Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

The Last of Us Part II İlk Oyundan %50 Daha Büyük

 
HBO'nun Westworld ve Amazon'un Too Old to Die Young dizilerinde senaristlik yapan Halley Gross The Last of Us Part II'nin de yazarlarından biri ve GamerBraves ile gerçekleştirdiği bir röportajda oyun hakkında yeni açıklamalarda bulundu.
 
"İkinci oyunun ilk oyundan yaklaşık olarak %50 daha büyük olduğunu söyleyebiliriz. Çok büyük fakat sadece oyunun uzunluğu anlamında değil. Tüm seviyeler daha büyük ve daha geniş, daha fazla sinematik var, daha fazla karakter var ve daha fazla animasyon var."
 
Halley Gross, The Last of Us Part II'yi her oynadığında yeni şeyler keşfettiğini belirterek oyunun çeşitliliğine değindi ve ayrıca çok oyunculu modun olmaması hakkında yorumda bulundu.
 
"Bu kadar büyük ve kompleks bir oyun ortaya çıkınca tamamen tek oyunculu moda odaklanmaya karar verdik bu yüzden ne yazık ki çok oyunculu mod olmayacak. Fakat çok oyunculu mod ekibimize çok önem veriyoruz. İnanılmazlar, akıllılar ve yetenekliler. Büyük fikirleri var."
 
İki yıl önce Naughty Dog'dan ayrılan Bruce Straley de ekibin çok oyunculu projesinin en az tek oyunculu mod kadar iddialı olduğunu twitter üzerinden belirtti.
 
The Last of Us Part II 21 Şubat 2020'de Türkçe dublaj ve altyazı seçenekleriyle PlayStation 4 için çıkacak. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak GamerBraves The Last of Us 2 The Last of Us Part II Naughty Dog Ellie Joel PlayStation 4
Switch eShop İndirimleri: Crash, Crypt of the NecroDancer, Mark of the Ninja ve Daha Fazlası Ghost Recon Breakpoint'in Dosya Boyutu, Ön Yükleme Tarihi ve Server'ların Açılış Tarihi
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Persona_Non_Grata

1.10.2019 15:39:38

0
sen bu kafayla oyun oynama zaten, tünelin en başına atıyormuş

BSC Misafiri

1.10.2019 15:31:40

0
quote:

Orjinalden alıntı: Mutlak.Sıfır Last of Us tünel kısmındayım ilerledim o iki büyük yaratığa gelmeden önce kaydettim sonra öldüm beni tünelin en başına attı, kayda tekrar tıkladım yine oraya attı. Şimdi ben bu oyuna laf etsem oyundan anlamaz dersiniz, siz kör olmuşsunuz kardeş eleştiri görünce tahammül edemiyorsunuz.
Tmm'da bu her oyunda olabilecek birşey, Bu oyunun kalitesini asla etkilemez...Senin yorumların direk oyunun yapısına saldırır cinsten..

KAKÁ

1.10.2019 10:13:13

+1
Bi zahmet buyuk olsun multisini de kaldirdiniz.

mehmetalpertr

1.10.2019 10:10:28

0
Checkpoint'ler bazen can sıkıcı olabiliyor. Ama bu hemen hemen bütün oyunlarda olabiliyor. Aynısı Gears 5 son boss un da başıma geldi. Ama bu oyunun kötü olduğu anlamına gelmez. İyi oyunlar dilerim.

Guest-AEF248198

1.10.2019 09:46:55

+1
Last of Us tünel kısmındayım ilerledim o iki büyük yaratığa gelmeden önce kaydettim sonra öldüm beni tünelin en başına attı, kayda tekrar tıkladım yine oraya attı. Şimdi ben bu oyuna laf etsem oyundan anlamaz dersiniz, siz kör olmuşsunuz kardeş eleştiri görünce tahammül edemiyorsunuz.

BSC Misafiri

1.10.2019 08:41:33

+1
IGI'cı Hocam bu ne ya? kim okuyacak bunu? Gılgamış destanı gibi..

BSC Misafiri

1.10.2019 08:41:29

0
quote:

Orjinalden alıntı: Mutlak.Sıfır İlk oyunun alanı dardı şimdi onu yüzde 50 artırdık mı diyor ne diyor? Koridor tatzı oyun yapıp crafting koymuşsun dümdüz giderken craft malzemeleri topluyoruz ulan bari 10 eve kadar girebilseydik en azından gerçekten zombi oyunu atmosferine girerdik.
Abicim sen Cyberpunk için koridor tarzı fps bu bebelere hitap etmez tarzı yorumlar yapmıyo muydun? Ne oldu da birdenbire koridor tarzı dünyanın en kötü türü oldu? Sadece ps4 oyunu olduğu için bence. Craft malzemeleri toplamayı bile eleştirmiş adam. Eleştirecek birşey bulamamış vay arkadaş bu nasıl bir kafa yapısıdır. Neyse bizim aptallığımız trole cevap yazmak zaten. Dipnot: Cyberpunk 2077 yi Last of us 2den bir tık daha çok bekleyen, maini pc olan bir ps4 sahibiyim.

BSC Misafiri

1.10.2019 08:41:17

0
yaramaz köpek firmasına güvenim tam isterse oltadan balık tutma oyunu yapsınlar yine alırım bu insanlar ubisoft ve ea gibi firmalara benzemez.

BSC Misafiri

1.10.2019 08:41:09

0
quote:

Orjinalden alıntı: r0ket
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Tmm işte oyun alanı daha gelişmiş, Grafikler daha gelişmiş, Oynanış daha gelişmiş, Etkileşimler daha gelişmiş, Yapay zeka daha gelişmiş..Zaten bunları yapınca otomatikmen oyun 2 kat büyük oluyor...Bide üstüne TR dil desteği..Yemede yanında yat..
450 lirada fiyatı. afiyet olsun
O parayı vermeyeceğimden sıkıntı yok..

BSC Misafiri

1.10.2019 08:39:57

0
quote:

Orjinalden alıntı: gamer-x
quote:

Orjinalden alıntı: Mutlak.Sıfır Sinirlenseniz ne olur nasıl insansınız, bu kafayla gidersek her oyunun en kötüsinün bile bir seveni var o zaman hiçbir şey konuşmayalım. <img src="http://forum.donanimhaber.com/image/smiley/lol.gif" align="middle" border="0" alt="">
bu oyun yerine alabileceğimiz tür olarak farklı bir oyun var ise paylaşırsan bizde bilelim paramız boşuna gitmesin sevap işlemiş olursun
Gerçekten piyasada sanki çok kaliteli oyun varda bide gelmiş buna laf atıyor kendince...Kendi nasıl kafada oyunlara sahip meraktayım..

BSC Misafiri

1.10.2019 08:39:37

0
Kardeşim kaç yılda bir böyle oyunlar geliyor zırvalamayın.Artık sağlam oyunlar minimum 5 yılda bir çıkıyor bunlarıda beğenmiyorsanız farklı zevk arayışlarına girin.İnsan sevmesede emeğe saygı duyar biraz

BSC Misafiri

1.10.2019 08:39:28

0
Milyon dolarlar harcanarak, yıllarca uğraşılarak oyun yapılsın sonra 60 euroya değilde 30 euroya denk gelecek bir fiyatlandırma istensin. Üzerinde hem para olarak çok fazla harcanan hemde yıllarca geliştirilen oyunlara dediğim AAA+ oyunların senin ekonomin kötü diye , tamamen cahilce düşüncesizce isteklerle köklü bir geliştirici firmanın maddi olarak zora gireceği bir duruma girmesinin istenmesi.Bu ülkenin ekonomisinin yerlerde olmasının nedeni bu ülkedeki insanların burada olduğu gibi düşüncesizce , cahilce hareket etmeleri... 60 euro + vergiler + kesintiler = hesaplarsanız 429 liranın ne kadar düşük kaldığını görürsünüz. sadece 60 euro tekbaşına 369,50 yapıyor, % 18 kdv = 436,01 tl yapıyor daha diğer vergiler şunlar bunlar eklenmeden.Adamlar bu ülkenin oyuncuları için bu oyunu Türkçe dublaj yapmış, buna bile bahane bulunuyor, bence sorun sizde, kafa yapınızda.Herşey ateş pahası, almış başını gitmiş siz neyin kafasındasız...

Metal-Gear

1.10.2019 05:55:45

0
Teşekkürler baktığın için. Diğer oyunlardan çaldığım o müzikler ben çevreyi dizayn ederken aklımda çalıp duruyorlardı, bunlar buraya iyi oturur diyip çaldım. İşin özü geliştiricilere yönelik bir portfolio oluşturmak zaten 3D departmanlarına. İnşaAllah istediğimi elde ederim, öncesinde üstadım olan ND'nin son oyununu bir bitireyim de.

porsux

1.10.2019 00:28:36

0
Çok güzel yapmışsın, tüm içtenliğimle söylüyorum. İzlerken, keşke bende böyle şeyler yapabiliyor olsaydım diye düşündüm. Atmosfer ve sanatsal dizaynı notlardaki kısa öykülerle birleştirince hayal gücüm oyunun dünyasına kolay giriş yaptı diyebilirim. Tabii ki arka plandaki tınıların bunda etkisi vardır, bende zaten müziklerden çok etkilenirim oyun oynarken bilhassa. Müzikler alıntı biliyorum ama benzerlerini bir şekilde yapabilir veya yaptırabilirsin. Kesinlikle küçümsenecek birşey değil, atmosferin yarısından fazlasını müzikler ve tınılar, daha genel tabirle sesler oluşturur. Bence güzel bir yolda ilerliyorsun. Gerçekten ilgi çekici bir öykü ile ben bu oyunda yürürüm, tabii 400 lira olmazsa

mehmetalpertr

1.10.2019 00:22:57

0
Last Of Us tan nefret ediyoruzcular gelmiş yine.. ne adamlar var yahu..

Zeytinyağ

30.9.2019 21:50:41

0
lan ne yazmış millet yerçekiminin zamana olan etkisini tartışıyorlar sanki hey allahım ya :D

Xan'ela

30.9.2019 21:42:40

0
Bence çıkıştan sonra gelecek gibi duruyor.

Boone

30.9.2019 21:07:41

+1
quote:

Orjinalden alıntı: Mutlak.Sıfır İlk oyunun alanı dardı şimdi onu yüzde 50 artırdık mı diyor ne diyor? Koridor tatzı oyun yapıp crafting koymuşsun dümdüz giderken craft malzemeleri topluyoruz ulan bari 10 eve kadar girebilseydik en azından gerçekten zombi oyunu atmosferine girerdik. <img src="http://forum.donanimhaber.com/image/smiley/lol.gif" align="middle" border="0" alt="">
Her oyunun neden illa açık dünya olması gerekiyor senin gözünde merak ediyorum? Etrafta dönüp dolaşan anlamsız açık dünya furyasından hiç sıkılmadın mı? Samim olarak soruyorum gerçekten. Açık konuşalım CD ve Rockstar dışında düzgün açık dünya yapan firma kalmadı. Bana göre oyun dünyasının ciddi anlamda o senin koridor tarzı diye eleştirdiğin oyunlara ihtiyacı var. En azından her köşesi özenle yapıldığını hissettiriyor. Bir oyun var 30 Saatlik oyunun %80 inde içi hiç dolu olmayan yan görevler yapıyorsun, diğer bir oyun var 20 saat boyunca sana çizgisel bir deneyimle hikaye anlatıyor. Craft her oyunda bir şekilde eklenen bir durum. Bunun sadece açık dünya oyunlarında olmasını beklemek saçma geliyor bana. Çizgisel bir oyuna da gayet eklenebilir bence. Bu oyuna olan nefretinin tamamen PS Özel serisi olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Bütün bunların dışında keşke bu tarz az bulunan oyunlar PC için de çıksa. Hitap ettiği kitle artar ve oyun dünyası belki de şu battleroyale, CS, LoL illetinden kurtulur. PC de kaliteli çizgisel oyun deneyimi inanılmaz derecede azaldı çünkü. Metro gibi bir seriyi bile gereksiz yere açık dünya yaptılar...

Metal-Gear

30.9.2019 20:46:24

0
Gel en iyisi benim üzerinde çalıştığım oyunun Alfa görüntülerini izle, mantık gayet basit sadece yürümek yetiyor. Amacım günümüz standartlarına uygun oynanabilir çevre tasarımı olduğundan yürüyüp etrafa bakmak bu amaca yeterince hizmet ediyor. Burada: https://www.artstation.com/artwork/gJdQ5G Bende oyun oynamaktan vazgeçemem aynı senin gibi. Aksine gittikçe büyüyüp hobi olmaktan çıktı artık bendeki. Başka bir işle uğraşmaktan zevk almıyorum. Haliyle bu aç kurtların sorfrasına katılmak bile istiyorum bir gün.

porsux

30.9.2019 20:09:00

0
Gears güzel bir örnek oldu. 2006 senesine baktığımızda, karşımızda diğer oyunlara nazaran farklı yenilikler getirmiş yeni bir eser vardı. Tam 2 sene sonra ise bu eserin biraz daha gelişmiş bir hali çıktı. Eyvallah... ama 11 sene sonra da gene aynısını hatta aynısı da değil, daha kötüsünü verirsen, ben burada dur bakalım moduna giriyorum. 11 sene çok uzun bir süre, markanın adı da ortada. İmkanlar, arkalarındaki güçte ortada. Ben kabullenemiyorum bu durumu. Hani 2006 'daki veya 2008'deki GeoW'un gelişmiş hali falanda değil, bildiğin daha kötüsüyle devam oyunu yapıyorlar. Bir örnekte ben vereyim. DooM 'u düşünelim. 2016'daki versiyonuna baktığımızda, var olan tarzın günümüzdeki en gelişmiş hali ne olabilir sorusunun cevabıydı. Bana soracak olursan gereksiz bir oyundu. Sadece serinin taraftarlarına yazılmış bir aşk mektubuydu. Oysa DooM 3 'teki oldukça cesur hamle ve kararları beni oldukça heyecanlandırmıştı. Neyse diyelim, hayranların gönlünü alma diyelim derken 3 sene sonra aynı oyunun zincirlisini yapıyorlar. Bunu benim mantığım almıyor. Sen ki türün en önemli oyunlarına imza atmış, gelişiminde başrol oyuncusu olmuşsun. DooM 3 'te yaptığın şey takdire şayan. Oyun çok iyi veya çok kötü, bundan bahsetmiyorum. Yeni birşey denemelerinden bahsediyorum. Bu seri bunu hakediyor çünkü. Oyunları bırakma önerin için teşekkürler hiç aklıma gelmemişti Olmuyor o dediğin maalesef. Uzun yıllardır yaptığım birşey ve dönem dönem tutkum azalsada artsada yapmaya devam ediyorum. Hiçbir şey için olmasa bile, son yıllarda oldukça nadirleşsede, arada bir ortaya çıkan cesur yapımların takibi için bile bırakmak gelmiyor içimden. Sadece böyle şeylerin çoğalmasını hatta ana unsur olmasını istiyor gönül. Devam oyunlarında çok değişiklik olmayan yapımların insanlar tarafından yadırgandığı zamanlar gelsin istiyorum. Ama şu anda bu dediğimin tam tersi bir durum söz konusu. Sevilen birşey klonlanıp devam oyunu diye çıkarılsa bile bunu eleştirdiğinde linç edilirsin eminim. Devir böyle.. Kaldı ki, önerini uygulasam bile çok birşey farkedeciğini sanmam. Diyelim bıraktım, 5 sene sonra geldiğimde çok mu değişik şeyler göreceğim ? Hiç sanmıyorum. Sofra kurulmuş bir defa, son kalıntısına kadar yemeden kalkar mı aç kurtlar ?

Metal-Gear

30.9.2019 18:42:16

0
Piyasada artık her türden oyun olduğu için yapılmamış bir şeyler yapmak pek mümkün olmuyor heralde. Ne tür bir oyun gelirse gelsin mutlaka emsali oluyor geçmişten gelen. Ben örneğin TLOU 2'nin, birinci oyuna bağlı kalmasını tercih ederim. God of War gibi köklü bir değişiklik gelsin istemem henüz 2. oyunu yapıyorlar çünkü. Belki 3 oyundan sonra olabilir köklü değişimler. Aynı türlere yeni bir soluk yeni bir tat getiriliyor genelde. Sadece firmaların çoğu bunda başarısız veya orta halli başarılı olurken, birkaç istisna firma aynı türlere çıta sınırı çiziyor. TLOU bu sınırı çizenlerden biri, GoW'da keza aynı. Farklı bir şeyler inşa etme sistemini galiba en iyi Kojima deniyor. Yani kargocu bir adamın etrafında dönebilecek en güçlü ve en değişik hikayeyi yazsa yazsa kojima yazar. Oyun dünyası genel manada belli türlere odaklandığı için, o türler arasında çıtası en yüksek olanlar en çok ilgi görüyor haliyle. Last of Us konusunda çok büyük beklentilere sahip durumdayım, artık oyunu her anlamda ne kadar genişlettilerse, oyunun evrenine uygun şekilde onu dolduracaklarını düşünüyorum. Beklentilerim var olanın geliştirilmesi doğrultusunda olduğu için bana keyif veriyor oyunlar hala. Buna son dönemde galiba en iyi örneklerden biri olarak GEARS 5'i verebilirim. Baktığın zaman Gears of War 1'den tarz olarak hiçbir farkı yok, aynı shooter ögeleri, hatta animasyonlar bile aşağı yukarı aynı. Yenilik neredeyse yok, ama oyundaki çevre tasarımı, sık sık oyun içi sinematik anlar yaşanması, yüksek aksiyon, akıcı aksiyon ve akıcı oynanış gibi unsurlar ile şu an favori GEARS oyunlarımdan biri oluverdi. GEARS 4 ise çok sıkıcı ve kötüydü, son oyundan teknik olarak pek farklı olmamasına rağmen sıkıcıydı. Belki çevre tasarımları, belki çok çizgisel düşman saldırıları gibi basit sebeplerle oyundan aldığım keyif baya baltalanıyordu. GEARS 5'te ise bu basit bir kaç şeyi çözmüşler ve oyun baştan sona çok keyifli olmuş. Bu sebeple geniş mekanlar, daha çok karakter, akıcı ve eğlenceli oynanış gibi çözümler benim hoşuma gidiyor, önceden beğenilen bir şeyin daha iyisini getiriyorsun kısacası. Aynı yemeğin malzemesini bollaştırmak gibi bir şey, insan keyif alıyor yani. Tabi artık bu sistemden zevk almayan biri için belki de oyun oynamaya bir süre ara vermek faydalı olabilir, kişisel tercihler değişkenlik gösteriyor normaldir.

porsux

30.9.2019 17:29:16

0
ND 'nin o diğer rezil 2 firmaya göre çok daha iyi ve oturaklı oyunlar çıkarttığını bende biliyorum. Benim son zamanlardaki oyunlar ve oyunların geliştirilme aşamalarıyla ilgili problemim şu aslında, ben sürekli yeni birşeyler görmek istiyorum. Yani var olanın üzerine, daha güzel grafiklisi daha çok animasyonlusu daha cilalısı falan beni kesmiyor, tatmin etmiyor. Bu oyunun üzerinden 7 sene geçti, 1 koca oyun nesli geçti. Şu ana kadar vaadedilenler zaten doğal olarak olması gereken geliştirmeler. Ben diyorumki eğer bu oyun ve geliştirici firma bu kadar büyük isimlerse, başyapıt, kilometretaşı gibi sıfatlara layık görülüyorlarsa o zaman bana yepyeni, denenmemiş birşeyler vaadetmeliler. Önceki oyunun %50 si daha büyük bir oyun yapıyoruz dedikleri zaman ben kıl oluyorum. Umarım derdimi anlatabilmişimdir. Bu arada ilk oyunu tabiki oynadım ve değil zamanı için, günümüz için bile bulunduğu tür ve hikaye anlatış biçiminin zirvesine çok rahat oynayabilecek bir oyun olduğunu bende biliyorum. Ama şu anda biz ne 2013 yılındayız ne de kullandığımız cihaz PS3. Yarın birgün PS5 çıktığında da cihazı Last of Us 2'nin %50 si daha büyük bir oyun yapıyoruz demeleri için almak istemiyorum. Biliyorum, bazı arkadaşlar bana kızıyorlar ama gerçekten bu söylediklerimin ne trollükle nede birşeylerin taraftarlığını yapmakla bir ilgisi yok. Belkide ben biraz 'eskidim.' Geçmişteki oyunların neredeyse her birisi apayrı tecrübeler sunuyor ve gelişimleride ayrı hissiyatlar veriyorlardı. Mesela NFS serisine baktığınızda, Porsche Unleashed çıkıyor 2000 senesinde, Simülasyon olarak gene zirve oyunlardan birisi oluyor, inanılmaz bir deneyim. 3 sene sonra Underground çıkıyor, bambaşka bir oyun bambaşka bir deneyim, bu seferde arcade veya biraz üstü sınıfta kendi türünde zirve oyunlardan birisi oluyor. Yani demek istediğim, benzer deneyim yaşamak istemiyorum. Bu kadar yıl sonra, bu kadar büyük bir marka yeni oyun çıkartıyorsa 7 sene önceki gördüklerimi görmek istemem. İsterse dünyası %500 genişlesin. Mesela GTA serisine bak başka bir örnek vermem gerekirse şimdi aklıma geldi.. GTA 4, büyüklük olarak GTA 5'in çeyreği falan sanırım eğer yanlış bilmiyorsam. Ama verdiği hissiyat, diyaloglar, tema vs hepsini birleştirdiğin zaman bambaşka bir tecrübe sunuyor GTA V'ten. Ayrıca oyun olarakta beni GTA V 'ten daha çok sevindirmişti ama o şu anın konusu değil. Ama adamlar en azından, farklı birşey denediler. 3 karakter falan ne kadar sevmesemde, farklı bir iş yapmış olmaları benim takdirimi kazandı. God Of War keza. 3. oyunu bayıla bayıla oynamıştım zamanında ama adamlar markanın büyüklüğünden dolayı gene 3. oyun gibi çıkartsalar sevileceklerine adım gibi emin olmama rağmen bunu kendilerine yedirmeyip ayrı bir tecrübe yaşattılar. Olay bu yani. Markan büyükse, kendini tekrarlatmayacaksın. Demiyorumki TLOU 2 1'in aynısı olacak. Ama haberin tekelinde konuştuğumda, çıkışına bu kadar az kalmış bir oyunun tanıtımında %50 daha büyük yaptık dersen bana, içime şüphe düşer. Bana deki mesela (tamamen atıyorum) : Oyunda hardcore zorluk modunda, çatışma sırasında uzuvlarımız kopabilecek ve gerekirse oyunun sonuna kadar o halde devam etmek zorunda kalabileceksiniz. Hah işte o zaman o yaptığın ekstradan 1500 tane animasyonun bir anlamı olur. Yoksa oynanışa veya gidişata etki etmeyecekse, ha öyle gülmüşsün ha daha güzel gülmüşsün ha daha gerçekçi el kol hareketi yapmışsın ha yapmamışsın çok mu farkeder ? Benim için etmez. Birde ben artık bir oyunu değerlendirirken, ne puanına, ne aldığı ödüllere artık bakmıyorum bile. Tamamen gözüm, kulağım kapalı halde oynuyor ve ona göre değerlendiriyorum. Diyeceksinki, oyunun iyi veya kötü olduğunu nasıl anlayacaksın paran boşa gitmesinden korkmuyor musun. Param bu yorumlar ve puanlar yüzünden çok boşa gitti. Gidecekse bundan sonra, suçlusu ben olayım. Ama size de tavsiye ederim bu sistemi. Yanılma ihtimaliniz geçrekten diğer uyduruk yönteme göre daha az. Bakıyorum oyuna, teması, grafikleri ilgimi çekti mi ? Çektiyse indirimde al, hatta demosu falan varsa önce onu dene. Bak bu da çok konuşulmasada etkili bir yöntem. Keşke daha yaygın olsa şu demo işi. Oyuna bakıyorsun, herşeyi fıstık gibi geliyor sana, sonra demosunu indirip deniyorsun bir bakıyon sarmıyor. Gözlerinle göremediğin bazı şeyler oyundan zevk almanı engelliyor. Bu demo işi sayesinde soyulmaktan kurtulduğum çok oyun oldu.. Sonuç olarak özetlemem gerekirse, oyun sektörü tek kelimeyle duraksama devrine girdi diyebilirim. Birkaç istisna hariç, hiçkimse kolay kolay risk almıyor. Herkes sevilenin üstüne daha cafcaflısını yapıp tamamen ticari kaygısını dindirme odaklı hareket ediyor. Bunu bazıları 2 senede bir tekrar ettiği için göze batıyor, bazılarıda 5 senede bir yaptığı için geçmişe bakıldığında waow çekiliyor. AC 3 'e bakın sonra da AC Odyssey bakın. 2012 vs 2018. Aradaki fark nedir ? Oyun % bilmem kaç büyümüş değil mi ? daha fazla animasyon daha iyi grafikler falan filan. olay bu mudur yani ?.. Ama arada 10 tane AC yapınca bu waow etkisi uyandırmıyor tabi..

Persona_Non_Grata

30.9.2019 17:00:55

+3
Nasıl kudurtmuşsa oyun, 4 tane mesaj atmış fanboy

gamer-x

30.9.2019 16:28:37

+4
quote:

Orjinalden alıntı: Mutlak.Sıfır Sinirlenseniz ne olur nasıl insansınız, bu kafayla gidersek her oyunun en kötüsinün bile bir seveni var o zaman hiçbir şey konuşmayalım. <img src="http://forum.donanimhaber.com/image/smiley/lol.gif" align="middle" border="0" alt="">
bu oyun yerine alabileceğimiz tür olarak farklı bir oyun var ise paylaşırsan bizde bilelim paramız boşuna gitmesin sevap işlemiş olursun

Metal-Gear

30.9.2019 16:10:08

+2
Bu tarz demeçleri Ubisoft gibi firmalar verdiği zaman biraz havada kalıyor haklısın. 2 senede bir aynı oyunların yenilenmişini çıkarıp duruyorlar çünkü. Ama Naughty Dog verdiği zaman farklı, firmaların referansına bakmak lazım. ND bir nesilde 2 oyun çıkarabiliyor, oyunları üzerinde ortalama 5 sene çalışıyor. Ek olarak tek platforma çalışıyor, herkesin kendilerinden büyük beklentilere sahip olduğunu bilerek çalışıyorlar. Yani ND 2 senede bir Assassins Creed çıkaran bir firma değil. Eğer teknik büyüklükten bahsediyorsa vaadettiği bir unsur var olduğu için bunu söylüyor zaten. Çevre tasarımıyla bile hikaye anlatır bazen oyun. Daha fazla animasyon var diyor, daha büyük çevre, daha fazla karakter. Eğer zaten daha fazla karakter varsa anlatacak daha fazla şeyin vardır potansiyel olarak. Bunlar teker teker vaat zaten. Eğer oyunun bırakacağı tat hakkında şüpheliysen ilk oyunu referans alabilirsin. Pek çok oyuncu Last of Us'ı bitirdikten sonra "ne oynadım lan ben" gibi bir boşa vakit geçirdim hali takınmamıştır, genel olarak oyuncuların yorumları ortada, oyuncu metaları da keza çok yüksek. Zaten boş hissediyorsanız oyunu yarıya gelmeden bırakırsınız genelde, bitirebildiyseniz keyif aldığınızdandır. ND oyunda genel olarak vurgulanacak his içinde bir açıklamada bulunmuştu zaten. BSC'de de haberi yapılmıştı şöyleydi haber: İlk oyunun genel teması sevgiyken ikinci oyununki nefret ve şiddet olacak diye açıklamışlardı. İlk oyunun aldığı ödülleri de belki biliyorsunuzdur. Eğer bu oyun ilkinin genel manada %50 gelişmişiyse vuracağı damgayı siz düşünün artık.

aykut291

30.9.2019 15:46:29

+3
Yani şu oyunada laf söylüyosun ya pes doğrusu hakikaten inanılmassın.Bari bu Oyuna birşey deme.

r0ket

30.9.2019 15:36:36

+2
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Tmm işte oyun alanı daha gelişmiş, Grafikler daha gelişmiş, Oynanış daha gelişmiş, Etkileşimler daha gelişmiş, Yapay zeka daha gelişmiş..Zaten bunları yapınca otomatikmen oyun 2 kat büyük oluyor...Bide üstüne TR dil desteği..Yemede yanında yat..
450 lirada fiyatı. afiyet olsun

Guest-AEF248198

30.9.2019 15:18:55

+3
Sinirlenseniz ne olur nasıl insansınız, bu kafayla gidersek her oyunun en kötüsinün bile bir seveni var o zaman hiçbir şey konuşmayalım.

BSC Misafiri

30.9.2019 14:26:59

+2
Tmm işte oyun alanı daha gelişmiş, Grafikler daha gelişmiş, Oynanış daha gelişmiş, Etkileşimler daha gelişmiş, Yapay zeka daha gelişmiş..Zaten bunları yapınca otomatikmen oyun 2 kat büyük oluyor...Bide üstüne TR dil desteği..Yemede yanında yat..

BSC Misafiri

30.9.2019 14:26:47

+4
quote:

Orjinalden alıntı: Mutlak.Sıfır İlk oyunun alanı dardı şimdi onu yüzde 50 artırdık mı diyor ne diyor? Koridor tatzı oyun yapıp crafting koymuşsun dümdüz giderken craft malzemeleri topluyoruz ulan bari 10 eve kadar girebilseydik en azından gerçekten zombi oyunu atmosferine girerdik.
Sen sadece açık dünya oyunu oyna, Niye bulaşıyorsun ki bu oyunlara...Tarzın değilse uzak dur, Sevenleride saçma sapan konuşup sinirlendirme..

BSC Misafiri

30.9.2019 14:26:28

+1
quote:

Orjinalden alıntı: Mutlak.Sıfır İlk oyunun alanı dardı şimdi onu yüzde 50 artırdık mı diyor ne diyor? Koridor tatzı oyun yapıp crafting koymuşsun dümdüz giderken craft malzemeleri topluyoruz ulan bari 10 eve kadar girebilseydik en azından gerçekten zombi oyunu atmosferine girerdik.
Sen ilk oyunu oynadın mı ya ne darı?

BSC Misafiri

30.9.2019 14:26:14

+2
Yine GOTY olur editörler bayılmışlar. Oyunun mekanikleri, animasyonları, sinematik grafikler, kanlar ara sahneler rakipsiz görünüyor

BSC Misafiri

30.9.2019 14:25:11

+2
Benim tek isteğim Yapay zekanın uçması..Ve Hayvan zombi görmek..

Berkayselcuk

30.9.2019 12:45:24

+1
Hikaye uzunlugu anlaminda degil dedi beni kazandi. Hikaye odakli oyun don lastigi gibi uzadikca keyfim kaciyor artik. Yaslandik mi nedir.

TheNewAtilla

30.9.2019 12:36:53

+2
Multiplayer sonra mı gelecek yoksa başka oyun mu yapacaklar? Anlayan beri gelsin

William Munny

30.9.2019 12:35:31

+5
şaheser olacak bu oyun, tabi bazı memnuniyetsiz olan arkadaşlar da olacak ,onların içi acı bir kıskançlık ve trollük yapmak olduğu için böyle hazımsızlıkların yaşanması normal oluyor...

porsux

30.9.2019 12:29:16

+2
Bu tarz demeçlerin devri geçti diye düşünüyorum. Eski nesilden kalma hype yapma taktikleri bunlar. Ubisoft çok yapardı bunları. EA de keza sallar dururdu. Vaade baktığımızda da zaten kişisel olarak heyecan duyulacak birşey göremiyorum. Daha büyük diyelimki, bundan etkilenmem mi gerekiyor ? Önemli olan oyunun genelde vurgulayacağı histir. Bir oyun herşeyi hissettiremez. Oyunu bitirdiğinizde ya buruksunuzdur ya eğlenceye doymuşsunuzdur ya dehşete düşmüşsünüzdür vs. ya da en fazla bunların birkaçını birlikte yaşamışsınızdır. Önemli olan bunu verebilmek. Yoksa içini detayla doldurup da ne oynadım lan ben, cümlesini oyuncuya kurdurtan oyunlar artık ilgi çekici gelmiyor. Aslında bu demecin verilme amacı, haberin son cümlelerinde gizli. Çok oyunculu kısmı olmayan bir oyun, insanlarda hafif bir kırılganlık yaşatabilir diye, biz tek oyunculu bölüme ilk oyundan çok daha fazla önem verdik, algısını onun yerine doldurmaya çalışıyorlar. Keşke böyle ucu biryere varmayan sözler yerine, daha nokta atışı ve ne olduğu belli olan şeyler vaadetseler.

kratos47

30.9.2019 12:10:00

+3
ciddi anlamda bu sıkıntı çoğu insanda var doymaya başladıkça bir ürün beğendirmek çok zor oluyor.biraz ara vermek yada sadece kaliteli yapımlara odaklanmak iyi olabilir.çıksın bakalım görcez.fiyat anakonda malesef danaya girer gibi gireceğiz biz

Guest-AEF248198

30.9.2019 12:06:15

0
Aslında haklısın yaş büyüdükçe, sürekli film oyun içinde olunca yeni gelen film ve oyunları zor beğeniyoruz. Eğer ilk defa oynamış olsaydım bu oyunları baya büyülenirdim ama şimdi oynayınca çoğu şeyin klişe olduğunu görüyorsun.

kratos47

30.9.2019 12:02:03

+6
da da ayrı yazılır teşekkürler öğretmenim🎃demet akalın düzelticiler derneğine hoşgeldiniz.şaka bir yana oyun işini bırakıp ticarete yönelmen daha iyi senin için.hem stres yapıp sinirlerini bozmassın👍

Guest-AEF248198

30.9.2019 11:58:30

+4
"mı" ayrı yazılır.

RocK__StaR

30.9.2019 11:10:59

+4
Fanboyluğun tanımı

kratos47

30.9.2019 10:59:06

+14
hacım senin sevdiğin oyun varmı merak ettim?bütün oyunlara giydiriyorsunda.sanırım oyun oynama işini bırakma vaktin gelmiş.

RealArek

30.9.2019 10:55:53

+4
İndirime girsin 150 tl ye falan düşsün artık 6 ay sonra anca alırız bi türkçe dublaj zevkle oynarız Amerikada 60 dolar ön sipariş çerez parası bizde 430 tl ön sipariş düğünde damada altın yerine oyun taksak bişey demez şaka gibi fiyatlar artık özel fiyatların gelmesi lazım yapamazlar demeyin yapanlar var ön sipariş fiyatlarını yazıyorum Mortal Kombat 11 fiyatı 102 Hitman 2 fiyatı 102 tl Grid fiyatı 92 tl Vampire The Masquerade Bloodlines 2 fiyatı 92 tl Gears 5 fiyatı 92 tl özel sürümleri en fazla 150 tl hepsi için diyorum daha bişey demeye gerek yok her halde bu fiyatlar Steam sürümleri.

Guest-AEF248198

30.9.2019 10:54:18

+2
İlk oyunun alanı dardı şimdi onu yüzde 50 artırdık mı diyor ne diyor? Koridor tatzı oyun yapıp crafting koymuşsun dümdüz giderken craft malzemeleri topluyoruz ulan bari 10 eve kadar girebilseydik en azından gerçekten zombi oyunu atmosferine girerdik.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
The Last of Us Part II
+ TAKİBE
AL
15 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız