Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Soulash 2 Piksel Grafiğiyle Rol Yapma Deneyimini Getiriyor

 
 
Artur Smiarowski tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan açık dünya, keşif, hayatta kalma oyunu Soulash 2, 4 Aralık tarihinde geliyor.
 
Prosedürel yapısı ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun içerisinde piksel grafikli bir yapı yer alıyor ve aynı zamanda burada rol yapma unsurları ile beraber karşılaşabiliyoruz. Açık dünya içerisinde yer aldığımız oyunda beceriye dayalı ilerleme sistemi, özelleştirilebilir beceriler ve yetenekler, kaynak tabanlı mekanikler ve daha fazlası yer alıyor. Oyun içerisinde gerçekten de geniş ve etkileyici bir deneyime atılıyor ve burada zorlu varlıklara ve düşmanlara karşı mücadele etmek durumunda kalıyoruz.
 
Keşiflere çıkabileceğimiz ve ortalığın olsa sürüklendiği bir dünyada yer aldığımız oyunda aynı zamanda düşmanlarla uğraşırken, diğer taraftan tüccar veya hırsız olarak da kendinizi geliştirebiliyor ve aynı zamanda daha farklı kaynakların ve malzemelerin sahibi olabiliyorsunuz. Oyunda farklı farklı bölgeler bulunuyor ve çöl ortamından piramitlere kadar farklı kısımlara doğru ilerleyebiliyor ve aynı zamanda burada farklı karakterlerle beraber karşılaşabiliyorsunuz. Efsanevi eserleri ortaya çıkarabileceğiniz, dünyayı fethedebileceğiniz ve birçok varlığı ve kaynağı ele geçirebileceğiniz yapım gerçekten de ilgi çekici detaylar, fikirler ve mekanikleri bünyesinde barındırıyor. Bu içeriklerle beraber her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor. Çünkü burada prosedürel yani rastgele bir dünya sistemi yer alıyor.
 
Bu rastgelelik sistemi ile beraber her bir oyun aslında farklı bir deneyimi bizlere aktarıyor. Önceden bir kaynağı aynı yerde bulduğunuz kısımda burada farklı bir kaynak ortaya çıkabiliyor ve kaynakların yerleri, düşmanların zorlukları tamamen değişkenlik gösterebiliyor ve bu da oyunculara farklı bir deneyimmiş gibi gelebiliyor. Dolayısıyla oyunda her bir oyuncu ve her bir oyunda farklı bir deneyim elde edebiliyor ve aynı zamanda burada kendi gücünüzü arttırabiliyorsunuz. Açık dünya içerisinde yer aldığınız oyunda geçmişe doğru ilerleyebiliyor, beceriye dayalı ilerleme sistemi ile beraber kendi becerilerinizi geliştirebiliyor ve aynı zamanda burada seviye atlayarak da kendi karakterinizi güçlendirebiliyorsunuz. Yenilikçi bir tasarımla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda geniş bir dünyaya atılıyor ve buradaki farklı bölgelere doğru geçiş yapabiliyoruz. Aynı zamanda burada zorlu düşmanlara karşı meydan okuyabiliyor ve içimizdeki gizli savaşçıyı ortaya çıkarmaya çalışıyoruz.
 
 
 
Geleneksel roguelike içeriklerini bünyesinde barındıran yapım içerisinde ticaret yolları, karakterin gelişimi ekranı, kaynak çıkarma ve bulma, giyim tüketimi, meslekler, savaş sonrası ganimetler, farklı farklı yerleşim bölgeleri ve daha fazlası bizleri bekler. Oyundaki bu saydığımız içeriklere bakacak olursak elbette üst düzey bir içerik kütüphanesinin bizlere aktarılacağını rahatlıkla söyleyebiliyoruz ve bununla beraber de geniş bir deneyimi burada bekliyoruz. Bağımsız bir ekip tarafından bizlere sunulmayı hedefleyen bu yapımı elbette üst düzey animasyon ve grafik kalitesi ile bizlere sunulmuyor. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi piksel grafikleri ile beraber bizlere aktarılmak isteniyor. Aynı zamanda oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca üstten görünümde bir yapı ile beraber karşılaşabilir ve aynı zamanda burada diğer düşmanlara karşı meydan okuma içerisine girebiliyorsunuz.
 
Kendi mirasımıza sahip çıkabileceğimiz ve kaderimize şekillendirebileceğimizi yapımda fetih ve yıkım mekaniklerinin olduğunu da görebiliyor ve çeşitli aktivitelerle beraber de oyundaki yerimize alabiliyoruz. Oyunda yukarıda da bahsettiğimiz gibi becerilerimize dilediğimiz gibi geliştirebiliyor ve aktivitelerle beraber de aynı zamanda yeteneklerimizi güçlendirebiliyoruz. Oyunda farklı eylemlerin ve gidişatın kilidini açmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve farklı olasılıkların yolunu açmak için de burada zanaatkarlık, mimari, keşif ve diğer unsurlardan yararlanmak istiyoruz. Bunun dışında oyunda elbette kaderimizin henüz yazılmadığını ve bu kaderin tamamen bizim ellerimize yazılacağı belirtilen bir sistem yer alıyor. Bununla beraber de burada yaptığımız her bir hamle oldukça önem arz ediyor ve burada yaptığımız hamleleri elbette bizleri de oradan etkilediğini ve aynı zamanda kaderimize şekillendirdiğini görebiliyoruz.
 
 
 
Farklı trajedilerle ve hikaye içeriği ile beraber yer aldığımız oyunda aynı zamanda geliştirici ekibin belirttiğine göre yenilikçi bir üretim sistemi yer alıyor ve bu üretim sistemi ile beraber de diğer oyunlardan aşina olduğunuz bir sistem aslında burada harmanlanıyor. Oyunda yer aldığınız süre boyunca etraftaki kaynakları toplamak oldukça önem arz ediyor. Bu kaynaklarla beraber elbette üretim mekanizması yani mekaniği içerisine girebiliyor ve seçtiğiniz kaynaklarla beraber yeni öğeler oluşturabiliyorsunuz. Oyunda elbette birden fazla kaynağı seçerek farklı üretimler yapabilir ve aynı zamanda burada farklı kaynakları seçerek de çok farklı içerikler üretebiliyorsunuz. Dolayısıyla her bir kaynak burada farklı içeriklerle beraber karşımıza geliyor ve aynı zamanda farklı öğeleri oluşturmak için de bu kaynaklardan yararlanabiliyoruz.
 
Oyunda farklı tarifler bulunuyor ve bu üretim mekaniği içerisinde benzersiz böyle malzemelerle beraber farklı içeriklerle kendi karakterimizi donatabiliyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı yuva kısımları bulunuyor. Bu yuva kısımlarını elbette ürettiğimiz kaynakların öğelerine aktarabilir ve aynı zamanda karakter özelleştirmesiyle beraber kendimizi güçlü konuma getirebiliyoruz.
 
Benzersiz özellikler kazanabileceğimiz ve kendimize faydalı olabilecek bu öğelerle beraber de daha güçlü konuma gelerek zorlu düşmanların üstesinden gelmeye çalışıyor ve aynı zamanda burada hayatta kaldığımızdan dolayı elbette bu hayatta kalma olasılığımızı daha da arttırabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda bu tarz bir üretim mekaniğinin olduğundan bahsedebilir ve bu mekanikle beraber oldukça haşır neşir olabileceğimizi de doğrulayabiliyoruz. Bu mekanikleri elbette her bir oyuncu farklı bir şekilde kullanabilir ve farklı içeriklerle ve öğelerle beraber de oyundaki yerini alabilir.
 
 
 
Bir dizi farklı hikaye içeriği ile beraber karşılaşabileceğimiz yapımında kendi hakimiyetimizi yükseltmek için farklı ormanlar içerisine girebiliyor, çöllere doğru adım atabiliyor, ormanlarda kaybolabiliyor ve buralara çeşitli kulübeler inşa edebiliyoruz. Oyunda elbette etraftaki hayranlığı üzerinde çekecek olan çeşitli tapınaklar inşa etmek için elimizden geleni yapabilir ve aynı zamanda yüksek tepelere doğru buradan tırmanabiliyoruz. Bunun dışında güçlü bir kaleyi komuta ederken elbette o soğuk hissiyatı hissedebilir ve aynı zamanda kendimizi farklı iklim koşullarında bulabiliriz. Oyunda güneşin kavurduğu çöllerle beraber soğuk iklimin olduğu kısımlara gelebilir ve ek olarak burada farklı hava değişimleri ile beraber karşılaşabiliriz. Buza kaplı bir kule içerisine geçiş yapabildiğimiz ve bu kuleyi yükseltip aynı zamanda savunabildiğimiz yapımda farklı farklı unsurlar bizlere sunuluyor ve mevcut bölgeleri ele geçirmek için de burada kendimize ait bir oyun tarzı belirleyebiliyoruz.
 
Oyunda aynı zamanda 3 farklı oyun modu bulunuyor ve bu oyun modlarından istediğinizi seçebiliyor ve kendi oyun tarzınızı özelleştirebiliyorsunuz. Yüksek fantezi modu ile beraber öldüğünüzde cezalara katlanabileceğiniz bir yapı bizlere aktarılıyor. Aynı zamanda bu modla beraber de gerçekten zorlu bir deneyimi elde etmiş oluyorsunuz. Farklı cezalara katlanabileceğiniz bu yapımda öldüğünüzde en yakın dost bölgede yeniden diriliyorsunuz. Bu mod aslında oyunun en kolay modu olarak karşımıza çıkıyor ancak yine de zorlu bir deneyim sunuyor diyebiliriz. Oyun modları daha çok zorlu içeriklerle beraber ve içerik kısıtlamaları ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Bunlar elbette oyuncuların tecrübelerini ve isteklerine göre değişkenlik gösterebiliyor.
 
Oyun tarzınıza uyacak iki farklı oyun modu daha bulunuyor. Karanlık fantezi modu ile beraber de oyun içerisinde her bir ölümle karakterimizin silinip gidebileceği bir yapı bizlere aktarılıyor. Aynı zamanda oyunda neler ürettiyseniz ve neler yaptıysanız tamamen ortadan kaldırılıyor diyebiliriz. Yani bu oyun modu gerçekten zorlu bir içeriği bünyesinde barındırır ve her bir ölüm burada tamamen sıfırlanmanıza sebebiyet verebiliyor. Dolayısıyla bu tarz oyun modlarını elbette zorluktan hoşlananlar ve üst düzey bir yapıya sahip olmak isteyenler deneyimleyebiliyor. Yeni karakter yaratarak burada aynı zamanda dünyaya tekrardan etki etmeye çalışabiliyorsunuz. Yani oyunda ölümler kalıcı olarak karşımıza çıkıyor ve öldükten sonra da yine bir karakter yaratmak için oyuna tekrardan başlayabilir ve burada sıfırdan başlayarak aldığınız yere doğru ilerlemeye başlayabiliyorsunuz.
 
 
 
Elbette bu zorluktan da tatmin olmadıysanız en zorlu moda içerisinde yer alabilirsiniz. Yapımda karakterinizi ve dünyayı tamamen yok edecek bir sistemle karşılaşabiliyorsunuz. En zor mod içerisinde burada her öldüğünüzde hem karakteriniz hem de dünya tamamen ortadan kaldırılıyor. Aynı zamanda oyun içerisinde herhangi bir ilerleme kısmı bulunmuyor. Düşmanlar tamamen sizlere olduğu gibi saldırabiliyor ve herhangi bir merhametin olmadığını burada aktarabiliyoruz. Oyun içerisinde sadece belli başlı kısımlar çalışabilir ve herhangi bir ilerleme kaydedilmediğinden dolayı da elbette oyunda gerçekten zorlu bir yapı yer alıyor. Dolayısıyla bu mod içerisinde gerçekten de zorlanabileceğiniz ve içerisinden çıkış yapamayacağınız bir yapı sizlere aktarılıyor. Bununla beraber de üst düzey bir zorluk istiyorsanız ve bir yandan da kafayı yemek istiyorsanız bu mod gerçekten de size göre diyebiliriz.
 
Kısaca toparlayacak olursak, oyun içerisinde üstten görünümlü bir yapı geri alıyor ve piksel grafikleri ile beraber oyun karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Oyun içerisinde dilediğimiz gibi yer aldığımız oyunda bizlere elbette farklı kısımlar bekliyor ve burada yeni bölgelere doğru adım atabiliyoruz. Karakter ve beceri odaklı yapım içerisinde farklı bölgelere doğru ilerlerken etrafı keşfedebiliyor ve aynı zamanda kaynakları buradan çıkararak farklı üretim merkezleri ile karşılaşabiliyoruz. Oyun içerisinde bunun dışında yer aldığınız süre boyunca kaynakları toparlayarak yeni öğeler inşa edebiliyor, üretebiliyor ve yapabiliyorsunuz. Dolayısıyla bu da oyunculara geniş bir içeriği sunmayı hedefliyor.
 
 
 
Oyun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün oyundan haberdar olabilirsiniz. Bunun dışında yine oyuna Steam sayfası üzerinde bir demo sürümü bulunuyor. Bu demo sürümü ile beraber oyunun bir kısmını ücretsiz bir şekilde oynayabiliyor ve oyunu nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenebiliyorsunuz. Bu demo sürümü oyuncular açısından oldukça önem arz ediyor. Dolayısıyla bu demo sürümü ile beraber oyunu istekliyseniz ekleyip eklemeyeceğinizi ve satın alıp almayacağınıza da karar verebiliyorsunuz.
 
Geniş çaplı içerikleriyle beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun, 4 Aralık tarihinde biz oyun severlerin sistemlerine gelmeye hazırlanıyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve yeni ve geniş bir macera yaşamak istiyorsanız ve aynı zamanda açık bir dünyada yer almak istiyorsanız, bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Bu tarz oyunlar elbette uzun süreli bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve aynı zamanda bunun bağımsız bir geliştirici tarafından bizlere sunulduğunu belirtmekte fayda var. Çünkü oyundan beklentilerinizi bu kapsamda derleyebilir ve toparlayabilirsiniz. Üst düzey bir beklentiyle beraber giriş yapmadığınız oyun içerisinde gerçekten de beklemediğiniz anlarda büyük zevkler alabilir ve bu tarz oyunları aşina olanlar, nasıl bir yapıya sahip olduğunu ve aynı zamanda diğer oyunlardan farklılıklarını elbette Steam incelemelerinde görebilirler.
 
Oyun fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Soulash 2
Sony ve NCSOFT Stratejik Ortaklıklarını Duyurdu Chessarama Satranç Türüne Yeni Bir Bakış Açısı Sunuyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız