Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

(Soru) Final Fantasy XIII Oynamaya Değer mi?

 
 
Yakın zamanda Final Fantasy XIII çıkıyor, ancak incelemeler olsun, Batılı yorumcular, Doğulu yorumcular derken oyun iyi mi kötü mü anlayamıyoruz. İncelemelerin vasat olduğunu gören Square yöneticileri de sonunda patladılar ve konuştular... Ancak herşey bir yana FF XIII gerçekten oynanmaya değer bir oyun olacak mı?
 
Final Fantasy XIII'ün anahtar yapımcıları da son zamanlardaki Batı sitelerinin FFXIII ile ilgili vasat puanlar içeren incelemeleri için, "Onlara çok fazla kulak asmayın, oyunu oynamaya bakın" mesajı verdiler.

Yönetmen Yoshinori Kitase, incelemelerin böyle puan almasının en büyük sebebinin oyunun ilk yarısının oldukça çizgisel ilerlemesine bağladı.
 
"Bizim anlatacağımız bir hikayemiz var, ve oyuncuyu serbest bırakmadan önce diğer karakterlere, konuya ve dünyasına ısındığından emin olmamız gerekiyor..."
 
Oyunun yönetmeni Motomu Toriyama'de şöyle ekledi: "Bizce Final Fantasy XIII'ün incelemelerini yapanlar oyuna Batılı gözle bakıyorlar. Çoğu Batı RPG'lerine baktığınız zaman, oyun sizi kocaman özgürce dolaşabileceğiniz bir dünyaya bırakıverir ve ne yaparsanız yapın der... Bu denli özgürlük içerisinde oyuncuya oyunun konusunu aksettirmek çok zor.."
 
Bu yorumlara katılmak gerçekten tercih meselesi. Ama haklılık payı olduğunu kabul etmek gerek. Örneğin hangimiz Fallout veya Oblivion'un "Quest" lerini yaparken oyunun ana hikayesine dönmek için can attık? Ya da bir diğer bakış açısı hangimiz JRPG oynarken ana hikayenin biraz olsun dışına çıkmak istemedik?
 
Gerçekten dediğimiz gibi tercih meselesi... Bu arada Final Fantasy XIII ile ilgili olan incelemelerde oyun ile ilgili epey kafanızı karıştırabilir. Örneğin Game Informer oyuna 10 üzerinden 9.25 puan verirken, PSM3'ün ise 100 üzerinden 70 verdiği görülüyor. Bir diğer ayrıntı ise "Official Playstation Magazine"'in FF XIII incelemesinde gizli. 10 üzerinden 9 puan veren OPM, oyunu oynarken "saatlerin dakika gibi geçtiğini" vurguluyor.
 
Kim haklı, karar sizin...


 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak square enix rpg final fantasy ps3 xbox 360
iPhone'dan Sonra SF IV, PSP'ye Göz Kırptı 7 - 13 Şubat Steam Satışları
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

mertvontrier

18.2.2010 03:47:02

0
Serinin en kötüsü denilen oyunun puan ortalaması 86.

Bernhard

16.2.2010 18:39:53

0
Fallout 3'ün konusu çok iyi anlatılmıştı. Ayrıca bir çok Batılı RPG'de de anlatımı çok iyi oyunlar var. Toriyama kaliteli oyunun Batısı Doğusu olmadığını anlamalı. Daha önceki Final Fantasy'lere Batılı gözüyle bakmayanlar neden şimdi Batılı gözüyle baksın? Final fantasy fanları bile serinin en kötü oyunu olduğunu söylüyorlar. Onlar daha önce Doğuluydu da sonra Batılı mı oluverdiler.

Guest-0245653D0

16.2.2010 18:06:49

0
adamlar açıkca doğruları söylemiş gerçekten katılıyorum..
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Final Fantasy XIII
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız