Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Total War Serisi Yeni Nesilde Konsollara Gelebilir


     Önemli strateji serilerinden Total War, kiminin düşüncesine göre oynanış zorluğu yüzünden konsollara gelmiyor. Fakat aslında bu nesildeki konsollar, Total War oyunlarını kaldırabilecek hafızaya sahip değil. Creative Assembly'den Mike Simpson, konuyla ilgili açıklamada bulundu.
 
     Gelecek nesildeki konsolların Total War serisine uygun olabileceğini düşünen yönetmen, serinin konsollara şimdilik gelememesindeki tek nedenin teknik sebepler olduğunu dile getirdi. Mike Simpson, "Herkes aslında arayüzün veya oynanışın problem olacağını düşünüyor. Fakat ana sebep bu değil. Daha önce denedik ama Total War serisi, teknik açıdan şuanki konsollarla uyuşmuyor." açıklamasını yaptı.
 
     Her oyunuyla birlikte büyük işler başaran Total War serisi, yeni nesil konsollarla uyum sağlayabilecek mi, hep birlikte göreceğiz. Ancak her ne kadar ana sorun olmasa da, oynanış ve arayüz açısından sıkıntı çıkabileceği de ortada. 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
total war strateji sega creative assembly konsol next gen
Robert Bowling'in Son CoD Röportajından Gönderme Mortal Kombat Vita Mayıs'ta Geliyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

31.3.2012 15:23:20

0
Ebedidevlet Bende Playstation 3 var.Killzone 3 oynuyorum ( Yüzbaşı II rütbesindeyim) oynarken keyifte alıyorum ama asla PC de oynadığım Minecraft keyfini veremiyor :) PC de oyun oynamak çok daha keyifli kabul edin bunu.Dualshock çok kullanışsız. PC fanboyu değilim.

S.T.A.L.K.E.R.

31.3.2012 01:40:28

0
@canerx1234 pc de tutturmuşlar bir donanım yenileme diye. e8500 ve gtx260 ve 4 gb ram ile battlefield 3 multiplayer kısmını akıcı ve gayet iyi bir grafik kalitesi ile oynuyorum. gtx550ti,gtx460 veya HD6850 tüm oyunları oynamak için gayet yeterlidir aynı zamanda ucuz kartlar ve uzun bir müddet götürür. pc de donanım yenileme her zaman olmuyor anlayacağınız üzere

- The Stig -

31.3.2012 00:40:31

0
Yeni konsollarla birlikte mause yada benzer bir joystikle pc'de yapılamayan yapılabilir..Örneğin medieval total war 2'yi halen daha oynarım..ve ordular bende normal değil huge olarak ayarlanmıştır..yani birlik başına 140 spearmen var..Ve yaklaşık 2000-3000 asker sırasında oyun çok fena kasıyor.. Şimdiki konsollara göre gelmesi olası bişey değil belki ancak bu teknik özellikleri yeni nesil konsollara göre bir mause yada mause+klavye tarzı bişeyle halledebilirlerse fps ve butür oyunlar için devrim olur..

E_Aydin35

31.3.2012 00:13:49

0
Çözüm; yeni oyun veya sürümler, yeni konsollar..):

MakaveLiVII

30.3.2012 22:26:21

0
grafiklerde ilerleme olmasada konsollarda gayet tatmin edici ve akıcı oyun söz konusu pc de ise sürekli bir donanım yenileme davası ortaya cıkar umarım düzgün bi klavye mouse tarzı gelirse konsola cok güzel olur

musAKka

30.3.2012 21:08:00

0
quote:

Orijinalden alıntı: ebedidevlet PC oyunculuğunun son avantajlarından biri de strateji türü oyunlardır. Strateji, MMO ve Simulasyon türlerinin de konsollara gelmesiyle birlikte PC oyunculuğu bitme noktasına gelecek ve oyun dünyası için yeni bir çağ başlayacak. PC, konsol ve oyuncu sosyal ağları arasında dağılmış oyuncular konsolların sağlamış olduğu ortak sosyal ağlarda bulunacak ve online oyun hiç olmadığı kadar popüler olacak. Ayrıca MMO oyunları sebebiyle PC kullanıcısı oyuncular ise konsola geçiş yapacak ve milyonlarca yeni oyuncu konsolların sağlamış olduğu sosyal ağlarda bulunup hem MMO hemde diğer konsola çıkmış oyunları oynama imkanı bulacak. Tüm bunlar olurkende mükemmel seviyede aktif bir "online" oyuncu kitlesi oluşacak. Eğer bu senaryo gerçekleşirse oyuncular konsollara yönelecek ve PCler için donanım üreten firmalar büyük bir darbe alacaktır. Zamanla da tüketicilerin PC için düşündüğü "Hem internet hem oyun konsolu" önyargısı değişecek. "Oyun konsolu" tamamen farklı bir kavram haline gelecek. Bilgisayar ile karşılaştırılamayacak kadar oyun konsolları ayrı kulvarlarda ilerleyecektir. Bir bilgisayar bir oyun konsolunun sağladığı tüm imkanları ve fazlasını sağlayabilir ama bir oyun konsolunun konforunu asla sağlayamaz.
Söylediklerinin birçoğuna katılıyorum ve hepsi de gerçekleşme ihtimali olan şeyler. Ancak eğer bunlar gerçekleşirse bazı kilit noktalarda değişiklik olması gerekir. Konsol kontrol cihazları mutlaka geliştirilmeli, klavye mouse desteği artmalı ya da bunlara alternatif şeyler bulunmalı. Aksi takdirde Strateji, RPG (Hack&Slash ve MMO), Simulasyon türleri tamamen baltalanmış olur. Aynı şekilde hardcore FPS oyuncuları için de aynı şey söz konusu. Gamepad'in rahatlığı tartışılmaz ancak klavye + mouse'un hızına erişmesi bu haliyle zor. Bu yüzden isteğe bağlı klavye + mouse desteği daha da artmalı. Şu an var ama PC'deki kadar kullanışlı olmadığı da bir gerçek. Bunlar gerçekleşirse bu sefer özellikle görsel alanda rekabet düşecek. Konsollar oyun yapımcılarını daha güzel grafikli oyunlar çıkarmaya mecbur kılan en büyük etken PC'lerdir. Eğer onları bu rekabete iten birşey olmazsa her konsol için 5-6 sene boyunca aynı grafiklerde oyun oynamak zorunda kalırız. Yeni nesil konsollar için 5-6 sene yerine 2-3 sene beklenirse, bu sefer sürekli upgrade olur, konsolun PC'den farkı kalmaz. Aynı şekilde donanım piyasası darbe yerse bu yine bir şekilde konsolları da vurmuş olur. Çok garip bir zincirleme reaksiyon ortamı var aslında. Bütün sistemlerin avantajlarını tek bir bünyede birleştirmek ütopik geliyor. Ama gerçekleşirse ne ala.

alemburda34

30.3.2012 20:24:49

0
Dokunmatik ekranlı bir kontrol cihazı olursa belki olabilir ?

alemburda34

30.3.2012 20:22:18

0
Dokunmatik ekranlı bir kontrol cihazı olursa belki olabilir ?

ebedidevlet

30.3.2012 19:33:45

+1
PC oyunculuğunun son avantajlarından biri de strateji türü oyunlardır. Strateji, MMO ve Simulasyon türlerinin de konsollara gelmesiyle birlikte PC oyunculuğu bitme noktasına gelecek ve oyun dünyası için yeni bir çağ başlayacak. PC, konsol ve oyuncu sosyal ağları arasında dağılmış oyuncular konsolların sağlamış olduğu ortak sosyal ağlarda bulunacak ve online oyun hiç olmadığı kadar popüler olacak. Ayrıca MMO oyunları sebebiyle PC kullanıcısı oyuncular ise konsola geçiş yapacak ve milyonlarca yeni oyuncu konsolların sağlamış olduğu sosyal ağlarda bulunup hem MMO hemde diğer konsola çıkmış oyunları oynama imkanı bulacak. Tüm bunlar olurkende mükemmel seviyede aktif bir "online" oyuncu kitlesi oluşacak. Eğer bu senaryo gerçekleşirse oyuncular konsollara yönelecek ve PCler için donanım üreten firmalar büyük bir darbe alacaktır. Zamanla da tüketicilerin PC için düşündüğü "Hem internet hem oyun konsolu" önyargısı değişecek. "Oyun konsolu" tamamen farklı bir kavram haline gelecek. Bilgisayar ile karşılaştırılamayacak kadar oyun konsolları ayrı kulvarlarda ilerleyecektir. Bir bilgisayar bir oyun konsolunun sağladığı tüm imkanları ve fazlasını sağlayabilir ama bir oyun konsolunun konforunu asla sağlayamaz.

musAKka

30.3.2012 19:23:22

+2
Devasa savaş ortamlarında her bir birimin hesaplanması günümüz konsolları için çok zor bir durum, özellikle işlemci ve ram kullanımı ön planda. Güçlü PC'lerde dahi çok büyük savaşlarda ciddi performans kaybı yaşanabiliyor. Oynanış ve arayüzün zorluğu haricinde, yapımcının vurguladığı şey de çok doğru.
  • 1
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Total War: Shogun 2
+ TAKİBE
AL
28 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız