Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Yapımcılar: "Wii U, PS3 ve Xbox 360 Gücünde Değil"

E3 2011 sunumunda en dikkat çeken tanıtımlardan birisi de Zelda'nın HD haliydi.

   Nintendo'nun yeni konsolunda kontroller kadar görsel gücü de büyük merak uyandırıyor. E3 2011'de yayınlanan teknoloji demosu ve konsol için oyun geliştiren firmaların yaptıkları net olmayan açıklamalar dışında konu hakkında pek de bilgili sayılmayız. 
 
   HD grafiklere sahip olan ve 1080p çözünürlüğe kadar destek veren konsol hakkında gelen açıklamalara bakılırsa Nintendo Wii U, mevcut nesil konsollarının gücüne dahi eşit değil. Gamesindusrty.biz isimli sitenin yayınladığı makale, konsol için oyun geliştiren yapımcıların yorumlarına yer vererek böyle bir iddaada bulunmuş. Bu yapımcılarından birisi Wii U için şu yorumda bulunuyor: "Hayır, ne PS3 ne de 360 ile aynı seviyede değil. Görsel olarak bu konsolları yakalayamıyor."
 
    Bu fikre sahip olan sadece tek bir yapımcı yok. Oyun geliştiren bir diğer önemli yapımcı da bunu doğrulayarak konsol hakkında şu sözleri sarfediyor: "Evet, bu doğru. PS3 ve Xbox 360 kadar güçlü bir görsellik sunamıyor. Elbette bu iki konsola göre daha başarılı olduğu yönleri var. Donanım daha modern bir tasarıma sahip. Ancak diğerlerini pek yakaladığını söyleyemeyiz."
 
    Bazı Nintendo müşterileri şaşkına dönmüş olabilir. Zira PS3 ve Xbox 360'ın 5 yıl sonrasında çıkıyor olmasına rağmen, görsel anlamda aynı gücü sunamaması tartışmanın odak noktası. Ancak bu o kadar da basit değil. Görsel güç ve maliyet birbirini tamamlayan iki öğe. Uç nokta teknoloji ve güçlü grafikler konsolun marketteki fiyatını arttıracak etkenler. Ancak bilindiği gibi Nintendo, rakiplerine göre donanım olarak cepleri aşındırmayacak veya müşteriyi korkutmayacak ücretler sunmayı hedefler.
 
   Nintendo Wii U'nun en cezbedici yönü, yeni nesil kontroller. Konsolla birlikte sadece bir tane gelen ve LCD ekrana sahip olan tablet, oldukça maliyetli. Belki de bu yüzden Nintendo, konsolun GPU,CPU ve RAM gibi donanım özelliklerinden kısarak maliyet olarak ortalama ve müşteri tarafından arzulanan bir ücret ortaya çıkarmaya çalıştı. Konsol donanım ve yazılım satışlarının geride bıraktığımız yıl hem Japonya hem de Amerikada düşüşe geçtiğini ele aldığımızda, Nitendo'nun neden maliyet olarak ortaya uygun bir konsol çıkarmaya çalıştığını anlayabiliriz.
 
   Yani Nintendo yine görselliği değil yeni kontrolleri ön planda tutuyor. Yapımcılara göre de müşteriler, Wii U'nun kontrollerini sevecekler.
 
"Konsolla birlikte sadece tek tablet kontroller geliyor. Yenilikçi kontroller tam anlamıyla bağımsız değil ve konsola belli oranda yakın olmanız gerek. Konsolla birlikte gelecek diğer kontroller ise Wiimote'lar olacak. Bazı değişen faktörler olmasına rağmen, temelinde aynı kontroller. Oyunu tablet konrollerle oynayan oyuncu ile diğerlerinin aldığı keyif tamamiyle farklı. Herkes oyunu farklı bir açıdan oynayabiliyor. Aynı konsol, farklı oyuncular ve farklı kontroller. Nihayetindeyse farklı bakış açıları ve farklı hedefler."
 
    Nintendo'nun Wii U ile birlikte neler ortaya koyacağı ve markette nasıl bir başarı sergileyeceği büyük merak konusu. Akıllarda pek çok soru işareti var. Pek çok Nintendo hayranı, mevcut oyun serilerini sırf HD grafiklerle oynamak için dahi konsolu almaya hazır ama peki ya genel kitle? E3 2012'de konsolun donanımı hakkında net fikir edineceğiz. Markette neler yapabileceğini ise çıktığında göreceğiz.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gamesindustry.biz Nintendo Wii U nintendo wii u görsel gücü nintendo wii u donanım wi u tablet kontroller
Battlefield 3'ün Xbox 360 Güncellemesi Bugün! Yeni Batman: Arkham City DLC'si mi Geliyor?
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Stygián

4.4.2012 19:05:14

+1
Sanmıyorum.Böyle bir şey olsa Nintendo boş boşuna o kadar para harcayıp çıkarır mı konsolu.Karalama kampanyası...

Bowser Zeki

4.4.2012 11:01:48

+1
quote:

Orijinalden alıntı: cahitdikici ismi belli olmayan yapımcılar wii u gücsüz diyor ama adı belli yapımcı firmaların yorumları aşağıda THQ: "WiiU şu anki konsollardan oldukça güçlü ve 1080p'yi rahatlıkla yapabilir." Epic: "Şu anki konsolların yapamadığı çok şeyi kolaylıkla yapabiliyor" Crytek: "WiiU devkit'leri çok güçlü. O özellikler gerçekten çok iyi." Vigil Games: "En yüksek özellikteki PC'de çalıştırabileceğimiz oyunu bu tablette 5 dakikada çalıştırabiliyoruz." EA: "WiiU geçiş platformu değil, o gerçek bir yeni nesil oyun konsolu"
Iste bekledigim yorumdu. :D

cahitdikici

3.4.2012 22:49:01

0
ismi belli olmayan yapımcılar wii u gücsüz diyor ama adı belli yapımcı firmaların yorumları aşağıda THQ: "WiiU şu anki konsollardan oldukça güçlü ve 1080p'yi rahatlıkla yapabilir." Epic: "Şu anki konsolların yapamadığı çok şeyi kolaylıkla yapabiliyor" Crytek: "WiiU devkit'leri çok güçlü. O özellikler gerçekten çok iyi." Vigil Games: "En yüksek özellikteki PC'de çalıştırabileceğimiz oyunu bu tablette 5 dakikada çalıştırabiliyoruz." EA: "WiiU geçiş platformu değil, o gerçek bir yeni nesil oyun konsolu"

aterikasedi

3.4.2012 21:54:47

-1
Hani ps3'ten ve 360'tan %50 daha gucluydu ...

BSC Misafiri

3.4.2012 21:38:09

+1
cyberdejin wii u ya hangi oyunu yapıyorsun da gördün konsolu arkadaşım.

cyberdejin

3.4.2012 21:00:47

-1
Hayın neyine eksi verdiniz yorumumun anlamadım. wii U daha yeni günümüzü yakalayacak. ne yalan mı ! ?

Hyems

3.4.2012 20:03:55

+1
Tamamen bir oyuncu ama Nintendo'u özel olarak seven biriyim ve en kötü ihtimalle PS3 ile Xbox 360 seviyesinde olmazsa Wii U, U dönüşüyle Nintendo'nun kafasına atarım haberiniz olsun. Kontrolleri falan geç Nintendo, yemezler onu artık.

RedTurkei

3.4.2012 16:21:59

0
yukardaki zeldanın demosunu izleyipte bu tür saçma yorumlara gülmemek elde değil, detaylara,renklere ışıklara ve blura bakarmsınız çok net gösteriyor konsol gücünü

Bowser Zeki

3.4.2012 15:43:42

+1
Simdi ortalik dahada karisti. *.* Xbox360 dan 2 kat guclu ps3 ve xbox360 la ayni ps3 ve xbox360 dan dusuk yeni xbox xbox360 dan 7 kat guclu Bunlari kafaya takarsak timarhanelik oluruz. En iyisi E3 2012 yi beklemek. ._.

E_Aydin35

3.4.2012 14:34:10

+1
Her şirketin bir satış ve üretim stratejisi var bence bunları karşılaştırmak yerine başarılarını karşılaştırmak daha mantıklı olur..

Opricnik

3.4.2012 13:30:54

-1
kendi yorumunu katmadan edememiş talha aynacı . rezalet yani bu zamanda çıkıyor alet 2012'de 2005'te çıkan alletten güçlüyse gitsin isterse oyun çıksın rezalettir.

skulz

3.4.2012 13:24:56

0
Valla Zelda'yı her şekilde oynarım isterse pixel pixel olsun isterse...

cyberdejin

3.4.2012 12:47:06

-1
Aylardır diyorum. Wii U , yeni nesil konsol falan diye lanse ediliyor ama yapacağı tek şey, şu andaki gerçek 7. nesil konsolların teknolojisini yapmak olacak. Şu andaki wii, 7. nesil bir konsol değil. PS2 nin motion capture özellikli hali. 6,5. nesil gibi. Şimdi 7. nesil olacak wii u çıkınca. Gerçek 8. nesil, Cloud computing ile gelecek. PS4 ve yeni xbox'u bekleyelim...

cahitdikici

3.4.2012 11:35:36

0
bu tip haberlerde ismi belli olan yapımcılar hep wii unun güclü bir konsol olduğunu söylediler ancak bu haberi okurken ben hiç belli bir isim göremedim sadece adını ilk defa duyduğum Gamesindusrty.biz siteinden kaynağı belli olmayan bir makale
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Wii U
+ TAKİBE
AL
16 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız