Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

The Thaumaturge, 20 Şubat'ta Geliyor

 
 
Fool's Theory tarafından geliştirilen ve 11 bit studios tarafından yayınlanacak olan izometrik, rol yapma, taktik oyunu The Thaumaturge, 20 Şubat 2024 tarihinde geliyor.
 
İlgi çekici bir dünya ile karşımıza çıkmaya hazırlanan bu yapım, gerçekten de çok detaylı mekanikleri ve atmosferi bünyesinde barındırıyor. Oyunun ekran görüntülerine de bakacak olursak, benim ilk etapta dikkatimi çeken atmosferin ne kadar başarılı olduğunu görebiliyoruz. Daha çok karanlık bir atmosferle karşımıza çıkmayı hedefleyen oyun içerisinde 20. yüzyılın başlarında bulunuyor ve bununla beraber hikaye odaklı bir rol yapma deneyimini adım atmaya çalışıyoruz.
 
Oyunda izometrik bir kamera bakış açısı bulunuyor ve bu kamera bakış açısı ile beraber ilerlediğimizi görüyoruz. Oyun içerisinde kendi ekibimizi kurabiliyor ve bu ekiple beraber doğrudan mücadeleye başlayabiliyoruz. Oyunda yapabileceğimiz seçimlerle beraber kendi ahlakımızı temize çıkarmaya çalışıyor ve bunun yanı sıra yaptığımız seçimlerin dünyaya nasıl etki ettiğini görebiliyoruz. Canlı bir dünyanın bizlere aktarıldığı oyun içerisinde aynı şekilde gerçekçi bir yapı bizlere aktarılıyor ve yaptığımız seçimlerin burada ne kadar etkili olduğunu doğrudan ve direkt olarak görebiliyoruz.
 
Farklı bir bakış açısı ve farklı bir tema ile karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda, arka planda yer alan hikaye zengin içeriğiyle beraber bizlere sunuluyor. Hikaye odaklı rol yapma oyunu içerisinde savaşlar doğrudan değil sıra tabanlı taktik içeriğiyle beraber bizlere aktarılıyor. Dolayısıyla oyun içerisinde kendi ekibimizi yani takımımızı kurabiliyor, bu ekip içerisinde istediğimiz karakterleri dahil edebiliyor ve burada aynı şekilde karakterlerimizi güçlendirebiliyor ve ellerine farklı ekipmanlar vererek onları düşmanlara karşı mücadele ettirebiliyoruz.
 
 
 
Sıra tabanlı taktik savaşlarında bildiğiniz gibi burada yer aldığımız süre boyunca kendi ekibimizle beraber sürekli olarak haşır neşir oluyor ve karşımıza çıkan düşman gruplarını öncelikle iyi analiz etmemiz gerekiyor. Oyunda standart saldırılardan ağır saldırılara kadar pek çok avantaj bizleri bekliyor ve bununla beraber de düşmanların canlarını azaltmaya çalışıyoruz. Oyunda önce biz, daha sonrasında ise karşı rakip atağa kalkıyor ve yaptığımız her hamle burada oldukça önemli arz ediyor. Çünkü yaptığımız hamleler sonrasında elbette karakterimizin yani grubumuzun ne yaptığını görebiliyor ve etkili bir hareket şeması ile beraber buradaki yerimizi almaya koyuluyoruz. Eğer güçlü bir şekilde düşmanların karşısında duramazsak, elbette burada rakip takımın bizi yenmesini deneyimleyebiliyoruz.
 
Karakter gelişim sisteminin oldukça ön planda olduğu oyun içerisinde, elbette bu karakterleri dilediğimiz gibi geliştirebiliyor ve seviye atlama sistemi ile beraber de bu karakterleri daha da güçlendirebiliyoruz. Oyunda hem araştırma hem de karakter gelişimi özellikleri yer alıyor ve bununla beraber de farklı özellikleri ve yeteneklerin kilidini açabiliyoruz. Gizemli güçlerin ve farklı yaratıkların yer aldığı karanlık macera içerisinde, elbette geniş çaplı bir dünya dahilinde bulunuyor ve bu dünyayı istediğimiz gibi keşfedebiliyor ve aynı zamanda hikaye odaklı bir yapı olduğundan dolayı farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve buralarda dilediğimiz gibi araştırabiliyoruz. Elbette araştırma konusu oyun içerisinde oldukça önem arz ediyor çünkü hem burada yeni ekipmanlarla karşılaşabiliyor hem de farklı tarzda yeteneklerin sahibi olabiliyoruz.
 
20. yüzyılda geçen bu yapımda, ruhani varlıkların olduğundan bahsettik. Bu ruhani varlıklar mağlup edilmeden ne yazık ki bu dünyaya huzur gelmiyor ve dolayısıyla bizim de burada amacımız bu yaratıkları ve canavarları ortadan kaldırmak oluyor. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca, bu olağan dışı varlıkları algılayabilen bir grup bulunuyor. İşte bu grup içerisinde tam da biz bulunuyoruz. Dolayısıyla gerçek anlamda bu ruhani varlıkları algılayabilen ve kontrol edebilen bir grup insan bulunuyor ve bunlar içerisinde de tamamen biz bulunarak ilerlememizi sürdürmeye çalışıyoruz.
 
 
 
Canlı bir dünyanın yer altı bölgesinde ilerlerken elbette arka planda çalışan ve işleyen bir sistemin olduğunu görebiliyor ve Rusya ülkesinde yer alabiliyoruz. Rusya'nın Varşova şehri içerisinde yer aldığımız süre boyunca, oyunda 1905 yılında konu alınıyor ve bu yıllar içerisinde elbette oradaki siyasi sistemin nasıl olduğunu görebiliyor ve aynı zamanda halkın burada siyasi çatışmalar içerisine girdiğini ve halkın örgütlendiğini biliyoruz. Dolayısıyla içerisinde bulunduğumuz durum elbette oldukça çatışmaların olduğu ve şiddetlendiği bir yapıyı bizlere sunuyor ve farklı kökenlerden gelen insanların da farklı görüşleri aktardığını burada görebiliyoruz.
 
Çeşitli çıkar gruplarından oluşan bu dönem içerisinde elbette farklı farklı insanlar yaşayabiliyor ve bu farklı insanların da burada olduğunu görebiliyoruz. Siyasi çekişmelerin olduğunu burada rahatlıkla deneyimleyebiliyoruz. Şehrin bu karmaşası içerisinde elbette bir yandan metropol sistemine bakmaya devam ediyor ve aynı şekilde suçlu grupların da burada yükseldiğini deneyimleyebiliyoruz. İçerisinde yer aldığımız süre boyunca bu şehir içerisinde gerçekten de karmaşanın hakim olduğunu görebiliyor ve bu karmaşa ile beraber hayatta kalmaya çalışıyoruz diyebilirim.
 
Karanlık bir atmosfere sahip olan bu yapımda elbette aynı şekilde bir grupla beraber ilerleyebiliyor ve çıkar gruplarına karşı kendi çıkarlarımızı savunmak için elbette büyük bir mücadele içerisine girebiliyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca, Yahudi tüccarların olduğunu görebiliyor, onlardan alışverişler yapabiliyor ve kendinizi geliştirmek için çeşitli ekipmanlar satın alabiliyoruz. Bunun dışında, yukarıda da bahsettiğim gibi oyunda yavaş yavaş şehrin içerisinde yer alıyoruz. Rusya sınırları dahilinde de burada farklı grupların olduğunu görebiliyoruz. Nitekim bunun dışında Polonyalı şehir halkının ve daha fazlasının da burada olduğunu deneyimleyebiliyor ve böylece farklı farklı grupların burada olduğunu bizzat aktarabiliyoruz. Dolayısıyla oyun, gerçekten de o karmaşayı bizlere bizzat yaşatıyor diyebilirim.
 
 
 
Oyun içerisinde Thaumaturge adlı bir tür yer alıyor. Bu tür ile beraber elbette hem ceza hem de aslında cefa çekebiliyoruz. Bu türler, yukarıda da bahsettiğim gibi diğer halk içerisinde görünmeyen ruhani varlıklar erişebiliyor ve onların kontrolünü ele geçirebiliyor. Dolayısıyla burada yer aldığımız bu süre boyunca Thaumaturge türü olarak biz de oyundaki yerimizi alabiliyor ve bu tür içerisinde olmak, hem bir ceza hem de bir sefa olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla bu durum içerisinde karakterimizin o duygusal yapısı irdeleniyor ve aynı şekilde burada neler yaşadığımızı görebiliyoruz.
 
Oyun içerisinde aynı şekilde bu tür içerisinde yer aldığımız süre boyunca Salutor adı verilen bu ruhani varlıkları sadece Thaumaturge türü evcilleştirebiliyor ve onları kontrol altına alabiliyor. Dolayısıyla oyunun arka planındaki karanlık hikayesi, aslında bu temel etrafında çevreleniyor ve biz de bu amaç uğruna oyun içerisindeki yerimizi alabiliyoruz. Onlarla çeşitli sırları açığa çıkarmak için karanlıkta konuşabiliyor, herkesin saklandığı ve korktuğu bir yapıya sahip olan bu yaratıklara doğrudan iletişime geçebiliyor ve onları kontrol altına almak ve dizginlemek için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Oyunda sadece bu ruhani varlıklarla beraber kapışmıyor, aynı zamanda insanlarla beraber de burada büyük bir mücadele içerisine girebiliyoruz.
 
Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi seçim odaklı bir yapıya sahip ve kendi hikayemizi burada yazıyoruz. Dolayısıyla bu yapının içerisinde yaptığınız seçimlerle beraber farklı sonlara ve yapıya doğru gidebiliyor ve burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde ediyor diyebiliriz. Burada yaptığınız seçimlerle beraber elbette yaptığınız hamlelerin sonucunu görebiliyor ve eylemlerinin hem karakterinizi hem de dünyaya nasıl etki ettiğini bizzat deneyimleyebiliyorsunuz. Tam sürüm olarak karşımıza çıkmayı hedefleyen bu yapım, izometrik bir rol yapma deneyimi bizlere aktarmayı hedefliyor ve sonuçlarına da ne yazık ki burada katlamak durumunda kalıyoruz. Birbirini izleyen ve birbirine takip eden hikayeye döngüsüyle ve örgüsüyle beraber bu oyunda yer almaya başlıyor ve karanlık atmosferi içerisinde kentli yolumuza ışıklarla beraber bulmaya çalışıyoruz.
 
 
 
Karakter ve ekip kurma gibi ortak bir yapıya sahip olan oyunda, kendi karakterimizi elbette farklı şekillere doğru evirebiliyor ve farklı durumlarla beraber burada karşılaşabiliyoruz. Bunun dışında, oyunda kendi karakterimizle beraber daha güçlü konuma gelebiliyor ve aynı şekilde sıra tabanlı taktik sistemi ile beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Oyundaki dövüşler, yukarıda da bahsettiğim gibi sıra tabanlı taktik sistemi ile beraber karşımıza çıkıyor. Burada aynı şekilde yaratık saldırılarından normal standart saldırılara kadar farklı ve çeşitli saldırı mekanikleri bulunuyor. Bu mekaniklerle beraber de düşmanlara burada alt etmeye çalışıyoruz. Aynı şekilde yukarıda da bahsettiğim gibi oyunda farklı bir tür olarak yer alıyor ve bu türle beraber de psişik güçlere sahip olabiliyoruz. Dolayısıyla bu güçleri elde etmek için de yine tekrar tekrar bahsettiğim gibi ruhani varlıklarla beraber iletişime geçebiliyor ve onların kontrolünü elimize alabiliyoruz.
 
Oyun içerisinde hikaye boyunca farklı karakterlerle beraber tanışmak durumunda kalıyor ve bu karakterlerin düşüncelerini ve duygularını bu kapsamda etkileyebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca onların duygularına farklı bir bakış açısı getirebiliyor ve aynı zamanda seçimler yaparak da onları manipüle edebiliyoruz. Dolayısıyla yapacağımız seçimleri bu kapsamda farklılaştırabiliyor ve onların seçimlerine de el atabiliyoruz diyebilirim. Dolayısıyla oyun içerisinde gerçekten de güzel ve etkili mekanikler bizleri bekliyor ve çoğu zaman oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca her bir ince detaya erişebiliyoruz. Bu da oyun içerisinde yer alan çeşitliliği daha da arttırıyor diyebilirim.
 
Geleceği olmayan bir dünyaya adım atmaya çalıştığımız ve bu dünya içerisinde suçun ve israfın yer aldığını görebiliyor ve aynı şekilde burada 1900'lü yıllar içerisinde bulunabiliyoruz. Varşova kenti içerisinde yer aldığınız süre boyunca önemli tarihi kişiliklerle de tanışabiliyor ve aynı şekilde onların hikayeye olan bağlantısını da görebiliyoruz. Bunun dışında oyunda gerçekten de üst düzey grafiklerle ve animasyon tarzı ile beraber karşılaşabiliyor ve hikayenin önemli olduğu bu oyun içerisinde rol yapma unsurlarını da ön plana çıkmış şekilde deneyimleyebiliyor ve aynı şekilde bu oyunu Unreal Engine 5 oyun motoruyla beraber geliştirildiğini söyleyebiliyoruz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyun içerisinde yer aldığımız dünya hem detaylı hem de ilgi çekici unsurları bünyesinde barındırıyor ve bunlarla beraber de oyunculara gerçekten güzel bir deneyim verilmek ve sunulmak isteniyor.
 
 
 
Diğer taraftan yukarıda bahsettiğim gibi karakter odaklı bu yapıda güçlü saldırılar yapabileceğimiz ve standart saldırılarla beraber düşmanları alt edebileceğimiz bir yapı yer alıyor. Karakter ekranına bakacak olursanız da burada farklı farklı nesneleri donanabiliyor ve yaptığınız hareketleri ne kadar güçlü bir şekilde düşmanlara aktarıldığını burada görebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde karakter ekranında farklı güçlerle beraber donatabiliyor ve karakterinizi bu şekilde yükseltebiliyorsunuz. Hem güçlü saldırılar yapabiliyorsunuz hem de normal saldırılarla beraber düşmanların üstesinden gelmeye çalışabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde gerçekten de güzel bir karakter ekranının olduğunu söyleyebiliriz. Bu sayede düşmanların üstesinden gelmeye çalışabiliyor ve güçlü düşmanları da bu şekilde kolaylıkla ortadan kaldırabiliyorsunuz.
 
Oyun içerisinde geniş bir teknoloji ağacımız bulunuyor ve bu teknoloji ağacıyla beraber yeni yeteneklerin ve becerilerin kilidini açabiliyorsunuz. Yukarıda da tekrar tekrar bahsettiğim gibi farklı bir tür içerisinde yer aldığımızdan dolayı farklı psişik güçlere sahip olabiliyor ve bu güçleri arttırmak için de elbette bu teknoloji ağacından yararlanabiliyoruz. Elbette bu teknoloji ağacı içerisinde yer alan becerileri açmak için de belli bir seviyeye ulaşmamız gerekiyor ve bunu yapmak için de hem düşmanları ortadan kaldırmak hem de görevleri tamamlamamız gerekiyor. Dolayısıyla hikayeden ilerlediğimiz süre boyunca elbette bu tarz becerilerin ve yeteneklerin kilidini açabileceğimiz bir yapı bizlere aktarılıyor. Dolayısıyla hikayeden ilerlemek ve yan görevlere de dalmak oldukça önem arz ediyor.
 
 
 
Oyunda aksiyon esnasında elbette sıra tabanlı bir taktik sisteminin olduğundan bahsettik. Bu sıra tabanlı taktik sistemi içerisinde düşmanlara karşı saldırmadan önce ekranda çeşitli simgeler beliriyor. Bu simgeler elbette hem güçlü saldırıları hem de standart saldırıları temsil ediyor. Dolayısıyla hangi saldırıyı yapacaksanız o simgeye doğru tıklamanız ve ona göre hamle yapmanız lazım. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca bu sistemle beraber düşmanları alt etmek mümkün oluyor ve sıra tabanlı taktik savaşlarından hoşlanıyorsanız gerçekten de güzel bir deneyim elde etmek istiyorsanız buna bir göz atabilirsiniz. Kısacası sıra tabanlı taktik savaşlarının ilgi çekici olması bekleniyor.
 
Öte yandan oyun içerisinde canlı bir şehrin yer aldığını söyleyebiliyoruz. Hareket ederken ve farklı bölgelere doğru ilerlerken burada diğer karakterlerin alışveriş yaptığını ve sağda solda dolaştığını görebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde canlı bir şehir görüntüsü ve içeriği yer alıyor ve burada yer aldığımız süre boyunca da gerçekçi bir yapıyla karşılaşabiliyoruz. Aynı şekilde farklı bölgelere doğru ilerleyerek bu satıcılardan çeşitli satın alımlar yapabiliyor ve onlarla beraber de etkileşime geçebiliyorsunuz. Elbette onları tanıdıkça da yeni görevler elde edebiliyor ve yeni görevlerle beraber de hem yeni kaynakların hem de yeni güçlerin sahibi olabiliyorsunuz.
 
 
 
Oyunda yer aldığımız süre boyunca farklı şekillerde hikayeyi deneyimleyebiliyor ve oyunun 5 Aralık tarihinde çıkacağını söyleyebiliyoruz. Kısacası, oyun içerisinde izometrik bir rol yapma deneyimi bizlere aktarılıyor. Bu rol yapma deneyimiyle beraber oyunda dilediğimiz gibi yerimizi alabiliyor ve kendi karakterimizi bu kapsamda geliştirebiliyoruz. Ekipmanlardan güçlere kadar farklı şekillerde aksiyona dahil olabiliyor ve bunlarla beraber de kendi grubumuzu ve karakterimizi güçlendirebiliyoruz. Aynı şekilde, yukarıda da bahsettiğimiz gibi oyunda psişik güçlere sahip olabiliyor ve bunlarla beraber de karşımıza çıkan karakterlerin duygularını ve düşüncelerini manipüle edebiliyoruz.
 
Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün oyundan haberdar olabilirsiniz. Bu tarz izometrik rol yapma oyunlarından hoşlanıyorsanız, sıra tabanlı taktik savaşlarına da adım atmak istiyorsanız ve yeni bir macera ve içeriklerle beraber buluşmak istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun şu anda fiyatı belli değil ancak 20 Kasım tarihi ile beraber Steam platformunda Türk lirasına kaldırıldığını söyleyebiliyor ve bununla beraber de oyunun dolar üzerinden satın alınacağını doğrulayabiliyoruz. Dolayısıyla oyunun kaç dolarlık bir fiyatla beraber çıkacağını şu an için söyleyemiyor ve Avrupa fiyatından farklı olacağını aktarabiliyoruz. Ancak bu durum elbette net değil.
Oyun fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
The Thaumaturge
Yeni Bir İzometrik Rol Yapma Deneyimi Geliyor: Svarog's Dream Sanguivore: Twenty Below Eşli Hayatta Kalma Korku Deneyimi Sunuyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız