Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Türkiye Şampiyonluk Ligi, Avrupa Bölgesel Ligi Olarak Düzenlenecek!

 
     Riot Games, Türkiye Şampiyonluk Ligi'nin bir alt seviyeye düşürüldüğünü ve Avrupa Bölgesel Lig olarak devam edeceğini açıkladı. Türkiye yeni bir Bölgesel Lig (ERL) olarak EMEA'ya dahil olacak. Türkiye ile birlikte 13 adet Bölgesel Lig ve LEC, EMEA ekosistemini oluşturacak. Bu duruma göre artık Türkiye'nin Worlds ve MSI turnuvalarına katılma hakkı olmayacak. Başarılı ERL takımları senede 2 defa EMEA Masters turnuvasında birbirleriyle mücadele edecek.
 
 
 
     LEC arttık tüm EMEA'nın temsilcisi olarak Worlds ve MSI'da bölgeyi temsil edecek. Türk oyunları LEC'de direkt, EMEA bölgesinde ise belli kurallar dahilinde yerli statüsünde oynayabilecek. Yayınlar Türkçe olarak canlı yayınlanmaya devam ederken karşılaşmalar hafta içi oynanacak. Akademi Ligi ise 2 profesyonel ligin olduğu yeni bir sistem içerisinde dahil edilecek. Takımlar artık ligde kalmak ve üst lige çıkmak için mücadele verecek Mevsim Finalleri'nde ikili eleme sistemi uygulacak. 2023 Kış Mevsimi tek lig ile gerçekleştirilecek. Yaz Mevsimi'nde ise 2. lig de oluşturulacak. 
 
     En az 8, en fazla 10 takımın yer alması planlanan Şampiyonluk Ligi'ne katılımı kesinleşen takımlar ise; 5 Ronin, Beşiktaş Esports, Dark Passage, İstanbul Wildcats, NASR Esports ve SuperMassive Blaze oldu. Aurora, Fenerbahçe ve Galatasaray ise Şampiyonluk Ligi'ne katılmama kararı aldığını duyurdu.  

Bu haberin bağlantısı
URL
league of legends riot games pc rts mmo
Bandai Namco Yayıncı Etkinliği: Steam'de Yüzde 90'a Varan indirimler Fenerbahçe Espor, Şampiyonluk Ligi'nden Ayrıldığını Duyurdu!

BSC Misafiri

23.11.2022 17:22:54

0
Kardeşim Türkiye neden bir alt lige düşürülmüş, sebebi neymiş yoksa durup dururken Riot Gamesin kafasına göre verdiği asılsız bir karar mı? Bunu araştırıp açıklasanıza? Alt lige düşürüldü tamam ama NEDEN??
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
League of Legends
+ TAKİBE
AL
43 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız