Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Xbox 360 Oyunlarının Cloud İle XOne'a Gelmesi Zor

 
   Sony geçtiğimiz aylarda yapmış olduğu bir açıklamada Gaikai bulut servisi aracılığıyla PS3 oyunlarını PS4, PS Vita ve Vita TV'de oynanması için 2014 yılında kullanacağını duyurmuştu.
 
   Bulut sistemini yoğun biçimde oyunlarda kullanacağını bildiğimiz Xbox One cephesinde ise geriye uyumluluk anlamında bu teknolojiyi kullanma girişimleri şimdilik olmayacak. Xbox Ürün Planlama Münüdür Albert Penello, Polygon'a verdiği demeçte Xbox 360 oyunlarının bulut sistemi ile Xbox One'a sunulmasının zor olduğunu dile getirdi:
 
"Bu aslında oldukça havalı ancak bir o kadar da problemli ki şayet dünyanın en hızlı, harika ve sorunsuz internetine sahip olsanız gerçekleşmesi sizin için çok daha heyecan verici olurdu. Servis kalitesini araştırmalı ve zamanla bu deneyimin insanlara nasıl ulaştırılabilineceğini, ne kadara mal olacağını ve de ne kadar kaliteli olacağını görmek lazım. Bu konuda arkadaşlarımızın (PlayStation) ortaya çıkacak sorunlarla nasıl baş edeceklerini merak ediyorum."

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak MCVUK Microsoft Xbox 360 Xbox Live Xbox Live Arcade cloud gaikai xbox one geriye uyumluluk playstation 4
Steam'in Stream Servisine Beta Yapılacak Xbox One'ın Çıkış Oyunları Dağıtıma Hazır
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Noble6

12.11.2013 11:30:14

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Hala daha Microsoft firmasına inanan ya da güvenenler varsa ben onların insanı derecede algılarından ve dürüstlüklerinden şüphe ederim. Xbox One için Cloud Base teknoloji ve sınırsız grafik gücü dediler. Şu ana kadar hiçbir oyun teknik anlamda PS4 versiyonundan iyi görünmüyor ve bunun gelecekte daha kötü olacağı ise Xbox One için oyun yapımcılarından çok büyük IGN gibi medya servislerine kadar yorumu yapılmış durumda ve ortaya konulmuş. Xbox Ona tanıtılırken insanları kandırdılar madem çok güçlü bir Cloud teknolojin var bu teknolojiyi Xbox veya Xbox 360 oyunlarını stream edip insanlara sunmak için çabalaman lazım. Ama yok arkadaşlar Xbox One Cloud server'ları PS4 Gaikai'nin yanından geçemez. Peki oyun bile stream edemeyen bu Xbox One Cloud servisi nasıl olacakta PS4 sisteminin verdiği görsel ve tekniksel farkları Xbox One konsoluna ulaştırabilecek ve stream edecek? Microsoft Xbox 360 ile çok başarılı iş yapmadı aslında. Korsana destek verip ülkemdeki PC ve Torrent kullanan insanlara yeni bir kapı açtı ve gönlünü fetih etti. 3. parti firmalara para yağdırıp firmaları kendi tarafına çekti öyle değil mi? Peki bugün ne oldu? Hiçbir 3. parti Xbox One için çabalamıyor EA gibi ortaklık anlaşması olan firmaların oyunları bile PS4 öncelikli ve teknik anlamda PS4 sisteminde daha iyi çalışıyor. Nerede Cloud base teknolojin senin Microsoft? Nerede o paraları saçarak 3. partileri yanına çektiğin günler? Oyun piyasasına o kadar zarar verdiki Microsoft CapCom, Square Enix, Konami gibi firmaların şu anki durumunun en büyük sebebidir. Ne demişler: "NE EKERSEN ONU BİÇERSİN"
Cloud computing'le cloud streaming arasında dağlar kadar fark var. Bunu bilmediğinizden boş konuşmuşsunuz.

BerkayDr

11.11.2013 21:49:50

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Sir Maximus
alıntı:

Bu konuda arkadaşlarımızın (PlayStation) ortaya çıkacak sorunlarla nasıl baş edeceklerini merak ediyorum.


Sony,yazılım konusundaki ustalığını konuşturur büyük ihtimalle.
MS'nin yapamadığı yaptı.Yani evet yazılım ustalığını konuşturmuş demek ki.Ne oldu o Cloud'la grafik arttırmalar falan daha oyun stream edemiyor oyunların grafiğini mi geliştirecek belki çok ileride.

Sir Maximus is BACK

11.11.2013 20:18:24

-2
quote:

Bu konuda arkadaşlarımızın (PlayStation) ortaya çıkacak sorunlarla nasıl baş edeceklerini merak ediyorum.
Sony,yazılım konusundaki ustalığını konuşturur büyük ihtimalle.

MrTexas

11.11.2013 20:15:12

+1

Kilgrave1907

11.11.2013 19:32:53

0
"Gaikai" der geçerim.

Bluepower

11.11.2013 19:19:40

+3
Sony nin gaikai yi satın alarak ne kadar akıllı davrandığını bir kez daha görüyoruz.

BSC Misafiri

11.11.2013 19:19:17

+3
Hala daha Microsoft firmasına inanan ya da güvenenler varsa ben onların insanı derecede algılarından ve dürüstlüklerinden şüphe ederim. Xbox One için Cloud Base teknoloji ve sınırsız grafik gücü dediler. Şu ana kadar hiçbir oyun teknik anlamda PS4 versiyonundan iyi görünmüyor ve bunun gelecekte daha kötü olacağı ise Xbox One için oyun yapımcılarından çok büyük IGN gibi medya servislerine kadar yorumu yapılmış durumda ve ortaya konulmuş. Xbox Ona tanıtılırken insanları kandırdılar madem çok güçlü bir Cloud teknolojin var bu teknolojiyi Xbox veya Xbox 360 oyunlarını stream edip insanlara sunmak için çabalaman lazım. Ama yok arkadaşlar Xbox One Cloud server'ları PS4 Gaikai'nin yanından geçemez. Peki oyun bile stream edemeyen bu Xbox One Cloud servisi nasıl olacakta PS4 sisteminin verdiği görsel ve tekniksel farkları Xbox One konsoluna ulaştırabilecek ve stream edecek? Microsoft Xbox 360 ile çok başarılı iş yapmadı aslında. Korsana destek verip ülkemdeki PC ve Torrent kullanan insanlara yeni bir kapı açtı ve gönlünü fetih etti. 3. parti firmalara para yağdırıp firmaları kendi tarafına çekti öyle değil mi? Peki bugün ne oldu? Hiçbir 3. parti Xbox One için çabalamıyor EA gibi ortaklık anlaşması olan firmaların oyunları bile PS4 öncelikli ve teknik anlamda PS4 sisteminde daha iyi çalışıyor. Nerede Cloud base teknolojin senin Microsoft? Nerede o paraları saçarak 3. partileri yanına çektiğin günler? Oyun piyasasına o kadar zarar verdiki Microsoft CapCom, Square Enix, Konami gibi firmaların şu anki durumunun en büyük sebebidir. Ne demişler: "NE EKERSEN ONU BİÇERSİN"

hamitkursun

11.11.2013 19:10:29

+1
Sürekli online sistemini peki nasıl idare edecektiniz ?
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox 360
+ TAKİBE
AL
54 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız