Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

The Last of Us Part II Naughty Dog'un En Uzun Oyunu Olacak

 
Dün gece The Last of Us Part II çıkış tarihinin duyurulması ve yeni fragmanının yayınlanmasıyla birlikte oyunun yönetmeni Neil Druckmann da PlayStation Blog üzerinden bazı açıklamalarda bulundu.
 
Neil Druckmann tarafından belirtilene göre The Last of Us Part II Naughty Dog'un 35 yıllık tarihinde yaptığı en iddialı, en tutkulu ve en uzun oyun.
 
"The Last of Us Part II üzerinde çalışmaya beş yılı aşkın bir süre önce başladık. İlk oyunu devam ettirmenin baskısını sizlere tarif etmek çok zor. Oyunun dünyasını ve karakterlerini ne kadar çok sevdiğini biliyoruz, özellikle Ellie ve Joel'i. İnanın, biz de oyunun hayranıyız ve biz de onları çok seviyoruz. Ki bu yüzden yıllarımızı bu oyunu hazırlamak için harcadık. Fark ettiğimiz başka bir şey de The Last of Us Part II'nin Naughty Dog'un 35 yıllık tarihinde yaptığı en iddialı, en tutkulu ve en uzun oyun olduğu. Bu tür bir hikayeyi anlatmak için oyunun çok büyük olması gerekiyordu." 
 
The Last of Us Part II 21 Şubat 2020'de Türkçe dublaj ve altyazı seçenekleriyle PlayStation 4 için çıkacak. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Dualshockers The Last of Us 2 The Last of Us Part II Naughty Dog Ellie Joel PlayStation 4
Bu Jenerasyonda PS4'ün ve Xbox One'ın En Fazla Satan Oyunları Stela 17 Ekim'de Xbox One, Önümüzdeki Haftalarda Apple Arcade ve 2020'nin Başlarında PC için Çıkacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

İdrak İstimlak

26.9.2019 19:10:44

+1
Beğenenler olduğu gibi beğenmeyenler de olacak, hatta artık şirazesi iyice kaymış olan bu nesilden, bu baş yapıta çöp diyenler de çıkacak. Nihayetinde çıktığı zaman başarısını ortaya aldığı puanlar, ödüller ve satış rakamları ile koyar ve söyleyen, söylediği ile kalır. 2020 yılının büyük ihtimalle GOTY si bu oyun olur, bize de cekirdeklerimizi alıp, izlemek kalır...

Metal-Gear

26.9.2019 17:46:39

+2
İyi olduğunu söyleyenler daha çok ona bakarsan. Neyse tek söyleyebileceğim şey, sizin beğenmediğiniz şeyler kötü değildir, sizin fikirleriniz ve zevkleriniz ise diğer insanlarınkinden üstün değil. Yani "ben beğenmiyorsam kötüdür" lafının bir manası yok, o senin zevkin ve seni bağlar. "Bence kötüdür" diyin, saygı duyayım. GoW zaten GOTY oldu biliyorsun, GOTY ödülü de mi torpille veriliyor? Bunlar hayal ürünü şeyler ben bunu söylüyorum sadece. Almazsınız bu kadar kötüyse Last of Us 2'yi de olur biter, karışan yok yani. Kolay gelsin.

GT_55

26.9.2019 17:46:35

+1
100 kişiden 5'i beğenmiyor diye bir oyun balon olmaz.Genel beğenisine bakılır. Çok beğeniliyorsa bu iyi oyun demektir. Balon oluoyorsa o azınlıkta olan 3-5 kişi içindir.Dünya geneline baktığımız zaman tlou çok beğenilen bir oyundur ve balon asla değildir.Sonuçta çöpü sevip, evlerini çöp ev yapan insanda var. Yapacak bir şey yok.

Felurian

26.9.2019 17:42:07

0
Hiçbir oyun 429’tlyi hakedemez...

darktimes7

26.9.2019 17:19:41

0
Yani anlamıyorum neden "bence" demek bu kadar zor. Senin bu mantığına göre yapılmış bütün oyunlar kötü, çöp ve rezalet olmak zorunda. Ben de sana şaheser olduğunu düşündüğüm Rdr 2 ve gow için de bir sürü olumsuz inceleme bulabilirim. Bu onların kötü olduğunu ispatlamaz. Yani oynadığın en berbat oyunlardan olduğunu söylediğin ilk yorumun bile falso zaten aslında cevap vermemek lazım aslında. Aynı şekilde botw u da çöp ilan etmişsin. Yani 98 alan oyun hakkındaki bütün iyi incelemeleri, kullanıcı yorumlarını yok sayıp, kötü olduğunu anlatan "onlarca" topic yüzünden kötü ilan etmek nasıl bir kafa anlamak çok zor. Dediğim gibi hikayesi sarmaz, sana göre değildir vs her ne kadar zıt görüşte de olsak olabilir derim geçerim ama sen otorite gibi direk çöp ilan edip iyi diyen herkesi de sony den paralar yatmış diyerek geçiştirmen biraz sorunlu bir davranış. Bir de senden ricam cevap verirsen en sevdiğin birkaç oyunu da yazar mısın bilelim.

FCKöln

26.9.2019 16:45:53

0
BOTW Meta da 98 ama git Reset Era'ya oyunun kötü olduğunu anlatan onlarca topic var,peki bu ne? Sony gibi her telde oynayan lütfen bana anlatmayın.

Thejoker58906

26.9.2019 15:39:31

+1
laf anlatamazsın bunlara hocam boşuna uğraşma.

Metal-Gear

26.9.2019 15:29:57

+1
Oyun genelde seviliyor DH'ye özgü bir şey değil. Sanırım Part 2'yi DH'deki fanatikler için geliştirmiyorlar. Genelden olumlu geri bildirim alıyor zaten Naughty Dog. Bu işin torpili parası olmaz, oyuncu ilgi gösterirse oyun popülerleşir. Popülerlik, beğenilirlik uzaydan gelen bir şey değil. Yabancı forumlarda da beğenen sayısı genelin üstünde, youtube yorumlarında da aynı şekilde kendiniz bakın. Siz ve birkaç arkadaşınız beğenmeyince balon olmuyor maalesef. Beğenmeyen azınlığın hemen olaya torpil, para yedirme gibi sebeplerle yaklaşmaları çok ilginç. Siz oyunu sevmediniz diye bu sebeplerle mi ilgi duymuş oluyor yani bu yapımlar? Siz last of us'ı beğenseydiniz hiç bu lafları etmeyecektiniz mesela, beğendim bekliyorum diyip geçecektiniz. Herkes olaya benim beğendiğim iyidir, benim beğenmediğim ise kötüdür, benim beğenmediğim şeyi başkaları beğeniyorsa orada bi pislik vardır torpil vardır gözüyle bakıyor. Bu tamamen sizin hayal gücünüz.

Rodion Raskolnikov

26.9.2019 15:03:19

+1
Gelmiş geçmiş en iyi oyunlardan biri olan Last of Us'ın devamı geliyor, eğer kendilerine ve hikayelerine güvenmiyor olsalardı bu işe hiç girmezlerdi. Hikaye, hikaye sunumu, karakter ve karakter gelişimi gibi konularda rakipsiz bir oyunu aynı kalitede devam ettirmek kolay bir iş değil. Bildiğimiz diğer oyunlardan ziyade iyi bir sinema eserine çok daha yakın bir yapımdı. Cory Barlog'un dediği gibi ; ''Duygusal meydan okumayı oyuncuya çok iyi yansıtan ve bu tarz bir hikayeyi oyunculara sunan ilk oyun. '' Gustavo Santaolalla'nın katkısını da unutmamak lazım tabi. İkinci oyunda da döktürecektir. Kaç oyun, oynayanları duygusallaştırabilir, yeni oyunun duyurusunda gözyaşı döktürebilir. Tıpkı ilk oyun gibi, neslinin en iyi oyunu ve genel olarak klasiklerden biri olma ihtimali çok yüksek. Konsol Üssü'nün oyuna dair güzel bir videosu var, tavsiye ederim. Bir yandan oyunlar hakkında konuşurken bir yandanda depremin bir kaç gündür kendini iyice hatırlattığı bir şehirde yaşamakta ayrı bir ironi.

BSC Misafiri

26.9.2019 13:55:51

0
Bu oyun dublajıyla kalitesiyle 429 lirayı fazlasıyla hakediyor.Türkçe dublaj veya altyazısı olmayan 3. parti oyunlar 459 lira lara veya çok daha fazlasına satılıyor.Benim için, bu oyun iki oyun değerinde , oyunun kalitesiyle keyifle oynayacağım , Türkçe dublaj olmasıylada aldığım bu keyif iki katına çıkacak, gönül rahatlığıyla alacağım bir oyun.

BSC Misafiri

26.9.2019 13:12:19

0
Orjinalden alıntı: BSC Misafiri quote: Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Uzun yapacağım derken içimizi baymayın UC4 vakasında gördüğümüz benzeri. Ben o oyunun finaline geldiğimde o kadar üzüldüm ki neden bitti diye.. İşte.. Zevk renk aga. Herkese her şeyi beğendiremiyorsun. İlk 8 bölümü çok özet geçse oyun 7 saat olsa çok kısa diyeni çıkacak :) Siz seriyi baya sevdiğiniz için fark etmemiş olabilirsiniz ama kendisine serinin en zayıf oyunu diyebiliriz. Oyun uzun ama bir o kadarda durağan. Oyuncuyu atmosferine sokamıyor. Uzun yapmışlar ama içini ilgi çekici sekanslar ile bolca dolduramamışlar. Problemde buydu. Ben size sonuna kadar katılıyorum. Ne hikaye, ne oynanış, nede aksiyon diğer 3 bölüm gibi değildi. Duygusal bir şeyler yapmaya çalışmışlardı ama onuda becerememişlerdi. Benim için oyun vasattı. Online kısmı hariç.

BSC Misafiri

26.9.2019 13:12:01

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Bu oyunu oynamak için sabirsızlanıyorum! Bu oyunu oynarken eve kapanıcam tüm günümü bu oyunu full odak bu oyuna vermeyi planlıyorum önce tr altyazılı ardından dublaj akıcam artık asker gibi bu oyun için gün sayıyorum bekle beni 21 şubat adını tarihe yazmaya geliyorum umarım o güne kadar ölmem nolur ölmim
Valla biz tarih yazamıyoz. Kralı olsa şu ülke şartlarında bir oyunda 429TL vermem.Oyun sonuçta.. Çok sevebilirim ama o kadar da değil qanqa. Nabtın sen pre order bastın herhal?

aykut291

26.9.2019 12:07:55

0
Bu bir Oyun hikaye anlatımı elbette bir kitap veya filim gibi olamaz sonuçta hikaye anlatımını Oyun tasarımına göre yapmaları gerekiyor afedersinizde ne bekliyodunuz?

Bi Dinle

26.9.2019 11:02:30

0
Geliyor gönlümün efendisi ??

gamerasi

26.9.2019 11:01:22

0
İlk oyun, tüm zamanların en etkileyici oyunlarından biriydi. İkinci oyun için heyecanlıyım. Şu ana kadar sadece ilk anons videosunu izledim. Ara ara karşıma çıkan resimlere ve giflere dahi tahammülüm yok. Çıksa da doya doya oynasak.

BSC Misafiri

26.9.2019 10:26:54

+2
Bu oyunu oynamak için sabirsızlanıyorum! Bu oyunu oynarken eve kapanıcam tüm günümü bu oyunu full odak bu oyuna vermeyi planlıyorum önce tr altyazılı ardından dublaj akıcam artık asker gibi bu oyun için gün sayıyorum bekle beni 21 şubat adını tarihe yazmaya geliyorum umarım o güne kadar ölmem nolur ölmim

BSC Misafiri

26.9.2019 09:58:55

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri
quote:

Orjinalden alıntı: Mutlak.Sıfır Citizen Kane'den bahsediyoruz kardeş sinema tarihinde kullanılan bazı teknikleri ilk kullanan filmlerden birisidir, yani sinema tarihinde devrim gibi bir şey yapmıştır Citizen Kane. Editör saçmalamış o söyleminde, Last of Us'da daha önce kullanılmayan ne var da devrim oldu? Far Cry mı Half Life mı, Doom mu, Max Payne mi, Grim Fandago mu Sanitarium mu, Dreamfall mı ne var kardeş bu oyunda devrim yapan? La bir söyleyin de bilelim arkadaş devlet sırrı mı söylediniz de "yok sen yanlış söylüyorsun mu?" dedik. Biz de oynuyoruz bizim göremeyipte sizin gördüğünüz ne? Walking Dead'in bir bölümünü izlesem bu oyunu pynadıüım hissiyayın aynısımı yaşarım, ne var kardeş oyunda ne gerçekten merak ediyorum. Oynuyoruz güzel, iyi diyoruz, adamlar iyi anlatmışlar, bazı yerlerde aürükleyicilik var ditoruz ama kardeş ben sizin görsüğünüz o abartılı şeyi göremiyorum, anlatın diyorum kimse de anlatmıyor.
Bak gülüm metacritic diye bi site var giriyorsun oraya orada ki editör yorumlarını okuyorsun ve neden bu kadar çok sevildiğini görüyorsun anlatmamıza gerek yok zaten orada hersey yazıyor user yorumlarını okusan yine anlarsın 2013 yılında çıkmış oyunu 2019 yılında oynayan bi trollsün sonra da ne var bu oyunda bu kadar abartacak yenilik nerede diyorsun bi kere bu oyunda duygu var duygu tabi biliyorsan anlamını...
Bu baya saçma olmuş. Editör olmak için Harvard mezunu olman gerekmiyor. Senden bende farksız insanlar yazıyor onları. Gözünüzde bu denli büyütmeyin yalnız Citizen Kane muhabbeti baya esaslıymış. Dur bende arttırayım derdim lakin öyle filmleri, yönetmenlikleri Tlou ile karşılaştırmam bile.

iste_ben_Sony

26.9.2019 08:54:55

+2
Teşekkürler Saygı değer PS4 kullanıcım, Hiç birini kar amacı gütmeden Sadece sizleri çok sevdiğim için yaptım. Malezya gibi kişi başı milli gelir oranı, Sizin ülkenizle aynı hatta biraz daha iyi olmasına rağmen, Ben sizleri Avrupa Bölgesinden sayarak, saydığınız oyunları 60 Eurodan sattım. Bu da yetmezmiş gibi Kur artar ? artmaz bakmadan daha da pahalıdan sattım.İlgi ve alakanız için Teşekkür ederim. Sadece size değil beni savunan herkese, Babamın-oğlu beni bu kadar savunmadı. 2017 Yılı Malezya milli gelir oranı 9944,90 USD...

rambocuk

26.9.2019 08:52:40

+3
çok güzel olacak çok

BSC Misafiri

26.9.2019 07:46:58

+3
quote:

Orjinalden alıntı: Mutlak.Sıfır Citizen Kane'den bahsediyoruz kardeş sinema tarihinde kullanılan bazı teknikleri ilk kullanan filmlerden birisidir, yani sinema tarihinde devrim gibi bir şey yapmıştır Citizen Kane. Editör saçmalamış o söyleminde, Last of Us'da daha önce kullanılmayan ne var da devrim oldu? Far Cry mı Half Life mı, Doom mu, Max Payne mi, Grim Fandago mu Sanitarium mu, Dreamfall mı ne var kardeş bu oyunda devrim yapan? La bir söyleyin de bilelim arkadaş devlet sırrı mı söylediniz de "yok sen yanlış söylüyorsun mu?" dedik. Biz de oynuyoruz bizim göremeyipte sizin gördüğünüz ne? Walking Dead'in bir bölümünü izlesem bu oyunu pynadıüım hissiyayın aynısımı yaşarım, ne var kardeş oyunda ne gerçekten merak ediyorum. Oynuyoruz güzel, iyi diyoruz, adamlar iyi anlatmışlar, bazı yerlerde aürükleyicilik var ditoruz ama kardeş ben sizin görsüğünüz o abartılı şeyi göremiyorum, anlatın diyorum kimse de anlatmıyor.
Bak gülüm metacritic diye bi site var giriyorsun oraya orada ki editör yorumlarını okuyorsun ve neden bu kadar çok sevildiğini görüyorsun anlatmamıza gerek yok zaten orada hersey yazıyor user yorumlarını okusan yine anlarsın 2013 yılında çıkmış oyunu 2019 yılında oynayan bi trollsün sonra da ne var bu oyunda bu kadar abartacak yenilik nerede diyorsun bi kere bu oyunda duygu var duygu tabi biliyorsan anlamını...

BSC Misafiri

26.9.2019 07:46:50

+2
Helal olsun Playstatıon Türkiye ye, Türkçe dublaj için çok teşekkürler.Çıktığı gibi alacağım her Türkçe oyundaki gibi.

BSC Misafiri

26.9.2019 07:46:47

0
Uzunluğu 30 saat var mıdır? 30 saat aşağısı için günümüzde uzun denmez, ortalama denir.

FCKöln

26.9.2019 07:09:19

+4
En sonunda beni anlayan biri cikti. Bir tek klişe ve yavan hikaye degil hezkeza oynanis da müthiş hantal,sıkıcı. Üstüne üstük rezil bir yapay zeka var oyunda. Bu kadar negatiflige ragmen, para zoru ile sirf yapimcisi Sony-ND diye metada 95. Şu oyun Sony'nin değilde MS'un oyunu olsaydı'metada 70 küsür ile duruyor olurdu. Zamanında bende bi gariplik mi var,oyun ödül üstüne ödül alıyor,niye sevemiyorum diye oyunu oynayan başka arkadaşlarımıda sordum onlarında "çoğu" bana,"fena oyun değil ama aldığı puanlar abartı,çok eksik yanları var" yada "müthiş şişirme bi balon" dediler. Yani herkes bu oyuna buradaki bi takım fanatikler gibi tapınmıyor;yok "GOTY" yok "oyunların Tanrısı",yok "diğer oyunları ezip geçicek". Yanlış hatırlamıyorsam zaten o sene GTA V yılın oyunu seçilmişti. Şimdi de kalkıp Xbox fanboyu ilan ederler onun için belirteyim,kullandığım tek oyun platformu PlayStation.

Guest-A5EF6FA98

26.9.2019 02:33:23

+2
Bu oyunun uzun olması çok iyi olacak bu kadar güçlü bir hikaye 13 14 saate sığdırılamaz.Oyun dünyasının tarihini baştan yazan bir Başyapıt The Last Of Us dönüşü daha muhteşem olacak.

porsux

26.9.2019 01:51:02

+1
quote:

Orjinalden alıntı: Mutlak.Sıfır Citizen Kane'den bahsediyoruz kardeş sinema tarihinde kullanılan bazı teknikleri ilk kullanan filmlerden birisidir, yani sinema tarihinde devrim gibi bir şey yapmıştır Citizen Kane. Editör saçmalamış o söyleminde, Last of Us'da daha önce kullanılmayan ne var da devrim oldu? Far Cry mı Half Life mı, Doom mu, Max Payne mi, Grim Fandago mu Sanitarium mu, Dreamfall mı ne var kardeş bu oyunda devrim yapan? La bir söyleyin de bilelim arkadaş devlet sırrı mı söylediniz de "yok sen yanlış söylüyorsun mu?" dedik. Biz de oynuyoruz bizim göremeyipte sizin gördüğünüz ne? Walking Dead'in bir bölümünü izlesem bu oyunu pynadıüım hissiyayın aynısımı yaşarım, ne var kardeş oyunda ne gerçekten merak ediyorum. Oynuyoruz güzel, iyi diyoruz, adamlar iyi anlatmışlar, bazı yerlerde aürükleyicilik var ditoruz ama kardeş ben sizin görsüğünüz o abartılı şeyi göremiyorum, anlatın diyorum kimse de anlatmıyor.
Sen bakma burdaki heyecanlı arkadaşlara. Haksız sayılmazsın. Ama insanlar havaya girdikten sonra onlara ters birşey söylediğinde - ne olursa olsun yapıcı veya dalga amaçlı - bu onlara batar. Bu bütün dünyada böyledir. İnsanlar karşıt düşünceye gelemezler. Anında dışlanırsın, yemediğin yafta kalmaz. Last of Us elbette yepyeni birşey getirmedi ama daha önce yapılmışların kalitesini en tepeye koydu. Bu zaten Playstation markasının son yıllardaki stratejisidir. İsim olarak kalite ile özdeşleşmelerinin sebebide bu. Adamlar akıllı, riske girmeye gerek yok. Var olan ve sevilenin üzerine çalış, cilala parayı dök. Sevilmeme ihtimali yok çünkü zaten daha önce sevilip sevilmediği denenmiş ve sevilmiş. Misal Bloodborne, müthiş sevdiğim bir oyundur ama belli bir kesim tarafından neredeyse bir hayat biçimi olarak görülen Dark Souls'un başka bir skin giydirilmiş ve cilalanmış versiyonudur neticede. God Of War, Daha önce sevilmiş olan Last of Us'ın skin giydirilmiş ve Hackn Slash öğeleriyle bezenmiş başka bir sürümüdür. Last of Us, daha önce sükse yaratmış Walking Dead'in hem dizisini hemde oyununu baz alarak, resident evil 4 işlenişinin temel oynanış ögelerini birleştirip, harmanlanmış bir yorumudur. Bu liste böyle uzar gider. Ama özgün işler yok mudur, elbette vardır. Mesela, Journey. Her ne kadar diğer oyuncularla olan ilişkimiz Dark Souls'taki başka bir oyuncuyu oyun alanına çağırma mevzusundan esinlenilmiş gibi dursada, sadece görsellik ve müzikle ve nerdeyse 0'a yakın oynanabilirlik ve senaryo ile çok etkili bir oyun yapılabilineceğini göstermişti. Çıkıyor böyle arada yani nadirde olsa.

porsux

26.9.2019 01:35:28

0
quote:

Orjinalden alıntı: by_endless Şu seride ne var anlamıyorum ilk oyundaki verilmek istenen baba-kız ilişkisi çok samimiyetsiz gelmişti. Şimdi de lezbiyen olmuş manitasını kurtarıyor, pehh bu aptal intikam hikayesiyle anca veletleri kandırsınlar.
Oyunun öyküsü hakkındaki eleştirine birşey demem hatta hak bile veririm kısmen. Ama bu oyunun çok çok iyi bir oyun olduğu gerçeğini değiştirmez. Evet bende TLOU'nun öyküsüne bayılmadım. Ama o basit ve dar konuyu neredeyse bir TV dizisi kıvamında tecrübe ettirdiler. Bu bile yeter, tabii ilk oyun için. Benim 2. oyundan beklentim, aynı ince işlenişi bu sefer çok daha derine yayılmış olaylar yumağıyla yaşatması. Bunu ilk oyunun tarzında yapmaları çok zor. Üstünden 7 sene geçmiş olsa bile zor. Bu yüzden eğer tahminimde yanılmıyorsam, oyun aynı God Of War' daki gibi açık dünya ögeleri içerecek gibi duruyor. Ve GoW 'daki deneyimi en tepeye çakıp, neslin oyunu adaylığında ki en önemli oyun olabilir. Tabii ki bunların hepsi temenni. Yoksa ilk oyundaki gibi bir deneyimi, daha iyi grafik, animasyon ve mimiklerle yaparlarsa olmaz bu iş. Onun tadını aldık çünkü, birdaha aynısının laciverdi olursa hafızamda sadece güzel bir oyun olarak kalır. Ama sanmıyorum bu hataya düşeceklerini. Büyük bir ihtimal, yarı açık dünya olacak ve bence oyunun havasına suyuna çok yakışacak bu durum. Bunu açık dünya sevmeyen biririsi olarak söylüyorum. Size de olmadı mı hiç ? İlk oyunu oynarken sürekli etrafıma bakakalır, gördüğüm her yere gitmek ve keşfetmek isterdim. Ama oyun yapısı itibariyle buna izin vermiyordu. Bu keşfetme hissiyatı bu oyunun doğasında var. Bu oyunda olmasa bile bir sonraki Tlou'da olacak açık dünya işi, birgün olacak. Atımızla yıkık şehirlerde dolaşıp, doğaçlama olarak çeteler tarafından pusuya düşürüleceğiz, bazen ayağımızın altındaki köprü çökecek ve takırdayan sürüsünün ortasında bulacağız kendimizi. Bunlar olacak, kaçınılmaz.

ignatius

26.9.2019 01:26:54

0
quote:

Neil Druckmann tarafından belirtilene göre The Last of Us Part II Naughty Dog'un 35 yıllık tarihinde yaptığı en iddialı, en tutkulu ve en uzun oyun.
35 yıl ?

SOLID SNAKE

26.9.2019 01:08:18

+6
Şunu şöyle bırakalım PlayStation Türkçe Oyunlar: 13 tanesi Türkçe Dublaj Toplam 37 Türkçe Oyun! Teşekkürler PlayStation, Teşekkürler SONY!
  • The Last of Us
  • The Last of Us: left Behind
  • The Last of Us Part II (Türkçe Dublaj)
  • Uncharted: Drake’s Fortune (Türkçe Dublaj)
  • Uncharted 2: Among Thieves (Türkçe Dublaj)
  • Uncharted 3: Drake’s Deception (Türkçe Dublaj)
  • Uncharted 4: A Thief’s End (Türkçe Dublaj)
  • Uncharted: The Lost legacy (Türkçe Dublaj)
  • Death Stranding
  • Killzone 3 (Türkçe Dublaj)
  • Killzone: Shadow Fall (Türkçe Dublaj)
  • God of War: Ascension (Türkçe Dublaj)
  • God of War 3: Remastered
  • God of War (2018)
  • Days Gone
  • Bloodborne
  • The Order 1886
  • Until Dawn
  • The Last Guardian
  • Shadow of the Colossus: Remake
  • Infamous: Second Son (Türkçe Dublaj)
  • Infamous: First Light (Türkçe Dublaj)
  • Infamous 2
  • Ratchet & Clank (Türkçe Dublaj)
  • MediEvil Remake
  • Hidden Agenda
  • Journey
  • Knack (Türkçe Dublaj)
  • Sly Cooper: Thives in Time
  • Little Big Planet 3
  • Puppeteer
  • Drive Club
  • Gran Turismo 5
  • Gran Turismo 6
  • Gran Turismo Sports
  • Beyond: Two Souls
  • Detroit: Become Human
Çıktığında Büyük ihtimal Türkçe Dil Desteği olacak oyunlar: Ghost of Tsushima

smartboy38

26.9.2019 00:13:58

+10
Torrente düşse beleş indirmek için aç tavuk gibi oyuna saldıracak tipler filmi yapılsa oscara aday olacak bir oyunu kötülüyor

mehmetalpertr

26.9.2019 00:12:30

+2
“Sen ne söylersen söyle, söylediğin, karşındakinin anladığı kadardır!” Mevlana Celaleddin Rumi K.S. Bazılarının kapları dolu yada kap Xbox kabı anlatsak da anlayamazsın.

1655

26.9.2019 00:00:08

+2
Ah Naughty Dog be, Neden bitirdin Uncharted serisini kahrettin bizi. Böyle güzel oyunları yapan nadir bir firmasın çünkü.

Metal-Gear

25.9.2019 23:36:29

+5
Böyle bir oyunun uzun olmasını beklerdim zaten, her zaman söylerim türe yeni bir tarz getirmiş yegane oyunlardan biridir.

mrtgcmn

25.9.2019 23:28:20

+6
Başlıkta Naughty Dog'un en uzun oyunu olacak deniyor ama bazı gereksiz tipler bu oyunda ne var bu kadar abartacak bilmem ne falan gibi eften püften yorumlar yazıyor ve bunu begenen saçma sapan insanlar da bunlara destek veriyor. Madem begenmiyorsunuz niye baslıga entry giriyorsunuz anlamadım ki, başka kapıya hadi. Konuya gelecek olursak ben en az 35 saat gameplay süresi bekliyorum, pek ihtimal vermesem de bir ihtimal maksimum 50 saat olur çok ta iyi olur

Guest-AEF248198

25.9.2019 23:13:57

+2
Citizen Kane'den bahsediyoruz kardeş sinema tarihinde kullanılan bazı teknikleri ilk kullanan filmlerden birisidir, yani sinema tarihinde devrim gibi bir şey yapmıştır Citizen Kane. Editör saçmalamış o söyleminde, Last of Us'da daha önce kullanılmayan ne var da devrim oldu? Far Cry mı Half Life mı, Doom mu, Max Payne mi, Grim Fandago mu Sanitarium mu, Dreamfall mı ne var kardeş bu oyunda devrim yapan? La bir söyleyin de bilelim arkadaş devlet sırrı mı söylediniz de "yok sen yanlış söylüyorsun mu?" dedik. Biz de oynuyoruz bizim göremeyipte sizin gördüğünüz ne? Walking Dead'in bir bölümünü izlesem bu oyunu pynadıüım hissiyayın aynısımı yaşarım, ne var kardeş oyunda ne gerçekten merak ediyorum. Oynuyoruz güzel, iyi diyoruz, adamlar iyi anlatmışlar, bazı yerlerde aürükleyicilik var ditoruz ama kardeş ben sizin görsüğünüz o abartılı şeyi göremiyorum, anlatın diyorum kimse de anlatmıyor.

Thejoker58906

25.9.2019 23:07:00

+10
2020 yılın oyunu ödüllerinde ödül The last of us Part II nin yılın trol ödüllerindeki ödül ise xbox fanboylarının

BSC Misafiri

25.9.2019 22:52:17

0
Bu var ya 1999 Matrix filmi ile herhangi bir Sony exc oyununa vs atar.. Kafalar o kadar güzel :D

Dark Saga

25.9.2019 22:47:37

+11
Zaman harcamaya değecek biri değilsin işte kilit cümle bu

Turk.Navy

25.9.2019 22:44:46

+6
Yılın oyunu geliyor 🙏

Ornitorenk_Perry

25.9.2019 22:33:47

+4
Zaman harcamaya değecek biri değilsin. Bu da ilk ve son cevabım olsun sana.

Ornitorenk_Perry

25.9.2019 22:32:39

+4
Aslında sana özel yazmamıştım bunu, öyle olsa direkt cevap şeklinde yazardım ama şunu diyeyim o halde: Kullandığın cümleler sevmediğini ifade etmenin ötesinde kışkırtıcı bence, daha düzgün ifade edebilirdin.

RocK__StaR

25.9.2019 22:29:52

+4
2020 çok güzel bir yıl olucak :)

Guest-2C5CD639E

25.9.2019 22:14:48

+8
yine kıskançlık krizlerine giren bir troll tayfası oluşmuş hemen. Her Playstation Exclusive konularında troller akın ediyor. bekleyin ve görün GOTY geliyor.

mehmetalpertr

25.9.2019 22:07:24

+9
beğensenizde beğenmeseniz de YILIN OYUNU geliyor!! Beğenmeyen oynamasın !!! Çamur ile güneş sıvanmaz.

Persona_Non_Grata

25.9.2019 22:05:59

+8
Yine bomboş saçma sapan bir yazı, madem oyundan anlamıyorsun bari yazma be , yok koridor tarzı sıkarmış, ulan senin taptığın konsolunun son oyunu Gears 5 i de mi oynamadın? Açık dünyası ölümüne sıkıcıyken koridora geçtiğinde zevkten dört köşe oluyorsun oyunda. Hala witcher, gta,rdr gibi uç örnekler veriyor bana. Bu oyunlar sinematik ağırlık aksiyon macera oyunudur. Bu oyunlar koridor tarzı olmak zorunda! En fazla trophy toplasınlar diye yarı açık dünya yaparsın ama onunda sınırı olur uncharted 4 gibi. Bilmiyorsun 2 oyun görmüşsün hayatında her oyunu onlara benzermeye çalışıyorsun.

by_endless

25.9.2019 21:55:10

+1
Ellie denen ergenin aptal triplerini sevmiyor olmamı daha nasıl açıklayayım? Bir de herkesin sevdiği şeyi sevmeyince troll ilan etmenize bayılıyorum ya

by_endless

25.9.2019 21:51:49

0
Ya birader millete ne bakıyorsun sen assasin creed origins'e bile 90 çakıyorlar. Call of duty oyunları bile 80'den aşağı inmiyor. Oyuncu kesimi sırf zevk alıp 10 üzerinden 10 çakıyorsa sorgusuz sualsiz iyi mi oluyor yani? Şu ana kadar tek yanıldığım oyun dark souls oldu. Onun dışında verilen hiçbir oyun puanı beni bağlamaz.

Guest-AEF248198

25.9.2019 21:39:33

0
O derginin değil incelemeyi yazan editörün fikri kardeş. Citizen Kane nere Last of Us nere komedi ya bu nedir ahahahahhahahaha iyi kahkaha attım.

BSC Misafiri

25.9.2019 21:12:11

+1
quote:

Orjinalden alıntı: Ornitorenk_Perry Empire dergisinin ''Oyun dünyasının Citizen Kane anı'' dediği, tüm zamanların en çok GOTY ödülünü kazanmış oyununu ''sevmiyor'' olabilirsiniz. Bu aşırı doğal, tabi ki herkes farklı düşünebilir. Fakat lütfen, memnuniyetsizliğinizi dile getirirken azınlık olduğunuzun farkında olup; sebepler sunarak ve mümkünse daha ciddi mesajlar atın. Öbür türlü basit bir trollden öteye gidemiyorsunuz çünkü.
Citizen Kane mi ? Olayların çıkışını mantara bağlayıp klasik zombi var, hikayelerden ayırmak dışında hiçbir orjinalitesi yoktur. Neyin kafası bu böyle. :D

BSC Misafiri

25.9.2019 21:11:41

+3
İnşallah god of war gibi yarı açık dünya olur. Çünkü god of war da hikaye bittikten sonra açık dünyada Ana hikaye den kaliteli yan görevler vardı. Hikaye içinde yan görevler değil de hikaye bittikten sonra god of war tarzında yan görev harika olur.

NightWolker

25.9.2019 21:05:07

+1
Baba gönder çöp olsa alacağım.

Guest-AEF248198

25.9.2019 21:02:59

0
Önce şaka zannettim sen hayatında Gta, Witcher 3, Rdr 2 oynamadın mı? Yapan nasıl yapıyor arkadaş Witcher 3'de soru işareti arıyorduk var mı diye oyun o kadar sürüklüyordu. Sen ne yaparsan yap koridor tarzı olduğu sürece 7-8. saatten sonra bayıyor. Birde şunu demezler mi eskiden oyunlar koridor tarzıydı diye. Arkadaş koridor tarzı yapıyordu ama ssatlerce uğraşacğaın bulmacalar koyuyorlardı adamlar, bu oyunda ne var 3 mermi ver düşmanların arasına sal. Bu oyun açık dünya olmasa isterse 99 alsın bir süre sonra sıkılıp kapatırız.

RaiTrQ

25.9.2019 20:48:09

+7
Bu ve bunu artılayanlar xboy cahilleri sindirememişler böyle kaliteli exc.leri

BSC Misafiri

25.9.2019 20:04:46

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Uzun yapacağım derken içimizi baymayın UC4 vakasında gördüğümüz benzeri.
Ben o oyunun finaline geldiğimde o kadar üzüldüm ki neden bitti diye.. İşte.. Zevk renk aga. Herkese her şeyi beğendiremiyorsun. İlk 8 bölümü çok özet geçse oyun 7 saat olsa çok kısa diyeni çıkacak :)
Siz seriyi baya sevdiğiniz için fark etmemiş olabilirsiniz ama kendisine serinin en zayıf oyunu diyebiliriz. Oyun uzun ama bir o kadarda durağan. Oyuncuyu atmosferine sokamıyor. Uzun yapmışlar ama içini ilgi çekici sekanslar ile bolca dolduramamışlar. Problemde buydu.
Hocam en iyisi demedim zaten beğendiğimi dile getirdim. İkinci oyuna hiç biri yaklaşamadı lakin kötü uzun ya da sıkıcı değildi 4. oyun (bence) Dediğiniz problemleri hiç hissetmedim (Belki oyun güncelleme ile düzelmiştir ilk oynama tarihim Ekim 2017 ve ps4 pro)

BSC Misafiri

25.9.2019 20:04:30

+4
Naughty Dog her yeni oyunuyla çıtayı yükseltip farklı tatlar katmayı başarıyor. Uncharted 1-2'den daha büyük bir sıçrama var TLOU2'de

v. Persie

25.9.2019 20:03:06

+1
Şu Uncharted 4 ten sıkılan bi tek ben değilmişim be oh. Yok tırman koş ateş et tırman koş ateş et, manzaralar güzel olmasa oynanacak oyun değil. Burda öyle bağımlılar var ki kötülediğim zaman çarmıha gerileceğim diye hissediyorum. Bak aynı şeyi bu oyunda da yapıyorlar yok goty yok 500 tl yi bastım pre order i yaptım yok bilmem ne. Ulan bi çıksın oynayalım sonra değerlendiririz.

Ornitorenk_Perry

25.9.2019 19:57:57

+12
Empire dergisinin ''Oyun dünyasının Citizen Kane anı'' dediği, tüm zamanların en çok GOTY ödülünü kazanmış oyununu ''sevmiyor'' olabilirsiniz. Bu aşırı doğal, tabi ki herkes farklı düşünebilir. Fakat lütfen, memnuniyetsizliğinizi dile getirirken azınlık olduğunuzun farkında olup; sebepler sunarak ve mümkünse daha ciddi mesajlar atın. Öbür türlü basit bir trollden öteye gidemiyorsunuz çünkü.

ReflexAction

25.9.2019 19:57:45

+2
Bu haberden sonra Naughty Dog'un oyunlarına baktım en uzun oyunu Jak II - 18 saat sürüyor ortalama,TLOU 1 - 15 saat yani bu demek oluyor ki TLOU 2 mininum 20 saat civarlarında olacak tabi daha fazlada olabilir.

Manhunt Three

25.9.2019 19:52:31

+10
quote:

Orjinalden alıntı: by_endless Şu seride ne var anlamıyorum ilk oyundaki verilmek istenen baba-kız ilişkisi çok samimiyetsiz gelmişti. Şimdi de lezbiyen olmuş manitasını kurtarıyor, pehh bu aptal intikam hikayesiyle anca veletleri kandırsınlar.
Tüm dünyada velet zaten.

BSC Misafiri

25.9.2019 19:47:06

+2
quote:

Orjinalden alıntı: by_endless Şu seride ne var anlamıyorum ilk oyundaki verilmek istenen baba-kız ilişkisi çok samimiyetsiz gelmişti. Şimdi de lezbiyen olmuş manitasını kurtarıyor, pehh bu aptal intikam hikayesiyle anca veletleri kandırsınlar.
Hocam senin fikrindir saygılar sevgiler. Tek merak ettiğim şu: İlk oyunun ilk bölümünü sonuna kadar oynadın mı? Hayır senin mantıkla bakarsak Wolf 3D piksel bir çöp, Diablo 2 leş bir orta çağ rpgsi Half Life dönemine oranla zerre yenilik getirmeyen Uzaylı Öldürme FPS'si GTA 3-4-5 Arabadan İnilen Araba oyunu ve GoW serisi de camış öldürme oyunu oluyor da ondan soram dedim.

Persona_Non_Grata

25.9.2019 19:47:00

+18
Anlamadığın oyunları oynama zaten. Dünya anlamış senin anlamana gerek yok.
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

BSC Misafiri

25.9.2019 19:46:36

0
quote:

Orjinalden alıntı: porsux Açık dünya kokusu alıyorum
Zannetmiyorum ama bu dediğini yaparlarsa kendi topuklarına sıkmış olurlar. Çünkü açık dünya ister istemez sürükleyiciliği baltalıyor. Kimse kusura bakmasın.

BSC Misafiri

25.9.2019 19:46:07

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Uzun yapacağım derken içimizi baymayın UC4 vakasında gördüğümüz benzeri.
Ben o oyunun finaline geldiğimde o kadar üzüldüm ki neden bitti diye.. İşte.. Zevk renk aga. Herkese her şeyi beğendiremiyorsun. İlk 8 bölümü çok özet geçse oyun 7 saat olsa çok kısa diyeni çıkacak :)
Siz seriyi baya sevdiğiniz için fark etmemiş olabilirsiniz ama kendisine serinin en zayıf oyunu diyebiliriz. Oyun uzun ama bir o kadarda durağan. Oyuncuyu atmosferine sokamıyor. Uzun yapmışlar ama içini ilgi çekici sekanslar ile bolca dolduramamışlar. Problemde buydu.

by_endless

25.9.2019 19:26:45

+20
Şu seride ne var anlamıyorum ilk oyundaki verilmek istenen baba-kız ilişkisi çok samimiyetsiz gelmişti. Şimdi de lezbiyen olmuş manitasını kurtarıyor, pehh bu aptal intikam hikayesiyle anca veletleri kandırsınlar.

Woogyboo

25.9.2019 19:19:01

0
Oyunu çok merak ediyorum ama çok pahalı gerçekten. Sony Türkiye (veya Avrupa) artık el atsa şu oyun fiyatlarına?

BSC Misafiri

25.9.2019 19:18:17

+5
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Uzun yapacağım derken içimizi baymayın UC4 vakasında gördüğümüz benzeri.
Ben o oyunun finaline geldiğimde o kadar üzüldüm ki neden bitti diye.. İşte.. Zevk renk aga. Herkese her şeyi beğendiremiyorsun. İlk 8 bölümü çok özet geçse oyun 7 saat olsa çok kısa diyeni çıkacak :)

porsux

25.9.2019 19:14:38

0
Açık dünya kokusu alıyorum

BSC Misafiri

25.9.2019 19:08:19

+2
Uzun yapacağım derken içimizi baymayın UC4 vakasında gördüğümüz benzeri.

BSC Misafiri

25.9.2019 19:08:16

+2
Naughty Dog'un 35 yıllık tarihinde yaptığı en iddialı, en tutkulu ve en uzun oyunu oldu. Bu tür bir hikayeyi anlatmak için oyunun çok büyük olması gerekiyordu." Çok iddialı sözler bunlar Bence bu Oyun Goty olacak Cyberpunk da var ama geçen senede RDR2 var denildi God of war aldı götürdü oyuna duygu katmak bambaşka bir şey

RealArek

25.9.2019 18:27:03

+3
Türkçe dublaj görünce çok şaşırdım sonunda ama çok pahalı anca oyun çıktıktan 3-5 ay sonra alırız 100-200 arası amerikada 60 ne güzel.

A r c h A n g e L.

25.9.2019 18:24:59

+5
Neil Druckmann Öyle bir oyun bırakıyorsun ki yine yıllarca hem oyunundan hemde adından bahsettireceksin.. :)

BSC Misafiri

25.9.2019 18:16:54

+10
Nasıl olsa oynayamayacağım.. Umarım çıktıktan 3-5 ay sonra indirim gelir 200TL civarı olur hani o zaman bellki :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
The Last of Us Part II
+ TAKİBE
AL
15 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız