Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Steam Sonbahar İndirimi: 3 Dolar Altı Oyun Önerileri

 
 
Steam sonbahar indirimleri bugün itibarıyla sona ermeyi hazırlanıyor. Türkiye saati ile 21.00'da sona erecek olan bu indirim etkinliği ile beraber elbette birçok oyuna düşük fiyatla erişim şansımız kalkıyor. Ancak bu noktada elbette oyunlar oldukça yüksek fiyatlı bir şekilde karşımıza çıkıyor. Bildiğiniz üzere Steam platformu 20 Kasım tarihi ile beraber Türk Lirası desteğini platformundan kaldırdı ve yerine dolar bazlı bir sistemi getirdi. Türkiye'nin de dahil olduğu bu grup içerisinde elbette dolar bazında bir şekilde oyunları satın alabiliyor ancak Amerika fiyatıyla beraber bu dolar fiyatları elbette daha düşük değerleme ile beraber karşımıza çıkıyor.
 
Ancak geldiğimiz noktada elbette Amerika fiyatlarının doğrudan yansıtılmış olduğunu da burada görebiliyoruz ve bunun tamamen geliştiricilere ve yayıncılara ait olduğunu aktarabiliyoruz. Dolayısıyla fiyatlandırma konusunda Steam bir öneri sunuyor ancak bu öneriye uyup uymamak tamamen yayıncılara kalmış durumda. Hal böyle olunca elbette yüksek fiyatlandırmalarla beraber karşılaşabiliyor ve gün geçtikçe artan dolar kuru sebebiyle de oyunlara erişmemiz daha da zorlaşıyor diyebiliriz.
 
Şu an içerisinde bulunduğumuz durum pek iç açıcı olmasa da sonbahar indirimi ile beraber kaçırılmayacak bazı fırsatlar bulunuyor. Daha önceki listemizde 5 dolar altı oyun önerilerini sizler için derledik. Şimdi ise 3 dolar altındaki oyunları sizlere sunuyoruz. Burada elbette korku oyunlarından aksiyon oyunlarına kadar farklı farklı türdeki oyunlar yer alıyor. Bu listede olmayan elbette birçok oyun piyasadaki yerini koruyor. Bunları da yorumlar kısmında belirtebilir ve arkadaşlarla ve bizlerle paylaşabilirsiniz.
 
Şimdi geçelim Steam sonbahar indirimleri kapsamında 3 dolar ve altı oyunlar listesine:
 
- Devour (2.39 Dolar)
 
 
 
1 veya 4 kişi ile beraber oynayabileceğiniz, arkadaşlarla beraber korkabileceğiniz ve hayatta kalma deneyimi yaşayabileceğiniz bu yapım, gerçekten de ilgi çekici detaylarla ve oldukça popüler bir yapıyla karşımıza çıkıyor. Oyun içerisinde bir şeytan tarafından ele alınan ve ele geçirilen tarikat liderinin evinden kaçmaya çalışıyor ve buradan elbette istediğimiz şekilde koşup hayata tutunmaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde hem tek oyunculu mod hem de çevrimiçi işbirliği modu yer alıyor. Bu mod içerisinde istediğiniz şekilde ilerleyebiliyorsunuz. Tek oyunculu bir şekilde oynamak isterseniz ona göre bir yapı karşınıza çıkıyor. Ancak bu tarz oyunları arkadaşlarla beraber oynamak ve arkadaşlarla beraber koordineli bir şekilde yer almak, daha eğlenceli bir yapının kilidini açıyor diyebiliriz.
 
4 kişiye kadar destek sunan bu yapım içerisinde tarikatçıları durdurmak için takımınızla beraber birlikte çalışmanız gerekiyor. Eşli oyun içerisinde 4 kişiye kadar tarikat üyesinin kontrolünü elinize alabiliyor ve bir takım düşman olurken diğeri ise Hayatta Kalanları ortadan kaldırmaya çalışıyor. Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca siz de göreceksiniz ki her bir oyun farklılık gösteriyor ve burada her biri olunca farklı bir deneyim elde edebiliyorsunuz. Kötülüğü durdurmak için elinizden geleni yapabileceğiniz bu yapımda her bir oyun seviyesi yani bölümü bir saate kadar sürebiliyor. Dolayısıyla uzun solukta bir hayatta kalma deneyimi bizlere aktarılıyor diyebiliriz. Aynı zamanda oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca farklı farklı kararlar verebiliyor ve arkadaşlarınızla beraber koordineli ve işbirliği içerisinde ilerlemeniz gerekiyor. Çünkü burada yapacağınız her bir hamle oldukça önem arz ediyor ve yaptığınız hamlelerle beraber de bulmacaları çözebiliyorsunuz ve bunun akabinde ise hayatta kalmanın temelini atabiliyorsunuz.
 
Oyunda farklı farklı harita kısımları yer alıyor. Bu haritalar içerisinde elbette yapabileceğiniz hamleler oldukça farklılık gösteriyor. Haritalar içerisinde ilgi çekici manzaralar, kısımlar, bölgeler, bulmacalar ve daha fazlası yer alır. Bunlarla beraber de yer aldığınız oyunda elbette her biri harita içerisinde ezberlemeniz ve aklınızda tutmanız gereken detaylar yer alıyor. Haritaya ne kadar çok hakim olursanız ve ne kadar çok aklınızda tutarsanız elbette bu detaylarla beraber de hayatta kalma şansınız oldukça fazla olabiliyor. Bunun dışında elbette harita yani bölge içerisinde toplanacak öğeler yer alıyor. Bu öğeleri toplayarak envanterinize atabilir ve aynı zamanda zor durumlarda bu envanterinizdeki unsurları kullanabiliyorsunuz. İblisleri ortadan kaldırabileceğiniz ve çeşitli ritüelleri de yapabileceğiniz yapım içerisinde bu ritüelleri gerçekleştirmek için elbette etraftan çeşitli öğeler bulmanız gerekiyor. Bu öğeleri bulmak için de etrafı keşfetmek oldukça önem arz ediyor. Etrafı ne kadar çok keşfederseniz ve ne kadar çok bakarsanız bu öğeleri elbette kısa sürede bulabilirsiniz. Dolayısıyla burada hem siz hem de takım arkadaşlarınız etrafı keşfetmekte oldukça hızlı davranması lazım.
 
 
 
Oyunda yer aldığını süre boyunca Elbette hissedebileceğiniz bir zorluk seviyesi bulunuyor bu zorluk seviyesinin gitgide artış gösterdiğini deneyimleyebiliyor ve ilk etapta kolay bir şekilde karşımıza çıkan yapım koyunun ortalarında gitgide  zorluğunu arttırıyor ve bu da yapmanız gereken hamlelerin oldukça önemli olduğunu bizlere gösteriyor Bunun dışında tekrar oynanabilirlik oranı oldukça yüksek olan bu yapım oyuncağı tarafından seviliyor ve Steam Platformu üzerinde yer alan kullanıcı incelemelerine bakacak olursak da çok olumlu bir etikete sahip olduğuna göre biliyoruz kilitli kapıların olduğu ritüel eşyalarının toplanmasının gerektiği ve hayatta kalma unsurlarının yer aldığı yapım içerisinde kilitli kapıları açmak için etrafta çeşitli anahtarlar ve kilidi açacak unsurlar bulmamız gerekiyor oyun içerisinde korku odaklı bir yapı olduğundan dolayı Elbette bulmaca  içerikleri bolca karşımıza çıkıyor ve bulmacaları çözmek için kendimize zaman ayırmamız ve bunun yanı sıra ise tarikatçı unsurlardan da kurtulmamız gerekiyor.
 
Farklı farklı zorlukların yer aldığı yapım şu anda Sitemim sonbahar indirimleri kapsamında oldukça ucuz bir şekilde karşımıza çıkıyor ve bu oyunu denemek gerçekten de sizlere eğlenceli biri içeriğin kilidini açabiliyor zorluk derecesini Dilediğiniz gibi değiştirebildiğiniz kabus modu ile beraber de Üst düzey bir zorlukla  karşılaştığınız yapımda çok oyunculu özelliklerin olduğunu görebiliyor ve oyun içi sesli sohbeti de bu kapsamda kullanabiliyorsunuz sesli sohbetle beraber ekibinizi yanınıza alabiliyor Arkadaşlarınıza takımınıza davet etmekle beraber sohbet edebiliyor ve yapacağınızı hamleleri burada söyleyebiliyorsunuz arkadaşlarınızın yanınıza getirip burada koordineli bir şekilde ilerlemek Elbette oyunun temelini oluşturuyor bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız boyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.
 
 
- Frostpunk (2.99 Dolar)
 
 
 
Oldukça popüler bir yapım olarak karşımıza çıkan bu hayatta kalma oyunu, toplumsal bir yapıya bünyesinde barındırıyor ve içerisinde bulunduğumuz dünya içerisinde ayakta kalan son şehrin yöneticisi olarak bulunuyoruz. Oyun içerisinde şehir sakinlerini ve altyapıyı dilediğimiz gibi düzenleyebiliyor, burada şehir sakinlerini hayatta tutmaya çalışırken yaptığımız düzenlemelerle beraber de şehre yön vermeye hazırlanıyoruz. Halkın hayatta kalması için elbette soğuklarla mücadele etmeye çalışıyoruz. Burada fırına sürekli olarak odun atarak etrafa biraz daha ısıtmak lazım.
 
Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca elbette yaptığımız her hamle oldukça önem arz ediyor. Çünkü burada yapacağımız her bir hamle ile beraber hem şehrin altyapısını düzenlemeye çalışıyor hem de burada bir çalışma sistemini ortaya koymaya hazırlanıyoruz. Burada bulunan yerel halka dilediğimiz gibi vardiyalar halinde çalıştırabiliyor, ne kadar çok çalışırsak o kadar çok kaynağı şehrimize getirebiliriz. Ancak bu vardiyaları iyi bir şekilde düzenlememiz gerekiyor. Çünkü burada oldukça fazla çalışma sistemini getirirsek elbette bu kısımda halkımız hastalanabiliyor ve farklı hastalıkların burada yayılmasını sağlayabiliyoruz. Dolayısıyla burada güzel ve etkili bir sistemin kurulmasını sağlamamız gerekiyor.
 
Toplumsal bir hayatta kalma mücadelesi ile beraber karşılaştığımız yapımında ısının oyunun temelinde olduğunu söyleyebiliriz. Ve her verdiğimiz kararın bedeli toplam olarak burada ödeniyor diyebiliriz. Tamamen donmuş olan bir dünya içerisinde bulunduğumuz yapımında yer yer oldukça daha da soğuk bir yapı bizlere aktarılıyor ve bu soğuk ortamlarda ve hatta şu an içerisinde bulunduğumuz kış aylarında ise gerçekten ısınmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca bir teknoloji ağacı buluyoruz. Bu teknoloji ağacı ile beraber de yeni teknolojilerin ve güçlerin kilidini açabilir ve bununla beraber de şehrimizi daha da üst seviyelere çıkartabiliyoruz. Aynı zamanda buhar gücü teknolojisini de bu oyunun içerisinde görebiliyoruz ve çeşitli araç gereçleri de burada güvence altına alabiliyoruz. Aynı zamanda etrafı keşfetmek ve etraftaki kaynakları şehrimize getirmek oldukça önem arz ediyor. Bununla beraber de hem yeni kaynaklara sahip olabilir hem de yeni yapılarla beraber de daha fazla ısının kaynağını elde edebiliyoruz.
 
 
 
Oyunda diğer taraftan iyileştirme ve kaynak yönetimi sistemleri bulunuyor. Bu mekaniklerle beraber de elbette üst düzey bir yapıyı bünyesinde barındıran içeriklerle karşılaşabilir ve gelişmekte olan bir toplumu burada daha da geliştirebiliyoruz. Yaşamın yönlerini belirleyebileceğimiz ve insanları burada mutlu ve sıcak bir yuva sunacağımızı yapımda, halkımızın sağlığını, moralini ve temel ihtiyaçlarını tamamen karşılamamız ve bunları yüksek tutmamız gerekiyor. Oyunda aynı zamanda bu durum oldukça önem arz ediyor. Çünkü oyunun temelinde bu durum yatıyor diyebiliriz. Yani kısacası oyun içerisinde halkımıza ve şehrimizin temel ihtiyaçlarını karşılamak oldukça mühim.
 
Toplumun şekillendirebileceğimiz ve her kararla beraber daha fazla içeriği açığa çıkarabileceğimiz yapımda farklı farklı grupları da burada görebiliyor ve aynı zamanda şehrimizi geliştirirken yüksek oranda sıcağı halkımıza sağlayabiliyoruz. Aldığımız en ufak kararların bile çeşitli sonuçlar doğuracağı bu yapımda halkımızın bize inandığını görebilir ve burada üst düzey bir yönetici olarak yer aldığımızı söyleyebiliriz. Oyunda evet bir lider olarak yer alıyor ancak bu liderin sonu olduğunu söyleyebiliriz ve yaptığımız hamleler elbette kötü bir şekilde halkı etkilerse biz de koltuğumuzdan ne yazık ki inmek durumunda kalıyoruz. Çünkü sadakatleri boyunca bizlere bağlı olan bu halk elbette yaptığımız hamleleri de burada eleştiriyor ve ona göre kendi tavrını ortaya koyuyor. Dolayısıyla aldığımız kararlarla beraber geriye dönüşün olmadığını ve halkı nasıl idare edeceğimizi tamamen biz belirleyebiliyoruz ve bununla beraber de kendi stratejimizi ve planımızı oyuna dahil edebiliyoruz.
 
Bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor. Dolayısıyla burada oyun içerisindeki halka ve sisteme nasıl yaklaşacağınızı tamamen siz belirleyebiliyorsunuz ve yaptığınız hamlelerde burada değişkenlik gösterebiliyor. Örneğin oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca öncelikli olarak keşfetmeye odaklanabilir veya diğer taraftan doğrudan halkın sağlığı ile beraber ilgilenebilirsiniz. Bu tamamen sizin bakış açınıza ve yaptığınız hamlelere göre değişkenlik gösterebilir ve buna göre de ilerleme sağlayabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda seçeneklerinizi değerlendirebileceğiniz ve liderlik sorumluluklarını üstlenebileceğiniz bir yapı bulunuyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız gerçekten de bu oyunu bir göz atabilir ve muhakkak bir şans vermeniz gerekir diyebiliriz.
 
 
- INSIDE(1.99 dolar)
 
 
 
Playdead Ekibi tarafından geliştirilen ve yayınlanan bir yapım olan Inside, Steam platformu üzerinde beğenilen ve oyuncular tarafından oynanan bir yapım olarak yer alıyor. Burada terk edilmiş ve yalnız bir çocuk olarak bulunuyoruz ve bununla beraber de bulmaca odaklı ve platform unsurları ile bezeli bir yapıya adım atabiliyoruz. Karanlık bir yapı ile beraber karşımıza çıkan yapım içerisinde kontrol ettiğimiz karakterle beraber farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, karanlık bir projenin merkezinde olduğumuzu görebilir ve arka planda yer alan hikayeyi burada deneyimleyebiliyoruz.
 
Oyun içerisinde arka planda bir hikaye yer alıyor ve bu hikaye elbette hem duygusal hem de karanlık bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Aynı zamanda çile çekmiş bir karakteri burada elimize alabilir ve bununla beraber de ilerlemeye çalışıyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca sürekli olarak farklı bulmacaların içerisinde kendimizi bulabiliyor ve bu bulmacaları çözerek de ilerleyişimizi sürdürebiliyoruz. Örneğin, oyun içerisinde devasa bir para kasasını aşağıya atmamız gereken bir durum ortaya çıkabiliyor. Bunu aşağıya atarak da kendimize yeni bir yol açabiliyor ve bununla beraber de ilerleyişimizi daha da sürdürebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda bu tarz bulmaca içeriklerini ve platform unsurlarının yer aldığını görebilir ve aynı zamanda karşıdan karşıya atlamamız gereken çeşitli platform unsurlarını da burada görebiliyoruz.
 
 
 
Standart oynanışı ile ve orta zorluğuyla beraber karşımıza çıkan bu yapım, Steam üzerinde oldukça fazla oynanan ve bağımsız bir yapım olarak bizlere sunulan bir içeriği bünyesinde barındırıyor. Oyunda farklı bölgelere doğru ilerleyerek sağa sola keşfedebilir ve yandan görünümlü yapısı ile beraber ilerlediğimiz yapım içerisinde ilgi çekici manzaralarla ve atmosferlerle de karşılaşabiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca elbette uzun soluklu bir yapı bizleri beklemiyor. Kısa sürede bir yapıyla beraber de bu oyundaki yerimizi alabilir ve bununla beraber oyuna sona erdirmeye çalışıyoruz. Bu tarz oyunları bildiğiniz üzere klasik ve standart tabanlı bir kontrol şemasını bünyesinde barındırıyor ve arka planda yer alan hikaye ise oldukça detaylı bir şekilde bizlere aktarılmıyor. Dolayısıyla burada gördüklerimiz ve işittiklerimiz hikayenin aslında temelini oluşturuyor. Yani burada alt yazı ile veya notlarla beraber herhangi bir hikaye içeriğine erişemiyor ve burada sadece görsel ve işitsel olarak hikayenin özünü anlamaya çalışıyoruz. Zaten yaşadıklarımız da hikayenin temelini bizlere aktarıyor diyebiliriz.
 
Oyunda farklı açmamız gereken platform zorlukları bulunuyor. Yukarıda bahsettiğim gibi bir yerden bir yere atlamak için karakterimizi kullanabilir, aynı şekilde farklı robot tasarımlarının yer aldığı yapımda bizleri izleyen bir ışığın olduğunu görebilir ve bu ışıktan gizlenerek geçmek tamamen bizim işimiz oluyor. Yani oyun içerisinde gizlilik odaklı bir oynanışın olduğunu da aktarabiliyoruz. Gizlilik olarak da oynanışın yer yer bizlere sunulduğu yapım içerisinde elbette gözlerden uzak olmamız gereken durumlar bir anda karşımıza çıkabiliyor ve burada yakalandığımız an elbette o kısmı tekrardan başına dönebiliyoruz. Bunun dışında oyunda yer aldığımız süre boyunca arka planda yer alan canlı bir atmosferin olduğunu görebilir ve biz ön planda ilerlerken ve platform unsurlarını aşarken arka planda farklı projelerin gerçekleştirildiğini ve aynı zamanda canlı bir şehrin ve modelin bizlere aktarıldığını deneyimleyebiliyoruz. Dolayısıyla oyun gerçekten de güzel bir yapıyı bünyesinde barındıran ve bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız da bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz diyebiliriz.
 
  
- This War of Mine (2.09 Dolar)
 
 
 
11 bit studios tarafından bizlere sunulan yapım içerisinde yine hayatta kalma deneyimini bizlere aktaran bir yapı yer alıyor. Bu yapı içerisinde farklı yollarla beraber kendi bölgemizi geliştirebilir ve hayatta kalmanın gerçekten de o zorluğunu burada hissedebiliyoruz. Savaş deneyimini yeni bir boyuta taşıyan ve oldukça sevilen ve bağımsız bir yapım olan oyun, 2014 yılında bizlere sunulmuş durumda ve bu zamana kadar da çok sayıda güncelleme ve yenilikle de oyuncuları tatmin etmiş bulunuyor. Steam platformu üzerinde görebileceğiniz gibi oyun çok olumlu etiketine sahip bir şekilde karşımıza çıkabiliyor ve savaş döneminde yaşanılan o zorluk ve hissiyat bizlere doğrudan aktarılıyor diyebiliriz.
 
Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca tabanlı bir yapı bizlere aktarılıyor. İçerisinde bulunduğumuz yapı aslında birden fazla karakteri hayatta tutmayla alakalı olarak karşımıza çıkıyor. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca birden fazla karakteri hayatta tutmaya çalışıyoruz ve bu karakterleri elbette her birini tek tek yönetebiliyoruz. Oyun içerisinde bu karakterlerin temel ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Onları farklı bölgelere doğru keşiflere gönderebiliyor, farklı unsurlarla beraber çantalarına doldurabiliyor, farklı donanımları bunlara verebiliyor ve aynı zamanda etrafa yollayarak da yiyecek ve içecek kaynaklarına kendi bölgemize getirtiyoruz. Oyun içerisinde elbette kendimize ait bir bölgemiz bulunuyor. Bu bölgeyi dilediğimiz gibi keşfedebilir ve aynı zamanda etraftan elde ettiğimiz kaynaklarla beraber yeni yapıları buraya koyabiliriz.
 
 
 
Savaş atmosferine oldukça güzel yansıtan ve buradaki sivillerle beraber de aynı şekilde tanışabildiğimizi yapımda farklı farklı karakterleri kendi ekibimize dahil edebiliyor ve bu karakterleri hayatta tutmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda örneğin bulunduğumuz bölge içerisinde bir mutfak oluşturabiliyor, buraya mutfak içerisinde yer alan ocağı, suyu ve daha fazlasını getirebiliyor ve burada kendimize ait yaşanılabilir bir bölge kurmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde sıfırdan başlayarak geniş kapsamlı bir yapıyı bizlere aktarabilir ve hatta burada yatmak ve uyumak için de kendi yatağımızı kendimiz kurabiliyoruz. Elbette bunu yapmak için de karakterleri tek tek keşiflere yollayabiliyor ve keşif yaparken de elbette birçok zorluğu içeriğinde bizlere sunulduğunu söyleyebiliyoruz.
 
Örneğin, bir karakteri farklı bölgelere doğru keşfe yollarken burada silahlı çatışmalarla karşılaşabilir ve aynı zamanda sınırlı kaynaklarla bu keşiflere gidebiliriz. Keşiflere çıkmadan önce karakterleri dilediğimiz gibi donatabilir ve karakterlerin sağlığını ve aynı zamanda moralini burada görebiliriz. Moralinin yüksek olması ve sağlığının yüksek olması elbette keşfe uygun olduğunu gösteriyor. Ancak keşiflerden yaralanma veya ölme durumlarıyla da karşılaşabiliyoruz. Örneğin, bir keşfe çıktığımız zaman burada yaralanan bir karakterle beraber geriye dönersek, bu yaraları sarmak için elbette bandajların ve diğer sağlık çantalarının olması gerekiyor. Dolayısıyla burada kaynaklar oldukça önemlidir ve oyunda aynı zamanda gizlilik unsurları ile beraber ilerleyeceğimiz bir yapı bizlere aktarılıyor.
 
Keşiflerde daha çok gizlilik odaklı bir yapı bulunuyor. Çünkü burada etrafı keşfederken ve yağmalarken elbette buranın sahipleri karşımıza çıkabilir ve onlara yakalanmadan hem altı hem de üst katları araştırmaya ve yağmalayabiliyoruz. Eğer keşfederken mülk sahibi ile karşılaşabilirsek, onların elinde silah varsa bizleri kovalamaya çalışıyor ve silahını ateşleyerek de bizi yaralayabilir ve hatta ölüme götürebilir. Eğer ağır yaralayıp ölüme götürecek bir durum olursa elbette o karakteri kaybedebilir ve elimizde hiçbir karakter kalmadığında da oyun sonuna gelmiş bulunuyoruz. Dolayısıyla oyun içerisindeki her bir ekip üyesini burada hayatta tutmaya çalışıyor ve bunlarla beraber de burada dik durmaya başlıyoruz.
 
 
- Sherlock Holmes: Crimes and Punishments (2.69 Dolar)
 
 
Frogwares Ekibi tarafından geliştirilen ve bizlere sunulan oyun içerisinde ünlü dedektif Sherlock Holmes karakterini kontrol ediyor ve burada farklı farklı olaylarla karşılaşabiliyoruz. Bir dedektif olarak yer aldığımız oyun boyunca etkileyici yeteneklerimizle beraber farklı farklı vakalara doğru yol alabiliyor ve buradaki gizemleri çözmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca polis departmanı ile beraber çalışıyor ve ilgi çekici vakalarla, cinayetlerle, kayıp kişilerle ve hırsızlık olayları ile beraber buradaki yerimizi alabiliyoruz. Bunları çözmekte elbette ünlü dedektif Sherlock Holmes'e düşüyor.
 
En iyi dedektif oyunlarından biri olan bu yapım Steam üzerinde oldukça sevilen ve hala da oynanmaya devam eden bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Oyunda bir dedektif olarak yer aldığımız süre boyunca çok sayıda soruşturma ile karşı karşıya kalıyoruz ve oyunda her bir vaka ile beraber ilgi çekici olaylarla karşılaşabiliyoruz. Oyun içerisindeki vakaları çözmek için karakterimizin özel yeteneklerinden faydalanabiliyor ve duvarın arkasından görünmeyenleri görebiliyor ve aynı zamanda sezgilerimizle beraber de farklı ipuçlarını elde edebiliyoruz. Burada ipuçlarını elde etmek ve etraftaki olayları irdelemek oldukça önem arz ediyor ve aynı zamanda etraftan bulduğumuz nesneleri araştırmak ve nesnelerin ne işe yaradığını görmek burada vakaların çözülmesine oldukça yardımcı oluyor.
 
Diğer taraftan oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca bir vaka tablomuz bulunuyor. Bu vaka tablosu ile beraber elde ettiğimiz ipuçları ile beraber eşleşebilecek bir sonuca varmaya çalışıyor ve yanlış bir seçime doğru da aynı zamanda gidebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde ilk etapta kolay bir vaka çözümünün bizlere sunulduğunu ancak ilerleyen süreçte daha karmaşık vakalarla beraber karşılaştığımız bir yapı bizlere aktarılıyor. Aynı zamanda ilerleyen süreçte karşılaştığımız vakalar içerisinde birden fazla suçlu bulunabiliyor ve yanlış kişiyi suçlarsak elbette bunun cezasını ve sorumluluğunu biz çekebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde yaptığımız seçimler ve ilerleyiş oldukça önem arz ediyor ve bunlarla beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz.
 
 
 
Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca kendimize ait strateji ve taktiklerimizi benimseyebiliyor ve suçluları ortaya çıkarmak için elbette şüphelilere sorgulayabiliyoruz ve çeşitli çıkarımlarda bulunabiliyoruz. Onların kaderlerini biz belirleyebileceğimiz yapım içerisinde kararlarımız itibarımızı ve kişiliğimizi etkiliyor diyebiliriz. Oyunda aynı zamanda hikaye odaklı ve çizgisel tarzı bir yapı yer alıyor ve güzel bir etkileyici bir dedektiflik içeriği ile beraber karşılaşabiliyoruz. Farklı sonuçları ortaya çıkarabileceğimiz ve farklı bölgelere doğru ilerleyebileceğimizi yapımda binaların içerisine girebiliyor, buraları araştırabiliyor, köyüne sokaklara doğru adım atabiliyor, mahallelere geçiş yapabiliyor, farklı karakterlerle beraber karşılaşabiliyor, birçok karakterden fikirler alabiliyor, aynı zamanda polis departmanındaki polislerle beraber bu olayları sorgulayabiliyoruz.
 
Oyunda aynı zamanda farklı cesetleri de yoklayabiliyor ve polis departmanına girdiğimiz şekilde elde ettiğimiz açığa çıkardığımız delilleri burada araştırabiliyoruz. Aynı zamanda burada ölü bedenleri araştırabilir ve nasıl öldüğünü burada tespit edebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde gerçekten de detaylı bir vaka çözüm sisteminin ve mekaniğinin olduğunu söyleyebiliyoruz.
 
Bu oyunu oynamadıysanız ve indirim kapsamında denemek istiyorsanız muhakkak bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunu deneyimlediğim zaman elbette hem grafikleri ile hem de manzara ile beraber ön plana oldukça fazla çıktığını söyleyebilir ve aynı zamanda vaka çözüm teknikleri de gerçekten güzel bir deneyime bizlere aktarıyor diyebilirim. Dolayısıyla oyun içerisinde gerçekten de güzel bir dedektiflik sistemi bulunuyor.
 
 
- The Sinking City (1.99 dolar)
 
 
 
 
- The Witcher 2: Assassins of Kings Enhanced Edition (2.99 dolar) 
 
 
 
 
- The Forest (2.62 dolar)
 
 
 
 
- Euro Truck Simulator 2 (2.52 dolar)
 
 
 
 
- American Truck Simulator (2.52 dolar)
 
 
 
 
- Left 4 Dead 2 (0.57 dolar) 
 
 
 
 
- Portal 2 (0.57 dolar)
 
 
 
- Mount & Blade: Warband (1.99 dolar)
 
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Steam Sonbahar İndirimi 3 dolar altı oyunlar Sherlock Holmes: Crimes and Punishments This War of Mine INSIDE Frostpunk Devour
RoboCop: Rogue City için Yeni Güncelleme Yayınlandı Dragon’s Dogma 2 Çıkış Tarihi Bu Geceki Etkinlikte Duyurulacak!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

30.11.2023 11:56:56

0
epicten çok daha ucuza daha fazla oyun alırım steamden almam bu saatten sonra.

alex59

28.11.2023 18:42:52

+1
Fiyatları dolar olarak görünce indirim boyunca tek bir oyun bile almak içimden gelmedi.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız