Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

The Finals Oyununda Sesler Yapay Zekaya Hazırlatıldı: Büyük Tepki Çekti

 
 
Yeni çok oyunculu FPS deneyimi olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan The Finals için yeni bir detay ortaya çıktı. Oyunun geliştiricisi Embark Studios, oyunun sesleri için yapay zeka kullandığı haberlerinin ardından gelen tepkilere yanıt verdi.
 
Yapay zeka oyuncular tarafından eleştiriliyor
 
 
 
The Finals, açık betayla beraber Steam'de güçlü bir açılış yaptı ancak bazı oyuncular, oyunun gerçek seslendirmeden y oksun olduğunun farkına vardı. Burada oyuncular gerçek sanatçılar yerine çoğunlukla yapay zeka kullandığını öğrenmesiyle olumsuz tepki gösterdi. 
 
Bu olaylarla beraber oyunun ses tasarımcısı Andreas Almström "birkaç istisna dışında" oyunun oyun içi ses kayıtları için yapay zeka kullandığını doğruladı. Embark ekibi tarafından geliştirilen oyunda hem yapay zeka hem de gerçek seslendirmeler mevcut.
 
Ekip tarafından yapılan açıklamada "oyunu gerçek oyuncular olmadan yapmak temel amacımız değildi" ifadeleri yer aldı. Diğer taraftan ekip şunları söyledi: "Oyunda duruma bağlı olarak, kayıtlı orijinal ses ile metinden konuşma (TTS) sistemi yer alıyor. Bu iki sistem oyun içerisinde harmanlanıyor."
 
Yapay zeka birçok alanda kullanılmaya devam ediyor. Bu durum karşısında oyuncular gerçek sanatçıların muhakkak işin içinde olması gerektiğini ve yapay zekanın da arka planda olması gerektiğini savunuyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Videogameschronicle nişancı pc THE FINALS
Haftanın Öne Çıkan Haberleri: GTA 6 Duyurusu ve The Day Before Ertelenmesi Fortnite'ın 5. Bölüm Haritası Sızdırıldı!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Ömer Hayyam12

6.11.2023 19:40:09

0
Ben konuşma seslerini kapatmıştım oynarken, yürüme seslerini duymak için. Tepki gösteren de görmedim pek.

BSC Misafiri

5.11.2023 19:24:29

0
İstedikleri kadar tepki göstersinler. Gelecek buymuş gibi görünüyor. Eğer ürünü; tüketicinin tercihini değiştirecek kadar kaliteden çok kısmadan, daha az maliyetle ve daha az iş gücüyle yapma imkanı varsa bu yol daha da yaygınlaşır. Düzen böyle işliyor.

BSC Misafiri

5.11.2023 17:12:06

0
Yeni nesil oyuncular da her şeye mızmızlanıyorlar pes, böyle bir oyunda nasıl bir seslendirme olabilirki? Altı üstü ''hadi bitirelim şu işi'' deniliyordur:
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
THE FINALS
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız