Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Söylenti: Crytek Çok Zor Günler Geçiriyor


    Her ne kadar Alman firması olarak kayıtlarda görünse de, Yerli kardeşler tarafından kurulan ve Türk oyuncular için çok büyük önem taşıyan Crytek için ilginç bir iddia ortaya atıldı. Alman oyun sitesi Gamestar.de, Crytek'in çok zor günler geçirdiğini öne sürdü.
 
    Sitede yer alan bilgilere göre Crytek, son yatırımlarının karşılığını tam olarak alamadığından dolayı finansal açıdan sıkıntı yaşıyor. Çok iyi satış başarısı elde edemeyen Ryse ve Crysis 3'ün haricinde CryEngine'in de beklenenleri karşılayamadığı belirtiliyor. Ayrıca firmanın Free to Play atılımlarının da ekonomik açıdan sonuçsuz kaldığı söylenmiş.  

    Son projelerle birlikte firmadaki toplam çalışan sayısının 800'ü geçtiği söylenen haberde, firmanın ilk Free to Play atılımı Warface'in Rusya haricinde yokları oynadığı belirtilmiş. Sitenin bazı kaynaklardan aldığı haberlere göre Crytek, sadece kıdemli yapımcıların maaşlarını zamanında ödeyebiliyormuş

    Ryse konusunda da bazı sorunların yaşandığı belirtilen haberde yer alan bilgilere göre Crytek, Ryse'ın çıkışına tam olarak hazırlanamadı. Firma, oyunun çıkışına birkaç ay kala tam sürümün çok gerisindeydi. Dolayısıyla istenilen seviyeye gelebilmek için Crytek, yeni yapımcıları işe aldı.
 
    Yine Ryse ile ilgili, Microsoft'un Ryse 2 konusunda Crytek'e baskı yaptığı belirtiliyor. Ancak henüz Ryse 2'nin yapımına başlamamış çünkü Microsoft, Ryse isminin haklarını satın almak için ısrar ediyor. Karşılığında ise Crytek'in, isim haklarını bırakmak istemediği söyleniyor. 

    Son olarak haberde belirtilenlere göre Crytek bu gidişle, sahip olduğu sorunlardan uzun vadede kurtulamayacak. Biraz uç bir iddia ancak World of Tanks gibi Free to Play oyunların arkasındaki isim Wargaming'in Crytek'i satın alabileceği söylenmiş. Bakalım...
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Ryse: Son of Rome Ryse Codename Kingdoms Microsoft Crytek Xbox 360 xbox one
Dead Rising 3'ün Sistem Gereksinimleri Belli Oldu Suda51'in Nintendo Konsolları için Oyun Geliştirme Planı Yok
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

diverapo

27.6.2014 15:34:45

0
Eğri oturup doğru konuşmak lazım. Kesinlikle firmanın batmasını istemem. Zaten hiç bir oyun firmasının batmasını da istemiyorum. İlk Crysis benim için ne kadar güzelse ikinci oyunda bir o kadar hayal kırıklığı olmuştu. Üçüncü oyunun tanıtımını izledikten sonra hiç bir değişiklik olmadığını anlayınca ne incelemelerine baktım, ne de demosunu oynadım. Nano giysiydi, grafiklerdi bir yere kadar abi. Bu mantıkla gidilirse sıkıntıya girileceği belliydi. Dublaj olayına gelince evet bu bize yapılmış bir jesttir. Hiç bir firmada böyle bir iyilik Türk oyuncularına yapmadı, yapamadı. Yapılan dublajı beğenmemekle birlikte bunu kabul ediyorum. Bir taraftan Cryengine gibi bir motorun oyun dünyasına getirebileceklerini de düşününce (Belki de en iyi örnek Star Citizen) haberin doğru çıkmamasını ümit ediyorum. Crytek biraz kendine gelir ve elinde ki imkanları doğru kullanabilirse hak ettiği değere tekrar ulaşacaktır.

einhander

27.6.2014 12:31:09

0
umarım haberın gerceklık payı yoktur bız turkler ıcın gercekten onemlı bır fırma baslarına kotu bır sey gelsın ıstemem

BSC Misafiri

24.6.2014 23:31:26

0
adam söylenti demiş daha ne desin küçük sinek falanda değil kotaku gibi bir dev bile katıldı bu söylentiye yani haber değeri var

bocekgrafik

23.6.2014 18:23:39

0
İşte bu söylentinin kaynağı tek mi, yoksa birden fazla mı? Diğer türlü "Küçük sinek mide bulandırır" hesabı oluyor, bilirsiniz ki...

Quirah

23.6.2014 18:21:02

+1
quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik Bu haberin gerçek olup-olmadığını veya az da olsa gerçeklik payı olup-olmadığını bir yerden teyit ederek mi bu haberi yaptınız? Yoksa tek kaynağınız Alman sitesi mi? Eğer öyleyse ve o sitenin de haberi yalansa ne olacak?
Haberin söylenti olduğu yazıyor zaten açık bir şekilde?

bocekgrafik

23.6.2014 18:20:20

0
Bu haberin gerçek olup-olmadığını veya az da olsa gerçeklik payı olup-olmadığını bir yerden teyit ederek mi bu haberi yaptınız? Yoksa tek kaynağınız Alman sitesi mi? Eğer öyleyse ve o sitenin de haberi yalansa ne olacak?

Sir Maximus is BACK

23.6.2014 16:56:22

+1
Ryse i iyi paraya okutsun microsota iste

altanbilisim

23.6.2014 14:25:47

0
Bence Free to play oyun yerine Crysis ve Ryse gibi benzer oyunlar çıkarıp askeri alanda simülasyonlar yaparak yoluma devam ederdim

mycryengine

23.6.2014 13:34:08

0
Zor zamanlar geçiren firma olduğu mantıksız geliyor. Motorları her zamankinden daha fazla oyuna lisanslandı ve her oyun için en az 1 milyon dolar aldıklarını düşünsek hiç fena bir para değil. Ayrıca batmanın eşiğinde olan bir firma 2 tane free to play ve 1 tane AAA oyun yapmaz. Şuan yaptıkları baya riskli bir yatırım ve benim tahminim bu 3 oyunları da satmayacak ve o zaman batmanın eşiğinde diyebiliriz. Homefront oynanış olarak gayet kaliteli görünüyor ancak insanlar yine almayacak. Ryse ve Crysis 3'ü gördük. O kadar ki , sonu açık Crysis 3'ün devamını da duyurmadılar.

BSC Misafiri

23.6.2014 12:06:44

0
Youtube'da modlu Crysis 1 grafiklerine bakın yıl olmuş 2014 o crysis grafikleri zamnının 10 yıl felan ilerisindedir.Crytek öyle oyun yapacağına cod gibi çöplük grafik ve sığ senaryolu herkesin oynayabileceği içi boş bir seri geliştirse,teknoloji meknoloji kasmasaydı şu an farklı bir durumda olurdu.Yazık diyecek birşey bulamıyorum.coD'un her 20 küsür milyon satışı fps türünde oyun yapan tüm firmaları bitirir,bitirecektir.Ona göre oyun alırken dikkat edin Allah aşkına

bocekgrafik

23.6.2014 11:22:43

+1
COD'un da bi espirisi kalmadı artık. En son gördük işte Ghost rezilliğini. Oyunu alıpta memnun olanların sayısı % 10 ancak var ya da yok. Ben de % 90'lık kesimin içindeyim.

BSC Misafiri

23.6.2014 10:27:47

0
Grafik işine laf atanların çoğu Crysis 3'ü low da oynayanlar. Ayrıca hikaye işinde çoğu kişinin call of duty gibi oyunu daha iyi bulmasının sebebi call of duty'nin hepimizin geçmişinde küçüklugumuzden bir sempatisi olmasıdır sonucda Crysis dönemi hepimizin oyunlara doyup en iyisini istediğimiz doneme denk geldi bu bir gercek.Sonucda geçmiste call of duty gibi bir yemek bize tattııldigi için Crysis meze gibi kalmakta...O yüzden lutfen daha nötr bir sekilde yargılayin.

BSC Misafiri

23.6.2014 10:27:28

+1
Umarım atlatırlar ve yollarına en iyi şekilde devam ederler. Yoksa FarCry gibi Crysis gibi serileri yaratmış bir firma bu kimse kötü işler yaptıklarını söyleyemez. Hala grafik anlamında 2007'de çıkardıkları Crysis oyunu bir ilham kaynağıdır diğer yapımcılar için. Son zamandaki politikaları yanlış olabilir bu yüzden zor durumda olabilirler ama ben şu yeni çıkaracakları Homefront oyunununda çok umutluyum. Şu batsın etsin diyen veletleri görmezden gelin cevap bile vermeyin, sanki firma batsa bir çıkarları olacak anlamış değilim, adamların yaptıkları oyunları hırsızlık yaparak korsan indir sonrada eleştir nasıl bir kafa yapısı bu. Beğenmiyorsan almazsın oyununu olur biter ama firmanın batmasını istemek nedendir kime bu düşmanlık.

Wolf White

23.6.2014 10:20:45

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Rapsody_izmir Geçenlerde bir haber vardır Devlet artık oyun sektörüne destek olacak diye. e Türkiye ye çağırıp destek olsa ya Crytek e
İyi dedin, ama hayal gibi. Türkiye'de oyun yapmak süper olurdu. Talha Reisin de dediği gibi bir "Tarkan" oyunu. :) Atıl kurt.

Rapsody_izmir

23.6.2014 09:03:37

+3
Geçenlerde bir haber vardır Devlet artık oyun sektörüne destek olacak diye. e Türkiye ye çağırıp destek olsa ya Crytek e

2K

23.6.2014 08:52:15

+1
Açıkçası Crytek ne sevdiğim bir firma ne de oyunlarını beğendiğim bir firma. Tamam firmanın başında üç Türk kardeş var bu Türkiye için önemli ama sırf bunun içinde milletçilik duyguları ile hareket edip oyunlarını beğenmediğim halde beğendim diyecek ya da gerçekleri söylemeyecek halim yok. Tabi ki kapanmasını ya da bu tarz zor durumlar içine girmesini istemem ya da böyle olması beni memnun etmez ama ne Ryse ne de Crysis 3 güzel oyunlardı.

bscgamer

23.6.2014 01:53:54

+5
quote:

Orijinalden alıntı: Source
alıntı:

Orijinalden alıntı: Wolf White

Arkadaş sevmezsin anladık da "batmasını" neden istersin anlamadım. Adam AAA seviyede Türkler'i önemseyen neredeyse tek firma ve ayrıca gururumuz. Zarar etmelerine karşı Türkçe dublaj oyun yaptılar. Bizimkiler ne yaptı korsana dayandı. Sonra da batsın. Nedir bu?

İnşallah haber yalandır. Umarım Crytek yeni oyunlarıyla toparlanır.

Hocam biz ülke olarak böyleyiz maalesef elin japonu kendi ülkesine ait olan birşeyi sonuna kadar destekler ve ondan başkasını kullanmaz ama bizler yerli birşeyler gördüğümüzde ona nasıl çamur atarızda zarar veririz diye hesap yaparız ve kendi kendimizi yeriz bir türk olarak Crytek'in yaptıklarıyla gurur duyacağımıza söylenenlere bak diyecek söz yok..
Durumu size açıklayayım. 2007'ye kadar türkiye'de bir kitle vardı kendilerine oyuncu diyen. Oyunların sürekli yabancı dilde oynandığı tarihler. Daha küçük yaştaki kesim için bu tür oyunlar çok ilgi çekici değildi. Yani bu oyuncu kesim bu şekilde diğerlerinden ayrılabiliyordu. Sonra 2007'de Crysis diye bir oyun çıktı ve baktılar ki bu oyunu her yaştan insan rahatça oynayabiliyor. Oyuncu olmanın bu oyunla birlikte bir ayrıcalığının olmadığını farkettiler ve en son çözümü bu tabu'yu yıkan Crysis serisine çamur atmakta buldular. Sonraki nesilin ise bu yalan yanlış yorumlarla beyni yıkanmış oldu. Ama o oyunu özümsemiş ve gerçek değerini anlayanlar için hala hiç bir şey değişmedi. Crysis 'çilere selamlar :)

baltazar741

23.6.2014 00:19:26

+2
quote:

Orijinalden alıntı: YasinCC
alıntı:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

umarım batar yaptıkları teknoloji demoları için onlarca dolar istiyorlar. Crysis 2 yi aldım ve daha yaklaşmadım. Sag da solda konsollara laf atmaktan başka icraatları yok. Ellerindeki motoru kullanamayacak kadar dandik bir firma. O Motor ile Call of Duty yapılsa tarih yazar tabi iw gibi bir firma yaparsa crytek'den bi yol olmaz

bugün bu grafiklerde oyunları görebiliyor isek. Çevre ile etkileşimi oyunlarda tattıysak Crytek'in 2006'da tanıtıp 2007 yılında sunduğu bugün hala grafik anlamında piyasadaki oyunların %90'nına nal toplatan Crysis 1 sayesindedir. Crytek crysis 1 kalitesinde oyunlar yapamıyorsa tüm sebep ekonomik ve firmaların baskılarıdır.

Umarım batar dediğiniz firmada yüzlerce insan geçiniyor ve ev geçindiriyor. Yani binlerce insan o firma sayesinde hayatlarını sürdürüyor. Hangi firma olursa olsun en kötüsü en iğrenç ve emek harcanmayan oyununu korsan olarak indirdiğin de o firmadan geçinen ailelerden çaldığın paradır. Fiyatı pahalı yada ucuz olsun fark etmez. Oynamaz sın olur biter. Ancak batsın etsin demek etik bir davranış değildir. Zaten sanırım 15-16 yaşındaki bir delikanlısın bir zaman sonra bu yorumunu kendin okusan kendinden tiksinirsin.
Abi kesinlikle haklısın hikaye mantıksız ve tutarsız bile olsa bu bir emektir ve birçok iyi grafiğe crytek sayesinde ulaştık

mementopolis

22.6.2014 23:47:31

-1
quote:

Orijinalden alıntı: Source
alıntı:

Orijinalden alıntı: Wolf White

Arkadaş sevmezsin anladık da "batmasını" neden istersin anlamadım. Adam AAA seviyede Türkler'i önemseyen neredeyse tek firma ve ayrıca gururumuz. Zarar etmelerine karşı Türkçe dublaj oyun yaptılar. Bizimkiler ne yaptı korsana dayandı. Sonra da batsın. Nedir bu?

İnşallah haber yalandır. Umarım Crytek yeni oyunlarıyla toparlanır.

Hocam biz ülke olarak böyleyiz maalesef elin japonu kendi ülkesine ait olan birşeyi sonuna kadar destekler ve ondan başkasını kullanmaz ama bizler yerli birşeyler gördüğümüzde ona nasıl çamur atarızda zarar veririz diye hesap yaparız ve kendi kendimizi yeriz bir türk olarak Crytek'in yaptıklarıyla gurur duyacağımıza söylenenlere bak diyecek söz yok..
katilmiyorum , Türklerin yapdigi baska güzel isler de var ve camur atan yok oyun bakimindan.

Source

22.6.2014 23:17:57

+3
quote:

Orijinalden alıntı: Wolf White Arkadaş sevmezsin anladık da "batmasını" neden istersin anlamadım. Adam AAA seviyede Türkler'i önemseyen neredeyse tek firma ve ayrıca gururumuz. Zarar etmelerine karşı Türkçe dublaj oyun yaptılar. Bizimkiler ne yaptı korsana dayandı. Sonra da batsın. Nedir bu? İnşallah haber yalandır. Umarım Crytek yeni oyunlarıyla toparlanır.
Hocam biz ülke olarak böyleyiz maalesef elin japonu kendi ülkesine ait olan birşeyi sonuna kadar destekler ve ondan başkasını kullanmaz ama bizler yerli birşeyler gördüğümüzde ona nasıl çamur atarızda zarar veririz diye hesap yaparız ve kendi kendimizi yeriz bir türk olarak Crytek'in yaptıklarıyla gurur duyacağımıza söylenenlere bak diyecek söz yok..

qqqqrpppp

22.6.2014 23:03:10

0
türkçe dublaj olması neyi değiştiriyor ki ortada adam akıllı konu yok.crysis 2den aklımda hikaye olarak hiçbir şey kalmadı.sorun belli çözüm belli.

Akasha_Ether

22.6.2014 22:18:24

-1
türk kafasından uzaklaşıp cod serisinde olduğu gibi verseydi aksiyonu casual kitleye bunları yaşamazdı. yine dörtdörtlük oyunları olmazdı ama en azından parası olurdu. oyun motoru olarak da unity kadar bile başarılı değiller unreal i hiç söylemiyorum bile. crytekin satılması gayet uygun bir öngörü olmuş. çünkü crytekin gelirleri giderlerinin yanında çok küçük duruyor sanki. bunun da tek sebebi yöneticilerin uyguladığı yanlış stratejiler.

tizar

22.6.2014 22:12:35

+1
bu firmanın bu durumu yaşamasının en büyük nedeni yerli yabancı fark etmez bir zıkkodan anlamayan oyun editörleridir. sizler adamların yapımlarının incelemelerinde hak etmedikleri halde bol keseden puan kırın kötü reklamını yapın zaten bizim oyuncu kitlesi her poktan nem kapan cins sonra vah vah crytek zor durumdaymış sendeki pişkinliği yerim ben cahil editör.

BlackBeasT

22.6.2014 22:07:59

+2
İddia, söylentiler üzerine yapılmış haber... Bu haber doğru ise Aşağıda ki 12 yaşında Bebe'nin yazdıkları o kadar doğru
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri umarım batar yaptıkları teknoloji demoları için onlarca dolar istiyorlar. Crysis 2 yi aldım ve daha yaklaşmadım. Sag da solda konsollara laf atmaktan başka icraatları yok. Ellerindeki motoru kullanamayacak kadar dandik bir firma. O Motor ile Call of Duty yapılsa tarih yazar tabi iw gibi bir firma yaparsa crytek'den bi yol olmaz

positiveboy

22.6.2014 21:47:16

+1
almanların çekememezliği bence benim hep hayalimdi crytek de çalışmak.

Wolf White

22.6.2014 21:27:48

+1
Arkadaş sevmezsin anladık da "batmasını" neden istersin anlamadım. Adam AAA seviyede Türkler'i önemseyen neredeyse tek firma ve ayrıca gururumuz. Zarar etmelerine karşı Türkçe dublaj oyun yaptılar. Bizimkiler ne yaptı korsana dayandı. Sonra da batsın. Nedir bu? İnşallah haber yalandır. Umarım Crytek yeni oyunlarıyla toparlanır.

BSC Misafiri

22.6.2014 20:13:29

0
crysis 2 oyununu severek oynamıştım. multiplayer'ı inanılmaz eğlenceliydi. crysis 3'ü alamadım çünkü ekran kartım yetersizdi (dx10) ama gayet iyi bir oyuna benziyordu. özellikle multiplayer modları. warface tamamen hüsran. önce tarayıcı üzerinden verdiler bir sürü sorun vardı. sonra masaüstünden girebilmeyi sağladılar ama bir çok oyuncuyu kaybetmişlerdi. ayrıca oyunun mekaniği çok sıkıntılı. bomba at kay adamı vur. silahlarda dengesizlik ve haritalar çok ufak. çok basit bir fps oyununa dönüştü. neden farklı bir şey denemiyorlar anlamıyorum... klasik olanı yapalım en çok tutanı yapalım diyip zarar/kar etmek mi, yoksa yeni bişeyler deneyip çok iyi yerlere gelme şansını oluşturmak mı daha iyi tartışılır...

tnszfr

22.6.2014 19:49:58

+1
Crytek iyi güzel bi şirketti ama para için yapımlarını öldürdü sırf yapmış olmak için yaptı mesela Crysis'in ilk oyunu ile 3. oyun arasındaki farktan anlaşılır bu dediğim.Crysis 2'nin DLC'si gibiydi resmen ama sırf para hırsından yeni oyunmuş gibi tanıttılar.Oyuncu kitlesini enayi yerine koydular resmen.

BSC Misafiri

22.6.2014 19:40:53

+1
quote:

Orijinalden alıntı: YasinCC Crysis 3'e kötü diyenleri anlamak imkansız alt yazılardaki abuk sabuk hatalar dışında kötü bir yanı yoktu. Gayet hikaye ve oynanabilirlik olarak güzel bir oyundu. Ne bekliyorsunuz oyunlardan anlamak güç
eğer sen crysis 1 + warhead oyunlarını oynamış ve bunun üzerine crysis 3 e iyi diyebiliyorsan seninle benim aramda dünyaya bakış açısı olarak çok büyük farklar var demektir

bocekgrafik

22.6.2014 19:40:24

+2
Yıllar önce korsan oynadığım Crysis 1 ve Warhead'ın parasını geçte olsa vermiş olmak için Steam'den satın almıştım. Korsan olanın disklerini yıllardır saklarım. Yamaları da yükleyince oldukça sorunsuz oynamıştım. Neyse, Steam'den aldığımı da oynayayım dedim ama her iki oyun için de Win 7 64 bit'te açılma sorunu olduğu gerçeğiyle yüzleştim daha dün. Bir şekilde çakma yöntemlerle açılabiliyor ama yıllardır vâr olan bu sorunu nasıl çözmezler, aklım ermiyor. Üstelik, oyun sorunlu idi. Bu bir yana, türkçe bile değildi. Bu sebeplerle oyunu orjinal almama rağmen silmek zorunda kaldım ve Crytek'e de kızgınım açıkçası. Korsan oynadığım ise hem türkçe, hem de sorunsuzdu. İlk defa bir oyunun korsan versiyonunun orjinalinden daha iyi çalıştığına şahit oldum bu sayede. Her neyse, en azından parasını ödediğim için gönlüm rahat. Tüm bu eksiklerine rağmen, türkçe oyun çıkarmaları ve grafik konusunda yaptıkları devrim niteliğindeki yenilikleri sebebiyle batmasını istemem. Batsalar bile Crytek 3dfx gibi, Crysis'te Voodoo gibi efsaneler arasındaki yerini alacaktır... Firmanın en büyük eksiği, sanırım oyunun büyük kısmının grafikten oluştuğunu düşünmeleri. Halbuki bir oyunda en önemli etken oynanabilirlik, gerçekçi yapay zeka ve ileri düzey fizikler artık. Bu üçünde sonraki oyunlarda ilerleme kat ettilerse de, hâlâ grafik ağırlıklı çıkartıyorlardı oyunlarını. Son olarak Ryse mesela, grafiksel olarak çok çok iyi olsa da, zayıf oynanabilirliği sebebiyle düşük notlar almıştı incelemelerden. Ha bir de sadece Xbox'a özel çıkmaları ise büyük kumardı ve bu kumarı kaybettiler. Neden böyle bir şey yaptılar, bilmiyorum. İllaki MS ile aralarında bir anlaşma vardır ama tutmadı demek ki...

canthomas

22.6.2014 19:37:14

+3
Türkçe oyunları görüyorsak bu Crytek sayesindedir yapmayın.Adamlar en büyük Türk oyun yapımcısı desteklemeniz gerekirken yerden yere vuruyorsunuz. Umarım Homefront 2 kurtarıcı olur.

hcs777

22.6.2014 19:34:23

+2
ne olursa olsun crytek oyun dünyası için önemli bir firma batmasını istemem.oyunları çok iyi olmayalabilir ama piyasa hep birbirine benzer shooter oyunuyla dolu..

YasinCC

22.6.2014 18:38:00

+5
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri umarım batar yaptıkları teknoloji demoları için onlarca dolar istiyorlar. Crysis 2 yi aldım ve daha yaklaşmadım. Sag da solda konsollara laf atmaktan başka icraatları yok. Ellerindeki motoru kullanamayacak kadar dandik bir firma. O Motor ile Call of Duty yapılsa tarih yazar tabi iw gibi bir firma yaparsa crytek'den bi yol olmaz
bugün bu grafiklerde oyunları görebiliyor isek. Çevre ile etkileşimi oyunlarda tattıysak Crytek'in 2006'da tanıtıp 2007 yılında sunduğu bugün hala grafik anlamında piyasadaki oyunların %90'nına nal toplatan Crysis 1 sayesindedir. Crytek crysis 1 kalitesinde oyunlar yapamıyorsa tüm sebep ekonomik ve firmaların baskılarıdır. Umarım batar dediğiniz firmada yüzlerce insan geçiniyor ve ev geçindiriyor. Yani binlerce insan o firma sayesinde hayatlarını sürdürüyor. Hangi firma olursa olsun en kötüsü en iğrenç ve emek harcanmayan oyununu korsan olarak indirdiğin de o firmadan geçinen ailelerden çaldığın paradır. Fiyatı pahalı yada ucuz olsun fark etmez. Oynamaz sın olur biter. Ancak batsın etsin demek etik bir davranış değildir. Zaten sanırım 15-16 yaşındaki bir delikanlısın bir zaman sonra bu yorumunu kendin okusan kendinden tiksinirsin.

BSC Misafiri

22.6.2014 18:27:18

0
Homefront'u Türkçe unutun .

BSC Misafiri

22.6.2014 18:27:14

+1
Pc'yi satıp konsollar yüzünden crysisi konsol portu grafiklernen pc için çıkartlarsa olacağı bu

BSC Misafiri

22.6.2014 18:27:09

-3
umarım batar yaptıkları teknoloji demoları için onlarca dolar istiyorlar. Crysis 2 yi aldım ve daha yaklaşmadım. Sag da solda konsollara laf atmaktan başka icraatları yok. Ellerindeki motoru kullanamayacak kadar dandik bir firma. O Motor ile Call of Duty yapılsa tarih yazar tabi iw gibi bir firma yaparsa crytek'den bi yol olmaz

YasinCC

22.6.2014 18:08:03

0
Crysis 3'e kötü diyenleri anlamak imkansız alt yazılardaki abuk sabuk hatalar dışında kötü bir yanı yoktu. Gayet hikaye ve oynanabilirlik olarak güzel bir oyundu. Ne bekliyorsunuz oyunlardan anlamak güç

umut söyler

22.6.2014 17:55:26

+2
quote:

Orijinalden alıntı: Source
alıntı:

Orijinalden alıntı: umut söyler

alıntı:

Orijinalden alıntı: Source

alıntı:

Orijinalden alıntı: umut söyler

zannetmiyorum doğru olduğunu.warface'in 25 milyon üyesi var.yani tuttu.ryse ise bence oyundan çok xbox'ın gücünü gösterme amaçlı yapılan bir teknoloji demosuydu.çok masraf yapmadılar ryse'a.microsoft'dan da iyi para almışlardır.wargaming'desatın almaz.yoksa nasıl üç oyun aynı anda geliştiriyorlar

Ryse bu soylediginiz hakarettir hocam :) oyun basli basina bir film gibi ve buyuk bir emek harcanmis


zannetmiyorum.muhtemelen sadece grafiklere emek harcadılar.onun da parasını micro'dan çıkartmışlardır.sen beğenmişsin.olabilir fakat ben emek harcadıklarını zannetmiyorum.

Su konuyu inceleyebilirsin hocam


https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=92318046
adamlar baya emek harcamışlar.haklısın.ciddi emek var fakat keşke bu emeğin yüzde 20'sini hikaye ve oynanışa harcasalardı.o vakit çabalarının karşılğını alırlardı.

alemburda34

22.6.2014 17:55:23

+1
Üzülerek söylüyorum ki bekliyordum bu sonucu oyuncuların isteklerini nedense anlamamak için ısrar ettiler bizlere sadece nasıl bir hikaye bekliyorsunuz diye sorsalar yığınla geri dönüş alırlar. Umarım üstesinden gelirler f2p den de birşey beklemiyordum. Yeni farklı silahı elimize çat diye vermeyecek bir oyun ile gelmeleri lazım ama mali sikintidayken bunlarda zor.

İdrak İstimlak

22.6.2014 17:31:24

-1
Eee MS ile is birliginin sonu budur, korle yatan sasi kalkar...

SLaYeR KiNG

22.6.2014 17:16:28

0
batmaz, ama gidişat kötü

alpalp84

22.6.2014 16:57:37

0
Bir sevmediğim noktalarıda aşırı derecede yüksek sistem istemeleriydi. Tamam iyi grafikli oyun yapıyorsunuz ama optimizasyon sıfır. Donanım firmalarından para aldıklarından şüphelenmeye başlamıştım.

skullomania

22.6.2014 16:10:58

+1
adamlar grafiğe değil de biraz oyunlara odaklansa çok güzel işler başaracaklar ama....batsalar şaşırmam doğrusu

BSC Misafiri

22.6.2014 16:01:17

-1
batarlarsa üzülmem çünkü son 5-6 yıldır hiçbir oyunlarını beğenmiyorum

BSC Misafiri

22.6.2014 16:01:13

+1
1 tane adam akıllı oyunları var firmanın o da Crysis 1 ne 2 ne de 3 beş para etmez ryse desen grafiklere abanılmış teknoloji demosu adeta f2p piyasasına girmeye çalıştılar warface ile başarılı bir oyundu ama rakipleri karşısında beklenen çıkışı yapamadı firmanın zor günler geçirmesi gayet normal bana göre cryengine desen kaç tane oyun var ki cryengine ile geliştirilen oyun motorundan da bekleneni bulamadılar firmanın tek yapabildiği grafiklere abanmak o kadar oynanış hikaye atmosfer bunların hiç birisi yok oyunlarında ve sadece 1 tanesi ile de yürümüyor bu iş bana göre crytek in acilen oyun anlayışını değiştirmesi lazım. Cevat Yerli'nin kendi açıklaması bile durumu açıklıyor "oyunların %70i grafiktir" hikaye atmosfer ses oynanış oyun dünyası karakterler vs. bunlar Cevat Yerliye göre sadece %30luk kısım. işte o yüzde %30luk dediği kısım da crytek i batırmaya yeter.

Source

22.6.2014 16:00:54

0
quote:

Orijinalden alıntı: umut söyler

zannetmiyorum.muhtemelen sadece grafiklere emek harcadılar.onun da parasını micro'dan çıkartmışlardır.sen beğenmişsin.olabilir fakat ben emek harcadıklarını zannetmiyorum.
Su konuyu inceleyebilirsin hocam https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=92318046

dingo egret!

22.6.2014 15:55:23

-1
Oyuncu dostu yapay zeka ve yeni nesil oyunların olmazsa olmazı otomatik infaz bitirdi bu adamları Hiç üzülemiycem kusura bakmasınlar E3 2012 UE4 lansmanı sırasında ettiği komik laflardan ve motora attığı çamurdan bu yana böyle bir haberi duymayı bekliyordum açıkçası. Sanırım CE3, UE4'ün 3 sene ötesinde gibi bişey söyleyip güldürmüştü kendisine. Gördük cyrsis3'ün halini

kımyasal

22.6.2014 15:52:57

0
Umarım doğru değildir,doğru ise en kısa sürede toparlanmalarını ve yaptıkları hatalardan ders çıkararak daha iyi yapımları piyasaya sürmeleri gerektiğidir.Star Citizen yapımcısı oyunda Cryengine kullanıyor,bu adam nasıl olurda Crytek gibi dev firmanın 65M dolara yaptığı Crysis 3 gibi 50M dolar topluyor,işte burayı sorgulamak gerek.Star Citizen yapımcısı yaptığı oyundaki geliştirmeleri,oyuncuların isteklerine göre şekillendirdi ve bunu çok iyi şekilde devam ettiriyor.Peki neden ? ne oldu da Crytek bataklığa gitti ? İlk Crysis serileri ormanda geçiyor diye Crysis 2 şehire taşındı.Fakat yine işler yolunda gitmedi,sanırım hikaye etkileyici bulunmadı oyuncular tarafından.Crysis 2 de başlayan hatayı,Crysis 3 kaliteli hikaye olsun diye çok iyi senarist aldılar,ama yinede kurtarmadı.Diğer yandan Ryse Microsoft için yapıldı,iyimi yaptılar kötümü yaptılar bilemiyorum,ama Ryse kazandırmıştır diye umuyorum.Sonuçta her PS4 alan nasıl Kill zone oynadılarsa,Xbox One alan kullanıcıların çoğunluğu Ryse satın aldı burada kazanmışlardır.Warface Rusya da çok tuttu doğru,fakat global pazarda kar getirdim bilinmez,diğer yandan Rusya da Warface çok tutulması bu oyuna yapılan yatırımın geri dönüş yaptığı anlamına gelmez.Eğer bu söylentiler doğru ise Crytek sonu THQ gibi olacak,ya son oyunları (muhtemel Ryse 2,HomeFront,olası Crysis oyunu) yetiştirip kazanç sağlayacaklar.Yada THQ gibi batıp oyunlarının isim haklarını satacaklar.

goku94

22.6.2014 15:51:18

0
Crytek i hiç sevmem bence oyunun sunum ve hikaye konusunda çok kötüler ama yine türk bi firma olduğu için ve türkçe oyunları bize kazandırdığı için saygı göstermek gerek, bu işi bu adamlar başlattı fakat hiç kendilerini geliştirmediler, mali durumdalarsa da pek şaşırmam

umut söyler

22.6.2014 15:27:40

-1
quote:

Orijinalden alıntı: Source
alıntı:

Orijinalden alıntı: umut söyler

zannetmiyorum doğru olduğunu.warface'in 25 milyon üyesi var.yani tuttu.ryse ise bence oyundan çok xbox'ın gücünü gösterme amaçlı yapılan bir teknoloji demosuydu.çok masraf yapmadılar ryse'a.microsoft'dan da iyi para almışlardır.wargaming'desatın almaz.yoksa nasıl üç oyun aynı anda geliştiriyorlar

Ryse bu soylediginiz hakarettir hocam :) oyun basli basina bir film gibi ve buyuk bir emek harcanmis
zannetmiyorum.muhtemelen sadece grafiklere emek harcadılar.onun da parasını micro'dan çıkartmışlardır.sen beğenmişsin.olabilir fakat ben emek harcadıklarını zannetmiyorum.

Hobits61

22.6.2014 15:15:43

0
quote:

Orijinalden alıntı: Kalzagg İyide Her oyunu Türkçe dublaj yaptı diyede oyun alınmazki oyunları şişirilmiş balondan başka birşey değildi grafik demosuydu resmen ne hikaye ne senaryo ne oynanabilirliğe bi katkı hiçbirşey yok batmasının en büyük sebebi kendileridir.
Katılıyorum.Crysis 3 seriye yakışmayan bir oyun oldu.

Source

22.6.2014 15:12:10

-2
quote:

Orijinalden alıntı: umut söyler zannetmiyorum doğru olduğunu.warface'in 25 milyon üyesi var.yani tuttu.ryse ise bence oyundan çok xbox'ın gücünü gösterme amaçlı yapılan bir teknoloji demosuydu.çok masraf yapmadılar ryse'a.microsoft'dan da iyi para almışlardır.wargaming'desatın almaz.yoksa nasıl üç oyun aynı anda geliştiriyorlar
Ryse bu soylediginiz hakarettir hocam :) oyun basli basina bir film gibi ve buyuk bir emek harcanmis

umut söyler

22.6.2014 15:05:59

+1
zannetmiyorum doğru olduğunu.warface'in 25 milyon üyesi var.yani tuttu.ryse ise bence oyundan çok xbox'ın gücünü gösterme amaçlı yapılan bir teknoloji demosuydu.çok masraf yapmadılar ryse'a.microsoft'dan da iyi para almışlardır.wargaming'desatın almaz.yoksa nasıl üç oyun aynı anda geliştiriyorlar

BSC Misafiri

22.6.2014 15:05:01

0
Sadece XBOX ONE'a oyun yapmaya falan devam etsinler. Diğer taraftan şark kurnazıvari politikalarına devam etsinler. Kendi yarattıkları oyunları falan satsınlar. Koca firma kurabilir de insan o firmaya ruh katamaz işte böyle, uzun vadede çürütür içini sonra da yok olur. Diğer taraftan bi tane herif de yıllar sonra oyun yapacam der 50 milyon dolara yakın para toplar. Biraz ders alın be vizyonsuzlar, oyun tarihi şunun şurasında ne ki?

BSC Misafiri

22.6.2014 15:04:57

+1
bu işler tek crysis'e sığınmakla olmaz ne yazık ki. önemli olan satabilmek alternatif yaratabilmek. yoksa cry engine'ın yanına yaklaşamayan firmalar ne oyunları ne fiyatlara nasıl reklamlarla satıyorlar. sadece grafik kasıp gerisine önem göstermeyince böyle olması normal.

Source

22.6.2014 15:04:46

+3
Umarim gercek bir haber degildir Crytek turk oyuncularina AAA seviyesindeki bir oyunu ilk olarak turkce cikartarak hediye etmistir ve turk oyunculari icin cok onemli bir yere sahiptir acikcasi haber bana pek inandirici gelmedi boyle bir durum olsa 8 tane studyo acmazlardi bu studyolardan biride istanbul da oldugunu unutmamak lazim bir crytek seveni olarak her zaman arkalarindayiz

michael01

22.6.2014 14:46:30

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Havya Makinesi Her Cveat Yerli haberinin altında kıskançlıktan bu kardeşlere sövenler göbek atsın. Oynadığımı ztek Türkçe dublaj oyunu vardı oda bitti. Adamlar sırf iyilik olsun diye İstanbulda ofis açtı. Türkçe dublaj yaptılar parasını Türkiye'deki satışlardan cıkaramadılar. Genede Türkçe yaptılar oyunları. Göbek atın meydan sizin.
ps3 e çıkan dublajlı oyunlar vardı ama yerli kardeşler grafiğe abanıp adam akıllı işler ortaya koyamadıklar

BSC Misafiri

22.6.2014 14:43:47

0
RIP Crytek. Hep yanlış adımlar attılar, abuk sabuk açıklamalar yaptılar. Sonunculukta sürünen xbone'a özel oyun çıkarırsan böyle olur.

mementopolis

22.6.2014 14:42:03

0
acikcasi artik ne cytek oyunlari oynuyorum veya merak ediyorum homefront dahil. bu insanlarin degil crytekin kendi cizdigi yol ve politikalarin sonucu Türkiye'deki ofisleri de sanirim F2P pazarini dogu avrupa yönlendirmek icin sadece. Bu haberin de afgaragas oldugunu düsünüyorum firmanin THQ gibi firmalardan stüdyo veya oyun haklari satin aldigini biliyoruz daha öncesinde cok fazla da oyun yapan nede F2p bir firma da degil. F2p oyunlarini insanlarin yogun oldugu platforumlarada tasimiyor hali ile misal steam' a.

Kalzagg

22.6.2014 14:40:53

+2
İyide Her oyunu Türkçe dublaj yaptı diyede oyun alınmazki oyunları şişirilmiş balondan başka birşey değildi grafik demosuydu resmen ne hikaye ne senaryo ne oynanabilirliğe bi katkı hiçbirşey yok batmasının en büyük sebebi kendileridir.

vfdg

22.6.2014 14:39:05

+3
Her ne kadar Alman olarak görünse de Crytek bizim gururumuz.Umarım bu haberler doğru değildir.

Havya Makinesi

22.6.2014 14:32:51

+7
Her Cevat Yerli haberinin altında kıskançlıktan bu kardeşlere sövenler göbek atsın. Oynadığımız tek Türkçe dublaj oyunu vardı oda bitti. Adamlar sırf iyilik olsun diye İstanbulda ofis açtı. Türkçe dublaj yaptılar parasını Türkiye'deki satışlardan cıkaramadılar. Genede Türkçe yaptılar oyunları. Göbek atın meydan sizin.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Ryse: Son of Rome
+ TAKİBE
AL
43 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız