Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Terminator: Survivors Çıkış Tarihi Açıklandı

 
 
Yayıncılığını ve geliştiriciliğini Nacon ekibinin üstlendiği Terminator Survivors'ın çıkış tarihi açıklandı. Açıklanan bilgilere göre oyun 24 Ekim tarihinde Steam platformu üzerinden PC için erken erişim olarak piyasaya sürülecek. Daha sonraki bir tarihte ise PlayStation 5, Xbox Series ve PC için tam sürüm olarak yayınlanacak.
 
Açık dünya hayatta kalma deneyimini sunacak
 
 
 
Kıyamet sonrası bir ortamı bizlere sunmayı hedefleyen ve ikonik Terminatör evreninde geçen Terminator Survivor oyununda tek başınıza veya iş birliği modu ile beraber hayatta kalan olarak yer alabiliyorsunuz. İnsanlığın neredeyse yok olduğu bu evrende, insanlığın son kırıntıları olarak bulunuyor, toplumu yeniden kurmaya çalışıyor ve kendi grubumuzu oluşturabiliyoruz.
 
Seriye sadık kalınarak hazırlanmış ve orijinal karakterlerle beraber tanışabileceğiniz yapımda James Cameron'un kıyamet sonrası geleceği bizlere sunuluyor. Oyunda kendi bölgemizi kurabiliyor, ihtiyacımız olan malzemeleri yağmalayabiliyor ve açık bir dünyayı keşfetmeye hazırlanıyoruz. Terminatör evreninde geçen açık bir dünyada hayatta kalma deneyimi gerçekten de kulağa dikkat çekici geliyor.
 
Yeni fragman
 
 
 
 

 
Terminator genel anlamda bizlere neler sunuyor?
 
Kıyamet sonrası bir dünyada yer aldığımız ve açık dünya içerisinde gezip tozabileceğimiz yapımda bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan ise etrafı keşfedip yağmalamaya hazırlanıyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca istediğimiz gibi tek başımıza veya arkadaşlarla beraber eşli bir şekilde oynayabiliyor ve bu deneyimi arkadaşlarla beraber de paylaşabiliyoruz. Diğer taraftan oyun içerisinde istediğimiz gibi kendi bölgemizi kurabiliyor, bu bölgeyi geliştirebiliyor, yükseltebiliyor ve düşmanların buraya uğramasını engelleyebiliyoruz.
 
Yalnız olmadığımız bir dünyada yer aldığımız yapımın sürekli olarak düşmanların üzerimize geldiğini görebiliyor, makinelerin ve rakip insan gruplarının bizi takip ettiğini deneyimliyoruz. Elbette bu tarz yapımlarda uzun süreli hayatta kalmak için geniş planlamalar yapmamız gerek. Dolayısıyla oyunda sürekli olarak başka bölgelere doğru ilerlemeli, başka bölgeleri keşfetmeli ve aynı zamanda girilecek yerlere girip buralardaki donanımları, yani kaynakları, yağmalamadan hayatta kalma oyunlarında genellikle etrafı keşfetmek ve etraftaki kaynakları toplamak, yani yağmalamak oldukça önemli arz ediyor. Zaten bu şekilde hayatta kalmaya çalışıyor ve böylece hayatta kalma şansımız daha da artıyor.

Terminatör temalı bu yapımda gerçekten de ortalığın kafası sürüklendiği bir yapıyla karşılaşabiliyoruz. Robotların ve diğer düşmanların hakim olduğu bir dünyada yer alıyor ve bir avuç insan grubu olarak bu hayatta kalanları biz de katılabiliyoruz. Birçok oyuncu bu Terminatör evreninde geçen hayatta kalma oyunu için açık dünya mı değil mi diye sorular soruyor. Şunu net olarak söyleyebiliriz ki oyun tam bir açık dünya deneyimini bizlere sunmaya hazırlanıyor ve hem Steam sayfasına hem de diğer açıklamalarına bakacak olursanız elbette bu oyunun açık dünya olduğundan bahsedebiliriz. İnsanlığın yok oluşunun eşiğine gelmesiyle beraber yer alabileceğimiz bu yapımda elbette biz de hayatta kalan bir grup olarak bulunuyor ve yukarıda bahsettiğimiz gibi hem tek oyunculu hem de arkadaşlarımızla beraber büyük bir deneyime atılabiliyoruz.
 
 
 
Bu tarz oyunlarda eşli oyun desteği bulunuyorsa arkadaşlarla beraber oynamak daha güzeldir ve deneyimi bizlere sunuyor. Hem böylece kendimize ait planlamalar yapabiliyor, kendi bölgeyi korumak için elinizden geleni yapmaya koyuluyor ve aynı zamanda kaynakları yağmalamak ve düşmanları ortadan kaldırmak için kendi planlarımızı yapabiliyoruz. Böylece hem kendimize destek olabiliyor hem de hızlı bir şekilde yağmalama işine girebiliyor ve birden fazla kaynağı toplayarak da kolay bir şekilde kendi bölgenizi, yani üssünüzü yükseltebiliyorsunuz. Terminatör evreninden ikonik karakterlerin ve ortamların yer aldığı ve aynı zamanda o ortamlar içerisinde kendinizi bulabileceğiniz yapının aynı zamanda arka planda kısa bir hikaye içeriğini bizlere sunmasıyla çeşitli görevleri yapmaya da koyulabiliyoruz.
 Dünya içerisinde yalnız olmadığımız ve insanlığın son raddeye geldiği bu yapımda elbette bu insanla kurtarmak için kendi seferberliğimizi ilan ediyor ve insanlığın son kalıntıları ile beraber bu insanlığı yok etmeye çalışan düşmanları geri püskürtmeye başlıyoruz. İnsanlığın tekrardan küllerinden yeniden doğmasına yardım edebileceğimizi görevlerimizde ve gruplarımızla beraber hayatta kalmaya çalışacağımız kıyamet günü sonrasındaki hayatta kalan gruplardan biri olabileceğimizi bu yapımda kendimize özel Harekat Bölgemizi kurabiliyor, bu bölge içerisinde yalnız olmadığımızı anlayabiliyor ve açık dünyada gezip tozarak kaynakları toplayabiliyoruz. Bölgemizi bu kaynaklarla beraber geliştirebiliyoruz.
 
Meşhur Terminatör evreninde yer alabileceğimiz, yok kıyamet sonrasında bulunabileceğimiz bu yapımda hem makinelerle karşı hem de diğer insan gruplarına karşı büyük bir mücadele vermeye başlıyoruz. Elbette bu mücadeleyi kendimize göre özelleştirebilir ve kişiselleştirebiliriz, çünkü oyun yapısı gereği her bir oyuncuya farklı bir deneyim sunmayı hedefliyor. Bu deneyimle beraber istediğiniz gibi kendinize özgü planlamalar yapabiliyor, nasıl hayatta kalmak istiyorsanız ona göre hareket edebilir, hangi bölgeye gitmek istiyorsanız da ona göre planlamalar yapabiliyorsunuz. İşte bu noktada diğer oyunculardan farklılık gösterebiliyor ve yapacağınız tahminlerle beraber gidişatınızı burada kendiniz belirleyebiliyorsunuz. Kaderinizi kendiniz belirleyebileceğiniz ve seçimlerinizle beraber hangi yöne doğru gitmek istediğinize karar verebileceğiniz ve hatta gruplarınızın kimlerden oluşmasını sağlayabileceğiniz yapımda hangi kaynakları toplamak istiyorsanız onları toplayabiliyor, hangi kaynaklarla beraber yeni ürünler ortaya çıkarmak istiyorsanız ona göre yönelebiliyor ve kendi bölgenize nasıl genişletmek istiyorsanız da ona göre hamleler yapabiliyorsunuz.
 
 

Oyunda kendi istihbaratınızı kurmak için de aynı zamanda farklı planlamalar yapabiliyor ve görevlerinizi bu hareket bölgenizden alabiliyorsunuz. Başka hayatta kalanlarla beraber kaynak aramaya çıkabileceğiniz ve böylece hem kaynak ararken hem de hayatta kalma şansınızı arttırabileceğiniz ve böylece düşmanların üzerinden gelebileceğinizi yapımda Skynet'in makinelerinin bizim peşimizde olduğunu görebiliyor ve bu makinelerin üstesinden gelmek için hem kendimize hem de ekibimize güvenmek durumunda kalıyoruz.
 
Hiçbir şey hissetmedikleri için bu makinelerin üstesinden gelmek elbette zorlu bir yapının bizlere sunulduğunu gösteriyor. İnsanlığın köküne kazıma görevleriyle beraber bize sunulan bu makineler elbette bize tamamen düşman olarak karşımıza çıkıyor ve onları ortadan kaldırmak için de büyük bir mücadeleye atılabiliyoruz. Onların da bizi öldürme görevleri bulunuyor ve bizi ortadan kaldırana kadar hiçbir zaman durmayacaklar, bu yüzden de kendi planlarımızı ve stratejimizi oyuna dahil etmek durumunda kalıyoruz. İnsanlığın sığınağına bir yandan inşa ederken diğer yandan ise kendi ekibimizi korumaya çalıştığımız bu yapımda, istersek tek başımıza istersek de 4 kişiye kadar grup halinde bu açık dünya hayatta kalma oyununda ilerleyebiliyor ve onlara liderlik edebiliyoruz. İnsanlığın doğuşundan tekrardan yararlanabildiğimiz yapımında bombalardan, Terminatörlerin tehditlerinden, robotların istilasından ve daha fazlasına karşı kendimizi kurtarmamız gerekiyor.

Yapım içerisinde farklı farklı arayan grupları bulunuyor ve aynı zamanda hem Skynet hem de Terminatör tehdidi bizlere farklı şekillerde sunuluyor. Dolayısıyla bu tehditleri ortadan kaldırmak ve aynı zamanda insanlığa tekrardan küllerinden doğdurmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve efsanelere sadık bir yapıyla buradaki yerimizi almaya hazırlanıyoruz. Elbette Terminatör evrenine geçecek olan bu açık dünya oyunu için birçok hayran heyecanlanabiliyor, çünkü o ikonik evrenin içerisinde yer almak ve aynı zamanda büyük bir mücadeleye atılmak ve ikonik karakterlerle beraber karşılaşarak çeşitli görevleri tamamlamak gerçekten güzel bir deneyim olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.
 
 
 
Hem evreni sevenler hem de yeni bir oyuna dalış yapmak isteyenler elbette bu oyundan beklentileri yüksek olarak yer almaya çalışacak ve ona göre de kendi planlamalarını yapabilecek. Dolayısıyla umuyoruz ki oyunda güzel bir şekilde yer alabilir, hayatta kalma deneyimiyle beraber adım atabileceğimiz yapımda gerçekten de etkileşimli bir düzen olduğundan bahsedebilir ve o evrenin gerçek hissiyatını burada yaşayabiliriz. Efsanevi karakterlerinin yanı sıra oyunda orijinal karakterlerin bulunduğundan da bahsedebilir ve diğer karakterlerle beraber buradaki yerimizi alabiliyoruz. Kıyamet sonrası bir gelecekte yer aldığımız yapımında elbette bilim kurgu temasının olduğundan bahsedebilir ve robotların insanlığa ortadan kaldırması gibi çeşitli görevlerle de karşılaşabiliyoruz.
 
Geliştirici ekibi belirttiğine göre, oyun içerisinde evrenin sahip olduğu tüm özellikler buraya aktarılmaya hazırlanıyor. Aynı zamanda öncelikle tasarlanmış bir dünyanın içine dalış yapmayı bekliyoruz, yok edilemez tehditlerin yer aldığı ve açık dünyayı keşfedebileceğimizi yapımda kendi bölğemizi korumaya çalışırken aynı zamanda diğer hayatta kalanlarla beraber yerimizi almaya çalışıyoruz ve ölümcül Terminatörlerin peşimize olduğunu görebiliyoruz. Sonra gelmeyen bir tehdit olarak bize avlamaya çalışan bu robot gruplar. Elbette zorlu bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve onların üstlerine bombaları atmak ve aynı zamanda elimizdeki silahları ateşlemek gerekiyor. Dolayısıyla onları alevler içinde bırakmak, onlara zarar vermek ve daha fazlasını gerçekleştirmek için aynı zamanda zayıf noktalarından yararlanmak gerekiyor grubumuzla beraber.
 
 
 
Elbette Terminatör gruplarını ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor, robotları bu şekilde abluka altına alıyor ve kendi stratejimizle beraber onları abluka altına alarak sürekli olarak ateş hattında tutabiliyoruz. Böylece bizi avlamaya gelenlerin sonunda nasıl olacağına burada gösterebiliyoruz. Hem bu şekilde grubumuzla beraber daha iyi bir şekilde kaynaşabiliyor, başka stratejileri ortaya çıkarabiliyor, takım halinde iletişimde kalarak daha düzgün bir deneyim elde edebilir ve bu deneyimi kendimize özgü değiştirip özelleştirebiliyoruz.

Açık dünya içerisinde keşiflere atılabileceğiniz ve ana bölgenizi geliştirebileceğiniz yapımda gerekli materyalleri toplayarak elbette istediğiniz şekilde ilerleyebilir ve aynı zamanda bölgenizi diğer unsurlara karşı savunabilirsiniz. Oyunda hayatta kalanlarla birlik olabilir, onların desteğinden istediğiniz şekilde yararlanabilir, ölümcül Terminatörün peşinizde olduğunu görebilir ve daha fazlasıyla beraber burada zorlu bir mücadeleye atılabilirsiniz. Sonu gelmeyen bir tehdit olarak yer aldığımız yapımında, bizi avlamaya çalışan birçok unsurun olduğundan bahsedebiliyoruz ve bu unsurlar ile beraber kendimize düşmanlara karşı savunabiliriz. İnsanlık kaderini değiştirmeye çalışabileceğimiz ve kürlerimizden yeniden doğmaya başlayacağımız yapımda gerçekleri ortaya çıkarmak için de burada farklı noktalara doğru ilerleyebilir, gün ışığın açıklamış hikayelerle beraber karşılaşabiliriz ve her tehdide karşı burada elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.
 
 

İnsanlık için çalışabileceğimiz ve farklı görevlere doğru atılabileceğimiz yapımda makinelerin tehditine karşı koymaya çalışıyoruz. Elbette bu makineleri ortadan kaldırmak için de ateş gücünden yararlanmaya çalışıyoruz, arkadaşlarımızla beraber veya tek başımıza ilerleyebiliyoruz. Ateş etmeden önce birçok kez düşünmeye başlıyor ve hem yakın dövüş hem de menzilli dövüş sistemleri ile beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz.
 
Oyunda aynı zamanda düşmanların yanına istediğiniz şekilde yaklaşabilir, elinizdeki silahlarla beraber gizlice ve dikkatli bir şekilde hareket etmeye çalışabilir ve aynı zamanda gizlilik unsurlarıyla beraber oyunda ilerlemeye çalışırsınız. Skynet'in makinelerine karşı gelebileceğimiz ve her makineye karşı farklı şekilde davranabileceğimiz yapımda, onları istediğimiz şekilde yaklaşabilir, isterseniz de gizlilik usulü ile beraber arkalarından yaklaşabiliriz ve böylece onları doğru bir şekilde ortadan kaldırabiliriz. Diğer yağmacılara karşı da daha akıllı bir şekilde davranabileceğimiz ve aynı zamanda kendi kaynaklarımızı korumaya çalışabileceğimiz yapım bize zorlu bir hayatta kalma deneyimini sunuyor.

Kısacası toparlayacak olursak, oyun bize Terminatör evreninde geniş bir hayatta kalma deneyimini sunmayı hedefliyor ve açık dünyada yer aldığımız süre boyunca insanlığın kalan son grubu ile beraber ilerliyoruz. Bu ilerleyiş elbette bilim kurgu temasıyla birleşiyor ve makinelerin karşımıza düşman olarak çıkmasıyla sonuçlanıyor. Kıyamet sonrası bir dünyada hayatta kalmaya çalışacağımız yapımda hem tek oyunculu hem de arkadaşlarınızla beraber ilerleyebilir ve bu deneyimi arkadaşlarımıza paylaşabiliriz. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilersek Steam sayfası üzerinden istek listemize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabiliriz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu Terminator: Survivors
Contra: Operation Galuga, Demo ve Ön Siparişe Açıldı! Rise of the Ronin Silahlarını Gösteren Fragmanlar Yayınlandı

BSC Misafiri

2.3.2024 00:11:48

0
NCK: Yakında başımıza gelecek, Yapay Zeka Terminator filmini izlesin hele, nükleer bombayı yedik mi yedik!
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız