Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Steam Machines'ten Yepyeni Detaylar Yayınlandı

    Valve tarafından tasarlanan ve PC oyunculuğuna yeni bir soluk getireceğine inanılan konsol görünümlü oyun PC'leri Steam Machines, geçtiğimiz Eylül ayında duyurulmuştu. Teknoloji dünyasının önemli internet sitelerinden The Verge, Valve'ın ofisine gidip hem SteamOS'i, hem Steam Machines'i, hem de Steam Controller'ı denedi. Sonucunda ise yayınlanan yazıda önemli detaylar ortaya çıktı.
 
    Belirtilenlere göre 'Steam Box', Xbox 360'tan büyük bir boyutta. Ancak Valve'ın ürettiği prototipler, normal bir oyun PC'sine göre çok küçük duruyor. Hal böyle olunca Valve, ısınmayı önlemek için pratik bir çözüm sunmuş. Verge'in yazısında bahsedilene göre PC'nin her önemli parçası, ayrı bir bölüme hava üflüyor. Yani PC'nin ekran kartı bir köşede, güç kaynağı bir köşede, işlemcisi de ayrı bir köşede bulunuyor. Anlayacağınız Steam Machines'in her önemli donanım parçası, ayrı bir hava sahasına sahip.
 
 
    Yazıda söylenilenlere göre Valve, tanıtım sırasında Steam Machines'in en üst modelini kullanmış. i7 4770 işlemci ve Titan ekran kartını içinde bulunduran Steam Machines prototipinde test edilme süresi boyunca yüksek ses ve aşırı ısınmayla karşılaşılmamış. Ancak belirtilenlere göre Valve, gösterilen protoipin hem içinde, hem de dışında tasarım üzerinde çalışmalarını ilerletmeye devam ediyor.
 
    Steam Machines'i bırakıp Steam Controller'a geçelim. Belirtilenlere göre Valve, ilk başta Steam Controller'ı tek başına üretmeyi düşünmüş. İki sene önce başlanılan kontrolcü projesinin yanına ise Steam Machines eklenerek böyle bir uyum sağlanmış. Tasarımcı Greg Coomer'ın belirttiklerine göre Steam Machines'te ilk başta yönlendirme adına 'trackball' adı verilen toplar kullanılmış. Trackball üzerinde uzun bir dönem boyunca çalışan Valve ekibi, sonrasında kontrolcünün son halindeki yönlendirmesini sağlayan trackpadlerde karar kılmış.
 
 
    Steam Controller'ı test eden The Verge ekibi, kontrolcünün de tasarımının henüz tamamlanmadığını belirtiyor. Yazılanlara göre trackpad kullanımı, diğer kontrolcülerdeki analog sticklerine göre daha isabetli sonuçlar getirmiş. Ancak yazıda aynı şey Steam Controller'ın tuşları için söylenmemiş. Belirtilenlere göre kontrolcünün tuşları, ilk kullanımda insana oldukça farklı geliyor. Tuşlara alışmanın oldukça zor olacağı söyleniyor. 
 
    The Verge'de yayınlanan yazıda SteamOS'e de ufaktan değinilmiş. Belirtilenlere göre Valve, Linux konusunda çalışmalara üç sene önce başlamış. Firma yetkilileri, Linux'un daha kolay bir yapıda olmasından dolayı bu tercihin yapıldığını söylüyor. Verge'in yazısında SteamOS ile Windows arasında hız açısından çok büyük farklılıkların olmadığı belirtiliyor.
 


   Son olarak yazıda, Valve yetkililerine sorulan sorular cevap buluyor. Bunları aşağıda madde halinde listeledik;
 
- Ocak 2014, Steam'in yeni ürünleri için önemli bir ay olacak. Anlaşmalı firmalar ilk Steam Machines'lerini bu dönemde duyuracak. Ayrıca Valve de kendi ürettiği donanımın son hali için yeni açıklamaları CES'te yapacak.
- Valve, şu an için ürettiği bütün Steam Machines PC'lerini 2014'ün ortalarında satışa sunmayı planlıyor. Bazı PC'ler daha ucuz ve daha küçük boyutta olacak. 
- Steam Controller, Steam Machines'ten ayrı olarak satılacak. Kontrolcü de 2014'te piyasaya sunulacak.

Bu haberin bağlantısı
URL
PC steam steamos steambox steam machines valve steam controller
Half Life 3 SteamOS'e Özel mi Olacak? CoD: Ghosts PC'de Ne Kadarlık RAM Kullanıyor?
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

TeknoDelic

23.4.2015 11:08:08

0
peki bu cihazlarda sadece fps türü oyunlar mı yoksa total war oyunları gibi strateji oyunları da oynanabiliyor mu ?

mycryengine

13.11.2013 15:55:57

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri SteamOS ile Windows arasında hız açısından çok büyük farklılıkların olmadığı belirtiliyor.

Eğer bu doğruysa bu iş yatar ne anladım ben steamOS'dan Windows'a devam
Özgürsün kardeşim. Herhangi bir şekilde Steam Machine'de SteamOS kullanmak zorunda değilsin. Eğer istersek Steam Machine'e Windows'da kurup devam edebiliriz.

KortX

13.11.2013 00:30:58

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Gördüğümüz PC kasasını ve PC ekran kartlarını ya da anakartını BSC üyeleri KONSOL diye çağırıyor. Tesadüf sandım ama yorumların birden fazlasının bunun bir KONSOL olduğunu dile getirip yoruma devam etmesi ve haberde hiçbir şekilde KONSOL kelimesi kullanılmadığı halde üyelerin Steam makinalarına yani PC parçalarının Steam OS ile çalıştığı cihaza KONSOL demeleri beni gerçekten düşündürdü.

Ama şunu belirtmek isterim bilgi kirliliği ve tembellikten dolayı ne KONSOL'un kelime anlamını ve uygulama işleme farkını nede PC'nin kökünü bilmeyen insanların çokluğu beni şaşırttı. Yazık ülkemdeki gençlik için endişelensemde fayda etmiyor. Cahil ve bilgisiz yetişiyoruz başka birşey değil.
+1

BSC Misafiri

9.11.2013 19:29:33

+1
Gördüğümüz PC kasasını ve PC ekran kartlarını ya da anakartını BSC üyeleri KONSOL diye çağırıyor. Tesadüf sandım ama yorumların birden fazlasının bunun bir KONSOL olduğunu dile getirip yoruma devam etmesi ve haberde hiçbir şekilde KONSOL kelimesi kullanılmadığı halde üyelerin Steam makinalarına yani PC parçalarının Steam OS ile çalıştığı cihaza KONSOL demeleri beni gerçekten düşündürdü. Ama şunu belirtmek isterim bilgi kirliliği ve tembellikten dolayı ne KONSOL'un kelime anlamını ve uygulama işleme farkını nede PC'nin kökünü bilmeyen insanların çokluğu beni şaşırttı. Yazık ülkemdeki gençlik için endişelensemde fayda etmiyor. Cahil ve bilgisiz yetişiyoruz başka birşey değil.

BSC Misafiri

8.11.2013 15:36:12

0
Kesinlikle bu gerekli bir gelişme olacak . Şu anda ne kadar gelişkin rekabetçi bir ortam görünse de yıllardır içinde olduğumuz durumda gelişmiş yüksek kalite ve performans ihtiyacımızı çoğunlukla karşılayamıyor hep biraz daha azıyla idare etmek zorunda kalıyoruz Playstation ve Microsoft Xbox tüketici için tamamen bir tercih meselesi oluyor bir tüketici rantından bahsetmek pek doğru değil . Pc tarafında ise gelişmeler ise hızlı ama yüksek oranlı olmuyor tüketici hep bir ne neye yetişeceğim fikrine kapılıp boğuluyor . Bu tarz yeni iddialı platformlar ortaya çıkarsa ve üreticide tüketicinin ürünleri alabileceğini bilirse fiyat düşürmekten kaçınmaz . Mesela titan şu anki fiyatlarla aylık yaptığı satışla üreticisini mutlu edebiliyorsa %40 daha düşük fiyata şu an yaptığı satıştan 4 - 5 kat fazla satıp çok daha mutlu olacak o zaman gerçekten tüketici odaklı bir piyasa oluşabilecektir . Bu konuda bilinçli ve gelişmeyi arzulayan tüketici üreticiye fayda bu sayede yine kendisine fayda sağlayacaktır . Steam platformu hakettiği ilgiyi görürse Pc ve Konsol kıskacından tüketici kurtulabilir yeni gelişmelere donanımda ise hiç beklemediğimiz seviyede uygun fiyatlarla karşı karşıya kalabiliriz ...

Gabe Logan

5.11.2013 22:29:20

0
Çoğu insan zaten PC lerde sürekli ekran kartı güncellemeleri olduğu için ve exclusive ler için konsollara yöneliyorlar. Steam Machines i konsol diye sattırmaya çalışıyorlar. Ayrıca Steam Controller da gerçekten karışık ve tuhaf görünüyor. Valve, Steam Machines in daha iyi satabilmesi için exclusive'ler duyurmalı. Mesela Left 4 Dead 3, Half-Life 3, Portal 3 veya farklı ilgi çekici projeler duyurabilirler.

evrika

5.11.2013 20:33:57

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri
alıntı:

Orijinalden alıntı: evrika

bu konsolu uygun fiyata satsalar su ekmek gibi yenir amma 1000 ve ya 2000 tl gibi bir fiyatla satilsa ( henuz bir fiyat verilmedi ) bunu kimse almaz bence


içinde İ7 ve Titan bulunuyor eğer 1000 veya 2000 arası fiyat konulursa satmaz mı!
onu o zaman zenginler alir bu fiyata ve bu sisteme bu konsol alinir ama parasi olmayan ve ya parasi az olan biri icin o kadarda guzel fiyat degil bence

sonalaylı

5.11.2013 18:48:48

0
adamlar konsol boyutunda (hemen hemen) konsoldan kat kat daha iyi bir cihaz geliştirmişler.Siz pcnin küçüğünü yapmışlar işte diyorsunuz.Ayrıca steam machinesde klavye mouseda kullanabiliyorsun yani gamepadle ezilmek yok.Cihaz tamamen hacklenebilir.Daha ne istiyorsunuz anlamadım ki?

Aimstein

5.11.2013 09:49:55

-2
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri anlamsız. oyun bilgisayarı yapmışlar konsol diye satmaya çalışıyorlar. gider daha ucuza pc alabilirim, sonuç olarak pc parçaları kullanılmış. pc parçalarıda çok çabuk güncellenen şeyler. gamepad i de hiç sevmedim.
Kesinlikle katılıyorum özel bir apisi yoksa nasıl oyunlar kasmayacak onuda açıklasınlar bari,

ankara

5.11.2013 00:55:54

0
Çıksın butun sektörleri tek tek bitirmeye baslar

BSC Misafiri

4.11.2013 22:39:15

-3
SteamOS ile Windows arasında hız açısından çok büyük farklılıkların olmadığı belirtiliyor. Eğer bu doğruysa bu iş yatar ne anladım ben steamOS'dan Windows'a devam

michael01

4.11.2013 22:22:22

0
Yurtdışından getirenler için iyi olurda Türkiye'ye geleceğini pek sanmıyorum en azından 2015 yılına kadar gelmez

BSC Misafiri

4.11.2013 22:18:03

+2
quote:

Orijinalden alıntı: evrika bu konsolu uygun fiyata satsalar su ekmek gibi yenir amma 1000 ve ya 2000 tl gibi bir fiyatla satilsa ( henuz bir fiyat verilmedi ) bunu kimse almaz bence
içinde İ7 ve Titan bulunuyor eğer 1000 veya 2000 arası fiyat konulursa satmaz mı!

evrika

4.11.2013 21:39:55

0
bu konsolu uygun fiyata satsalar su ekmek gibi yenir amma 1000 ve ya 2000 tl gibi bir fiyatla satilsa ( henuz bir fiyat verilmedi ) bunu kimse almaz bence

mycryengine

4.11.2013 21:37:17

0
quote:

Orijinalden alıntı: EltenAKH Nasıl bir iş ? Biz steam controllerle oynayacakken millet pcden mouse la mı oynayacak ? multiplayerde kazanma şansımız olacakmı ? HAYIIIR
Şöyle açıklayayım. Steam Controller'ı bilgisayar klavye-mouse olarak görüyor. Senin yanlışın şu ki hiçbir multiplayer oyunun PC versiyonunda gamepad takınca Auto-Aim olmaz. Yani gamepad kullanmak seni daha başarılı yapmaz. Mouse ile çok daha kolay öldürürler.

White Death

4.11.2013 21:35:32

+2
Ya efsane olacak ya da rezil olacak...

pharm4vita

4.11.2013 21:28:28

0
steam in önemli planları varmış.bu ne ya arkadaş şu teknolojiye bak ps4 joystick ten 10 kat daha kaliteli duruyor bu gamepad.konsolun kendisi zaten efsane olabilir.

BSC Misafiri

4.11.2013 21:20:08

0
quote:

Orijinalden alıntı: EltenAKH Nasıl bir iş ? Biz steam controllerle oynayacakken millet pcden mouse la mı oynayacak ? multiplayerde kazanma şansımız olacakmı ? HAYIIIR
steam machinesler ve steamOS mouse destekliyor dostum ayrıca co-op oyunlarda mesela l4d2 arkadaşın mouse ile oynarken sen gamepad ile oynarsan birşey olmaz aynısı single içinde geçerli ama denemelerime göre cod bo2 de ps3 kontrolcüsü ile pcde oynadım mutli ve ardarda 3-4 kere 1. oldum bu serverdekilerin noobluğu ile ilgilide olabilir gamepadin çok sorun olmamasıylada

BSC Misafiri

4.11.2013 21:19:12

0
Give DIRETIDE? ? ?_? ??

BSC Misafiri

4.11.2013 21:18:37

+3
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri anlamsız. oyun bilgisayarı yapmışlar konsol diye satmaya çalışıyorlar. gider daha ucuza pc alabilirim, sonuç olarak pc parçaları kullanılmış. pc parçalarıda çok çabuk güncellenen şeyler. gamepad i de hiç sevmedim.
güzel şeyler olacak pc dünyası adına arkadaş "anlamsız. oyun bilgisayarı yapmışlar konsol diye satmaya çalışıyorlar. gider daha ucuza pc alabilirim" demişde fiyat konusunda daha bir açıklama yapılmadı. Belki parçaları donanım firmalarından toptan aldıkları için valve aynı parçaları kullanıcının perakende alarak topladığı fiyattan daha ucuza satacak. Ayrıca senin topladığın i7 li titanlı bir sistemi rahat soğutman için en az mid tower kasa ve düzgün ahava akımı içinde bikaç tane 12cm lik fana ihtiyacın var. Adamlar daha tasarım süreci bitmediği halde hepsini nerdeyse xbox one kutusu kadar bişeye sokmuşlar ve ısınma problemide olmuyor. Yani kasayı kolunun altında arkadaşına veya yazlığa taşıyamazsın ama bunu istediğin yere taşırsın. Tüm bunların yanında ekran kartıydı ramiydi hepsini upgrade edebilmen de işin güzel taraflarından ;)

BSC Misafiri

4.11.2013 21:18:12

0
quote:

Orijinalden alıntı: EltenAKH Nasıl bir iş ? Biz steam controllerle oynayacakken millet pcden mouse la mı oynayacak ? multiplayerde kazanma şansımız olacakmı ? HAYIIIR
hayır dostum bu makinenin şu anda kullnadığımız pc lerden farkı olmadığı için klvaye ve mouse da takabileceksin senin keyfine kalmış. Konsollarda senelerdir değişmeyen saçmalıklar bu makinede olmayacak

EltenAKH

4.11.2013 21:11:22

0
Nasıl bir iş ? Biz steam controllerle oynayacakken millet pcden mouse la mı oynayacak ? multiplayerde kazanma şansımız olacakmı ? HAYIIIR

artenis

4.11.2013 21:07:56

0
game pad ve konsol kasası uyumu ;)

mementopolis

4.11.2013 21:02:58

-1
Üst düzey olani 4000 tl gibi bir fiyat´dan türkiye´de satisa cikacakdir zira titan 1000 dolar gibi bir fiyati mevcut.bildigin pc satiyorlar iste tek yenilik gözümde steam controller oldu o da analog stick deki gibi dönüs 180 derece durmadan dönmüyor sürekli soldan sag süreklü parmagini sürte dur :D

BerkayDr

4.11.2013 20:50:35

0
Controller'da tuşlar banada garip geldi hem uzakta gibi hem de küçükler ama bakalım belki rahattır.Şimdiden konuşmak pek mantıklı değil.

crossmatch

4.11.2013 20:42:25

+2
Fiyat iyi olmazsa eğer satamazlar.

MantarTheGreat

4.11.2013 20:02:20

0
Konsolun kullandığı donanımı kendimiz satın alarak toplasak, sonrasında da SteamOS'i yüklesek daha ucuz olmaz mı? Yani bu toplama pc'lerden farkı nedir bu cihazın?

BSC Misafiri

4.11.2013 19:46:06

0
anlamsız. oyun bilgisayarı yapmışlar konsol diye satmaya çalışıyorlar. gider daha ucuza pc alabilirim, sonuç olarak pc parçaları kullanılmış. pc parçalarıda çok çabuk güncellenen şeyler. gamepad i de hiç sevmedim.
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PC
+ TAKİBE
AL
99 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız