Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Ubisoft: "Marka için Firma Satın Almak Yanlış"

Hunger Games'in sadece iOS oyunu geliştiriliyor.
  
     Ubisoft'un marka yöneticisi Tommy Francois, "Sadece başarılı bir markaya sahip olabilmek için ona sahip olan stüdyoyu satın almak yanlış bir karardır" şeklinde konuşurken, Ubisoft'un daha önce yapmış olduğu satın alma işlemlerini yorumladı.
 
     Ubisoft geçtiğimiz yıllarda TrackMania yapımcısı Nadeo ve RedLynx'i satın almıştı. Bu stüdyolar aynı zamanda Trials HD ve Owlient gibi oyunların da isim haklarına sahip. Yine 2008 yılında Hunger Games'in görsel efektlerini yapan Hybride de Ubisoft'un himayesine geçmişti.
 
     Bu konu hakkında Francois şunları söylüyor: "Bazen firmalar başka firmaları sadece sahip oldukları markalar nedeniyle satın alıyor. Bu bence bir hatadır, sonuçta markalar insanlar tarafından yaratılır. Eğer bu insanlara sahip değilseniz markanız da olmaz. Bundan bir kaç sene önce Hybride'i satın aldık, aslında o kadar da kötü bir fikir değildi ama bir tarafta film yapımcısı ve diğer tarafta oyun yapımcısı olunca işler yolunda gitmiyor. Bu aynı medyadan birini alıp da oyunu yazan ekibin başına oturtmak gibi bir şey."
 
     "Mesela ünlü kitap yazarlarını aramıza katıyoruz çünkü büyük isimlerle çalışmayı seviyoruz. Onların çıkartmış oldukları işlere hayranlık duyuyoruz ama onları işe aldığımızda hata yapmış oluyoruz. Çünkü onlar kitap yazmayla ilgileniyorlar ve bizim hikayelerimiz etkileşim içeriyor. Bunlar farklı kollar, belki yazdıkları kitabın uğraşması gerekmiyor ama kendilerinin pek çok şeyle mücadele etmesi gerekiyor. Biz sanki zorla onu buraya uydurmaya çalışıyoruz, işte bu hatalı."
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Ubisoft Hunger Games Hybride Trackmania Nadeo RedLynx
Alan Wake's American Nightmare Devam Etmeyecek Test Drive: Ferrari Ertelendi
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

E_Aydin35

27.3.2012 19:23:48

-1
Ubisoft AC 3' yapımından sonra bir deneyiimmi desem tecrübemi desem bir artı kazandı sonuçta belkide onun yansıttığı oalylara geniş açıdan bakarak bir yorum getirmiştir.. Tabi söylediği doğrunun yanlışlık payıda var doğruluk payıda bu iki seçeneğin avantaja çevirmke yine insanların elinde olan birşey..

S.P.E.C.I.A.L.

27.3.2012 17:05:22

-1
İsmi almak kar bırakacaksa alınır! Kar olmayacağını bile bile kimse marka satın almaz. Marka satın alıp da kar edemeyenlerin durumu ise bekleneni bulamamaktır! Ayrıca kitap yazarı katmak iyi birşey, ama adam benim oyunla işim olmaz diyorsa tabii ki bir işe yaramaz. Yok adam kitap yazmaya devam ederim veya etmem ama oyunla ilgim olur derse mükemmel birşey. Uzun uzadıya tartışmaya gerek yok kitap uyarlaması filmler ve diziler genelde çok daha kaliteli yapımlar olur. Oyunlar da böyle bir durumda bundan ziyadesiyle yararlanır. Bu verimlilikle ilgili birşey. Lafı koymadan da geçemeyeceğim: Sevgili Ubisoft! Assassin's Creed'de hikaye kırıntılarınız var, yazarlarınız fena değil ama tüm oyunlarınızın başlarına ve sonlarına gömüyorsunuz 3-5er dakikalık hikaye, al sana hikaye diyorsunuz sonra! Şaşkın şaşkın okuyanlar için gelsin: AC2'de mesela hikaye adına varolan şey sadece oyunun sonudur. Onlarca saate yayılacak hikayeyi 10-20 dakikalık bir diyaloğa indirdiniz. Bu öylesine sıkıştırılmıştı ki o ana kadar ilk iki oyunu oynarken geçen onlarca saatte oradaki konudan gram haberimiz yoktu. O yazarlar da orijinalinde kitap yazarı mı bilemiyorum ama bana hiç öyle gelmiyor! Mesela The Event diye bir dizi vardı, o da aynısını yapıyordu. Bölüm üzerine bölüm saçma sapan olaylar, sonra sezon finaline koyuyor ilginç bir olayı, al bununla yetin diyorlar. Neden? Çünkü adamlarda yetenek yok ki her bölüm hikaye sarmalıyla dolsun. Diyeceğim o ki yani; o kitap yazarlarını biraz Assassin's Creed'e yönlendirseydiniz şu an başa ve sona 3'er 5'er sahneyle hikaye yaptığınız yanılgısı bir nebze olsun düzelirdi! Ama belki de sizdedir hata. Yazarlarınız birşeyler yapmak isteyip yapamıyor da olabilir. Binlerce kilometre koşuşturmak ve yüzlerce adam kesmekle oyunlarınızı uzatmazsanız belli kesimden tepki yiyeceğinizi düşünüyorsunuz. Cesur değilsiniz! Bu noktada da Quantic Dream gibi firmalar devreye giriyor. Sağ olsunlar, Fahrenheit dışında oyunlarını oynayamadım PC oyuncusu olduğumdan, ama adamlar bu olayı yapmayı iyi biliyor.

gam3hunter

27.3.2012 14:25:02

+4
ismi almaktansa o ismi yaratanı almaktan bahsetmiş doğru söylemiş Francois...
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız