Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Wii U Kontrol Cihazında Çoklu Dokunma Olmayacak


   E3'de duyurulan oyunlarla dikkat çeken Wii U'nun kontrol cihazı ile ilgili ortaya çıkan bir bilgi, hayranlarını üzeceğe benziyor.
 
   Kotaku ile yaptığı röportajda yeni konsolun tablet özelliklerine değinen Nintendo Amerika'nın başkanı Reggie, kontrolcü bu kadar fazla tuşa sahipken,  ekranın çoklu dokunmatik desteğinin olmasının gereksiz görüldüğünü ve bu yüzden ekranın yanlızca tek parmağımızla yaptığımız dokunuşları algıladığını belirtti.
 
   Bu durum, ilk başta bir eksi olarak görünmesede uzun vadede Wii U için yapılacak oyunların alanını daraltacaktır. Oysa çoklu dokunmaya destek veren bir ekrana sahip olsaydık, bu ekran üzerinden çok daha farklı etkileşimlerde bulunabilirdik.
  

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Wiiwarewave Nintendo Wii U Konsol Console multitouch çoklu dokunma ekran tablet
Expandables 2 Oyunu Derecelendirme Listesine Girdi Inversion'ın Çıkış Videosu Yayımlandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Bowser Zeki

15.6.2012 15:59:52

0
Ne gerek var ki zaten? Çizim yapıyoz diyelim yanlışlıkla diğer elimizle tutarken ekrana değerse nolur. :D

onrsvnc

13.6.2012 22:39:48

0
yine nintendo avukatları vs haberin avukatları doluşmuş buraya karşılıklı atışıyolar neyse büyük handikap tabi bu makina için sonuçta bağzı oyunlar var multitouch la güzelleşiyo bu tip kontrollerin en büyük handikapı wii dekinde de öle pek doğru dürüst ince iş yaptırılamaması kılıçlı bi oyun oynim dedim wii de ohooo hayal ettiğimiz veya reklamlarında sunulanla alakası olmayan makinalar oluyo genellikle hardcore kullanıcı için değil üç aşşa beş yukarı verdiğimiz komutla alakalı işler yapıyo eğlencesine bakanlar için

nazmi123

13.6.2012 20:00:25

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri neye dokunuyoruz
aynen kardeşim

BSC Misafiri

13.6.2012 19:14:03

+1
quote:

wiiunun coklu dokunmaya ihtiyaci yok. cunku zaten tuslar var. ipadde tus yoktu mesela. nintendo ucuz olsun pahali olsun satar. 3ds nin cikisi ps vitadan iyiydi. mario hatirlatirim neste 40 milyon satti. bu nesilde 50 milyoni asti.dusuk fiyatla alakasi yok.
Peki Gamecube gibi rakiplerinden daha küçük, daha az enerji harcayan ve güçlü bir konsol fiyatı yüksek olduğu için satmadığı halde Wii gibi 2 boyutlu hareket algılayıcı ile reklam yapıp nedense elle tutulur hareket algılayıcılı oyunu olmayan online namına ve çözünürlük namına birşey sunmayan ama ucuz olduğu için (ve tabi ki karakter sömürüsü ile) satan konsolların sırrı nedir? Nintendo gamecube a kadar bambaşka buram buram kalite kokan bir firma idi. Wii ile ucuz mal üretip içini boşaltıp sömürü ile para kazanmaya çalışan bir firma oldu. Son 10 senedir Japon firmalaraı para için ürün çıkaran firmalar oldular. Canon her sene aynı makineyi süsleyip pazara sürüyor (550D sonrası 600D modeli), Capcom saçma sapan devam oyunlarına devam ediyor, Pokemon ve Beyblade mesela alakasız bir örnek olacak ama sadece apra için ortaya atılmış çizgi film ler (özellikle beyblade buram buram para tuzağı her haliyle). Eskiden Japon firması denince kaliteli ileri teknoloji ürün derdik. Şimdi bu tür firma sayısı azaldı ve kan kaybetmeye başladı. Mesela Toyota mesela Sony hep kalitesini korumaya çalışıp zarar eden bu yüzden bir şekilde değişime gitmeye zorlanan firmalar. (Toyota eskiden en kısa sürede seri üretime geçen fabrikası ve en az bakıma giren araç oranı ile ünlüydü). Nintendo da Wii ye kadar çok iyi idi, wii ile tamamen Amerikan firmalarının yaptığı (eldeki az şeyi daha güzel gösterme) politikasına giriştiler.

BSC Misafiri

13.6.2012 18:01:18

0
wiiunun coklu dokunmaya ihtiyaci yok. cunku zaten tuslar var. ipadde tus yoktu mesela. nintendo ucuz olsun pahali olsun satar. 3ds nin cikisi ps vitadan iyiydi. mario hatirlatirim neste 40 milyon satti. bu nesilde 50 milyoni asti.dusuk fiyatla alakasi yok.

BSC Misafiri

13.6.2012 16:51:02

0
quote:

ama nintendo donanım performansıyla güçlü alet sunmak yerine yeni deneyimlerle eğlenceli oyun anlayışı sunmayı tercih etti ve şuana kadar firmanın yanlış yaptığını gösterecek bir satış grafiği de oluşmadı hardcore oyuncusu adı altındaki kitleyi wii U ile ilgisini çekmek istediği doğru ama yine o farklı deneyim ve eğlence anlayışını koruyarak yapmak istiyorlar bunu___zaten aksini isteyen kitle içinde microsoft ve sony konsol üretiyor
Nintendo 'nun daha fazla satmasının nedeni sadece daha ucuz olmasından kaynaklı. Fiyat indirimi olmadan önce 3DS sıfıra yakın satıyordu. Örneğin fiyatı düşük olan PSP PS3'den fazla satıyor. Burada fiyat konsol satışı için birinci etken. Bir de "yeni deneyimler ve eğlence anlayışı" denilen şey bir reklam cümlesidir. Her konsol yeni bir deneyim sunar zaten. PS2 eyetoy ile, Xbox harddiskli medya oynatımı ve online altyapı ile deneyim sundular. Eğlence de kişisel bir olgudur. Kimse beni "Mario" ile eğlendiremez ama yine aynı kitleyi hedef alan Little Big Planet ile eğlendirebilir. Mesela Xbox 360 da en çok beğendiğim oyun hala çıkış oyunu "Kameo" dur. Bahsettiğim tüm 3 oyun da benzer kitleye hitap eden yapımlar. (Bunlardan sadece bir tanesi suyu çıkarılıncaya kadar sömürüldü, bilin bakalım hangisi? ) Nintendo'nun diğer bir satışını arttıran etmen bayanlara ve yaşlılara dahi ürün sunması. Buna benzer The sims oyunu ve sözde plastik gitar çaldığımız Guitar hero ve rockband gibi oyunlar var. Yıllarca ilk 10 da yer alan The Sims artık listelere giremiyor, müzik oyunları da artık bitti. Bunlar günü kurtaran şeyler. Nintendo da fiyatını düşük tutmadığı sürece de günü uzun süre kurtaramaz. Fiyatını da düşük tutabilmek için herşeyden kısıyor. Benim anlamadığım ergonomiden tamamen uzak, ele tam oturmayan ama sadece büyük ekranlı bir kontrolcüsü olduğu için bu özelliğini öne çıkaran bir firmanın çoklu dokunmatik gibi bir özelliği bile koymaması. Üstelik buna bir de Nintendo' nun her zamanki ucuz batarya ile düşük pil kullanım süresi sunması da dahil. Özetle eskiden Nintendo her türde söz sahibi olabiliyordu. Şimdi kendi kabuğuna ve müşterisine çekilmiş sürümden para kazanan bir politika içerisindeler. Wii U ya bile isim verirken "Wİİ" isminden müşteri kapar mıyız dediler. Bu ismi bile sömürme içerisindeler "DS" de yaptıkları gibi (DSi, lite, Xl .....)

Kasatka

13.6.2012 15:44:53

0
Su dunya da iki tane polyanaci marka duskunu fan kitlesi var. 1. Apple 2. Nintendo. Adamlarda oyle bir bakis acisi var ki en kotu haberde bile kendilerine OLUMLU sonuc cikarabilecekleri illaki bir seyler buluyorlar.

BSC Misafiri

13.6.2012 15:27:07

-1
neye dokunuyoruz

BSC Misafiri

13.6.2012 15:26:59

0
Dogru bir karar oldugunu dusunuyorum. Coklu algilamada zaman zaman controlleri elimizden birakmamiz gerekebilir ki bu bi dezavantaj olur.Tek parmak kullanarak controlleri cok daha rahat kullanabiliriz.

BSC Misafiri

13.6.2012 15:26:45

-2
Hep olumsuz haberler geliyor wii u ile ilgili ve hepside tam bomba haberler.Nintendo iyice gözümden düştü.Halbuki cidden çok sevidiğim bir firmaydı..

gam3hunter

13.6.2012 15:23:24

+2
BSC Misafiri 13.06.2012 14:51:55 ama nintendo donanım performansıyla güçlü alet sunmak yerine yeni deneyimlerle eğlenceli oyun anlayışı sunmayı tercih etti ve şuana kadar firmanın yanlış yaptığını gösterecek bir satış grafiği de oluşmadı hardcore oyuncusu adı altındaki kitleyi wii U ile ilgisini çekmek istediği doğru ama yine o farklı deneyim ve eğlence anlayışını koruyarak yapmak istiyorlar bunu___zaten aksini isteyen kitle içinde microsoft ve sony konsol üretiyor

BSC Misafiri

13.6.2012 14:51:55

+1
Nintendo her zaman hep ucuza kaçtı. HD çağında SD grafikler sundu Wii ile. DS ile yapılan grafikler belli. Sadece Mario, Zelda gibi isimlere oynadı ve başka da ilerleme kaydetmedi. Tennis, dövüş oyunu, bowling den tut her türlü oyuna sadece elindei 3-5 karakteri değiştirirp değiştirip önümüze sundu. Çoklu dokunmatiğin tekli dokunmatiğe göre bugünkü ek maliyeti +1.5 Dolar. Bundan bile kaçınıyor. Nintendonun Oyunculuğa katkısı eskisi gibi değil.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Wii U
+ TAKİBE
AL
16 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız