Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Valve, "Steam Machines" Projesini Duyurdu


    Bu hafta için üç farklı duyurunun sözünü veren Valve, ilk ayakta SteamOS'u duyurmuştu. Duyuru serisinin ikinci ayağında Valve, Steam Machines adı verilen yeni bir projeyi duyurdu.
 
    Yapılan duyuruda belirtilenlere göre Valve, birden fazla donanım üreticisiyle SteamOS tabanlı makinaları üretmek için şimdiden anlaşma sağladı. 2014 senesi içerisinde Steam Machines adı verilen projenin ilk donanımları piyasaya sunulacak. Yani görünüşe göre oyuncuların "SteamBox" olarak kodlandırdığı oturma odası PC'lerini sadece Valve üretmeyecek.
 
    PC oyunculuğunu farklı bir yapıya taşıyacak gibi görünen bu projede sistem yapısı tamamen hacklenebilir durumda. Yani bir oyuncu isterse bu makinalara SteamOS'dan vazgeçip Windows kurabilecek. Bunun haricinde oturma odası PC'lerinin kasaları da tamamen açılabilir halde olacak. Oyuncular istediği vakitte Steam makinalarının donanımlarını geliştirebilecek, makinaya istediği programı kurabilecekler. 
 
    2014 senesinde resmi satışı başlayacak olan oturma odası için tasarlanan PC modellerinin Valve tarafından üretileni için beta kayıtları başlamış durumda. Belirtilenlere göre Valve, bu sene içerisinde 300 Steam kullanıcısına kendi Steam makinasının prototipini yollayacak ve bu oyuncuları test sürecine dahil edecek.
 
Steam Machines projesiyle ilgili tanıtım sayfasına buradan bakabilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
PC steamos steam steambox steam machines valve
Injustice, Yeni Nesil ve PC İçin de Gözüktü SteamOS'ta Klavye ve Mouse da Kullanılabilecek
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

28.9.2013 02:44:40

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Microsoft'un marketinden iyice korkmaya başladık sinyalleri geliyor.
Aynen öyle Xbox Market Windows'ta tam anlamıyla çalışsın Steam diye birşey kalmaz. Microsoft ambargoyu koyduğu an Steam can çekişir bu görünen gerçek. Steam boşunamı Linux'la haşırneşir olmaya çalışıyor son iki senedir. Beta geliştiriciler arıyordu yakın zamanda, Windows oyunları port etmek için Linux'a.

*Meteora*

27.9.2013 23:06:57

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Valve'den bir nane olmaz. Bu adamlarda o kapasite yok.
Bunu gerçek hesabınla yazsan olmaz mıydı? Anlaşılan bu misafir hesaplar kaldırılmayacak.

Basteryus

27.9.2013 21:09:50

0

BSC Misafiri

27.9.2013 21:05:41

0
Microsoft'un marketinden iyice korkmaya başladık sinyalleri geliyor.

BSC Misafiri

27.9.2013 08:50:31

-2
Valve'den bir nane olmaz. Bu adamlarda o kapasite yok.

BSC Misafiri

26.9.2013 13:32:39

0
ne yapmaya çalışıyor bunlar anlayan var mı ?

Ouroboros_Tasarım

26.9.2013 08:27:34

0
Birsonraki duyuru için bi teorim var [O+O] her yuvarlak bi duyuru simgesi O+O yani source engine 2 ve 1 oyun bu oyun sizce richoret mi olucak yoksa left 4 dead 3 mü bunu yatirın görücez Teorim bu sizinki ne

Bluepower

26.9.2013 03:39:37

0
quote:

Orijinalden alıntı: aykut291 Şükürler olsun sonun da Windows dan kurtulucaz gibi görünüyor. Ms bileğini bük valve
Öyle bir şey yok oturma odasında steam oyunlarını oynamak isteyenler için oyun oynatabilen pahalı mini pc ler yerine valve hem kolay arayüzlü steamos'u hem insanları uğraşmaktan kurtaran kendi mini pc si steam machines i piyasaya sürüyor.

aykut291

26.9.2013 02:24:17

0
Şükürler olsun sonun da Windows dan kurtulucaz gibi görünüyor. Ms bileğini bük valve

betadragon

26.9.2013 00:58:44

0
O+O simgesi kontrolcü olabilir

CopyAndMony

25.9.2013 23:02:21

-3
çok da tın

iamburak

25.9.2013 22:51:53

+1
Cidden sabırsızlanmaya başladım. Steam işletim sistemi, Steam donanımı sırada ne var? Üçüncüsünü gerçekten merak ediyorum acaba Nvidia veya AMD gibi PC parçaları üretmeye başlayabilirler mi? Eğer öyle bir şey olursa sevinçten çıldırabilirim

Quirah

25.9.2013 22:37:36

0
quote:

Orijinalden alıntı: MrFlox96 Biraz haberi açsaymışsınız daha iyi olurmuş... Steam hesabınızdan rozetler kısmına giderek bu dağıtılacak 300 konsolun çekilişine katılmak için gerekli olan rozeti yaparsanız bu konsol size de gelebilir. SS Kısmını da GameHonor'dan kopyalayıp yapıştırdım siteye girip okumaya üşenen varsa diye. Her şeyi daha net açıklıyor. Soru: Prototipler ne zaman gönderilecek? Cevap: Bu yıl. Soru: Donanımı test edenler başkalarıyla bilgi paylaşabilecek mi? Cevap: Olay o zaten! Soru: Kendi makinemde SteamOS çalıştırabilir miyim? Cevap: Evet. Soru: Bu kutuyu hackleyebilir miyim? Farklı işletim sistemi kurabilir miyim? Parçalarını değiştirebilir miyim? Kendi yazılımımı kurabilir miyim? Robot yapmak için kullanabilir miyim? Cevap: Tabii ki. Soru: SteamOS'i denemek için indirebilir miyim? Cevap: SteamOS'i ve kaynak kodlarını ücretsiz indirebileceksiniz, ama henüz değil. Soru: SteamOS ile klavye ve faremi kullanabilir miyim? Cevap: İstiyorsan evet. Ama SteamOS oyun kumandalarıyla da iyi çalışıyor. Yine de takip etmeye devam edin, giriş cihazları konusunda söyleyecek başka şeylerimiz de var.
Bunların hepsi haberde belirtildi zaten? Betaya katılma şartları hariç tabi. Türkiye'den tester seçeceklerini sanmam.

MrFlox96

25.9.2013 22:36:03

0
Biraz haberi açsaymışsınız daha iyi olurmuş... Steam hesabınızdan rozetler kısmına giderek bu dağıtılacak 300 konsolun çekilişine katılmak için gerekli olan rozeti yaparsanız bu konsol size de gelebilir. SS Kısmını da GameHonor'dan kopyalayıp yapıştırdım siteye girip okumaya üşenen varsa diye. Her şeyi daha net açıklıyor. Soru: Prototipler ne zaman gönderilecek? Cevap: Bu yıl. Soru: Donanımı test edenler başkalarıyla bilgi paylaşabilecek mi? Cevap: Olay o zaten! Soru: Kendi makinemde SteamOS çalıştırabilir miyim? Cevap: Evet. Soru: Bu kutuyu hackleyebilir miyim? Farklı işletim sistemi kurabilir miyim? Parçalarını değiştirebilir miyim? Kendi yazılımımı kurabilir miyim? Robot yapmak için kullanabilir miyim? Cevap: Tabii ki. Soru: SteamOS'i denemek için indirebilir miyim? Cevap: SteamOS'i ve kaynak kodlarını ücretsiz indirebileceksiniz, ama henüz değil. Soru: SteamOS ile klavye ve faremi kullanabilir miyim? Cevap: İstiyorsan evet. Ama SteamOS oyun kumandalarıyla da iyi çalışıyor. Yine de takip etmeye devam edin, giriş cihazları konusunda söyleyecek başka şeylerimiz de var.

BSC Misafiri

25.9.2013 22:27:49

0
Arkadaşlar ben anlamadım . Televizyonda hiçbir aparat falan olmadan nasıl SteamOS olacak . Kasaya yükleyip televizyona mı bağlayacam yoksa kasaya yükleyip TV'ye mi stream edeceğim anladığım bir şey varsa o da anlamadığımdır .

ygultekin82

25.9.2013 22:20:22

0
Adamlar pc'nizi tv'nize bağlayacağız diyorlar,bizde yeni bişey gibi yiyoruz.

CodeMachine

25.9.2013 21:43:09

0
Valve Minimum - Recommended - Extreme adı altında üç çeşit konfigurasyona sahip cihaz ürettirip, oyun yapımcılarıda bu konfigurasyona göre oyun yaparsa bi nebze optimizasyon olur ancak oyun yapımcıları istese PC lerin şimdiki hali için bile kat kat optimize oyun yaparlar. Sorun donanım çeşitliliği değil zaten. Sorun oyun satamamak.

crossmatch

25.9.2013 21:32:45

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Bu sistem windowstan farkı nedir arkadaşlar bilen söylesin.(Linux tabanlı olması ve linux has özelliklerini dışında)Direk valve kendi sitesinden okudum ama steamos un ne farkı olduğu konusundan hiçbirşey söylemiyor biz bu işletim sistemini kurduk ne olacak oyunları optimize edecekmi sonuç olarak konsolların en önemli özelliği konsola çıkan her oyunun o konsola optimize edilmiş olması ve problem olmadan çalışmasına dayanıyor eğer sadece stream özelliğimi olacaksa bu sistemin ben windows kurulu ikende stream yapabilirim evimde ne gerek var ?Ayrıca steamos bedava diye sevinen arkadaşları anlamıyorum gabe nevil babamızın oğlu değil işletim sistemi bedava olsada içindeki oyunlar paralı olacak sonuçta işletim sisteminin parasının kaç katını senden alacak zaten.
2014 de cevabı bulacağız :D

BSC Misafiri

25.9.2013 21:21:13

-2
Bu sistem windowstan farkı nedir arkadaşlar bilen söylesin.(Linux tabanlı olması ve linux has özelliklerini dışında)Direk valve kendi sitesinden okudum ama steamos un ne farkı olduğu konusundan hiçbirşey söylemiyor biz bu işletim sistemini kurduk ne olacak oyunları optimize edecekmi sonuç olarak konsolların en önemli özelliği konsola çıkan her oyunun o konsola optimize edilmiş olması ve problem olmadan çalışmasına dayanıyor eğer sadece stream özelliğimi olacaksa bu sistemin ben windows kurulu ikende stream yapabilirim evimde ne gerek var ?Ayrıca steamos bedava diye sevinen arkadaşları anlamıyorum gabe nevil babamızın oğlu değil işletim sistemi bedava olsada içindeki oyunlar paralı olacak sonuçta işletim sisteminin parasının kaç katını senden alacak zaten.

necrospiritus

25.9.2013 21:06:47

+1
Sitedeki tek daire işlemtim istemini temsil etti köşe paranteze alınmış daire steam machimesi temsil etti içindede steamos zaten şekli konsol gibiydi. Son şekil daire + daire syeam os ile gelecek bir yazılım bence bu source da olabilir hl3 de ama hl3 olacağını zannetmiyorum çünkü steamos steam machine ardından hl3 sırıtır bnce. steam universe adı altında bir oyun saçma.

fujhen

25.9.2013 21:04:45

+5
quote:

Orijinalden alıntı: BelieveMe
alıntı:

Orijinalden alıntı: einhander

alıntı:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

içine windows yüklenebilir ise normal pc den ne farkı olacak. pek güvenebildikleri bir işletim sistemi olmadığı kesin. gayet normal bir pc yapmış adamlar. hani Windows sistemi ile uyumlu özel bir sistem deseler daha güzel olurdu. hani bu makinayı alan otomatik özel surver lara yönelse oyun felan indirse. saçma geldi.

normal pc den ne farkı kaldı bu konuda cok haklısın bu adamlar ne yapmaya calısıyorlar tam anlamıs degılım. özel olacaktı farklı olacaktı sımdı bu haberı gorunce ufakboyutlu pc almıssın gıbı olucak.

Zaten Valve'ın amacı PC'leri ve Steam'i oturma odasına taşımak. Farklı bir konsol yapmak gibi amacı olmamıştı hiç.
Kesinlikle. Burada amac bir konsol yaratmak degil, tam tersi esneklik yaratmak. - Kendin bilgisayar kur Steam OS yukle oyunlari oyna. - Bilgisayar kuramiyor musun, teknik bilgin yok mu? Git Steam Machines denen bilgisayarlardan birini al oynamaya basla. Ama windows mu diyorsun onu da ayni makinaya kurabilirsin. - Benim zaten PC var ben sadece TVye de baglamak istiyorum diyorsan git ucuz ama gucsuz bir bilgisayar topla asil bilgisayarindan oyunlari stream et. Hem Pc dunyasinin hem konsol dunyasinin avantajlarini bir arada yasa. Valve bir sirket ve sirketler her zaman para odaklidir. Ama yine de bu isi para icin yapsalar da bu gelismeler kullanici icin cok iyi yenilikler. Sonunda PC dunyasinin esnekligini konsol dunyasiyla birlestirdiler. Hem de acik kaynak kodlu Linux ile. Cuma gunu de kontrolcu duyurusu kesin gibi arkadaslar adamlar kontrolcu sorusunda da soylemisler. Ayrica bazi teknoloji siteleri de kulagimiza calindigina gore kontrolcu gibi yorumlar yapmislar.

fujhen

25.9.2013 20:58:41

0
quote:

Orijinalden alıntı: FantasyFiRe Kafam iyce karıştı valve bir nevi upgrade edilebilir konsol mu çıkarıyor ? Ve ben şu anda kullandığım pc ye steamos'u yukeyebilecek miyim eğer yükleyebileceksem overclock ile uğraşan biri olarak steamos ben ve benim gibilere win8 kadar uygun olur mu ? Anlayan arkadaşlar varsa bilgilendirsinler lütfen
Tum sorularin cevabi sikca sorulan sorular kisminda. Su an kullandigimiz bilgisayarlara Steam OS yukleyebilecegiz. ''Will I be able to build my own box to run SteamOS? Yes.'' Tamamen acik kaynakli oldugu da kesinlesti: ''Can I download the OS to try it out? You will be able to download it (including the source code, if you're into that) but not yet.''

Quirah

25.9.2013 20:56:31

+4
quote:

Orijinalden alıntı: einhander

normal pc den ne farkı kaldı bu konuda cok haklısın bu adamlar ne yapmaya calısıyorlar tam anlamıs degılım. özel olacaktı farklı olacaktı sımdı bu haberı gorunce ufakboyutlu pc almıssın gıbı olucak.
Zaten Valve'ın amacı PC'leri ve Steam'i oturma odasına taşımak. Farklı bir konsol yapmak gibi amacı olmamıştı hiç.

BSC Misafiri

25.9.2013 20:55:32

0
steambox diye bişey var . sanırım bu wifi ile bilgisayarı televizyona bağlıyo ve steamOS işletim sistemi ile windowsdan kat kat daha iyi performans sağlıyo . doğru mu anlamışım ???

aterikasedi

25.9.2013 20:53:29

-6
Tutmaz.

einhander

25.9.2013 20:49:55

-2
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri içine windows yüklenebilir ise normal pc den ne farkı olacak. pek güvenebildikleri bir işletim sistemi olmadığı kesin. gayet normal bir pc yapmış adamlar. hani Windows sistemi ile uyumlu özel bir sistem deseler daha güzel olurdu. hani bu makinayı alan otomatik özel surver lara yönelse oyun felan indirse. saçma geldi.
normal pc den ne farkı kaldı bu konuda cok haklısın bu adamlar ne yapmaya calısıyorlar tam anlamıs degılım. özel olacaktı farklı olacaktı sımdı bu haberı gorunce ufakboyutlu pc almıssın gıbı olucak.

BSC Misafiri

25.9.2013 20:48:23

-3
Saçmalık ,adam bildiğin linux tabanlı pc sataçaklar. Sonucda oyunlara bir katkıda bulunmuyor yine Pc den oyunu stream ederek oynatacak orası belli. Fazla gösterişli sunuyor ,buyulenmeyin. Fazla bir getiriside yok sunarlar önüne cloud film servisi falan.Hep Apple nin işleri bunlar (Apple tv)

EleSuDökenSuat

25.9.2013 20:44:27

0
Valla Konsol ve Program duyurdular, resimden anladığım kadarıyla bu ikisini birleştiren birşeyler sunacaklar, ya da bu ikisinin birleşmesinden doğan. Ama ben Source 2'nin duyurulcağını düşünüyorum. HL3'ü halen daha çok bekleriz gibi biz.

FantasyFiRe

25.9.2013 20:41:47

0
Kafam iyce karıştı valve bir nevi upgrade edilebilir konsol mu çıkarıyor ? Ve ben şu anda kullandığım pc ye steamos'u yukeyebilecek miyim eğer yükleyebileceksem overclock ile uğraşan biri olarak steamos ben ve benim gibilere win8 kadar uygun olur mu ? Anlayan arkadaşlar varsa bilgilendirsinler lütfen

dingo egret!

25.9.2013 20:41:00

0
HL3 ü duyuracak ve steamOS exc olacak

BSC Misafiri

25.9.2013 20:34:04

0
bir sonraki haberde yeni sorce u ya da hl3 duyurulmasını isterim

BSC Misafiri

25.9.2013 20:34:01

-2
içine windows yüklenebilir ise normal pc den ne farkı olacak. pek güvenebildikleri bir işletim sistemi olmadığı kesin. gayet normal bir pc yapmış adamlar. hani Windows sistemi ile uyumlu özel bir sistem deseler daha güzel olurdu. hani bu makinayı alan otomatik özel surver lara yönelse oyun felan indirse. saçma geldi.

Tall Man

25.9.2013 20:32:21

0
Steamde olmasa napardık

Airbus A350 XWB

25.9.2013 20:32:11

+3
PC oyunculuğu için çok büyük bir adım bu.Konsollara exc. oyunlar çıktığından beri PC oyunculuğu geride kalmayı başlamıştı.Şimdi Sony ve MS ne yapacak onu görmek lazım...

ahmet_bahadir

25.9.2013 20:25:21

0
tek kelimeyle harika

cezeryerak

25.9.2013 20:25:14

0
quote:

Orijinalden alıntı: fujhen Cuma gunu de kontrolcu duyuralacagini dusunuyorum. Sikca sorulan sorular kismindan bir soru ve cevabi:

"Am I going to be using a mouse and a keyboard in the living-room?
If you want. But Steam and SteamOS work well with gamepads, too. Stay tuned, though - we have some more to say very soon on the topic of input."
Umarım gamepad duyurmazlarda bi hl3 duyarız :)

Basteryus

25.9.2013 20:23:12

+3
Bi sonraki haber de HL3 olsa tadından yenmez

fujhen

25.9.2013 20:21:55

0
Cuma gunu de kontrolcu duyuralacagini dusunuyorum. Sikca sorulan sorular kismindan bir soru ve cevabi: "Am I going to be using a mouse and a keyboard in the living-room? If you want. But Steam and SteamOS work well with gamepads, too. Stay tuned, though - we have some more to say very soon on the topic of input."
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PC
+ TAKİBE
AL
99 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız