Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Yaralıları Tedavi Edebileceğiniz War Hospital, 11 Ocak'ta Geliyor

 
 
Brave Lamb Studio S.A. tarafından geliştirilen ve Nacon tarafından yayınlanacak olan hayatta kalma, strateji, yönetim oyunu War Hospital, 11 Ocak tarihinde geliyor.
 
Serbest kamera yönetimi ile beraber savaş içerisinde yer aldığımız ve bu savaştaki kıvılcımları azaltmaya başladığımız yapım içerisinde istediğimiz şekilde toplumsal bir hayatta kalma deneyimi elde edebiliyor ve bu deneyimle beraber de kendimizi 1. Dünya Savaşı içerisinde bulabiliyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca burada yer alan hastaneleri kontrol edebiliyor, buraya gelen yüzlerce yaralıyı tedavi edebiliyor ve savaş alanının bir nevi meleği olma durumuna geçiş yapabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu temel ile beraber yer alıyor ve bu temeller üzerine kurulmuş olan oyun içerisinde gerçekten de o savaş atmosferinin güzel bir şekilde bizlere aktarıldığını söyleyebiliyoruz.
 
Savaş atmosferi gerçekten de güzel bir şekilde bizlere sunuluyor ve bu atmosferle beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Oyunda daha çok karanlık bir tarz yer alıyor ve bu tarzla beraber de etraftan silah seslerini, top mermilerini ve daha fazlasını görebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde gerçekten de tam bir savaş içerisinde yer aldığımızı deneyimleyebiliyor ve hissedebiliyoruz. Geliştirici ekip gerçekten de bu durum üzerine oldukça çalışmış durumda ve burada güzel bir deneyim elde etmeye hazırlanıyoruz diyebiliriz.
 
Bunun dışında oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca hayatta kalma türü bizlere aktarılıyor ve bu türle beraber de oyunda bir İngiliz sahra hastanesine kontrol ediyoruz. Bu hastane içerisinde istediğim bir şekilde tüm yönetim ve kontrolleri elimize alabiliyor ve bu yönetim kontrollerini elimize aldığımız sürece ise hem personelleri hem de ekipmanları burada kontrol ediyor ve bunların yeterli olup olmadığını da sürekli olarak denetleyebiliyoruz. Oyunda kullandığımız ekipmanlardan hastane içerisinde yer alan personellere kadar oldukça fazla detay bulunuyor ve bu detayları oyun içerisinde sürekli olarak görebiliyor ve bunlarla beraber de elbette oldukça dikkat etmemiz gerekiyor. Personellerin yeterli olması ve aynı zamanda ekipmanların da bu kapsamında doğru ve düzgün bir şekilde kullanılması oldukça önemli diyebiliyoruz.
 
 
 
Dünya Savaşı içerisinde yer aldığımız bu yapımda bir İngiliz savaş doktoru olarak bulunuyor ve bu doktor statüsüyle beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Kendimize ait bir odanın bulunduğu bu yapım içerisinde sürekli olarak yaralıların hastanemize geldiğini görebiliyor ve buradaki yaraları iyileştirmek tamamen bizim işimiz oluyor. Bu yaraları iyileşirken elbette ekipmanlarımızın bir kısmını kullanabiliyor, personellere burada kontrol edebiliyor, Fransız cephesinde savaşan İngiliz askerleri ile beraber oyundaki yerimize alabiliyor ve bunun dışında ise bir hayat kurtaran binayı kontrol edebiliyoruz. Elimizde bulunan hastaneyi kontrol ederken pek çok unsura dikkat etmemiz gerekiyor. Burada elbette sürekli olarak yaraları iyileştirmek belirli kaynakları harcamamızdan geçiyor. Dolayısıyla o yönde bu kaynakları temin etmek ve bu kaynaklarla beraber yaraları iyileştirmek elbette büyük bir mücadelenin başlangıcını temsil ediyor.
 
İnsanlığı kurtarmak için elimizden geleni yapmaya çalıştığımız yapım içerisinde sürekli olarak farklı binalar içerisinde gezip tozabiliyor ve bu binalarla beraber de yaralılara iyileştirmek için elimizden geleni yapabiliyoruz. Oyunda belli bir alan yani bölge içerisinde yer alıyor. Bu bölgede sağa sola doğru ilerleyebiliyor, burada çeşitli tıklamalarla beraber simülasyon unsurlarını görebiliyor ve bu binaları dilediğimiz gibi yönetebiliyoruz. Kamera bakış açısı burada serbest olarak karşımıza çıkıyor ve istediğiniz şekilde yakınlaştırıp uzaklaştırabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda bu tarz bir serbest mekaniğinin yer alması elbette güzel bir deneyimin başlangıcına temsil ediyor. Bunun dışında içerisinde bulunduğumuz bölge elbette savaşın dışında kalan bir yer olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla burada yer aldığımız süre boyunca herhangi bir savaş içerisine girmiyor ve burada sadece insanları iyileştirmek ve yaraları tedavi etmek için bulunuyoruz.
 
Sahra hastanesinde bulunduğumuz ve hastaneyi dilediğimiz gibi yönettiğimiz yapım elbette zorlu bir içeriği bizlere sunuyor. Çünkü burada yer aldığımız süre boyunca siz de biliyorsunuz ki zamanla hareket etmek ve zamanı doğru bir şekilde kullanmak oldukça önem arz eder. Buraya gelen yaralıların elbette durumu bazıları kritik olabiliyor, bazıları ise daha kolay tedavi edilebilir bir şekilde karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla burada yaralılara karşı doğru tedaviyi vermeniz gerekiyor ve bunları iyileştirmek için de elbette birtakım kaynakları kullanmanız lazım. Bunun dışında oyunda her ne kadar yukarıda savaş alanı dışında olduğumuzu söylesem de elbette burada savaşın atmosferini ve manzarasını işitebiliyor ve aynı zamanda görebiliyoruz. Böylece topçu mermilerinin kulak tırmalayıcı atışlarını burada deneyimleyebiliyor ve kendimizi gerçekten de o top sesleri ile beraber ölümün eşiğinde hissettiğimizi hissedebiliyoruz. Oyunda bu tarz savaş mekaniklerini ve savaş içeriğinin bizlere sunulduğunu görebiliyor ve askerleri iyileştirmek için de burada istediğimiz şekilde bir tesis kurabiliyoruz.
 
 

Tüm bu özelliklerin dışında elbette topçu atışlarının oldukça yakın patlamaları ile beraber uyandığımız çeşitli anlarda bulunuyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca daha çok karanlık bir atmosferin bizlere sunulduğunu aktarabiliyor ve bu karanlık atmosferin ise ortada bulunan çatışmalardan kaynaklandığını söyleyebiliyoruz. Yaraları iyileştirebileceğimiz ve yaraları tekrardan savaşa sokabileceğimiz yapının içerisinde askerleri iyileştirmek için bir takım tesisler kurabiliyor ve bu tesislerle beraber de elbette çeşitli ekipmanlar da kullanmamız gerekiyor. Bunun dışında farklı aletler ve yöntemler de burada karşımıza çıkabilir ve bu yöntemlerle beraber hastaları ve yaraları kolayca iyileştirme yoluna geçebiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca siz de göreceksiniz ki farklı farklı durumlarda çeşitli seçimler yapmamız gerekiyor ve bu seçimler oyun içerisinde gerçekten de oldukça önem arz ediyor.

Oyunda bulunduğumuz sürece yaptığımız her bir seçim burada etkili bir şekilde karşımıza çıkıyor ve bunun akabinde ise seçimlerimiz uzun süreli olarak oyuna etki ediyor diyebiliriz. Dolayısıyla burada yapacağımız seçimleri oldukça dikkatli bir şekilde yapmamız ve uzun süreli yani ileriyi düşünerek bu seçimleri gerçekleştirmemiz lazım. Bu konuya da dikkat ettikten sonra elbette oyun içerisinde daha başarılı bir hastane yönetimi sürdürebilir ve savaş alanında yer alan yaraları bu kapsamda hızlı ve kısa bir süre içinde iyileştirebilirsiniz. Hayatta kalanları kurtarabileceğimiz ve kurtulanlarla beraber tekrardan yol alabileceğimiz yapımda küçük bir topluluk kurabiliyor ve kendimize ait bu alan içerisinde gelişip büyüyebiliyoruz.

Bunların dışında oyun içerisinde belli bir becerileri keşfetme durumuna geçiş yapabilir ve burada personellerimizle beraber hastaları kurtarma yoluna geçebiliyoruz. Ateşkes sürelerinin de yer aldığı yapım içerisinde doğru bir şekilde doğru zamanda bu ateşkesi içerisinde hızlı bir şekilde yaraları tedavi edebilir ve ateşkes süresinin oldukça hızlı bir şekilde değerlendirmeye alabiliyoruz. Dolayısıyla hayat kurtarmaya çalıştığımız ve hayat dolu bir oyuna aktarılacağına şimdiden söyleyebiliyoruz. Oyunda aynı zamanda gerçeğe yakın ekipmanların bulunduğu söyleniyor ve geliştirici ekibin belirttiğine göre gerçek hayatta nasıl bir ekipman kullanılıyorsa ve hastane içerisinde yer alan hangi aletler bulunuyorsa bu aletler de aynı şekilde bu oyun içerisinde yer almaya hazırlanıyor ve gerçek hayattan esinlenen bir yönünü bizlere aktaracak diyebiliyoruz.
 
 
 
Oyunda, kendi bölgemizi geliştirebileceğimiz ve kampımızı yükseltebileceğimiz bir teknoloji ağacı bulunuyor. Bu teknoloji ağacı, elbette yeni gelişmeleri ve becerileri bizlere sunmayı hedefliyor. Bu beceriler ve teknoloji ağacı içerisinde yer alan gelişmelerle beraber, kendi kampımızı ve bölgemizi yükseltebiliyor ve aynı zamanda hem hastanemizdeki verimi arttırabiliyor, hem de yaraları daha hızlı bir şekilde iyileştirebiliyoruz. Bunun dışında, hızlı ve etkili personelleri de bünyemize dahil edebiliyor ve personel yetiştirme konusunda da elbette üst düzeye ulaşabiliyoruz. Dolayısıyla, oyunda yer aldığımız süre boyunca, bu teknoloji ağacı içerisinden istediğimiz şekilde kendimizi geliştirmek ve bölgedeki gelişmeleri takip etmek oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu yapı içerisinde aynı zamanda inşa etme ve yönetim unsurları da elimize veriliyor ve burada dilediğimiz gibi farklı binalar inşa edebilir ve inşa ettiğimiz binaları da en etkili ve en iyi şekilde kullanmaya hazırlanıyoruz. Dolayısıyla, oyunda yapabileceğimiz en iyi hamlelerden biri de bu teknoloji ağacı içerisindeki gelişmeleri takip etmek ve bir an önce yükseltmek.

Bu tarz oyunlar, elbette uzun süreli bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve yapacağımız hamlelerin de elbette karşılık bulduğuna göre biliyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, gerçekten de ilgi çekici bir detayını bünyesinde barındırdığını aktarabiliyor ve Sahra Hastanesi içerisinde yer aldığınız süre boyunca bu hastaneyi komuta edebiliyor, aynı zamanda personelleri de kontrol edebiliyorsunuz. Personel sayısının yeterince olmadığı durumlarda elbette elinizi taşın altına koyabiliyor ve ipleri burada tamamen elinize alabiliyorsunuz. Dolayısıyla, burada biraz daha fedakarlık yapmak için elinizden geleni yapmaya koyuluyor ve yaptığınız her hamleyle beraber de bir canı burada kurtarabiliyorsunuz. Elbette, tarihsel olarak nasıl bir gerçeklik sunuluyor o konuda herhangi bir bilgimiz bulunmuyor. Yani savaşların veya gidişatın tarihsel çizgiden mi ele alındığı şu an için söylenmiyor. Ancak, onun içerisinde böyle bir savaş atmosferine ve Birinci Dünya Savaşı temasının bulunduğunu söyleyebiliyor ve oyun içerisinde bu tarz detayların yer aldığını aktarabiliyoruz.
 
 

Kısaca toparlayacak olursak, oyun içerisinde gerçekten de başarılı bir şekilde canlandırılmış bir Fransız cephesi ortamı bulunuyor ve bununla beraber de kendinizi Sahra Hastanesi içerisinde bulabiliyorsunuz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca hem taktik hem de ahlak açısından çeşitli toplumsal hayatta kalma deneyimleri elde edebilir ve yaptığımız seçimlerle beraber de ne kadar etkili bir şekilde karar verdiğinizi görebiliyorsunuz. Oyun içerisinde diğer oyunlardan farklı olarak burada can almayı değil, sadece hayat kurtarmaya odaklı bir yapı bir yere aktarılıyor ve gerçekte bir şekilde tasvir edilmiş. Yani bizlere sunulmuş olan İngiliz Sahra Hastanesinin şartları içerisinde elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Oyunda gerçek ekipmanlardan ilham alınarak hazırlanmış modellemeler bulunuyor ve bunlarla beraber de yaraları ve bizlere gelen ağır yaraları burada iyileştirmeye çalışıyoruz.

Dahası, oyun içerisinde istediğiniz şekilde ekipmanlarınızı geliştirebiliyor ve aynı zamanda kendi bölgenizi, yani kampınızı yükseltmek için bir teknoloji ağacı içerisinde yer alabiliyorsunuz. Bu teknoloji ağacı içerisinde farklı farklı hamleler gerçekleştirebiliyor ve yaraları kısa sürede iyileştirmek ve ekipmanları en verimli şekilde kullanmak için bu geliştirmelerden faydalanabiliyoruz. Dolayısıyla, bu ağaç içerisinde yer alan gelişmeleri hızlı bir şekilde takip etmemiz gerekiyor.
 
 

Oyun, yukarıda da bahsettiğimiz gibi 11 Ocak 2024 tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve kendinizi can almaya değil de can kurtarmaya adamak istiyorsanız, bu oyunu bir göz atabilir ve bir şansı verebilirsiniz. Bunun dışında, oyunun Steam sayfası şu anda açık durumda ve dilerseniz sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
War Hospital
Time Survivors Tarihsel Karakterlerle Zorlu Roguelike Deneyim Sunuyor Human Resource Machine Epic Games'te Ücretsiz

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız