Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Viking Çağına Adım Atabileceğiniz Sons of Valhalla Yakında Geliyor

 
 
Yandan görünümlü kamera bakış açısı ile beraber yer alabileceğimiz yapımda Vikinglerin altın çağına doğru geçiş yapıyor ve burada kendi bölgemizi kurarak hayatta kalma mücadelesine adım atabiliyoruz. Stratejik bölge kurma mekaniklerinden hayatta kalma unsurlarına kadar oldukça fazla sistemin yer aldığı bu yapımda gerçek bir savaş ortamı bizlere aktarılmak isteniyor. Oyunda kaleler inşa edebiliyor, kendimize düşmanlara karşı korumaya hazırlanıyor, düşman kalelerini istediğimiz bir şekilde kuşatabiliyoruz.
 
Savaşçıları toplayabiliyor, ordularımızı hazırlayabiliyor ve yelkenlere binerek farklı bölgeleri yağmalamaya hazırlanıyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca gerçekten de güzel savaş ortamlarıyla karşılaşıyor, ordularımızla beraber hem yakından hem de menzilli silahlarla saldırabiliyoruz ve aynı zamanda Viking çağı dünyasında bir araya gelmeye hazırlanıyoruz. Oyunda ilerlerken yabancı topraklarda keşiflere başlayabiliyor ancak oyunun temelinde elbette tek başınıza ilerlemeniz mümkün olmuyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca tek başınıza değil kendi ordunuzu burada oluşturmak durumunda kalıyor ve bu orduları da yönlendirmek tamamen sizin işiniz. İngiltere'de olaylarında gezip tozabildiğiniz ve baskınlar yapabildiğiniz bu yapımda yapacaklarınız oldukça önem arz ediyor ve her hamleniz burada değişkenlik gösterebilir. Her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor.
 
Viking çağı içerisinde yer aldığımız süre boyunca kendi bölgemizi kurabiliyor, bu bölgeyi stratejik bir hale getirebiliyor ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyoruz. Oyunda kalenin ihtiyacı olacak bazı donanımlar ve kaynaklar yer alıyor, bunları toplamak için de elbette etrafı keşfetmemiz gerekiyor ve bir yandan kalemizi güçlendirirken diğer yandan ise kaynak üretmemiz gerekiyor. Kaynak üretimi ile ve aynı zamanda savaşları toplamaya çalışacağımız esnada bir yandan düşmanlarla çarpışabileceğimiz bir ortam bizi bekliyor ve aynı zamanda ortamların değişkenlik gösterdiği bir yapı ile beraber buradaki yerimizi almaya hazırlanıyoruz.
 
Oyunda savaş ortamı gerçekçi bir şekilde bize aktarılmak isteniyor ve hem ortam atmosferi hem de manzaralar gerçekten de oyuncuların dikkatini çekecek türden. Oyunda yer aldığımız süre boyunca zorlu unsurların üstesinden gelmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve aynı zamanda burada bazı zorlukların üstesinden gelmek için farklı noktalara değinebiliyoruz.
Savaşlara katılabileceğimiz ve bu savaşlardan galip ayrılmaya hazırlanabileceğimiz yapımda öncelikle kendi bölgemizi oluşturmak ve aynı zamanda bu bölgeyi güçlendirmek temel görevlerimizden biri olarak karşımıza çıkıyor. Bunları yapmak için de öncelikle kendi bölgemizi koruma altına alabiliyor ve kaynak üretimine geçiş yapmaya hazırlanıyoruz.
 
 
 
İhtiyacımız olanı zorla almak veya doğrudan ona hakim olmak için elimizden geleni yapmaya çalışacağımız bu yapımda diğer düşmanlarla ve askeri unsurlarla beraber karşılaşıyor ve onlara karşı güç gösterisi yapmak için kendi gücümüzü toplamaya çalışıyoruz. Köylere fethetmek için burada farklı hamlelerde bulunabiliyoruz, köyleri fethedebileceğimiz ve aynı zamanda kaynak toplayabileceğimiz ve yeni savaşçıları kendi safımıza yani ordumuza katabileceğimiz yapımda oldukça fazla ilgi çekici mekanik kullanıyor ve bunlarla beraber hem kendi bölgemizi geliştirirken hem de ordumuzun sayısını burada arttırabiliyoruz.
 
Zaten oyunda yer aldığımız süre boyunca ne kadar çok ordu sayısına sahip olabilirsek ve ne kadar çok savaşçı ile beraber ön plana çıkabilirsek o denli güçlü olabiliyor ve böylece kendimizi daha da üst sıralara çıkarmaya hazırlanıyoruz. Bölgelerdeki hakimiyeti ele geçirmek, inşa edip kendimizi geliştirmek burada temel hedeflerimiz arasında yer alıyor. Kırsal bölgelere seferleri çıkabileceğimiz ve etraftaki kasabaları kılıçtan geçirebileceğimizi yapımda bir yandan oraları keşfederken diğer yandan ise ele geçirdiğimiz kaynakları kendi bölgemize doğru taşıyabiliyoruz.
 
Kaynak üretmenin, malzemeleri saklamanın ve daha fazlasının oldukça önemli olduğu bu yapımda, aynı zamanda gelişmiş eğitim sisteminin olduğundan da bahsedebiliyoruz. Bu eğitim sistemi ile beraber, hem ordularımızı, yani savaşçılarımızı güçlendirebiliyor hem de bu sayede kasabaları yağmalamak ve aynı zamanda düşmanların üstesinden gelmek için daha kolay adımlar atabiliyoruz. Ne kadar çok güçlü savaşçılara sahip olabilirsek, o kadar çok hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, yağmalayabiliyor ve kaynakları toplayabiliyoruz.
 
Oyunda aynı zamanda fetih sistemi yer alıyor. Bu sistemle beraber fethettiğimiz bölgeleri kolayca tekrardan el değiştirebildiğimizden bahsedebiliyoruz. Yani fethettiğimiz bir bölge, başka bir güç tarafından ele geçirilme şansının oldukça fazla olduğundan bahsedebiliyoruz. Dolayısıyla, bu arada yer aldığımız süre boyunca bu fetihleri daha da kalıcı hale getirmek için öncelikle çok daha güçlü olmamız gerekiyor ve sürekli olarak kendimize yukarılara taşımamız lazım. Güçlü kuşatma silahları ile beraber yer alabileceğimiz yapımda, kale tarzı kuşatmaların olduğundan da bahsedebiliyor ve kaleleri tırmanmak ve aynı zamanda kaleleri yerle bir etmek için de bu kuşatma silahlarını kullanabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda gerçekten de güzel ortamların olduğundan ve aynı zamanda gerçekçi bir savaş ortamının yer aldığından bahsedebiliyoruz.
 
 

Oyunda aynı zamanda ilgi çekici atmosferlerin ve gün dönümünün olduğundan bahsedebiliriz. Çünkü oyunda yer aldığımız süre boyunca yağmurlu havaların, güneşli havaların ve daha fazlasının bizlere sunulduğunu aktarabiliyor ve bu geçişlerin gerçekten de güzel atmosferleri beraberinde getirdiğini belirtebiliyoruz.
 
Oyunda yer aldığımız süre boyunca bir gün güneşte, hava varken diğer gün ise yağmurlu bir havaya kendini bırakabilir ve aynı zamanda burada yer aldığı bir süre boyunca tüm unsurlarla beraber kendimizi farklı bölgeler içerisinde hissedebiliyoruz. Dolayısıyla, bu da oyunda yer alan dinamik unsurlardan birkaç tanesi olarak karşımıza çıkıyor ve mevsimlerin değiştiği bu yapım içerisinde güzel unsurlarla karşılaştığımız esnada kendimizi rahatlatıcı ve bir anlık eğlenceli bir deneyim içerisinde bulabiliyoruz. Ancak bu deneyim ilerleyen süreçte elbette daha zorlu bir yapıyı bünyesinde barındırdığından dolayı, kendimizi bu güzel atmosfere daha çok kaptırmamamız gerekiyor. Çünkü yapacağımız oldukça fazla iş olduğundan dolayı burada elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve aynı zamanda kendi böl gemizi geliştirmek ve korumak durumunda kalıyoruz. Kendi böl gemizi korumak için hem üretim yapabiliyor hem de yeni yapıların burada kurulmasını sağlayabiliyoruz. Bu sayede düşmanlara karşı kendi böl gemize stratejik bir şekilde geliştirebiliyor ve her şeye karşı hazır olduğumuzu gösterebiliyoruz.

Oyunda fetihlere atılmaya hazırlanırken elbette elimizde, yani yanımızda götürmeye başlayacağımız çeşitli araçlar bulunuyor. Bunlarla beraber, civardaki yerleşim yerlerine baskınlar yapabilir ve aynı zamanda taşıyabileceğimiz her şey burada yanımıza almaya hazırlanıyoruz. Düşman kuvvetlerini zayıflatabileceğimizi, onları yok edebileceğimizi yapımda burada her fetih oldukça önem arz ediyor ve yarım kalan işimizi bitirmek için de tekrar tekrar baskınlarda bulunabiliyoruz. Daha güçlü bir şekilde geri dönmek için doğru şekilde ve doğru zamanda baskınlar gerçekleştirmemiz gerekiyor. Oyunda bu tarz durumlarda gerçekten zamanlamaya ve doğru şekilde işleri yapmaya başlayacağımız mekanikler ön plana çıkar.
 
Bu mekaniklerle beraber hem bu durumlardan güçlü bir şekilde ayrılma şansımızı arttırabiliyor hem de hayatta kalma şansımızı beraber buradaki yerimizi almaya hazırlanıyoruz. Strateji komşuların oldukça ön planda olduğu bu yapacağımız hamlelerin oldukça önemli olduğundan bahsedebilir ve bu hamleler önceden oyuncuya değişkenlik gösterebiliyor. Dolayısıyla burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde etmeye hazırlanıyor, bunlarla beraber de kendi oyun tarzımızı ve savaş stratejimize oyuna dahil edebiliyor. Böylece güzel bir deneyimle beraber kendi planlarımızı oyunda görebiliyoruz.
 
 
 
Kalemimizi büyütebileceğimiz ve fetihlere karşı burayı kapatabileceğimiz yapımda temel ordu gruplarının olduğundan bahsedebilir ve kılıçlı birliklerden okçu birliklerine kadar oldukça farklı birlik unsurlarının ve türlerinin olduğunu aktarabiliyoruz. Elbette tüm bunlarla beraber istediğiniz gibi okçuları yönlendirebilir veya temel yakın dövüş yetenekleri ile ön plana çıkan kılıçlı savaşçılarla beraber de doğrudan köylere baskın verebiliyorsunuz. Bunun dışında, sadece köyler değil, kalelere de baskınlar verebiliyor, kendi bölgenizi bu ordunuzla beraber koruyabilir ve orada burada etkili bir şekilde kullanabilirsiniz. Burada istediğiniz şekilde okçulardan kılıçlılara kadar dilediğiniz ordu türüne arttırabilir, hangi tarafa yönelmek istiyorsanız o yöne doğru ilerleyebilir ve kendinizi burada bir strateji dehası olarak görebilirsiniz. Dolayısıyla oyunda iyi zırhlara sahip savaşçıları yanınıza çekmek için elinizden geleni yapmaya koyulabilir ve her türlü kuşatmaya ve saldırıya hazır olmak için beklemeye başlayabilirsiniz.
 
 
 
Oyunda, diğer taraftan strateji unsurlarının ön planda olduğundan bahsettik. Burada yine kendi dizilimlerinizi yapabilir ve savaşta önderlik etmek için farklı dizilimler kullanarak ve aynı zamanda özel yetenekler sunarak ordularınızı düzenleyebilirsiniz ve böylece düşmanları karşı nasıl savaşmanız gerektiğini de öğrenebilirsiniz. Elbette bu tarz oyunlarda farklı taktikler üzerinde ustalaşmak için oyunda biraz vakit geçirmek ve bu taktikleri uygulamak gereklidir. Dolayısıyla savaşta başarıya giden her yolun denenmesi gerekiyor. Bu yolu denemek için de elbette farklı seçimler yapabilir ve bu seçimlerde tamamen size ait olur.
 
Oyunda kendi gruplarınıza liderlik edebiliyor ve köyleri basabiliyorsunuz. Yandan görünümlü yapı ile beraber gerçekten de savaşlara oldukça hakim olabilir ve elinizdeki kılıcı bir lider olarak savurabilirsiniz. Oyunda kasabaları basarken elbette düşman çeşitliliği ile karşılaşabilir ve arkanızı aldığınız okçuları istediğiniz gibi yönetebilirsiniz. Okçulara atış emri verebilir, onları uzaktan menzilli yerlere doğru yerleştirebilir ve daha fazla seçenekle beraber oyunda savaş stratejilerimizi ön plana çıkarmaya çalışabiliriz. Zorlu muharebelerin ardından elbette burada aynı zamanda dinlenme mekaniklerinin olduğundan da bahsedebiliriz. Bu muharebelerin ardından savaşçılarımızı dinlenirken hazine bulmak veya düşmanı yağmalamak için gönderebilir ve diğer taraftan tek başımıza maceraya da atılabiliriz.
 
 
 
Oyunda gerçekten de detaylı şekilde düşünülmüş mekaniklerin olduğundan bahsedebiliriz ve bunlar gerçekten güzel bir şekilde işlenirse ve karşılıklı çıkarsa tadından yenmez bir deneyimle beraber oyundaki yerimizi alabiliriz. Bu tarz oyunlar zaten geniş kapsamıyla ve geniş içeriğiyle ön plana çıkmaya hazırlanıyor. Aynı zamanda piksel grafiklerin olması nedeniyle elbette grafik ve animasyon anlamında üst düzey bir şey beklemiyoruz. Ancak savaş mekaniklerine genel olarak bakacak olursak ve fragmanlardan da görebileceğimiz gibi gerçekten tatmin edici bir deneyimle beraber oyundaki yerimizi almayı bekleyebiliriz.
 
Oyunda savaş esnasında verebileceğimiz bazı kararlar bulunuyor ve açılabilir bir menüyle beraber yaptığımız seçimlerle ordumuzu kendimize göre yönlendirebilir ve elimizden geleni burada yapmaya koyuluyoruz. Genel olarak toparlayacak olursak, özenle tasarlanmış bir Viking çağı ortamında yer alabileceğimiz bu yapımında kendi kalemize korumaya çalışırken aynı zamanda hayatta kalmak için kendi ordularımızı büyütebiliyor, hem menzilli hem yakın dövüş orduları ile beraber kasabalar basabiliyor, yağmalama yapabiliyor ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyoruz. Güzel bir piksel deneyim içerisinde stratejilerimize açığa çıkarmak için elimizden geleni yapmaya koyulabileceğimiz yapım, 5 Nisan tarihinde Türkçe dil desteği ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Oyun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Sons of Valhalla
Tulpar PROTALITY EMEA TURU Büyük Finali'ne Geri Sayım Başladı! Yerli Yapım Clean the Sea!, 9 Mart 2024'te Steam’e Yelken Açıyor!

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız