Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Türkiye Espor Federasyonu Kuruldu

 
     Yıllardır beklenilen ve Türkiye’de elektronik sporun büyük yol katetmesi için açılması istenen Türkiye Espor Federasyonu resmi olarak duyuruldu. 5Mid’in internet sitesinde yapılan haberde, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın aldığı kararla birlikte elektronik spor artık ülkemizde resmi olarak bir spor dalı kabul edildi.
 
 
 
“24/04/2018 tarihli ve 277144 sayılı Bakanlık Oluru ile Türkiye E-Spor Federasyonu kurulmuştur. Bilgilerinizi ve gereğini arz/rica ederim.”
 
     Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Türkiye elektronik spor organizasyonların hukuki düzeyde haklarının korunması ve takımların ortak bir çatıda buluşmasını sağlama amacıyla Espor Kulüpler Birliği kurulmuştu. Yine aynı tarihlerde Ankara’da düzenlenen Dijital Oyunlar Sempozyumunda konuşan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, federasyonun kurulacağının sinyallerini vermişti. Ve tüm bu hamleler sonucunda Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Espor Federasyonu’nu kurdu. 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak 5Mid
Bu Hafta Çıkacak Oyunlar (30 Nisan - 4 Mayıs) Dark Souls Remastered Açık Beta Tarihi Duyuruldu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

brkylmz19990102

1.5.2018 11:42:45

+1
Bu nasıl saçma bir yorumdur ? Birçok ünlü e sporcuların çoğunun belkide senden çok daha aktif güzel hayatları var . Çok büyük paralar kazanıyorlar ve villa gibi gaming house larda yaşayabiliyorlar . Gaming house dediğim bildiğin lüks ev içinde normal bikaç tane bilgisayar var aklına çok ekstrem şeyler gelmesin .

BSC Misafiri

1.5.2018 11:20:14

0
tamam, artik torpili olanlar esporcu olur nede olsa burasi TC (Torpil Cumhuriyeti).

BlackLead

1.5.2018 10:38:10

0
eee bu kadar paranın döndüğü bir mecraya resmi olarak girip vergi falan toplamaları lazım yahu herhalde , yoksa siz ne sandınız?

deliliktir

1.5.2018 09:02:27

0
Sonu Dijital Oyunlar Federasyonu gibi olmadığı sürece(Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu'na alındı Dijital Oyunlar Asbaşkanlığı adıyla) sorun olmasa gerek sektör adına. Dijital Oyunlar Asbaşkanlığı'nın multiplayer oyunlarda millî takım oluşturma görevini düşününce asbaşkanlığın birtakım yetkileri buraya aktarılacak gibi.

Mütercim Bey

1.5.2018 03:04:07

+5
Asosyal ve işsiz sandığın E-sporcular ayda en az 1000 Dolar kazanan gençler. Hatta daha yüksek kazananları da var. İronik olan ise senin önyargıyla yaptığın boş yorumların...

TheStarBox

1.5.2018 01:21:16

+4
bir bu eksikti tam oldu. Asosyal ve işsiz gençlere yeni iş doğdu

dingo egret!

1.5.2018 00:34:16

0
Başvurular federasyon kanalıyla yapılırsa belki vize alabilirler LOL
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız