Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Steam'e KDV Geldi

 
   Maliye Bakanlığı’nın vergilendirmede yapılan düzenleme ile şirketlerin Türkiye’de ofisi olmasa ve satışı yurt dışında gerçekleştirse dahi Türk bankalarından yapılan alışverişlere vergi zorunluluğu getirildi. Bunun sonucu olarak App Store ve iTunes’a vergi eklenmiş ve içeriklerin fiyatları arttırılmıştı.
 
   Bu defa dijital oyun platformu Steam’e KDV uygulaması geldi. Bundan böyle Steam’den yapılan satın alımlarda yüzde 18 oranında KDV (Katma Değer Vergisi) fiyatlara dâhil edilecek.

   Valve, KDV uygulamasına geçerken oyunların satış fiyatında -en azından şimdilik- herhangi bir değişiklik yapmadı. Steam’de köpek yılı indirim dönemi devam ediyor. İndirimler bugün sona erecek. Bugünden itibaren fiyatlarda verginin etkisini görebiliriz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Donanım Haber PC
Mega Man Legacy Collection 1 + 2 Switch için 22 Mayıs'ta Çıkacak SOMA'nın PS4 Versiyonuna Safe Mode Eklendi
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BlackBeasT

21.2.2018 19:50:22

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Balta Harry

Beyefendi (olamaya da bilirsiniz, hitap olarak yazdım) merak ettim, Sanal alemde bugüne kadar kaç kişiye adresimi vereyim gel ya da adresini ver geliyorum dediniz? Rakam var mı kafanızda? Dediyseniz şimdiye kadar kaçıyla buluştunuz, kavga dövüş, hır gür oldu mu? Esenlikler dilerim, sayonara!
Yazı ile bazı şeyler ifade etmek yada 1 cümlenin açıklamasını uzun uzun yazmak yerine, birebir görüşerek anlaşmak yada merakları gidermek adına daha etkili oluyor... Forum'da karşında ki kimdir-nedir yaşı kaçdır bilmiyorsun, hiç tanımadığın halde yazdıkları rahatsız edebiliyor yahut farklı anlamlar çıkarıp önyargılı yaklaşabiliyorsun... Forumda fazla takılan biri değilim zate , eski zaman konuyu kişiselleştiren 1 arkadaşla Skype'da görüştük yanlış anlaşılmaları giderdik konu kapandı... Kavga dövüşlük 1 durum olmaz. En fazla çay ısmarlarız...

Guest-E87629FD5

21.2.2018 18:34:32

+1
quote:

Orijinalden alıntı: BlackBeasT Bu forum Türkiye'nin vergi adaletini EU ve USA yaşam kalitesi ile 1 tutanıda gördü "Bize geri dönüşü yol-köprü'de onuda vergiler ile yapıp lutüf gibi sunmayın bare, sen yapmasanda Karayollarına gerekli bütçe ayrılıyor, zati yapılcak.." Üsteki Cümle senin anladığın yada anlamak istediğin şekilde yazılmadı. A hükümet değil B Hükümeti olsa'da Karayollarına yol-köprü için vergiden ayrılan bütçe neyse verilecek Halka lütuf gibi sunmalarını eleştirmek için yazıldı... Yazdığından Benimle ilgili Kişisel problem olduğu anlaşıldı. İstanbuldaysan yüzyüze, deelsen ne bilip ne bilmediğimi merak ettin madem PM'den skype adresi yada hangi platformda istersen 1 görüşelim...senin belli başka 1 karın ağrın var.
Beyefendi (olamaya da bilirsiniz, hitap olarak yazdım) merak ettim, Sanal alemde bugüne kadar kaç kişiye adresimi vereyim gel ya da adresini ver geliyorum dediniz? Rakam var mı kafanızda? Dediyseniz şimdiye kadar kaçıyla buluştunuz, kavga dövüş, hır gür oldu mu? Esenlikler dilerim, sayonara!

BSC Misafiri

21.2.2018 15:22:54

0
Evet buda yeni bahane olur artık vergiler yüzünden alamıyorum ama bir halt yaptığını zannedip korsan oynuyorum der pişkin pişkin. Oynama kardeşim o zaman. Hicbir gerekçe sizin oyunu illegal yollardan edinip tek kuruş vermeden oyunu edinmenizi haklı göstermez anca boşuna debelenirsiniz. Bende pahalı buluyorum ama neyse gidip indirim bari demiyorum.

:::LOSTPLANET:::

21.2.2018 07:27:37

0
Vergi tecavüzü suç sayılmalı.

BSC Misafiri

21.2.2018 00:26:25

0
@Playforfun kardeş ciddiye alirlar dediklerini mazallah:)

HaLoPlgr

20.2.2018 23:39:00

+2
Misketleri çıkarayım en iyisi.

luganoguz

20.2.2018 21:42:02

0
Olsun ben hep 10 TL'lik oyun alıyorum.

Jack Rabbit Slims

20.2.2018 19:53:46

+6
Bizim ülkemiz dolaylı vergilerin doğrudan vergilere oranının en yüksek olduğu ülkelerden biri, bu da tam bir geri kalmışlık göstergesidir. Doğrudan vergiler kişiden gelirlerine göre alınır, gelir vergisi gibi. Dolaylı vergilerse fakirden de aynı miktarda alınır zenginden de. Markete gittiğinizde süt için verdiğiniz bilmem kaç kuruşluk vergi sizin aylık gelirinizin 2000'de 1'i iken bu Sabancı için milyonda bir olur. Dolayısıyla vergi adaleti için dolaylı vergilerin oranı daha az olmalıdır. Ancak bizim ülkemiz kdvsiyle ötvsiyle tam bir dolaylı vergi cenneti. Bir de üstüne gelir vergisinin sadece bordrolu çalışandan düzgün alınması var ki bu da ayrı bir adaletsizlik. Adamın büyük şehrin göbeğinde vızır vızır işleyen mekanı var, geliri düşük gösteriyor iki kuruş vergi veriyor ama benden ay başında tüm gelirim üzerinden tak diye alıyor vergiyi devlet. Bir de üstüne büyük şirketlerin milyonluk vergi borçlarının-cezalarının silindiğini duyan vatandaş çileden çıkmasın da ne yapsın? Vergi adaletine inanmazsa vatandaş alınan bir kuruş vergiye bile isyan eder. Bizim ülkemizde kayıt dışılıktan, vergi kaçırmaktan, bir de üstüne dolaylı vergilerden vergi yükü hep düşük-orta gelirli dürüst vatandaşa kalıyor. Böyle bir duruma isyan etmek çok normal.

Hoid

20.2.2018 19:52:37

+3
Hükümet sevici

BlackBeasT

20.2.2018 18:07:35

+4
Bu forum Türkiye'nin vergi adaletini EU ve USA yaşam kalitesi ile 1 tutanıda gördü "Bize geri dönüşü yol-köprü'de onuda vergiler ile yapıp lutüf gibi sunmayın bare, sen yapmasanda Karayollarına gerekli bütçe ayrılıyor, zati yapılcak.." Üsteki Cümle senin anladığın yada anlamak istediğin şekilde yazılmadı. A hükümet değil B Hükümeti olsa'da Karayollarına yol-köprü için vergiden ayrılan bütçe neyse verilecek Halka lütuf gibi sunmalarını eleştirmek için yazıldı... Yazdığından Benimle ilgili Kişisel problem olduğu anlaşıldı. İstanbuldaysan yüzyüze, deelsen ne bilip ne bilmediğimi merak ettin madem PM'den skype adresi yada hangi platformda istersen 1 görüşelim...senin belli başka 1 karın ağrın var.

Guest-2C5CD639E

20.2.2018 17:30:23

0
fakir tesellisi

BSC Misafiri

20.2.2018 16:44:20

+5
Valla bu ülkede oyunculuk falan gelişmez. Biryandan TL eriyor, sonra sansürler, diğer yandan ağır vergileri dayıyorlar. Şu anki zamanınızın kıymetini bilin çünkü 10 yıl sonra piyasa oyun alınamaz hale gelecek büyük ihtimalle.. Vergi geliyorsa bütün oyunlara Türkçe dil desteği gelmeli ki bir faydasını görelim. Ama yok, gidip Suriyelilere harcadık denir 30 milyar dolar(!) Vergi yüzünden fiyatlar artacağı için dil desteği artacağına iyice azalır... Dijital platformun Steam'in "Arallaştırılmasına" karşıyım...

BSC Misafiri

20.2.2018 16:44:14

0
Halk en sonunda Fransa gibi ayaklanarak diye korkuyorum:D

Balthier

20.2.2018 16:35:50

+8
Abi Usa veya Avrupa ile Türkiye'yi bir tutmayın bu neyin kafası yahu biri dev diğeri pire hemde bu tabir her konuda böyle. Bu ülke zaten vergiden kıvranıyor bir oyun zevki vardı gençlerin onunda içine ediyorlar. Bu işin savunulacak bir yanı yoktur zaten apple store ve google mağaza bu işten etkilendi sıra oyun camiasına geldi. Bunu savunanı ben bu ortamdan çıkar sağlayan kişiler olduğunu düşünürüm. Şimdi yapılacaklar bellidir arkadaşlar, seçenekler ciddi oranda azaldı ilk seçenek solo oyunları artık kopya devam edeceksiniz hatta kopya oyunlardan korkuyorsanız (hani virüs, bilgi çalma vs. gibi sıkıntılar yüzünden) 2 işletim sistemi kurun ve kopya oyunu diğer işletim sistemi üstünden oynatın. Azda olsa küçük ama minik bir türk oyuncu ortamı ve piyasası vardı oda öldü artık. Ha bir daha biri çıkıp kopya oyun haaaaa ama kul hakkı ama etik değil demesin iyi küfür ederim saygılar.[:'(]

İdrak İstimlak

20.2.2018 16:01:41

0
quote:

Orijinalden alıntı: Metal-Gear

Onlardaki vergi çeşitliliğinin ve vergi yüzdelerinin bizdeki kadar fazla olmamasından abi. Bizde anlamsız ve manasız çok fazla vergi tipi var, bu sebepten ötürü insanlar "nefes alma vergisi" diye dalgaya vuruyor artık ki o bile var bizde, yukarıda yazmışlar: GSS. Bir de dediğim gibi vergi yüzdesi çok fazla + ekonomimiz bozuk. Paramız çok değersizleşti, asgari ücretin de hali ortada, buna birde çalışma şartlarını ekle, bir de üstüne vergiyi eklediğin zaman atom bombası atsalar üzülmeyecek hale geliyorsun bu ülkeye karşı. Devlet kaçak kullanıma bile önlem alamayıp, milyonlarca itin köpeğin kullandığı kaçak bedellerini bile senin - benim sırtıma yüklüyor bunu da eklemek lazım. Hangi batı ülkesinde böyle saçmalıklara yer var ki. Bu derece vergi almak halka zulümdür, alanlara da haram zehir zıkkımdır resmen inek gibi sağıyorlar insanları. Üstelik zenginden alınmayan vergi oranı alt tabaka çalışan, sürüne sürüne geçinmeye çalışan insanlardan alınıyor. Bunca haksızlığın ortasında yeni bir vergi düzenlemesi gelince insana batıyor tabi. Böyle sefilce aşırıya kaçmış, eşitsizce uygulanan bir yaptırımın bizim dinimiz de bile yeri yok, gel gör ki dillerinden islam düşmez. İslama kurban olsunlar, yalancı reziller. Bir tane olumlu şey olmaz mı bir ülkede?
Ülkedeki vergi çeşitliliği veya oranları hakkında yorum yapacak kadar bilgi sahibi değilim ama "Karayolları hükümet para vermese de zaten yol yapıyor" diyecek kadar da konuya yabancı değilim. Bazı konularda insanımız bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olabiliyor maalesef. Şimdi bu lafı eden kişiye Bütçe Yasa Tasarısı nedir diye sorsam kesin bilmez veya Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü'nün bütçesinin yine hükümet tarafından belirlendiğini, bu bütçe doğrultusunda kendi sahasında altyapı çalışması, onarım çalışması yaptığını da bilmez ama o az önce söylediğim manasız cümleyi kurabilir. Neyse konuya dönelim, Steam TL ile işlem yapmaya başlamadan önce, oyunlardan düşen kartları satarken belli bir sayıya ulaştığımızda Amerika dışında yaşadığınızı onaylayın şeklinde bize soruyordu. Eğer Amerika'da yaşıyorsanız bu sınır aştığınızdan iş ticarete döküldüğünden adamlar sizden ekstra para talep ediyordu. Bakın bugün gelir vergisi, kurumlar vergisi gibi vergi çeşitlerinde Amerika bizden çok daha yüksek oranlarda vergi alır, yahu adam bankada duran paranızdan her yıl ciddi manada vergi adı altında kesintiler yapar. Ülkemiz bu açıdan bakınca aslında tam bir vergi cennetidir. Bu yüzden yabancı yatırımcılar biz ve bizim gibi ülkeleri, kendi ülkeleri yerine tercih ederler. Neymiş sağlık, sosyal gibi alanlarda burası cehennem gibiymiş. Yahu adam Amerika'da bir ömür çalışıp, sağlık sigortası ödüyor ama hastalığı bu kapsama girmediği için 65 yaşından dolayı bulaşık yıkamak zorunda kalıyor. Merak edenler "Obamacare" denilen yasayı incelesin ki, Trump döneminde bu yasa yürürlükten kaldırılıp şartlar vatandaşın aleyhine de dönmüş olabilir. Ha vergi toplamışlar, bunu lüzumsuz harcamışlar, bilmiyorlar, beceremiyorlar gibi işin siyasi kısmına burada girmek istemem, girmem de. Onunla ilgili sıkıntısı olanlar için 5 yılda bir sandık kuruluyor, teveccühlerini sandıkta rahatça belirtebilirler. Olmadı, forumun ilgili bölümlerine de yazabilirler. Ben bu vergi azdır, çoktur onu tartışmıyorum. Dediğim devlet vergisini alır ve bu açık kalan bir alandı, devlet adına almamaları bir kayıptı, adamlar bu kaybı engelledi. Vatandaşın doğasında zaten vergi vermemek gibi bir davranış var, isteyen korsan kullansın, isteyen kod alsın, kişinin kendisini bağlar.

# Ace #

20.2.2018 15:42:35

+7
Bu işi savunan üyeler görüyorum rezillik; yok avrupa yok usa içinde vergi varmış ama gidin fiyatlara bakın sabit 60 birim neyin ek vergisi var peki. Bizde ise hem yabancı ülkenin vergisini, hem birde bir işe yaramayan kam emici ülkemin vergisini bonus olarak ödüyorum. Bundan kurtuluş key almaktır yada kopya devam edeceksin. Zaten steam tr'de bağımsız yapımcı oyunları harici bir ucuz oyun alma şansımızda kalmadı.

Metal-Gear

20.2.2018 15:23:07

+3
quote:

Orijinalden alıntı: d3vstator Amerika'da sattığınız kartlar için belli bir sınırlama var, bu yüzden belirnenen sayıdan fazla satış yaptığınızda, artık sizden ekstra vergi alınıyor. Keza yine oyunlar üzerinde Amerika ve Avrupa'da vergi var, Avrupa'da VAT denilen bu vergi alışveriş yapanlardan alınıyor. Niçin ülkemizde böyle bir verginin alınması sorun oluyor, anlamak mümkün değil.
Onlardaki vergi çeşitliliğinin ve vergi yüzdelerinin bizdeki kadar fazla olmamasından abi. Bizde anlamsız ve manasız çok fazla vergi tipi var, bu sebepten ötürü insanlar "nefes alma vergisi" diye dalgaya vuruyor artık ki o bile var bizde, yukarıda yazmışlar: GSS. Bir de dediğim gibi vergi yüzdesi çok fazla + ekonomimiz bozuk. Paramız çok değersizleşti, asgari ücretin de hali ortada, buna birde çalışma şartlarını ekle, bir de üstüne vergiyi eklediğin zaman atom bombası atsalar üzülmeyecek hale geliyorsun bu ülkeye karşı. Devlet kaçak kullanıma bile önlem alamayıp, milyonlarca itin köpeğin kullandığı kaçak bedellerini bile senin - benim sırtıma yüklüyor bunu da eklemek lazım. Hangi batı ülkesinde böyle saçmalıklara yer var ki. Bu derece vergi almak halka zulümdür, alanlara da haram zehir zıkkımdır resmen inek gibi sağıyorlar insanları. Üstelik zenginden alınmayan vergi oranı alt tabaka çalışan, sürüne sürüne geçinmeye çalışan insanlardan alınıyor. Bunca haksızlığın ortasında yeni bir vergi düzenlemesi gelince insana batıyor tabi. Böyle sefilce aşırıya kaçmış, eşitsizce uygulanan bir yaptırımın bizim dinimiz de bile yeri yok, gel gör ki dillerinden islam düşmez. İslama kurban olsunlar, yalancı reziller. Bir tane olumlu şey olmaz mı bir ülkede?

HIGHER

20.2.2018 13:54:36

+3
quote:

Orijinalden alıntı: Dark Poison Aldigimiz nefese vergi ne zaman gelecek?Allah tan 3 bucuk saatte bitmeyen dizilerimiz var en buyuk hobim onlari izlemek(!)Hobi edinmek vs zaten bizim neyimize.
Kim diyor nefes vergisinin olmadığını? BKNZ: GSS

Maxwell1

20.2.2018 13:06:29

+12
Malesef bu ülke kalkınamıyor arkadaşlar , 3. Dünya ülkelerinden hallice bir ülke burası , önlerine gelen herşeye extreme vergi koyarak batmanın kıyısında stabilite sağlamaya çalışıyorlar , genel olarak halkta mağlesef "Simcity" deki halk kadar bilinç yok.

Thejoker58906

20.2.2018 12:39:57

+1
Yakın da KDV nin kankası ÖTV de gelir tam olur zaten bize hobiye gerek yok ne olacakki avrupanın 60 € ödedigine 250 ödeyelim 300 ü aşar bu vergi ile ayarlama yapıldıgı zaman psn de KDV uygulanıyormu bu arada bilgisi olan cevaplarsa sevinirim

Guest-2C5CD639E

20.2.2018 11:59:11

+1
Devlet'in en sevdiği şey Vergidir, vergi olmazsa olmaz, vergiyi çok sever. Hayret ÖTV gelmemiş, umarım o da gelir tam takım olurlar.

BlackBeasT

20.2.2018 11:45:41

+1
Steam'e sadece KDV yetmez yanında ÖTVde isteriz. o zaman digtial oyun fiyatlarını 60$ kura göre 4 ile çarpma KDVsi neyse verelim, 1 yerden fiyatı düşür ki aldığın verginin 1 anlamı olsun, Halkdan Vergi alınması tekrar millete hizmet, daha iyi yaşam kalitesi, savunma, sağlık vs... koşulları yaratmak içinde, bize geri dönüşü yol-köprü'de onuda vergiler ile yapıp lutüf gibi sunmayın bare, sen yapmasanda Karayollarına gerekli bütçe ayrılıyor, zati yapılcak.. Siyasette fazla girmeden Bu bahsi kapatalım

İdrak İstimlak

20.2.2018 11:28:11

+1
Amerika'da sattığınız kartlar için belli bir sınırlama var, bu yüzden belirnenen sayıdan fazla satış yaptığınızda, artık sizden ekstra vergi alınıyor. Keza yine oyunlar üzerinde Amerika ve Avrupa'da vergi var, Avrupa'da VAT denilen bu vergi alışveriş yapanlardan alınıyor. Niçin ülkemizde böyle bir verginin alınması sorun oluyor, anlamak mümkün değil.

Dark Poison

20.2.2018 10:47:34

+3
Aldigimiz nefese vergi ne zaman gelecek?Allah tan 3 bucuk saatte bitmeyen dizilerimiz var en buyuk hobim onlari izlemek(!)Hobi edinmek vs zaten bizim neyimize.

SoraTakeuchi

20.2.2018 10:42:53

0
Steam umarım bu vesileyle kuru da değiştirmeye kalkmaz...

Settlers

20.2.2018 10:42:31

0
quote:

Orijinalden alıntı: Project Scorpio XBL ve PSN’e ne zaman geliyor
Bildiğim kadarıyla PSN'de kdv çoktandır var. X1 tarafını bilemiyorum.

PlayforFun

20.2.2018 10:12:29

+1
Yetmiyor. Devletimiz zor zamanlardan geciyor, herkes elini tasin altina koysun. Nefes vergisi alinsin.

BSC Misafiri

20.2.2018 09:10:00

+8
12 yıl önce oyunlar herşey ucuzdu. Türkiye'de oyun satışları artınca Türkçe dil desteği bile gelmişti. Şimdi 75 TL olan oyun 270 oldu hala vergi geliyor şaka gibi. Ülkenin ekonomisi batışlarda. Tepki gösterilmezse oyun fiyatları 5 yılda 500 TL olur..

Project Scorpio

20.2.2018 08:57:07

0
XBL ve PSN’e ne zaman geliyor

Wayward Son

20.2.2018 06:44:17

+6
Nur topu gibi rezillik.

XanthiN

20.2.2018 04:41:02

0
KDV zaten geldi fakat fiyatın içinden alıyorlar. Fiyat + KDV olarak yansımadı, belki de henüz...

Drima

20.2.2018 04:10:18

+11
Kör topal bi hobimiz vardı onu da alıyorlar elimizden.. Artık standart sürümlerde 250-300TL'ler havalarda uçuşur.

encuni

20.2.2018 03:51:10

+25
vay be çocuk iken ders kitaplarında okugumuz şu sözü yaşamak varmış - Halk ağır vergiler altında ezilirken, saraydaki ihtişam yükselmeye devam ediyordu…

Ulquiorra119

20.2.2018 03:43:58

+9
Bir ülkedeki vergiler o ülkenin ekonomisini canlandıran Ana unsurdur ülkenin silah,sağlık ve eğitim her açıdan güçlendiren şey vergiler ve bu vergiler ile yapılan halk'ın yararına olan şeylerdir fakat bizde Yolsuzluk başta olmak üzere yol ve köprü mevcut bir tane savcıda demiyor ki devlete siz bu vergileri ne yapıyorsunuz nereye gidiyor dava açılması gerek bu hükümete ama nerdeeeee

Metal-Gear

20.2.2018 03:25:17

+12
Şöminede para mı yakıyorlar napıyorlar anlamadım bu malum şahıslar bu kadar vergiyle paralel evrenleri keşfetmemiz lazımdı şimdiye. Yemekte ekmek arası para mı yiyorsunuz anlayamadım ki nereye gidiyor bu paralar vergiler.

Ambarad

20.2.2018 02:57:51

+17
"Halkınızın vücudunun her yerine değecek, mercimek tanesi kadar boşluk kalmayacak şekilde vergi alın"
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PC
+ TAKİBE
AL
99 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız