Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Soulstice Oyununa Yeni Başlayanlar için 6 İpucu

 
 
Soulstice, benzersiz dünyası, ikili kahramanları ve hızlı savaşları ile kendisini diğer aksiyon RPG'lerinden ayırıyor. Briar ve Lute'un her biri oyuna benzersiz doğaüstü güçler getiriyor ve Holy Kingdom of Keidas'a musallat olan Wraith'lere karşı mücadelelerinde yardımcı oluyor.
 
"Wraiths" olarak bilinen güçlü, vahşi yaratıklar istila edip canlıları tüketmekle tehdit edince Kutsal Keidas Krallığı'nın dengesi tehlikeye girer. Hayaletler kurbanlarını bozar. Ardından kurban vücutlarını ele geçirerek sıradan insanları avlayan çok güçlü canavarlara dönüşürler. 
 
Briar ve Lute, yeniden doğmuş iki kız kardeştir. Dönüşüm ile birlikte Briar'a insanüstü bir güç ve dayanıklılık gelmiştir. Ancak ruhunu kız kardeşine bağlamak için feda edilen Lute, özel güçlere sahip bir hayalete dönüşmüştür. Briar ve Lute kardeşler, Wraithler tarafından yok edilmiş harabelerdeki bir şehri geri almak için bir göreve gönderilir. 
 
Soulstice oyununda yer alan dövüş sahneleri, Devil May Cry veya Bayonetta gibi oyunları fazlasıyla andırıyor. Düşmanları yavaşlatmaktan mermileri saptırmaya kadar detaylı bir oyundur. Her bir düşmana nasıl savunulacağını hakim olduğunuzda, tüm bu mekanikler sizi gerçekten harika dövüş sahnelerine götürür. 
 
Soulstice oyununda aslında tek bir amaç için birlikte mücadele edeceksiniz. Oyunda yer alan silahları ve yetenekleri de kişileştirebilirsiniz. Daha sonra karamsarlıkla dolu Ilden şehrini gidip oradaki gizemi keşfedin. Karşınıza her türlü düşmanlar gelecektir ve bu düşmanlara karşı elinizden geleni yapmak zorundasınız. 
 
Soulstice PlayStation 5, Xbox Series ve Steam üzerinden PC için mevcut. 
 
Soulstice'de, savaşta olduğu kadar hikayede de ayrıntıya açıktır. Karakterlerin çeşitli güçleri, silahları ve kaynakları öğrenmek biraz zaman alabilir. Bununla birlikte, birkaç ipucunun olması, yeni oyuncular için işleri çok daha kolay ve eğlenceli hale getirebilir. Bu listemizde sizlere Soulstice oyununa yeni başlayanlar için 6 İpucunu derledik. İşte listemiz:
 
1) Kamera Açısını Düzenle
 
 
 
Soulstice'deki kamera açısına alışmak biraz zaman alabilir. Oyuncu, dünyayı keşfederken eski Resident Evil oyunlarındaki kamera gibi çalışır: oyuncu çerçeve dışına çıktığında farklı bir açıya geçer. 
 
Savaş anında kamera yine değişir ve oyuncuya kamera üzerinde daha fazla kontrol sağlar. Böylelikle düşman tarafından gelen hareketi rahatlıkla izleyebilir, düşman saldırılarından kaçınmayı ve başka türlü savaşmayı kolaylaştırır. Kamera mekaniğinde bu kadar çeşitliliğe sahip olmak karmaşık görünse de oyun içinde alışması uzun sürmüyor. 
 
2) Soulstice, Soulslike Tarzı Oyun Değildir
 
 
 
Oyuna bakıldığında, Soulstice'in aşırı derecede zorlayıcı Soulslike türüne ait olduğunu düşünmek normal olabilir. Ancak durum böyle değildir.
 
Buradaki savaş, çoğu Soulslike oyunundan daha hızlı ve daha akıcıdır. Oyuncu, düşmanları havada oynatabilir, hafif ve ağır saldırı kombinasyonlarını art arda yapabilir, hava atışı yapabilir ve bu türde normalde olduğundan çok daha hareketli bir oyun oynayabilir. 
 
3) Oyunda Birlik Olmak Önemlidir
 
 

Düşmanlara saldırmak birlik derecesini artırır (sağ üst köşedeki simgede gözükür). Unity, Lute'un ek enerji patlamaları ateşlemesine ve Briar'ın Sinerji saldırılarını kullanmasına izin verir. Bu yetenekler, oyuncunun çoğu düşman üzerinde hızlı bir şekilde zarar vermesini sağlar. Bu nedenle düşmanlar üzerindeki baskıyı sürdürmek ve Unity'nin imgesini hızla doldurmak savaşın önemli parçalarıdır.
 
Ancak Unity tek yönlü bir yol değildir. Çünkü Soulstice, mekaniğine biraz karmaşıklık ekleyerek diğer harika aksiyon RPG'lerinden ipucu alıyor. Oyuncu bir saldırı nedeniyle geri tepilir veya hasar görürse, birliği azalır. Bu nedenle, darbe almaktan kaçınmak, kendi vuruşlarını yapmak kadar önemlidir. Oyuncu çoğu zaman agresif bir şekilde oynayabilecek ve hızlı bir şekilde birlik oluşturabilecektir. Ancak daha akıllıca kararın yavaşlamak ve oyuncunun zaten sahip olduğu birliği korumak için savunma ve kaçınmaya odaklanmak olduğu anlar olacaktır. Ne zaman saldıracağını ve ne zaman geri çekileceğini bilmek için oyunda biraz daha deneyime sahip olmak gerekir. 
 
4) Evocation ve Banishment
 
 
 
Soulstice iki tür alan içerir: Evocation ve Banishment. Oyuncular, yolculuğu sırasında Cobalt Veins (mavi) ve Crystal Overgrowths (kırmızı) ile karşılaşacaklar. Bunlar, Evocation ve Banishment Fields kullanılarak yok edilmelidir. Bir alan kullanmak uygun renkte bir enerji kubbesi oluşturur. Yok edilmek için Cobalt Veins ve Crystal Overgrowths kubbenin sınırları içinde kalmalıdır.
 
Alanları kullanmak Entropi üretir ve Entropi dolduğunda Lute kısaca kaybolur. Evocation ve Banishment alanları, mavi ve kırmızı düşmanlarla savaşırken de gereklidir, çünkü bu düşmanlar yalnızca aynı renkteki bir alandayken hasar görebilir. Alanlar ayrıca belirli platform oluşturmada da kullanılır. 
 
5) Rapture
 
 
 
Soulstice'de savaşları kazanmak için silahlardan en iyi şekilde yararlanmaktan daha fazlası vardır. Rapture, bir tür Rage tamircisi gibi davranır, hatta Briar'ın normalde bir Evocation ve Banishment alanında olması gereken düşmanlara zarar vermesine izin verir. Rapture'ı ikinci kez etkinleştirmek, oyuncuya ek hasar vermek için gösterişli bir özel yetenek gelir.
 
Ancak Rapture'ın önemli bir dezavantajı var. Rapture'ı etkinleştirmek, Unity'de önemli bir düşüşe neden olur. Unity'yi yeniden kazanmak normalde büyük bir sorun değildir, ancak bu dezavantaj, oyuncunun Rapture'ı kullanmadan önce bilmesi gereken bir dezavantajdır. Çünkü yanlışlıkla büyük miktarda Unity'yi yanlış zamanda harcamak, dövüşleri gereksiz yere zorlaştırabilir.
 
6) Silahlarda Ustalaş
 
 
 
Briar'ın oyunun başında kullanabileceği iki silahı var: Ashen Vindicator ve Ashen Enforcer. Vindicator, aralarından daha hızlı ama daha zayıfken, Enforcer daha yavaştır ancak daha fazla hasar verir. Oyunun ilerleyen bölümlerinde Briar, aparkatı kesen düşmanların yanı sıra savuşturmak için de kullanılabilen bir eldiven olan Hand of Retribution (İntikam Eli)'u da kullanabilecek.
 
Farklı silahlar, farklı düşman türlerine karşı güçlüdür. Ashen Enforcer, uçan düşmanları alt etmede başarılıyken, Hand of Retribution, ağır zırhlı düşmanların savunmasını yok etmek için en iyisidir. Her silahın ayrıca, oyuncu onları en iyi nasıl kullanacağını bildiğinde dövüşleri önemli ölçüde kolaylaştırabilecek kendine özgü yetenekleri vardır. Ashen Vindicator her zaman ekipmanda gözükmektedir, ancak oyuncu herhangi bir zamanda diğer iki silahından yalnızca birini kullanabilir. Neyse ki, oyuncu bu silahlar arasında anında geçiş yapabilir.
 
Oyunda yer alan eklentiler
 
Soulstice: Ashen Blade Item Pack: Ashen Blade Item Pack ile çeşitli oyun içi kullanılabilir nesneler ve eşyalar elde edeceksiniz:
-12.500 Kızıl Gözyaşı Parçası - Briar'a yeni beceri ve silah almak için kullanılır
-3.000 Kobalt Gözyaşı Parçası - Lute'un gizli potansiyelini ortaya çıkarmak ve yeni becerilerine ulaşmak amacıyla kullanılır
-1 Zümrüt Gözyaşı Parçası - Savaş sırasında sağlığın büyük bir kısmını yenilemek için kullanılır
-1 Kaçınma Serumu - Geçici yenilmezlik sağlayan güçlü bir iksir
-1 Düşmüş Kimeranın Külleri - Briar'ın bir kez daha hayata tutunmasını sağlayan nadir bir eşya
 
Soulstice Artbook: Soulstice (Artbook) Görsel Kitabı ayrıntılı konsept tasarımları ve muhteşem görüntülerle dolu 70'ten fazla sayfa içeriyor. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Soulstice Oyununa Yeni Başlayanlar için 6 İpucu ipucu Soulsctice aksiyon macera
Marvel’s Spider-Man: Miles Morales'ın PC Sürümü için Fragman Yayınlandı Beacon Pines Oyununa Yeni Başlayanlar İçin 10 İpucu

mehmetalpertr

25.9.2022 13:22:09

0
adından dolayı Souls Like zannedip oynamayan çok oluyor bunu. Aslında oyun DMC stilinde bir oyun. Bu arada Steam 61 TL olan fiyatı 308 TL ye çekmiş. Ama oyunun deluxe sürümüne zam yapmamışlar. 77 TL den satılıyor hala Deluxe sürüm. Steam fark etmeden alacaksanız alın oyunu.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız