Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Valve, VR Cihazları İçin SDK Yayınlayacak


    Önümüzdeki senelerde oyun dünyasında daha da önemli rol oynaması beklenen sanal gerçekçilik cihazlarının önde gelen isimlerinden birisi de Oculus Rift'ti. Cihazın ilk prototiplerinden beri oyunlarıyla Oculus Rift'i destekleyen Valve, diğer yapımcılara kolaylık sunmayı amaçlıyor.
 
    BBC'ye konuşan Valve'dan Greg Coomer, diğer oyun geliştiricilerine kolaylık sunmak için sanal gerçekçilik cihazlarıyla ilgili yeni bir yazılım geliştirme kitini yayınlayacaklarını belirtti. Coomer'ın belirttiklerine göre Valve, SDK'yı 15-16 Ocak tarihlerinde geliştiricilere özel yapacağı bir konferansla tanıtacak.
 
    Bu hamleyle birlikte Valve'ın amacı, cihazlardaki kontrol konusunda bir standart belirlemek olacak. Tabii diğer yandan da bunu firma için bir 'ön hazırlık' olarak tanımlayabiliriz. Zira Coomer, BBC'ye yaptığı açıklamalarda sanal gerçekçilik teknolojisiyle ilgili Valve'in de bazı projelerinin olduğunu belirtti.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
oculus oculus rift virtual reality sanal gerçeklik pc john carmack valve
Profesyonel Halo Oyuncusu 343 Industries'e Katıldı En İyi Senaryo Ödülüne Aday Oyunlar Açıklandı

BSC Misafiri

12.1.2014 17:14:22

+3
bu Valve olmasa piyasa 1 100 sene daha aynı çamurda çırpınacak.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oculus Rift
+ TAKİBE
AL
21 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız