Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Unreal Engine 4'ün Yeni Demosu Yayınlandı


Güncelleme: Yayınlanan demonun PC üzerinde bir adet GTX 680'le çalıştığına dair bir açıklama geldi.
 
    Hatırlayacağınız üzere Epic Games, GDC öncesinde yayınlanan kısa bir videoyla birlikte yeni bir Unreal Engine 4 demosunun haberini vermişti. Firma, bugün itibariyle Infiltrator isimli teknoloji demosunu yayınladı.
 
    Yayınlanan videoda aksiyon sahnelerinin ağırlıklı olması, yeni nesil oyun motoruyla ilgili daha fazla yorum yapabilme seçeneği sunuyor. Videonun ilk bölümü kapalı ve karanlık ortamda geçerken, son bölümlerde karakterimiz açık bölgeye çıkıyor. Fakat gösterilen açık alan bile karanlık temada oluşturulmuş. Görünüşe göre Unreal Engine 4, daha önceki Epic Games motorları gibi yine karanlık ortamda kendini gösteren bir teknoloji olacak.
 
    Patlama ve çatışma sahnelerindeki efektlerin dikkat çekici olduğu videoda silah kurşunlarının çarpmasıyla oluşan partikül efektleri de ilgi çekiyor. Yayınlanan videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
unreal engine unreal engine 4 infiltrator demo tech demo video trailer next gen
Dota 2'ye Yeni Bir Hero Geldi WoW 5.3 Yamasıyla Heroic Senaryolar Geliyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

EmuMaster

30.3.2013 15:17:42

0
Yanarım yanarımda geçen sene çıkmış bir ekran kartı'nın yeni nesil'den kat kat güçlü olmasına yanarım. Az önce merlin'in verdiği ps4 üzerinden renderlenmiş olan ue4 demosuna baktım.Halen tırtıklar var.Şu anti aliasing olayının artık başka bi teknoloji ile aşılması lazım yeni nesilde.Yoksa watch dogs demosuna bakıyorum tırtık , deep down'a bakıyorum tırtık, ue4 demosuna bakıyorum tırtık ve zayıf kaplamalar. Bi killzone shadowfall'da görmedim ondada zaten çevre çok sade ve modellemeler sanki ps3'den alınmış gibi. Arkadaş daha konsollar piyasaya çıkmadan mevcut ekran kartları bu kadar üst seviyedeyse valla bir 7 sene daha yerimizde sayacağız desene. Ps3 kullanıcısı biri olarak yeni nesilde artık pc toplamayı düşünüyorum. "hani emumaster sen grafiğe önem vermiyordun?" Evet doğru 7 sene sonra açıp yine dosbox ile dangerous dave 2 ve wolfenstein 3d oynayacağım. Ama bak şimdi ben sana bir şey söyleyim. Crysis 3 , bioshock infinity , tomb raider 2013. Bu oyunları en zorda bi ps3'de aç birde en zorda pc'de 4 çekirdekli işlemci ile oyna aradaki zorluk farkını kendin gör.Sanki makinanın donanımı yapay zeka için yetersiz kalıyormuş gibi. Pc'den devam edeceğim çünki yapay zeka'nın yanı sıra hem grafik hemde mod özgürlüğü oyunu detaylandırma fırsatlarından. Lütfen yorumumdan dolayı saldırı yapmayınız.Sadece kendi görüşümü bildirdim.Zaten yorumun amacıda budur.Geleceğe dair planlarımı konsolcu ve pc'ci arkadaşlara dair paylaştım. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ue4 çok güzel bir oyun motoru olmuş.UE3'ün animasyonumsu grafiğinin yanısıra UE4'te biraz daha gerçekçiliğe önem verilmiş gibi gözüküyor. Cryengine 3 hayranı biri olarak şuana kadar gördüğüm en güzel teknoloji demolarından biri olmuş. Sanırım yeni nesil yine Unreal engine ve cryengine'ın elinde olacak. Valve'den source 2 ve ID software'den Id tech 5'in yeni halini de görsek mükemmel olur. İyi oyunlar.

porsux

30.3.2013 14:30:48

+1
Nedense beni heyecanlandırmadı. Hatta bu yeni nesil dedikleri şey beni şu ana kadar heyecanlandırmadı. Sadece Watch Dogs biraz. Gösterdikleri şeyler sadece daha gelişmiş grafikler. Gelişmiş yapay zekayı gelişmiş grafiklere tercih ederim.

Bowser Zeki

30.3.2013 12:24:23

0
Oha bildiğin GC sahnesi gibi olmuş. ._.

BSC Misafiri

30.3.2013 12:03:50

0
Bu yazılımda ve donanımda birbirlerine iyi optimize olup böylebir performans sunabilme potansiyelleri olması demek tembel oyun geliştiricileri önümüze bu kadar detaylı ve kaliteli yapımlar serecek demek değildir!

CrystalChamp

30.3.2013 01:58:42

0
Katılıyorum dostum ayağının yere bastığını hissettirmeyen karakterlerden sıkıldım ! Crysis de olduğu gibi panaromik gezinti yapıyormuş hissiyatı tatmin edici değil !!

TheBladeRunner

30.3.2013 01:09:40

0
2 si 1 de yaptigim yorum yayinlanmadi ne olduysa bilmiyorum ama dusuncelerimi buraya aktarmak istedim. Bf4 un KZSF dan bi nesil ondeymis gibi duruyor dediginizde gulmekden programi dogru durust izleyemedim AMD ps4 de ki x86 islemcisinin piyasadakilerle karistirilmamamsi gerektigini Sony ile ortak bi sekilde modifiye edildigini soyledi.Bu denli teraflop gucu verebilen islemci olmadigini soyledi demekki yalan soylemisler:) Ne MS ne de Sony yeni nesillere gecisin ps2 den ps3 e gecis gibi olmayacak deidigini hic duymadim.Belkide soylemislerdir dogrudur. Deep Down ve KZSF u gordukden sonra hatta ve hatta ps4 sunumunda gosterilen oyunlarin gorsel kalitesini gordukden sonra BF4 e yeni nesil oyun bile diyemem ama BSC bu grafikleri ps4 un veremeyecegini vurguladi cok ilginc bu iste bir terslik var.

rpm7200

30.3.2013 00:07:56

0
Batman: Arkham Origins UE 4 ile harika olur cidden.

- The Stig -

29.3.2013 21:56:10

-1
just amazing hacı!

BSC Misafiri

29.3.2013 21:32:06

0
cilayı tıraşı kes. gerçekci fizik yap fizik!

digimon52

29.3.2013 21:10:19

-1
Güncelleme: Yayınlanan demonun PC üzerinde bir adet GTX 680'le çalıştığına dair bir açıklama geldi. ben yinede inanmiyorum Tech demosunu önümüse sersinler indirip deneyelim. isderse real time olsun.

ascha

29.3.2013 21:09:19

0
2 yıl önce unreal engine 3 samaritan demosu izlemiştik. Bugün belki aynı texture detaylarına sahip oyun olarak yalnızca crysis 3 gösterilebilir. Yeni nesil konsollar vs çıkıyor ancak bu detayda oyun içi görüntü görmemiz uzun zaman alacak

bloodTime

29.3.2013 20:59:16

0
yeni nesil exc oyunlar bu kalitede olur...gayet iyi görünyo.

onur89tr

29.3.2013 20:02:36

0
quote:

Orijinalden alıntı: tuilde Mobilde yine video gozukmuyor. Masaustu gorunume gec, haberi bul, videoyu izlemeye calis.. Eziyet
Sen de eşeğinden Ferrari performansı bekleme.

Alpins951

29.3.2013 19:16:27

0
Bu motorla birlikte yeni Batman oyunu istiyoruz.!!!

any77

29.3.2013 19:15:55

0
quote:

Orijinalden alıntı: digimon52 bu demoyu bizde deneye bilecekmiyiz. uzakdan gösdermek iyi is denemeye gelince yok iki tane yeni nesil tech demo yayinladi ancak bir tanesine bile ulasamiyoruz bizde denesek ülürmü ya unreal. bir kaynak bulamiyorum ya.
İşte bende bundan korkuyorum. Böyle önceden çekilmiş, cila üstüne cila vurulmuş videoları yapmak kolay. Asıl iş, bunu oyunun içerisine oynanabilir şekilde koymak. Böyle video yapıp da oynatmıyorlar. Sanki "aman belli olmasın ue4'ün gerçek yüzü" dermiş gibi bir halleri var. Bu kadar reklamın ardından birde oynanabilir bir şey koyda bakalım dinamiklere filan...

BSC Misafiri

29.3.2013 18:46:54

0
CRYSIS daha iyi diyen veletler vardı şimdi Tomb Raider daha iyi diyenler çıkmış. Allah akıl fikir versin şu görüntü kalitesi şu an nerede var ben göremedim.

BSC Misafiri

29.3.2013 17:52:16

0
Unreal yine ağırlıklı olarak "yeni konsollarda" kullanılacak. Kimse extra 50bin satış için pc ye yönelmez. Para konsollarda. Konsollar milyonlar satacak ama herkesin uçuk pc si yok.

BSC Misafiri

29.3.2013 17:52:12

0
Sırf geometrik metal yığınlarının içinde ve önceden hazırlanmış sahenelerle techdemo yapmaları benim hiç umrumda değil şahsen. Oyun içinde ki fizik kuralları ne alemde olacak onu merak ediyorum ben yeni nesilde. Merdivenden inmeyi bilmeyen karakterlerle, duvarların içinden çıkan kol bacaklarla, yıkılamayan tahta evlerle oyun oynamaktan bıktım şahsen. Daha esnek oyun yapısı lazım bize bence, sadece grafiğe yoğunlaşmalarından sıkıldım yanına fizik kuralları ekleyin artık...

digimon52

29.3.2013 17:44:56

-1
bu demoyu bizde deneye bilecekmiyiz. uzakdan gösdermek iyi is denemeye gelince yok iki tane yeni nesil tech demo yayinladi ancak bir tanesine bile ulasamiyoruz bizde denesek ülürmü ya unreal. bir kaynak bulamiyorum ya.

bocekgrafik

29.3.2013 17:30:37

-1
Videodaki renkler çok cafcaflı. Videodaki renkler ve grafikler, sanki underground 2'deki renklerin revizyon geçirmiş hali ve Doom 3'teki grafiklerin de yüksek detaylı hali gibi. Bundan böyle bu tür canlı renklere sahip grafikler değil de Tomb Raider'deki ve BF4'teki tarzda grafik ve renkler tutulacaktır diye düşünüyorum. Motorun kullanılacağı oyunlardaki renkler, umarım burdaki gibi değil de Tomb Raider ve BF4'teki gibi olur. Renkler bir yana, yine Tomb Raider ve BF4'ün son videosundaki ince detay ve partiküller dikkatinizi çekmiştir sanırım. Bu oyunda onu da göremedim. Her ne kadar grafik detayı çok yüksek olsa da, yüksek detayda oynamama rağmen bana göre benzer durum Crysis 3 için de geçerli. Arcade tarzı oluyor yani bu renkler. Artık oyunlar arcade bile olsa, renk ve grafiklerinin reele yakın olması gerektiğini düşünüyorum. Mario gibi klasik tarzlar hariç tabii ki... Belki de Tomb Raider ve BF4'teki nesnelerin gerçeğine daha yakın çizilmiş olmalarından ve oyun atmosferinin daha reel olmasından dolayı bana öyle gelmişte olabilir. BF4'te nasıl olur bilmiyoruz ama, Tomb Raider'daki mevsimsel değişimler tek kelimeyle mükemmel olmuş. Şu örnekteki detayların kusursuzluğuna bakar mısınız.
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

Wayward Son

29.3.2013 17:28:51

0
quote:

Orijinalden alıntı: \\RivenDeLL//

Hocam tam diyecektim, siz demişsiniz, çok doğru. Bu tür watch dogs, bf4 ve bunun gibi videoları gördükçe yeni nesili beklemek çok can sıkıcı oluyor. Ama anlamadığım bu videodaki gibi bir oyun var mı gerçekten. Eğer varsa süper bir oyun bizleri bekliyor. Ayrıca eğer bir oyundan alıntı değilse oyun motoru reklamı yapıyorlar. Cila üstüne cila atmışda olabilirler. Bu kalitede oyunları her zaman ve tüm oyun boyunca göremeyeceğiz. Reklam yaptıkları için akıllarındaki en sağlam senaryolu 2-3 dakikayı düşünmüşler. Önemli olan bu aksiyonu ve kaliteyi oyunun her saniyesinde verebilmek ...
Şöyle bir şey var hocam. Mesela Killzone 2'nin ilk fragmanı çıktığında Sony azcık eyyam yaptı ve fragmanı süsledi (hoş daha sonra Killzone 3 ile o süslenmiş fragmanı da aştı ya neyse:)). Ancak bu sefer öyle bir durum yok. Square Enix olsun Capcom olsun Epic Games olsun yeni motorlarında hep üst düzey görsellik sunuyorlar, yayınlanan fragmanlar bu yönde. Yani tek bir firma değil, birçok firma benzer standartları yakalamış (ışıklandırma, texture kalitesi, animasyonlar, partikül efektleri vs. vs.). Bu yüzden bu fragman bir oyundan olmasa bile, oyunlarda da benzer görsellik yakalanacağını düşünüyorum. PC-konsol ne kadar farklı gelir bilemem. Optimizasyon için önlerinde baya vakit var. Daha PS4 dahil yeni nesil konsolları tanımıyoruz, limitlerini sınırlarını, başarılı bir yapımcının elinde (Santa Monica, Naughty Dog, 343 gibi) neler yapabileceklerini bilmiyoruz. O yüzden şimdiden yorum yapmak zor. Konsol-PC kavgasına girmeden tadını çıkaralım derim.

TheBladeRunner

29.3.2013 17:24:06

-1
@\\RivenDeLL// Sana bf4 videosu haber basliginda bu mesaji yollamistim burayada yoluyayim.Gecin artik yeni nesil konsollar sunu yapar bunu yapamazi kardesim emin konusmayin al buda senin yere goge sigdiramadigin bf4 hakkindaki gercekler.Bu konsollarin donanimsal olarak final halleri ancak E3 donemi sonrasi belli olur ve daha sonra seri uretime gecilir.O yuzden bunu asla konsollarda goremeyiz mantigini silin atin arti bu demo gtx680 ile oynatilmis BF4 basligindaki sana gonderdigim yorum: "Hocam sen bu gorsellerin ustune bisi olmaz olursa gercek hayat olur diyorsun ama oyunun yapimcisi dahi seninle ayni fikirde degil.Gosterilen BF4 videosu yeni nesillerin alpha donanimlarina gore hazirlanmis,ortada final donanim olmadigi icin oyunun gorsellerinde optimize icin hic ugrasilmadigini bi cok seyin eksik oldugunu soylemis.Buyur gerisini sen cevir devam et kisaca ozetlemek istedim." Speaking with CVG, Bach said, “I don’t know if anyone has the next-gen hardware to be honest – really. There are versions of it, but does anyone have the final hardware? Do we really know what the final hardware will be? “There are specs and alpha hardware, but nobody knows exactly what it will be. The only thing I can say about what we’re building is that we’ve set the bar with what we can do and we can scale it down to 360 and PS3.” "Bach added that the Battlefield 4 trailer released at GDC isn’t to be taken at face value, and doesn’t reflect the final game’s standards, ” What you saw is pre-alpha – it’s not the final game or anything. We are lacking a lot of optimisation. Without going into detail about what it could look like on a lower spec machine or a higher spec machine, we will have the scalability to bring the most out of any piece of hardware”. Instead, Bach advised fans to view the video as a target of what DICE want Battlefield 4 to look like running on your rig of choice. He added that of course, the studio needs to be realistic about what can be run on current hardware, and next-generation rigs as well. Bach concluded, “We’ve seen visual targets that are pre-rendered or running on machines that are designed for showing off technology – this is the game. [Single-player producer] Tobias was playing the game in the Frostbite engine with the content that we’re using to build the game.”

BSC Misafiri

29.3.2013 17:22:56

0
Ve kurşunların hiçbiri kahramana değmez..... :) :)

any77

29.3.2013 17:20:03

0
quote:

Orijinalden alıntı: Wayward Son Bunları gördükçe Kasım-Aralık-Ocak her ne zamansa yeni nesli beklemek zulüm oluyor.
Hocam tam diyecektim, siz demişsiniz, çok doğru. Bu tür watch dogs, bf4 ve bunun gibi videoları gördükçe yeni nesili beklemek çok can sıkıcı oluyor. Ama anlamadığım bu videodaki gibi bir oyun var mı gerçekten. Eğer varsa süper bir oyun bizleri bekliyor. Ayrıca eğer bir oyundan alıntı değilse oyun motoru reklamı yapıyorlar. Cila üstüne cila atmışda olabilirler. Bu kalitede oyunları her zaman ve tüm oyun boyunca göremeyeceğiz. Reklam yaptıkları için akıllarındaki en sağlam senaryolu 2-3 dakikayı düşünmüşler. Önemli olan bu aksiyonu ve kaliteyi oyunun her saniyesinde verebilmek ...

any77

29.3.2013 17:14:56

0
Video çok güzel yapılmış, bol aksiyonlu bir video. Bir şey soracağım bilmiyorum, bu video bir oyundan mı alıntı? Eğer alıntı ise inşallah gerçekten de bu grafik kalitesini görürüz yeni nesilde. Ama şimdiden söyleyeyim yeni nesil ps4, çok iyi bir optimize olmazsa DICE'ın yapamadığı gibi unreal engine4'tede çok iyi performans veremeyecek gibi Daha önce yayınlanan görsellerde ue4'ün pc sürümünün, konsoldan kat be kat önde olduğunu görmüştük. Yani bu grafiği sadece pc'de görebileceğiz benden demesi. Eksileyeceksiniz fakat bende isterdim konsolda da bu grafiklerin olmasını ama maalesef gerçekler bunlar ...

Wayward Son

29.3.2013 17:14:24

+1
Bunları gördükçe Kasım-Aralık-Ocak her ne zamansa yeni nesli beklemek zulüm oluyor.

TheBladeRunner

29.3.2013 17:09:41

0
next gen dedigin iste budur kardesim!

tuilde

29.3.2013 17:05:16

+3
Mobilde yine video gozukmuyor. Masaustu gorunume gec, haberi bul, videoyu izlemeye calis.. Eziyet
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız