyle hazırlanması ön görülürken, mimari özellikleri açısından henüz herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak xbox 360 xbox 720 microsoft Ati nVidia AMD
Yeni Video Formatımız: Artılar ve Eksiler Yeni Dark Void Ekran Görüntüleri

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox 360
+ TAKİBE
AL
54 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız