Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Yeni Bir Platform Deneyimi: Saviorless

 
 
Yandan görünümlü yapısı ile beraber ilgi çekici platform ve macera unsurlarının bünyesinde barındıran ve esrarengiz bir kasabada bulunuyor. Diğer taraftan bu yapımda dikkat çekici ortamlara geçiş yapabiliyoruz. Saviorless bizi ilgi çekici maceraya çıkarmayı hedefliyor. Oyunda yer aldığımız süre boyunca hikaye odaklı bir yapı ile karşılaşıyoruz. Bu yapıyı elbette oyunda doğrudan görebiliyor ve aynı zamanda farklı platform unsurlarının, tuzaklarının ve zorluklarının burada olduğunu deneyimleyebiliyoruz.
 
Oyunda ilerlediğiniz esnada farklı ortamlara doğru gidebiliyor ve bu ortamları keşfedebiliyoruz. Oyunda yer aldığınız süre boyunca 2 boyutlu platform zorluklarıyla karşılaşıyoruz. Görsel deneyimle beraber oyunda daha fazla merak konusunun olduğunu görebiliyor ve bir oyuncu olarak buradaki karakteri kontrol etmeye çalışıyoruz. Oyunda yandan görünümlü bir kamera bakış açısı bulunuyor. Dolayısıyla haritayı ve manzaraları doğrudan görebiliyor ve karakterinizi bu şekilde yönetebiliyorsunuz.
 
Klasik bir platform oyunu olarak karşımıza çıkmayı hedefleyen ve aynı zamanda hikaye odaklı olan bu yapım geliştirici ekibin belirttiğine göre hikayesi ile beraber ön plana çıkmaya hazırlanıyor. Aynı zamanda bu hikaye elbette anlatımla beraber daha da ilgi çekici hale getirilmek isteniyor. Dolayısıyla oyunda güzel bir hikaye anlatımı ile beraber eğlenceli ve macera içerikli bir deneyim bize sunulmak isteniyor ve bu deneyimi de bu oyunda yaşamaya hazırlanıyoruz.
 
 
 
Oyunda esrarengiz bir rehberin çağırdığı bir karakter olarak bulunuyoruz. Bu karakteri dilediğimiz gibi yönetebiliyor ve aynı zamanda temel hareketlerini burada öğrenmek durumunda kalıyoruz. Zaten ona da yapabileceklerimiz oldukça sınırlı olarak karşımıza çıkıyor. Ve bununla beraber de mucizevi toprakları araştırmak ve keşfetmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre elle çizilmiş sanat eserleri bulunuyor. Bu sanat eserleri ve animasyonlarla beraber oyunda gerçekten güzel bir şekilde yer alabiliyor ve aynı zamanda burada yer aldığımız süre boyunca tüm unsurlarla beraber karşılaşabiliyor ve kurtarıcı olma yolunda ilerlemeye çalışıyoruz.
 
Etrafı keşfederken çeşitli ipuçlarını yakalamaya çalışıyor, sanat eserlerini elimize alabiliyor, geçmiş anılara buradan da oradan geçiş yapabilir, yasak topraklara doğru ilerleyebiliyor ve tehlikeli yolda burada hayatta kalmaya çalışıyoruz. Hikaye açısından bakacak olursak, birden fazla kez bu hikayenin temasının işlendiğini ve aynı zamanda farklı oyunlarda gördüğümüzü aktarabiliriz. Ancak bu yapım içerisinde bu durumun farklı şekillerde ele alındığını ve aynı zamanda kurtarıcı olmayı arzulayan ve kararlı bir çocuk olan Antar ile ilerlemeye çalıştığımızı görebiliriz. Umarız ki güzel bir deneyimi bizlere aktarır. Gülen adalara doğru ilerleyebildiğimiz ve zorlu patikalarda yer alabildiğimiz yapımda yol boyunca birçok engelimiz olduğunu aktarabiliyoruz. Zaten platform öğelerinin yer aldığı bu yapımında zorlu platform unsurlarının bulunduğunu ve aynı zamanda bu unsurları aşmak için de farklı şekillerde eylemlerde bulunmamız gerektiğini belirtebiliyoruz.
 
 
 
Fantastik bir dünya içerisinde yer alan bu yapımda elbette üst düzey yapıların olduğundan bahsedebiliriz. Etrafta üst düzey bir yapının olduğunu aktarabilir ve aynı zamanda burada arka planda canlı ortamların bulunduğunu söyleyebiliriz. Bu karanlık yolculukta tuhaf ve farklı canlıların ve yaratıkların bulunduğunu aktarabiliriz. Oyunda irili ufaklı düşmanların haricinde bir de patron savaşlarının olduğunu belirtebiliriz. Elle çizilmiş animasyon tarzında hazırlanmış bu yapım içerisinde gerçekten de ilgi çekici ortamlarla karşılaşırız ve kendine özgü senaryoların bulunduğunu belirtebiliriz. Esrarengiz bir bölgede bulunduğumuz esnada arka planda yer alan unsurların ne kadar canlı olduğunu ve hareket ettiğini direkt olarak görebiliriz. Diğer taraftan oyunda hikaye odaklı bir yapı yer alıyor ve bu hikaye odaklı yapı ile beraber düşman tasarımlarını ve çeşitli karakter tarzlarının ön plana çıktığını aktarabiliriz. Bir yandan arkada hikaye anlatılırken diğer yandan ise ilgi çekici platform unsurları ile ve düşman çeşitliliği ile beraber oyunda yer alabiliyoruz.
 
Düşmanları ortadan kaldırmak için farklı hamlelerde bulunabiliriz ama doğrudan düşmanlara karşı gelemiyor, onların hamlelerine karşı boyun eğmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz ve elimizde herhangi bir silah veya unsur bulunmuyor. Dolayısıyla bir düşmana karşı açtıktan sonra onları platform unsurları ile beraber ortadan kaldırmak ve yaptığımız hareketlere bağlı olarak da onları tuzağa düşürmemiz gerekiyor. Büyüleyici bir film müziği ile beraber deneyimlediğimiz bu yapımda ilgi çekici manzaralarla beraber ilerleyebiliyor, yolculuğumuzu zenginleştiren atmosferik ortamlarla karşılaşabiliyor ve görsel olarak gerçekten de dikkat çekici bir yapının olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü bu tarz oyunlarda arka plandaki yapıların gerçekten de ne kadar ilgi çekici olduğuna göre oyuncuların oyunda yer alma süresini değişkenlik gösterdiğini aktarabiliyoruz.
 
 
Keşfedilecek tuhaf bir dünyanın yer aldığı bu yapımda, animasyon tarzında hazırlanmış bir ortamın ve düşmanların bize sunulduğunu aktarabiliyoruz. Örneğin, dikkat çekici ve korkutucu bir patron savaşı ile karşılaştığımızda, bu patronun nasıl saldırdığını öğrenmek ve akabinde karakterimizle birlikte hamle yapmak oldukça önemlidir. Karakterimize zaten yapabileceğimiz belli başlı hamleler bulunuyor, bunları sayacak olursak zıplamak, sağa sola kaçınmak, eğilmek ve daha fazlası. Bu temel hareketlerle birlikte patronun saldırılarından veya diğer bir deyişle düşmana saldırılarından kaçmaya çalışıyoruz. Onların yaptığı hamlelere karşı boyun eğmemeye başlıyor ve yapılan hamlelere karşı bu şekilde kaçma tepkisi verdikten sonra onları tuzağa çekebiliyoruz. Ancak bu şekilde onları ortadan kaldırabilir ve karakterimizi bu şekilde hayatta tutabiliriz.

Nefes kesen manzaralarla ve arka plan atmosferleriyle beraber yer alabileceğimiz bu yapımda, yukarıda bahsettiğimiz özelliklerin dışında aynı zamanda 3 farklı oynanabilir karakterin olduğunu aktarabiliyoruz. Burada yer alan her bir karakterin kendine özgü yetenekleri bulunuyor ve bu yeteneklerle beraber belli zorluklara karşı gelebiliyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca farklı karakterleri kontrol edebiliyor ve bu karakterler arasında istediğimiz şekilde geçiş yapabiliyoruz. Bu geçiş yapma ile beraber kendimizi aslında dinamik bir oyun deneyimi ile buluyoruz.

Oyunda 3 farklı karakterin bulunması, elbette oynanış açısından zenginliği beraberinde getiriyor. Çünkü sadece bir karakterle oynanabilseydi, bu standart bir yapı ile sunulmuş olurdu. Ancak farklı karakterler arasında geçiş yapmak ve bu karakterlerin yeteneklerinden faydalanmak gerçekten de oyundaki oynanış açısından zenginliği ortaya çıkaran unsurlar arasında bulunuyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca tüm bu karakterleri kullanmak ve bu karakterlerle beraber çeşitli planlar yapmak tamamen bizim işimiz oluyor.
Diğer taraftan, oyunda ilgi çekici karakter tasarımları, düşman tasarımları ve daha fazlası yer alır. Bunlarla beraber yer aldığımız süre boyunca yolculuğumuz boyunca zenginleşen bir platform içeriğinin bulunduğunu aktarabiliyoruz.
 
 
 
Tuhaf bir dünya içerisinde yer alabildiğimiz ve büyüleyici ortamlarda kendimizi bulabildiğimiz bu yapımda farklı bölgeler bulunuyor. Bu bölgeleri dilediğimiz şekilde keşfedebiliyor, her bölge içerisinde istediğimiz şekilde yer alabilir ve aynı zamanda burada hayatta kalma mücadelesini verebiliyoruz. Aynı zamanda oyunda farklı platform unsurları ve bulmacaları bulunuyor. Bunları çözmek için etrafı iyice araştırmamız gerekiyor ve farklı karakterlerle beraber bu bulmacaları çözmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.

Oyunun özünde platform ve bulmaca içeriği bulunuyor. Bu özle beraber yer aldığımız süre boyunca içerisinde bulunduğumuz adanın sırlarını açığa çıkarmaya çalışıyor ve bu sırları açığa çıkarmak için de elimizdeki yetenekleri güzel bir şekilde kullanmamız gerekiyor. Keşif ve bulmaca yolculuğunda meraklı bir çocuk olarak yer aldığımız bu yapımda güzel bir maceraya çıkmaya hazırlanıyor, yolumuza çıkan tehlikeleri ortadan kaldırmaya çalışıyor ve gizlenen tehlikelerden kaçarken aynı zamanda eski kalıntıları da ortaya çıkarabiliyoruz. Yani oyunda aslında bir nevi antik kalıntıların olduğunu ve diğer taraftan bu antik kalıntılarla beraber yolumuzda gizlenen tehditlerin ne kadar tehlikeli olduğunu farkına varmaya çalışıyoruz.

Oyun içerisinde bu tarz bir yapının olduğunu aktarabiliyor ve bu yapıyla beraber de dilediğimiz şekilde ilerlemeye çalışıyor ve aynı zamanda bu yaptığımız hamlelerle beraber düşmanlardan kaçmaya çalışıyor, platform unsurlarını en iyi şekilde halletmeye başlıyor ve aynı zamanda bizi kovalayan düşmanların üstesinden gelmek için farklı hamleler de bulunabiliyoruz. Örneğin, bizi kovalayan birkaç düşmanın olduğunu aktarabilir ve bu düşmanların gerçekten de korkutucu bir şekilde bize sunulduğunu söyleyebiliriz.
 
 
 
Bu düşmanlardan kaçmak için önümüze çıkan kutuları kullanabilir, ilerdeki ipi kullanmak için ona doğru hamle yapmaya çalışabilir ve ipi kullanarak yukarıya doğru çıkarak düşmanları geride bırakmaya hazırlanabiliriz. Dolayısıyla düşmanlara karşı gelebileceğimiz bir yapının burada olmadığını aktarabilir ve elimizi herhangi bir silahın veya diğer unsurların olmadığını da söyleyebiliriz. Bu şekilde düşmanlardan sürekli olarak kendimizi kaçarken bulabiliriz. Kaçma işi oyunda aslında temel hedef olarak karşımıza çıkar ve bu temel hedefi yerine getirmek için de elbette karakterimizin yeteneklerini ve becerilerini doğru şekilde kullanmamız gerekiyor.
 
Kurtarıcı rolünde bulunduğumuz esnada içerisinde bulunduğumuz dünyaya musallat olan bir takım düşmanlar bulunuyor. Oyunda aynı zamanda yukarıda bahsettiğimiz gibi direkt olarak saldırabileceğimiz ve bu saldırıları gerçekleştirebildiğimiz silahlar bulunmuyor. Ancak bazı noktalarda ve bazı bölümlerde düşmanlara karşı gelebileceğimiz araçları bulabiliyoruz. Örneğin, bir bölge içerisinde elimize alabildiğimiz bir saat ile düşmanlara karşı gelebiliyoruz. Bu saatle düşmanlara saldırabiliyor ve onları ortadan kaldırmak için farklı hamlelerde bulunabiliyoruz. Yakın menzilli dövüş sistemi ile beraber yer aldığımız bu yapımda, sadece bazı noktalarda bu saldırıları kullanabiliyor ve diğer kısımlarda ise sürekli olarak kendimizi kaçarken ve kovalarken deneyimleyebiliyoruz.
 
 
 
Zorlu patronlarla yüzleşebileceğimiz ve kaderimize boyun eğmeyeceğimiz bu yapımında tüm engellere karşı gelmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve kurtarıcı rolünü üstlendiğimiz bu yapımda, kaderimizle aramızda duran sorunları ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Hikayenin beklenmedik bir şekilde sonuçlanabileceği bu yapımda, her bir unsurun bizi yok etmek için burada bulunduğunu ve bu unsurların üstesinden gelmek ve yaptığımız hamlelerle düşmanları ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor.
Oyunda gerçekten de ilgi çekici bir platform oluşturulduğunu aktarabiliyoruz.
 
Kabus gibi canavarlarla savaşabileceğimiz ve kurtarıcı rolünü üstlenebileceğimiz bu yapımda, aynı zamanda etrafta bulunan sayfaları toplayabilir ve arkanızda bıraktığınız hatıraları tamamlayabilirsiniz. Adaları keşfedebileceğiniz ve adalar içerisinde gezip tozabileceğiniz bu yapımda, kısaca toparlayacak olursak, yandan görünümlü bir hikaye platform deneyimi bizi bekliyor ve macera boyunca dilediğimiz şekilde yer alabiliyoruz. Oyunda aynı zamanda ilerlediğimiz süreçte farklı yeteneklerin ve zorlu bulmacaların bize sunulduğuna da aktarabiliyoruz. Eğer bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun aynı zamanda Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilirsiniz. Diğer taraftan, 2 Nisan tarihinde çıkış yapacak.

Bu haberin bağlantısı
URL
Saviorless
Sand Land'in PC ve Konsollar İçin Demosu Yayınlandı Planetiles ile Kendi Dünyanızı Oluşturabilirsiniz

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız