Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Steam'in Oyun Paylaşma Sistemi Yayınlandı!


    Satın aldığınız oyunları takas etmenize veya satmanıza izin vermeyen Steam, bu yönüyle eleştiriliyordu. Valve da gelen tepkileri az da olsa azaltmak için yeni bir duyuru yapmıştı. Steam'in Family Sharing sistemi gün itibariyle bütün Steam oyuncularına sunuldu.
  
    Steam'in Family Sharing sisteminde bir PC'de 10 farklı hesabı, bir hesabı da 10 farklı PC'de paylaşabilirsiniz. Ancak bir PC üzerinden kayıtlı hesapların en fazla 5 tanesinin kütüphanesine aynı anda erişim sağlayabilirsiniz.
 
Peki bu sistem nasıl işliyor?
1. Herhangi bir Steam hesabıyla bir bilgisayar üzerinden giriş yapıyorsunuz.
2. Sol üstteki menüden Steam > Settings > Family kısmına gelip 'Authorize this computer'a tıklıyorsunuz.
3. İkinci bir hesaba girip yine aynı şekilde kullanmakta olduğunuz PC'yi yetkilendiriyorsunuz.
4. Sonrasında ise ana hesabınıza giriyor ve yetkilendirdiğiniz diğer hesabın oyunlarınızı oynamaya başlayabiliyorsunuz. 
 
Sistemle ilgili daha fazla önemli bilgi şu şekilde;
- Paylaşım yapılan hesabın oyunlarını oynamak için internete bağlı olmanız gerekmekte.
- Sistemde özel oyun paylaşımı yapamıyorsunuz. Yani bir PC'yi yetkilendirdiğinizde, bütün kütüphane oyunlarınız paylaşılmış oluyor.
- Üçüncü parti DRM kullanan oyunlar, hesap tabanlı veya CD-Key'i kullanan oyunlar teknik sebeplerden ötürü paylaşılamıyor.
- Paylaşılmış bir oyunu aynı anda iki hesap üzerinden oynayamıyorsunuz.
- Oyun oynarken öncelik, oyunun sahibi hesapta. Yani bir PC'de bir oyun oynanıyorken, ana hesaptan o oyun açılmak isteniyorsa paylaşım yapılmış hesap otomatik olarak 'o' oyundan çıkmış olacak.

    Genel olarak anlayacağınız üzere 'güven', Family Sharing sisteminin en önemli parçası halinde. Zira sistemden faydalanmak için PC'ye yetki vereceğiniz her hesabın şifresini de bilmeniz gerekmekte. Yani sistem, tanımadığınız kişilerle paylaşım yapmaya pek müsait gibi görünmüyor. Ancak öğrenciyseniz veya bütçeniz her oyunu almaya müsait değilse bu sistem, tanıdıklarınızla oyun satın almak için oldukça kullanışlı olmuş.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
PC steam valve family sharing
Atlus Yetkilisi: "Demon's Souls 2, Kesinlikle Gelmeyecek" Dark Souls 2'nin PC Sürümünün Çıkış Tarihi Açıklandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

30.8.2016 13:14:26

0
acaba bu sistem Origin ve Uplay içinde geçerlimi ? teşekkürler...

BSC Misafiri

16.12.2014 16:08:11

0
benim steamda rust diye bi oyunda var onda arkadaş vac_ban yedi o oyunu başka bir steam hesabıyla açabilirmiyim acil yardım

BSC Misafiri

17.4.2014 23:39:56

0
Oh be sonunda!

WildDestiny

12.3.2014 16:16:20

0
Acaba pc deki hesabimi mac kullanan biriyle paylasabiliyormuyum? Yani pc oyunlarini macdemi steamden acabilir mi?

bkaakco

2.3.2014 20:15:53

0
Güzel bir yenilik olmuş. Her zaman indirim olmuyor veya indirimler her zaman %70 vs. olmuyor.

Fingolfin.

2.3.2014 15:35:30

+1
quote:

Paylaşılmış bir oyunu aynı anda iki hesap üzerinden oynayamıyorsunuz.
İşte bu olmayaydı iyiydi de, bu bütün tadını kaçırmış olayın yav.10 kişi değil, 2 kişi paylaşabilsekte bu özellik olsaydı.

crossmatch

2.3.2014 15:23:15

0
Kardeş seni tanımam etmem. Lütfen efendi ol.

Ouroboros_Tasarım

2.3.2014 10:53:55

0
birisi a oyununu oynarken diğer kişi b oyununu oynayamaz ! birisinin hiçbir oyuna girmedigi durumlarda öteki kişi tüm kütüphaneyi kullanabilir. aile paylaşımı yapmadan önce steam guruplarından Steam Family Sharing gurubuna üyeolmak zorunludur.(2 baglanacak hesapta üye olmalı) üye olduktan sonra steam beta güncelleştirmelerini yükleyin ve ayarlar kısmında aile seçeneklerini göreceksiniz şimdi yapmanız gereken şey basit sırayla 2 bilgisayardada hesapları gireceksiniz mesela A bilgisayarında kendi hesabınız açıksa kapatıp aile olmak istediğiniz hesabı açıcaksınız sonra ayarlardan aile kısmına geldiğinizde görünür olacak aynı şekilde karşıdaki kişide sizin oyunları istiyorsa onun pccindede sizin hesap açılılacak işlem tamamdır ben arkdaşımın hesabında mafia 2 mi dersiniz tombraidermı dersiniz sleeping dogsmu dersiniz bfbc mi dersiniz alayını oynuyorum bunun nesi kötü steama giydirip durmuşssunuz Allah aşkına, adamlar arkadaşlarınızla oyun kütüphanenizi paylaşmanızı sağlamışlar bunun içinde bagzı kurallar koymuşlar ne olmuş yani nesini begenmediniz anlamadım tabiki parasını verdiginiz oyun herzaman daha degerlidir ama arkadaşlarınızla ortaklaşa oyun alıp oynamanın keyfi bambaşka bunu denemeden anlıyamazsınız aynı oyun hakkında muhabbet etmek takıldıgın biryer oldugunda sormak uber zevkli güvendiğiniz biriyle teamwiewer üzerinden rahatlıkla yapabilirasiniz hiçte bişey olmaz rahat olun

crash95

2.3.2014 10:24:08

0
Peki arkadaşlar hesapları nasıl eşleştiriyoruz abimin pcsinden benim hesap gözüküyor. Ama benim pcde abimin hesabı gözükmüyor "No other local accounts found." diyor nasıl yapıcaz anlamadım.

aykut291

2.3.2014 00:09:27

0
Gecenin Komedisi

gesso

1.3.2014 10:49:01

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Meniz - Aynı anda paylaşılmış kütüphaneden 1 kişi oyun oynayabilir.<br>- Hesabınızı paylaştığınız kişi hile kullanırsa ikiniz de VAC ban yiyebilirsiniz.<br><br>Bunlar çok mantıklı şeyler, yoksa zaten herkes hesabını 9 kişiye internetten kiralardı. Adı üstünde "family sharing". Ailenizle paylaşmanız için, güvenmediğiniz/tanımadığınız kişilerle değil.
Evet, Steam sayfasında bununla ilgili bilgiyi gördüm. Sen hile yapmasan bile senin paylaştığın oyunda hile yapılıyorsa ikinizde ban yiyebiliyorsunuz. Ayrıca daha önce banlandığın bir oyunu paylaşamıyorsun. Oyunu kiminle paylaştığımıza çok dikkat etmeliyiz.

Meniz

1.3.2014 10:07:24

+3
- Aynı anda paylaşılmış kütüphaneden 1 kişi oyun oynayabilir. - Hesabınızı paylaştığınız kişi hile kullanırsa ikiniz de VAC ban yiyebilirsiniz. Bunlar çok mantıklı şeyler, yoksa zaten herkes hesabını 9 kişiye internetten kiralardı. Adı üstünde "family sharing". Ailenizle paylaşmanız için, güvenmediğiniz/tanımadığınız kişilerle değil.

gesso

1.3.2014 09:32:03

0
quote:

Orijinalden alıntı: Frozen Grenadier bir kişi hile kullanırsa diğer hesabında vac ban yeme ihtimali var
Umarım yoktur. İhtimali bile kötü.

ankara

1.3.2014 08:35:02

+2
quote:

Orijinalden alıntı: crossmatch Steam'cim. Benim canım. Seni sever sayarız. Ama bu sene sana bişeyler oldu.Önce Steam Machine ile başlayan sonra bu saçma sistemle devam eden dengesizliğin bizi çok üzüyor. Bir heyecanla sıçrıyorsun,gaz veriyorsun. Sonra milletin gazını alamıyorsun osura osura dağılıyoruz. Sizin pazarınıza tezgah açmak gibi bir niyetim yok. Olmadı.Çünkü henüz PC'im yok :D Kendim gibi şişko Gabe amcana selam eder, adam akıllı oyun hediye edebileceğim,satmaktan daha kârlı bu sistem getirmesi dileklerimi sunarım. Göbüşüne iyi bak.
ÇOK CAHİLSİN KEŞKE ÖLSEN

Quirah

1.3.2014 02:55:51

+2
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Bu olay iyi güzelde şunu unutmayın cd-key isteyen oyunlarda paylaşılmıyor. Bu yeter bile yani kullanışsız bir sistem. Nedeni çok basit bu zamanda çıkan hangi oyunda cd-key girmeden oynuyoruz. Nerdeyse çok az yine de kardeş vs. gibi çok yakın kişiler ile oyun arşiviniz çok ise tüm oyunları olmasa da ciddi bir sayıda oyun paylaşımı yapma yolu açılmış.
O konuyu yanlış anlamışsınız sanırım. Mesela Assassin's Creed IV. Oyunu Steam'den alınca size CD key veriyor ve onu Uplay'den kayıt yaptırmanızı istiyor. Bu tip oyunlar paylaşılamıyor sadece ve bu tip oyunların sayısı bahsettiğiniz kadar fazla değil. Hatta Ubisoft'tan başka böyle bir sistemi işleyen yayıncı sayısı çok az, belki de yoktur.

BSC Misafiri

1.3.2014 02:53:15

-2
Bu olay iyi güzelde şunu unutmayın cd-key isteyen oyunlarda paylaşılmıyor. Bu yeter bile yani kullanışsız bir sistem. Nedeni çok basit bu zamanda çıkan hangi oyunda cd-key girmeden oynuyoruz. Nerdeyse çok az yine de kardeş vs. gibi çok yakın kişiler ile oyun arşiviniz çok ise tüm oyunları olmasa da ciddi bir sayıda oyun paylaşımı yapma yolu açılmış.

crossmatch

1.3.2014 01:32:08

-7
Steam'cim. Benim canım. Seni sever sayarız. Ama bu sene sana bişeyler oldu.Önce Steam Machine ile başlayan sonra bu saçma sistemle devam eden dengesizliğin bizi çok üzüyor. Bir heyecanla sıçrıyorsun,gaz veriyorsun. Sonra milletin gazını alamıyorsun osura osura dağılıyoruz. Sizin pazarınıza tezgah açmak gibi bir niyetim yok. Olmadı.Çünkü henüz PC'im yok :D Kendim gibi şişko Gabe amcana selam eder, adam akıllı oyun hediye edebileceğim,satmaktan daha kârlı bu sistem getirmesi dileklerimi sunarım. Göbüşüne iyi bak.

ungalath

1.3.2014 01:16:21

0
quote:

Orijinalden alıntı: ErayG-TR
alıntı:

Orijinalden alıntı: ungalath

peki ben a oyununu oynarken kendı hesabımdan arkadasım yıne benım hesabımdan b oyunun oynayabilecek mi


Siz A oyununu oynarken arkadaşınız B oyununu oynayabilir o konuda sıkıntı yok. Ama arkadaşınız B oyununu oynarken siz de B oyununu oynamak istediğinizde sanıyorum ki arkadaşınıza bir uyarı çıkıyor ve bir süre sonra oyunu kapanır. Sonrasında oyuna sahip olan hesap (siz) rahatça B oyununu oynayabilir
teşekkürler hocam bilgilendirme için.single player tadımlık oyunlar için iyi gibi duruyor.abimle mesela aynı hesabı paylaşıp maddi yülkten kendimizi kurtarabiliriz.

ErayG-TR

1.3.2014 00:49:10

+2
quote:

Orijinalden alıntı: ungalath peki ben a oyununu oynarken kendı hesabımdan arkadasım yıne benım hesabımdan b oyunun oynayabilecek mi
Siz A oyununu oynarken arkadaşınız B oyununu oynayabilir o konuda sıkıntı yok. Ama arkadaşınız B oyununu oynarken siz de B oyununu oynamak istediğinizde sanıyorum ki arkadaşınıza bir uyarı çıkıyor ve bir süre sonra oyunu kapanır. Sonrasında oyuna sahip olan hesap (siz) rahatça B oyununu oynayabilir

ungalath

28.2.2014 23:55:44

0
peki ben a oyununu oynarken kendı hesabımdan arkadasım yıne benım hesabımdan b oyunun oynayabilecek mi

namanmika

28.2.2014 23:43:37

0
oyun satın almak konusunda artışa neden olabilir

Mactavish-

28.2.2014 23:40:48

+1
Sadece aynı oyun mu iki farklı PC de aynı anda oynanmıyor ? Yani şimdi ben Witcher oynarken arkadaşım da benim hesabımdan Batman i oynayabilir mi ben kendi hesabımdan çıkmadan ? O zaman harika olur cidden.

dogu16

28.2.2014 23:27:21

0
Biz arkadaşla yaptık oldu :D Çoğunlukla arkadaş benden geçiniyo ama olsun :D

trkrap

28.2.2014 23:04:27

0
Geç olsun güç olmasın, bir oyunu kardeşimle ortak oynamak için cüzdan kan ağlıyordu.

Ouroboros_Tasarım

28.2.2014 22:59:49

0
bakın 2 ayrı bilgisayardan 2 ayrı steam hesabının kütüphanelerini aktarıyorsunuz bunun için 2 pc gerekli ilk önce 1. bilgisayarda 2. bilgisayarda kullanmış oldugunuz hesabı girimeniz gerekmekte dahasonra 2. bilgisayardada 1. bilgisayarda kullandığınız hesapile giriniz olur ozaman benim arkadaşla tw den hallettik

wizkhalifa1903

28.2.2014 22:11:37

0
Dediklerinizi uyguladım 2 hesaptan da ama olmadı.

*Meteora*

28.2.2014 22:07:31

-2
Yani arkadaşım benle, ben arkadaşımla oyun paylaşabileceğim fakat aynı anda aynı oyunu, birbirimizle oynamasak bile oynayamayacağız. Denemeye değer...

baskanreis

28.2.2014 22:00:48

-2
cokta lazımıdı sankı

Frozen Grenadier

28.2.2014 21:47:20

+1
bir kişi hile kullanırsa diğer hesabında vac ban yeme ihtimali var

arkham92

28.2.2014 21:47:17

+1
Konsollarda ki kardeşlik gibi olmuş :D
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PC
+ TAKİBE
AL
99 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız