Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Yeni Killzone 3 Detayları

Image and video hosting by TinyPic


Bu nesilin en çok konuşulan yapımlarının başında yer alan Killzone serisinin 3. oyunu bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde resmen duyurulmuş ve oyunla ilgili ilk detaylar ortaya konulmuştu.

Guerilla Games'in merkezinin bulunduğu Amsterdam'da düzenlenen etkinlikle birlikte otoriteler oyun hakkında daha fazla bilgi sahibi olma şansını yakalarken Eurogamer sitesi fırsattan istifade ederek Guerilla Games'den Steven Ter Heide ile Killzone 3 hakkında ufak bir söyleşi yaptı.

Bu söyleşi ile birlikte kesinleşen ve ortaya çıkan tüm Killzone 3 detaylarını toparlayıp şu şekilde sıralayabiliriz ;

- Killzone 2'de bazı oyunculardan gelen tepkilerden dolayı ve oyunda yer alacak olan yeni oynanış elementlerinden dolayı ( Jetpack kullanımı , Yumruk Yumruğa yakın dövüş seçeneği ..vs ) Killzone 3'ün daha duyarlı kontrollere sahip olacağı belirtiliyor.

- Killzone 2'de gözle görülür yükleme ekranları olmamasına rağmen ( Oyundaki yüklemeler sinematik videolar devreye girdiğinde yapılıyordu ) oyun esnasında bazen ortaya çıkan streaming sorunu Guerilla'nın da dikkatini çekmiş olacakki bu sorunun Killzone 3'te yaşanmayacağı şimdiden hatırlatılıyor.

- Killzone 2'nin hikayesi her ne kadar etkileyici ve sürükleyici olsa da bazı yönlerden eleştiriler almıştı ( Ör: Ana karakterlerin sıradanlığı ). Bu nedenle Killzone 3'ün hikayesi konusunda Hollywood'dan bazı önemli isimlerden yardım alındığının altı çiziliyor.

- İkinci oyunda diyaloglar aşırı derecede argo ve küfür içeriyordu. Killzone 3'te böyle diyaloglarla karşılaşmayacağımızın şimdiden müjdesi veriliyor.

- Oyunun Killzone 2 gibi 720p çözünürlükte çalışacağı belirtiliyor. Bununla birlikte Killzone 3'ün hem 3D hemde standart versiyonunun 30 fps'de çalışacağı hatırlatılıyor.

- Killzone 2'den sonra piyasaya sürülen Uncharted 2 ve GOW 3 gibi dev yapımların Killzone 3'ün geliştirilmesi konusunda Guerilla'ya yol gösterdiği ve ilham kaynağı olduğu açıkça belirtiliyor. Avatar filminin de Guerilla'yı etkileyen bir başka faktör olduğu gerçeğini de hatırlatmakta yarar var.

- Oyunun tümünü Killzone 2'de olduğu gibi Sev'in perspektifinden oynayacağız.

- Killzone 3'teki bölümler Killzone 2'deki tipik bir bölüme göre 10 kat daha büyük olacak şekilde tasarlanmış durumda. Bununla bililkte Killzone 3'te bulunan yeni elementler ve devasa haritalar sayesinde Killzone 2'den farklı olarak oyuncuya kendi rotasını belirleme imkanı tanınıyor. ( Bu konuda devreye giren en önemli elementlerden birisi Jetpack )

- Bazı oyunlardaki planlanmış yapay zekanın aksine Killzone 3'te bulunduğu duruma göre hareket eden ve buna göre reaksiyon gösteren bir düşman yapay zekası ile karşılaşacağımız belirtiliyor. ( Killzone 2'de genel anlamda büyük beğeni toplayan düşman yapay zekasının Killzone 3'te daha da gelişmiş bir biçimde karşımıza çıkartılmak istendiği görülüyor )

- Killzone 2'de oyuncular olarak genelde siper almak zorunda bırakıldığımız bir oynanışla karşılaşmıştık. Killzone 3'te ise yeni eklenen oynanış elementleri sayesinde ( Ör: Yumruk yumruğa yakın dövüş seçeneği , Jetpack kullanımı vs ) oyuncunun çok daha özgür bırakıldığı bir oynanış vaad ediliyor.

2011 yılında piyasaya çıkacağı açıklanan oyunun Killzone 2'ye oranla daha uzun süren bir hikaye moduna sahip olacağının da müjdesi veriliyor.

Son olarak Killzone 3'ün yayınlanan en yeni ekran görüntülerine buradan göz atabilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Killzone 3 Guerilla Games Sony Fps
Mafia 2'nin Fizikleri Bambaşka Ninety-Nine Nights II'nin Demosu Çıktı

Zack Fair

27.5.2010 21:42:04

0
Bir yerde okumuştum da: James Cameron oyunun yapımında bizzat rol alacakmış(Yaratıcı Yönetmen olarak) Olursa süper olur.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Killzone 3
+ TAKİBE
AL
57 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız