Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

SteamSpy Kapanıyor

 
   Satış miktarı bilgisi dahil olmak üzere Steam ile ilgili birçok istatistik sunan SteamSpy kapanıyor.
 
   Valve, bugün itibariyle Steam profil gizlilik ayarlarında değişiklikler yaptı bu durum SteamSpy'ın bilgi erişimini önemli ölçüde kısıtlıyor.
 
   Yapılan bu değişiklik ile birlikte gizlilik ayarlarında "Profilim"in altına "Oyun Detayları" eklendi. "Oyun Detayları" sahip olduğunuz oyunlar, istek listenizde bulunan oyunlar, başarımlarınız ve oyunlarda harcadığınız süre bilgilerini kapsıyor ve bu bilgileri isterseniz gizleyebilir, isterseniz sadece arkadaşlarınıza açabilir, isterseniz de herkese açık tutabilirsiniz.
 
   Steam Spy'ın kurucusu Sergey Galyonkin tarafından belirtilene göre asıl sıkıntı yeni gizlilik ayarları değil, Valve'ın oyun detayları kısmını varsayılan olarak gizli hale getirmesi. Yani eğer bu detayların tüm herkes tarafından görünmesini istiyorsanız gizlilik ayarları kısmından kendiniz değiştirmeniz gerekiyor. Ki birçok kişinin bu ayarı bilerek gizli tutacağını ya da hiç uğraşmayıp gizli bırakacağını düşünürsek SteamSpy artık herhangi bir istatistik sunamayacak.
 
   Sergey Galyonkin:
 
   "Valve, gizlilik ayarlarında bir değişiklik yaptı ve Steam kullanıcılarının sahip olduğu oyunları varsayılan olarak gizledi. Steam Spy, bu bilginin varsayılan olarak görünür olmasına ihtiyacı var ve artık çalışamayacak."

   "Tekrarlıyorum - bunun sebebi yeni gizlilik ayarları değil. Asıl sebebi Steam'in herkesin oyun kütüphanesini varsayılan olarak gizli hale getirmesi. (bu detay paylaştıkları blog yazısında dahi yok)."
 
Uygun fiyatlarla Steam cüzdan kodları almak için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
PC
Forza Horizon 4 E3'te Tanıtılacak Sinner: Sacrifice for Redemption Ertelendi
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

- The Stig -

13.4.2018 21:43:00

0
hey gidi hey

Haplo

12.4.2018 18:40:19

+1
Bilmiyorum, zaten çoğu kişinin profili gizlenmiş durumda. Herkes kendini göstermeyi istemiyor. Paranoyak olanların dışında özellikle hile kullananlar genelde hesap gizlemeye gidiyorlar. Hatta ara sıra bir profil sayfası dahi olmayan kişilere denk geldiğim oluyor. Ama Steam iyi yapıyor kanımca. Ondan sonra Facebook olayındaki gibi üç beş embesil çıkıp da "GameSpy hangi oyunu almışız, hangi oyunu oynamışız, hangi günler ne kadar süre oynamışlığmıza kadar bilgilerimizi topluyor! Steam kullanıcılarının kişisel bilgilerini toplayıp satıyor!" diye bir tantana başlatırlarsa, Facebook'un yaşadığı gibi Steam'de de kıyamet kopar. O yüzden herkesi gizli hesaba çevirmesi ve dileyenin açmasını uygun görmüş olsalar gerek. Dün 5-6 saat boyunca Mark Zuckerberg'in senatoya verdiği şahitliği dinledim. Orada bulunanlardan aşağı yukarı 50 senato üyesi sorularını sordular; yüzlerce soru içerisinden toplasan 5 ya da 10 soru ya vardı ya yoktu gerçekten kayda değer; geri kalan soruların hepsi senato üyelerinin ne kadar internetten bihaber, ne kadar zamanının gerisinde kalmış teknoloji cahili insanlar olduğunu açıkça ortaya seriyordu. O yüzden Steam'in atmış olduğu adımı anlayışla karşılıyorum. Facebook kullanan ama kullanmayı bilmeyen senato üyeleri gibi oyuncular da Steam kullanıyor ama kullanmayı da bilmiyorlarsa, bırak her şeyleri gizli kalsın. Zaten profilini güzelleştirerek başkalarına göstermek için sırf level kasan, rozet toplayan, arka plan kasan, çizim vitrini oluşturan vesaire o kadar çok insan var ki, bu kişiler zaten herkese açık hale getireceklerdir. Benim de Steam'de saklayacak bir şeyim yok, ayrıca steam.db'den arasıra hesap istatistiklerimi kontrol ettiğim için ben de herkese açık hale getireceğim.

BSC Misafiri

12.4.2018 11:56:08

0
Naled olsun sebebi neydi ki

keremec

12.4.2018 11:54:51

0
Yüksek oranda doğruyu yansıttığı için engellediler büyük ihtimal. Firmalar satış rakalarının böyle her an herkese açık olmasını istemiyorlar.

AsRuleS

12.4.2018 10:13:50

0
Dünyanın irili ufaklı oyun firmalarının ve oyuncuların bu olaya tepki göstermesi ve Türkiye'deki oyuncu kitlesinin derin sessizliği... Oyun dünyasına ne kadar da uzağız...

Haplo

12.4.2018 01:16:40

0
Zaten hangi oyunun ne kadar sattığını yalnızca profili herkese açık olan hesapları takip ederek öğreniyorlarsa aktardıkları rakamlar da bugüne kadar doğruyu hiç yansıtmamış.

kataaay

11.4.2018 22:04:54

+1
Çok faydalı bir siteydi,kapanması steam'in son dönemdeki saçma politikalırının bir başka sonucu olmuş gibi görünüyor.

BSC Misafiri

11.4.2018 20:30:44

+4
Valve Dünya'nın en kötü firmasıdır! Koskoca nesilde oyun yapamadılar, SteamMachine patladı, Steam çöplüğe döndü, F2Pler istila etti ve şimdi de Steamspy... Bu kadar fiyasko fazla. Golden Poo hakettiler
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PC
+ TAKİBE
AL
99 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız