Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Uncharted: Golden Abyss - Kamera Arkası (Video)

Sensörler yerleştirilirken
 
     Video oyunlarının nasıl yapıldığını hiç merak ettiniz mi? Kullanılan teknikler, araçlar, çevreler ve profosyonel oyuncular... Tüm bunların uzun uğraşlar gerektirdiğini ve büyük bütçeler harcanarak yapıldığını biliyormuydunuz?

     PS Vita'nın en çok beklenen oyunlarından biri olan Uncharted: Golden Abyss, bu noktada kafanızdaki soru işaretlerini silip süpürecek.

     Bir video oyunu yaparken tüm animasyonlar elbette bilgisayar yardımı ile yapılır. Ancak animasyonlara gerçek bir duygu katabilmek için doğadaki gerçek nesnelerden ve gerçek insanlardan faydalanılır. Bu insanlar genelde profosyonel oyuncular arasından seçilir. Eger Uncharted: Golden Abyss oynayanlardan biriyseniz, zaten muhteşem çevre grafiklerinin, animasyonların ve seslendirmelerin sizi etkisi altına alacağını göreceksiniz.



     Animasyonların insan hareketlerini tam anlamıyla gerçekleştirebilmesi için teknolojinin bazı yönlerinden faydalanılır. Mesela bir insan, vücüdünü tam saracak şekilde bir elbise giydirilir ve vücüdünün eklem bölgelerine hareketi algılayan ve bunu anlık olarak bilgisayara ileten sensörler yerleştirilir. Bu sensörler bazı zaman küçük toplar şeklinde oluşabilmektedir.

     Peki Uncharted: Golden Abyss animasyonları hangi ortamda çekildi?
  • 86 adet kızıl ötesi algılayıcılı kameralar
  • Kameralar ile ses senkronu yapabilen algılayıcılar (mikrofon vb.)
  • Hareketi yakalayabilmek için tamamen beyaz ile renklendirilmiş bir oda
  • Oyun ile etkileşim sağlayan çeşitli tahta veya plastikten yapılmış dayanak vb.
  • Profosyonel oyuncular
  • Ve geri planda kalmış tüm ekip üyesi
 
     Uncharted: Golden Abyss Türkiye fiyatı nedir?



     Bunca zahmete, bu fiyat iyi gibi duruyor.


     Aşağıda izleyeceğiniz videoda oyunun nasıl yapıldığına dair güzel bir sunum bulacaksınız. İyi seyirler.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
PSP 2 Sony uncharted NGP Sony Bend Vita PSP 2 Sony uncharted NGP Sony Bend Vita
FIFA 12'de Haftanın En İyi Golleri Mass Effect 3'ün DLC'si Zaten Diskin İçindeymiş!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Xaerk

13.3.2012 11:53:04

0
quote:

Orijinalden alıntı: ZaLiii Öyle bir anlatmışsınız ki habere göre kazığı yiyen kesim olarak neredeyse mahçup duruma düşmüşüz.Hiç bir fekakârlık Türkiye gibi ekonomisi tam gelişmemiş bir ülkede bir video oyununun bu fiyattan satılmasını haklı çıkaramaz. Bu fiyatlara karşı daha ciddi bir tavır takınıp gerekirse protesto bile etmek yerine sesimizi çıkarmayıp koyun gibi güdülmeye razı olmak yetmiyormuş gibi bir de bu fiyat az bile şeklinde haberler yapıyoruz sosyal medyada. İnanamıyorum bu habere resmen.
Ağzınıza sağlık hocam

Wayward Son

12.3.2012 17:32:23

+1
Benzin, elektrik, ekmek, un, şeker, domates vs fiyatları sanki çok normal de oyun fiyatları neden pahalı diye eleştiriliyor. Ya daha geçen gün lansmanı yapılan yeni Ipad benim ülkemde niye 2-3 kat pahalı satılıyor diye soran da yok :)

atsuma

12.3.2012 16:16:35

0
BSC'ye soruyorum bu haber neden yapılıyor.Ya da bunun haber değeri var mı? Yoksa bir mesaj mı verilmek isteniyor. Yada birileri size böyle bişey yapmak için birşeyler teklif mi etti.

söny

12.3.2012 15:47:57

0
Film setinden hiç bir farkı yok büyük bütçeli bir film cekiyolar tek farkı o filmin kitlesi oluyor giden olucakmı izleyen olucakmı''oynuyan'' tutucakmı türkiyede oyun setleri olmadığından anca böyle izliyoruz büyük bi firmanın oyun ekibinde yer alıp hayatımın meslegının bu olmasını ısterdım

BSC Misafiri

12.3.2012 14:04:36

-4
oyun animasyonlarının bu şekilde yapılması beni oyunlardan soğutuyo bilgisayar ortamında yapılanlar bile gerçek dünyanın sınırlarına takılmamalı oyunda 12 kollu bir yaratık olsaydı animasyonlarını yapamak için 12 kollu insanmı bulmaları gerekecekti :)

No-One

12.3.2012 12:10:46

0
quote:

Oyun ile etkileşim sağlayan çeşitli tahta veya plastikten yapılmış dayanak vb.
Ayrıca ilk 3 maddedekileri de sanırsın her oyunda ayrı masraf. Bu kadar şey saydınız ya artık Aral ve Tiglon'dan oyun almaya başlayacağız. E o zahmete karşılık 200 lira değer, değil mi?

BSC Misafiri

12.3.2012 11:19:06

-2
Herkes oyunların fiyatlarından bahsediyor , kimse dolar kurunun yüksekliğinden bahsetmiyor.Bu oyunlar yurt dışında ne kadar.40-50-60 $.Peki bizim ülkemize kaç dolara geliyo.Örneğin 122 TL yi göz önüne alırsak ve bunu 1.8 TL den dolara çevirirsek 67 $ yapıyo.Doların zamanında 1.1 TL yi gördüğü de oldu.O zaman bu oyunu 70-80 TL den alıcaktık ama napalım amerikanın kredi notu düştü mertlik bozuldu.Sorun oyun yapımcılarında falan değil , sorun ülkemizdeki dolar-euro kurlarında BENCE.

Serinyer

12.3.2012 10:22:12

0
En pahallı oyun yapımları 80-100Milyon dolar arasında,Bunlardan 1. Grand Theft Auto IV: $100 Million birinci diye biliyorum.Milyar dolar yuh be kardeşim.

HardShock

12.3.2012 10:12:04

0
Zalii süpersin ;)

oyuncu11790

12.3.2012 09:58:15

0
Hepimiz oyun fiyatlarından az çok şikayetçiyiz ama burada içimizi dökmek dışında yapabildiğimiz bir şey yok bu konu bakış açısına göre değişiyor birde bazılarına göre hakkeden oyunlar var bazıları ne olursa olsun pahalı diyenler oyuncuları temsil eden birşeyler olsa fena olmaz tepki beğeniler oradan yansıtılsa belki firmaların ilgisini çeker sallarlar mı orası malum tabi

RISC64

12.3.2012 09:58:00

+2
tabi bu motion capture studiosunu sadece tek oyun çin kullanmadıuklarını düşünürseniz daha iyi olur

Allenlbj

12.3.2012 09:01:26

0
122 liramı :OOO

alito

12.3.2012 08:02:15

0
ne güzel iş valla eskiden tek tek hareket verirlerdi şimdi bir tek mimikler için uğraşıyorlar gerisini kameralar hallediyor

CrAstrum

12.3.2012 07:33:04

+12
Öyle bir anlatmışsınız ki habere göre kazığı yiyen kesim olarak neredeyse mahçup duruma düşmüşüz. Hiç bir fekakârlık Türkiye gibi ekonomisi tam gelişmemiş bir ülkede bir video oyununun bu fiyattan satılmasını haklı çıkaramaz. Bu fiyatlara karşı daha ciddi bir tavır takınıp gerekirse protesto bile etmek yerine sesimizi çıkarmayıp koyun gibi güdülmeye razı olmak yetmiyormuş gibi bir de bu fiyat az bile şeklinde haberler yapıyoruz sosyal medyada. İnanamıyorum bu habere resmen.

Crynet

12.3.2012 06:37:22

-4
Gerçekten Yapılan İşte Emek Var Fiyatının Bukadar Olmasını Bu Videodan Anlayabiliriz Dediğiniz Gibi Kim Bilir Kaç Milyar $ Ödemişlerdir.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Uncharted: Golden Abyss
+ TAKİBE
AL
6 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız