Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

The Walking Dead: Destinies Bizlere Neler Sunuyor? Tüm Detaylar

 
 
The Walking Dead: Destinies adlı oyunu bilirsiniz. Geçtiğimiz süreçte fragmanı ile beraber ön plana çıkan ve olayları değiştirebileceğimiz yapım gerçekten de çıkış yapmaya çok yakın. 17 Kasım tarihinde çıkış yapmaya hazırlanan oyun PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch ve PC için dijital olarak piyasaya sürülmeye bekliyor ardından Aralık ayında ise fiziksel sürümlere bu kapsamda biz oyunculara sunulmaya hazırlanıyor.
 
TWD evreni 
 
Klasik The Walking Dead evreninde geçen bu yapım içerisinde bildiğiniz üzere diziden bağımsız olarak olayların gidişatına dokunabiliyor ve burada yaptığımız seçimler ve hamleler oldukça önem arz ediyor. Oyunda dizinin gidişatında bildiğiniz üzere Rick adlı karakterle beraber oynayabiliyor ve yakın arkadaşımızı burada öldürmek durumunda kalıyoruz Ancak bu oyun içerisinde tam tersi bir şekilde de ilerlemek durumunda kalabiliyoruz. Dolayısıyla burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve yaptığımız seçimlerle beraber de elbette gidişatı değiştirebiliyoruz.
 
Durum böyle olunca Rick karakteri yerine en yakın arkadaşı ile beraber oynayabiliyor ve buradaki yerimize alabiliyoruz. Oyunu bu noktası oyuncular tarafından bir hayli dikkat çekmiş durumda. Gidişata yön vermek hem hayranların ilgisini çekiyor hem de yeni gelen oyuncuların dikkatinden kaçmıyor. Dolayısıyla bu oyun şu anda beklenen yapımlar arasında yer alıyor diyebiliriz.
 
Seçim odaklı bir yapı 
 
 
 
Her ne kadar üst düzey bir grafik ve animasyon stiliyle ve tarzı ile beraber karşılaşmayacak olsak da oyunun içeriğine dizinin hayran kitlesi gerçekten de bir hayli dikkatle bakıyor ve beklemeye koyuluyor. Oyun içerisinde seçim odaklı bir yapı yer alıyor. Yukarıda da bahsettiğim gibi seçimlerle beraber gidişata dokunabiliyor ve oyun içerisinde farklı sonlara doğru ulaşabiliyoruz.
 
Zombilerin dünyasında yer aldığımız yapının içerisinde elbette sadece bu seçim odaklı sistemle beraber karşılaşmıyor aynı zamanda kendi bölgemizi kurabileceğimiz, geliştirebileceğimiz ve kendi bölgenizi güvence altına alabileceğimiz bir yapı da bizlere aktarılıyor. Oyunda seçim odaklı kritik anlarda serideki karakterlerden oluşan ekibimizle beraber ilerleyebiliyor ve gidişatı elbette istediğimiz şekilde değiştirebiliyoruz. Yer aldığımız yapım içerisinde zombileri öldürmek tamamen bizim amacımız ve temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor ve burada her bir karakteri hayatta tutmaya çalışıyoruz.
 
Birden fazla platformuna çıkış yapmaya hazırlanan oyun içerisinde dizide bulunan ikonik bölgeler ve yapılar da bulunuyor. Örneğin Atlanta, Greene aile çiftliği, hapishane ve Woodbury gibi ikonik bölgeler bu yapım içerisinde yer alıyor ve bunlarla beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Elbette hayranların dikkatini çekecek olan bu oyun içerisinde dizide bulunan yapıların ve karakterlerin olması büyük oranda hayran kesimine hitap edecek bir sistemi bir yaşında barındırıyor.
 
Dizinin kapsamına bakacak olursak da elbette bu dizi içerisinde geniş kapsamlı bir hayran kitlesi bulunuyor ve hayran kitlesine hitap etmek de doğrudan çok önem arz ediyor. Çünkü gerçekten de geniş kapsamlı bir hayran kitlesiyle beraber karşımıza çıkan bu yapım direkt olarak hayranlara hitap etse bile elbette geniş kapsamı sebebiyle büyük satış rakamlarına ulaşabilir ve bu da oyunun başarıya ulaşmasını sağlayabilir. Dolayısıyla oyun aslında genel anlamda ve büyük oranda hayran kitlesine hitap etmek istiyor ve oyundaki olayların bazıları direkt aktarılıyor ve bazıları ise bizim elimizle beraber değiştirilmesine olanak tanınıyor. Böylece oyun içerisinde bir yandan ilerlerken diğer yandan ise gidişata dokunabiliyor ve bu şekilde dizideki olayları değiştirebiliyoruz.
 
Olayların gidişatını değiştirebiliyoruz 
 
 
 
Kendi yolumuzu çizebileceğimiz ve zombilerle beraber kapışabileceğimiz yapın içerisinde bu özelliklerin dışında yepyeni mekanikler bulunuyor ve bu içeriklerle beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz  Oyunda The Walking Dead dizisinin hikayesini değiştirebiliyor, kötü adamları kurtarabiliyor, kahramanları öldürebiliyor ve bunların sonuçlarını nihayetinde katlamak durumunda kalıyoruz. Oyunda yapacağımız hamleler ve seçimler tamamen bize bırakılmış durumda ve bu durumda ise büyük bir özgürlükle beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Oyunda bu sonuçlarla beraber ilerleyebiliyor ve farklı karakterleri kendi grubumuza alabiliyor ve bu şekilde istediğimiz gibi ilerleyebiliyoruz. Bunun dışında oyunda farklı farklı silah türleri bulunuyor ve bu zombi türlerine karşı bu silahları dilediğimiz gibi kullanmak durumunda kalıyoruz.
 
Oyun içerisinde hem menzilli hem de yakın dövüş silahları bulunuyor. Dolayısıyla oyunda katanalardan tabancalara pompalı tüfeklerden tatar yaylarına kadar çok farklı silah kütüphanesi bulunuyor ve bu silah kütüphanesi ile beraber karakterlerimizi donatabiliyor ve bunlarla beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Yakın ve menzilli dövüş silah sistemleri ile beraber ilerleyebileceğimiz yapım içerisinde üçüncü şahıs bir kamera bakış açısı bulunuyor ve aynı zamanda doğrudan aksiyona dalış yapabiliyoruz. Sınırlı kaynaklarla beraber yer aldığınız yapım içerisinde etrafı araştırmak ve girilmeyen kısımlara girmek ve buralardaki kaynakları ortaya çıkarmak oldukça önem arz ediyor. Çünkü oyunda yer aldığımız süre boyunca kıyamet sonrası bir dünyada yer alıyor ve burada hayatta kalmak için elbette kaynak toplamamız gerekiyor hem yiyecek hem içecek hem de cephane sağlamak için elbette bu kaynaklar büyük önem arz ediyor.
 
 
 
Yolculuğumuz boyunca bildiğiniz üzere etrafımızda çeşitli zombilerin olduğunu görebilir, hastanelere doğru geçiş yapabilir ve farklı bölgelere doğru ilerleyebiliriz. Dolayısıyla oyunda yeni bölgelere doğru ilerleyerek, oraları keşfetmeye çalışabilir ve daha fazlasını bu oyunda gerçekleştirebiliriz. Nitekim oyunu zaten özünde etrafı keşfetmek ve etraftaki kaynakları toplamak bulunuyor. Biz de bu oyun içerisinde aynı şekilde etrafı keşfedebiliyor, çevreyi araştırabiliyor, çekmeceleri karıştırabiliyor, bölgeler içerisinde gezip tozabiliyor ve tüm kaynakları sırt çantamıza atabiliyoruz. Böylece oyunda hayatta kalma mekanikleriyle beraber güçlü durmaya çalışabiliyoruz.
 
Elbette bu amaç doğrultusunda aylakları ortadan kaldırmak için yukarıda da bahsettiğim gibi silah cephaneliğimize göz atabiliyor ve etraftan hem cephaneler hem de çeşitli kaynaklar bulabiliyoruz. Kötü adamların yer aldığı ve kötü adamlarla beraber kapışabileceğimiz yapım içerisinde seride olanlar olaylar karşımıza geliyor ve kıyamet sonrası bir senaryo içerisinde hayatta kalmak için de burada elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.
 
Dizideki ikonik karakterler bulunuyor 
 
Dizide yer alan ikonik karakterlerin yer aldığı yapım içerisinde Rick, Shane, Michonne, Carol, Daryl  ve daha fazlası yer alıyor. Bu karakterlerle beraber ilerleyebiliyor ve kendi yeteneklerini aynı şekilde üst düzeye çıkarabiliyoruz. Sınırlı kaynaklarla yer aldığmnız yapım içerisinde istediğimiz şekilde silah ve cephaneler toplayabiliyor ve grubumuzun hayatta kalması için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Sınırlı kaynakların bulunduğu yapıma beraber bu kaynakları doğru ve düzgün bir şekilde harcamak oldukça önem arz ediyor aynı şekilde hayalimizdeki ikonik kadroyu yani grubu burada korumaya çalışıyor ve istediğiniz karakterlerle beraber ilerlemeye başlıyorsunuz.
 
 
 
Tüm bu özelliklerin dışında oyun içerisinde kendi kampımızı kurabileceğimiz ve o hayatta kalma gerginliğini yaşayabileceğiniz bir yapı bizlere aktarılıyor. Kendi kampımızı burada istediğimiz şekilde savunabiliyor, hayatta kalanları burada kurtarabiliyor ve gizli gizli de aynı şekilde zombilerin etrafında dolanabiliyoruz. Kendi kampımızı korumak için elbette etraftaki kaynakları toplamak durumunda kalıyor ve zombi tehditlerine karşı burada güvenli bir şekilde durmak durumunda kalıyoruz.
 
Oyun içerisinde hayatta kalmak için sürekli olarak bizlere bir şans veriliyor ve bu şansı da geri tepmemek tamamen bizim elimizde bulunuyor. Yeteneklerimizi sergileyebileceğimiz ve bu kıyamet sonrası dünya içerisinde hayatta kalmaya çalışacağımız yapım yukarıda bahsettiğim gibi yakın tarihte biz oyuncuların karşısına çıkmaya hazırlanıyor ve bu kapsamda ise hep hayranlar hem de biz bu oyunu deneyimlemek için elbette gün sayıyoruz.
 
Bu tarz oyunları genel olarak yukarıda da bahsettiğim gibi hayranlar ilk etapta oynayabiliyor ve daha sonrasında diğer oyuncular da bu yorumlamalara göre bu oyuna geçiş yapabiliyor ancak bu oyunda seçim odaklı bir yapı olduktan ve hikayenin gidişatını değiştirebileceğimizden dolayı bazı noktalarda eksik olarak karşımıza çıkabilir ve umuyoruz ki oyun gerçekten de güzel bir hikaye gidişatıyla ve içerikle beraber bizlerin karşısına çıkar. Ancak diğer taraftan da düşündüğümüz zaman doğrudan aynı hikayeyi oynamak ve hikaye konusunda gerçekten de eklemeler olmadan oyun içerisinde yer almak belki de diziyi izleyenler için sıkıcı gelebilir.
 
Aynı şekilde bu hikayenin elbette oynanış kısımları ile beraber harmanlanması gerekiyor ve aynı zamanda sinematik anlatımla beraber bizlerin karşısında olması gerekiyor. Hem sinematik bir anlatım hem de ilgi çekici bir oynanış mekaniği ile beraber gerçekten de bugün çok güzel bir şekilde karşımıza çıkabilir ve umuyoruz bu detaylarla bizlerin karşısında olabilir. Nihayetinde bu ekipten yeni bir başarı bekliyoruz.
 
Dizide yer alan ikonik bölgeler 
 
 
 
Diğer taraftan oyunun web sitesindeki görüntülere bakacak olursak gerçekten de ikonik dizi içerikleri bizlere aktarılacak gibi görünüyor ve çizimler de gerçekten de hoş bir şekilde karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Hem çizimler hem de animasyon kalitesi gayet yeterli bir şekilde karşımıza gelmeyi bekliyor ve umuyoruz ki hatasız ve güzel bir deney bizlere aktarılır. Bunun dışında oyunda yer aldığımız süre boyunca kısaca toparlayacak olursak kendi üssümüzü kurabiliyor, burada ikonik karakterleri grubumuza dahil edebiliyor, bu karakterlerle beraber istediğimiz şekilde farklı silahları donanabiliyor, zombileri bu kapsamda köşeye kıstırabiliyor ve ortadan kaldırabiliyoruz. Aynı şekilde burada seçim odaklı bir yapı olduğundan dolayı hikayenin gidişatına dokunabiliyor ve burada her bir oyuncu burada farklı deneyim elde edebiliyor.
 
Oyunda farklı bölgelere ve dizi içerisinde yer alan ikonik kısımlara doğru ilerleyebiliyor ve dizideki bu yerlere gittiğimiz zamanda elbette aynı şekilde bir yapıyla karşılaşabiliyoruz. Oyunun temel amacında bildiğiniz üzere etrafı keşfetmek ve kaynak toplamak bulunuyor. Sınırlı kaynaklarla beraber yer aldığınınız süre boyunca oyundaki gidişatımızı dilediğiniz gibi değiştirebiliyor ve yaptığımız seçimler burada oldukça önem arz ediyor diyebilirim.
 
Üçüncü şahıs kamera bakış açısı 
 
 
 
Nitekim bunun dışında oyunda üçüncü şahıs bir kamera bakış açısı olduğundan bahsettik. Bununla beraber kendi karakterimizi bu kapsamda güçlendirebiliyor, elimize farklı silahlar alabiliyor ve bununla beraber farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyoruz. Oyunda gizlilik kısımları bulunuyor ve bu gizlilik kısımları ile beraber istediğiniz şekilde oynanışımızı özelleştirebiliyor ve bir bölgeyi araştırmak istiyorsak ve keşfetmek istiyorsak da bu gizlilik oynanışı mekaniği ile beraber ilerlemeye başlayabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda gizlilik unsurlarının olduğunu söyleyebiliriz ve zombilerin etrafından dolanarak ve diğer zombi gruplarını alarma geçirmeden ortadan kaldırabiliyor. Bu sayede tek tek bu zombileri ortadan kaldırabiliyoruz ve arkadan saldırı yaparak onları tek hamlede indirebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda bu tarz bir gizlilik mekaniklerinin olduğunu da söyleyebiliyoruz. Bu da oyuna çeşitlilik getiren unsurlardan birkaç tanesi diyebiliriz.
 
Ek olarak oyun içerisinde kullandığımız silahlara bağlı olarak çevresel unsurları da kullanabiliyor ve çevrede bulunan patlayıcı varilleri de bu kapsamda patlatabiliyoruz. Örneğin üzerimize doğru gelen kalabalık bir zombi grubunun yanan bir varilin yanına yaklaştığı zaman ateşlediğimiz esnada bu varil patladığını görebiliyor ve grubun bir anda alevler içinde yandığını ve tek bir hamleyle ve ateşleme ile beraber ortadan kaldırıldığını görebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda çevre unsurları ile beraber etkileşime geçebiliyor ve çevre unsurları da kendi lehinize kullanabiliyoruz. Böylece hem kaynaktan ve cephaneden tasarruf edebiliyor hem de düşmanları ve zombileri topluca ortadan kaldırmış oluyoruz ve böylece sayıları bir hayli azalmış oluyor. Dolayısıyla çevre unsurlarına da bu oyun içerisinde kullanmak oldukça önem arz ediyor.
 
Farklı karakterlerle yolculuğa devam edebiliyoruz 
 
 
 
Oyunun sadece ilk başlarında değil aynı zamanda sonlarına doğru da karşımıza farklı karakterlerin çıktığını görebiliyor ve hikaye kapsamında ilgi çekici bir yapının benimsendiği oyun içerisinde de aynı şekilde sıralı bir hikaye örgüsü bulunuyor. Bu örgüyle beraber elbette oyundaki karakterlerin gidişatına dokunabiliyor, sadece Rick karakteri değil aynı zamanda diğer karakterlerin olup olmamasına da burada dokunabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda gerçekten de geniş kapsamlı bir seçim odaklı bir yapı bizlere aktarılmak isteniyor ve yaptığımız hamlelerin sonucunu burada görmek gerçekten de güzel bir deneyimim güzel aktarılacağını göstergesi.
 
Yine grafik ve dövüş sisteminden bahsetmem gerekirse oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca üst düzey bir grafik yapısının ve dövüş mekaniklerinin bizlere sunulmadığını oynanış videosundan görebiliyoruz. Dolayısıyla bu kısımlarımı hayranlar olarak es geçebiliyor ancak bunun dışında kalan oyuncular bu durumdan belki de şikayetçi olabiliyor. Dolayısıyla oyun gerçekten de üst düzey bir yapı ile beraber bizlere gelmiyor ve bunun da farkında olmanız gerekiyor. Oynanış ve animasyon konusunda gerçekten de büyük beklentilere girmezseniz ve kendinizi sadece hikayeye ve dizi tarafına kaptırırsanız gerçekten de bu oyunda belki de büyük oranda zevk alabilirsiniz. Dolayısıyla bu kapsamda beklentilerinizi düşük tutmanızda fayda buluyorum ve oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca siz de göreceksiniz ki hem vuruş hissiyatı konusunda hem de diğer animasyon konularında gerçekten de orta düzeyde bir yapılan bizlere aktarıldığını söyleyebiliriz.
 
 
 
Son olarak oyun için şunlara değinmek istiyoruz ki yayınlanan fragmanda bakacak olursak burada karşılaştığımız fragman içerisinde yaşayacağımız olaylar yer alıyor ve konularda sinematik bir deneyimle beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Oyunda komadan uyanan Rick Grimes karakteriyle beraber ilerleyebiliyor ve daha sonrasında ise hikayenin gidişatına istediği bir şekilde dokunabiliyoruz. Yapım içerisinde zaten vurgulanan şey ise bizlerin seçimlerimizle olayların gidişatının değişmesi ve Rick karakteri yerine Shane karakteriyle beraber de bu oyundaki yerimizi alabilmemiz.
 
Üs kurma temeli ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda kendi grubumuza kurabiliyor, burada güçlü karakterleri yanımıza alabiliyor, kendi bölgemizi burada savunmak elbette büyük önem arz ediyor ve çeşitli güçlendirmelerle beraber kendi bölgenizin etrafını çitlerle çevirebiliyor ve çeşitli tuzakları buraya yerleştirebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda dizi içerisinde bulabileceğimiz farklı karakterler bulunuyor ve oynanış içeriği ile beraber de gerçekten bu oyunda büyük bir deneyim elde etmeye hazırlanıyoruz.
 
Oyun fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
The Walking Dead: Destinies
Simülasyon Oyunu Bem Feito, 9 Kasım'da Konsollar ve PC için Çıkıyor Call of Duty: Modern Warfare III Çıkışa Hazırlanıyor: Zombi Modu ve Dahası

xXBerkanXxD

30.10.2023 10:33:22

0
Çok kaliteli gibi durmasada artık seçim tabanlı dediğimiz oyun diye gösterilen deneyimler oynanıştan çok uzak olduğu için, oynanış yedirilmiş seçim tabanlı oyunlar boş vakitlerde eğlenceli olabiliyor.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız