Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Sony'den Android Tabanlı PlayStation Telefon?

 
     Uzun yıllar boyunca PSP'nin telefon versiyonu söylentilerini okuduk ve okumaya da devam ediyoruz. Bu söylentiler her seferinde Sony tarafından yalanlansa da PSP Phone'un başarılı olma olasılığı oldukça yüksek. Fakat Engadget'in haberine göre Sony Ericsson, bu sefer böyle bir ürün üzerinde gerçekten çalışıyor.
 
     Güvenilir bir kaynaktan alınan haberlere göre Sony, Google'ın mobil platformu Android tabanlı yeni bir oyun platformu geliştiriyor. Ürün Samsung'un Captivate'i ve PSPgo'nun birleşimine benzeyen, hem cep telefonu hem de taşınabilir konsol olacak. Android 3.0 sürümü ile gelecek telefon 3.7 x 4.1 inç genişliğinde WVGA ekrana sahip olacak. Ayrıca büyük ihtimalle 5 megapiksel kameraya ve 1GHz Snapdragon CPU'ya sahip olacak.
 
     Kontroller ise PSP'den alıştığımız D-pad ve standart butonlar ile sağlanacak. Analog kontroller için ise touch pad'e sahip olacak. Grafiksel anlamda PSX ve PSP'nin sahip olduğu güce sahip olan taşınabilir cihaz, Engadget'in raporuna göre God of War, Call of Duty: Modern Warfare ve Little Big Planet gibi oyunlarla test ediliyormuş.
 
     Daha önce de buna benzer bir rapor Wall Street Journal'dan gelmişti. Bu rapora göre Sony'den benzer özelliklere sahip PSP cep telefonunun 2010 yılı içerisinde çıkacağı belirtiliyordu.
 
     Eğer yıllarca konuşulan söylentiler sonunda gerçekleşecekse ve Sony Ericsson markası ile PSP Phone üretiliyorsa, Sony'nin bu ürünü tanıtabilmesi için bu sene içerisinde gerçekleşecek fuarlardan geriye sadece GamesCom ve Tokyo Game Show kaldı. Son zamanlarda PSP için iptal edilen oyunlar ve çıkan oyunların sayısındaki azalma, bu habere biraz daha anlam katıyor.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak PSP PSP Phone Cep Telefonu Android Sony Ericsson Sony PSPgo
Shank'ten Kombo Videosu Final Fantasy XIV Açık Betaya Geçiyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Leqach

12.8.2010 23:28:12

0
Çıkmaz Beaa Rht oLun bu arada gencay hayatında playstation ve bnzeri şeyLeri gördünmü ?

BSC Misafiri

12.8.2010 11:32:11

0
Bunun fiyatı can yakar!?

Jack Rabbit Slims

12.8.2010 10:05:52

0
PsP ne ki telefonu ne olsun :D

razzraziel

12.8.2010 09:12:01

0
PSP cep telefonu gibi iddialı bir ürün geliştiriliyorsa çıkışı ile birlikte sadece hâlihazırda var olan oyunlar mı sunulur sizce? Ayrıca o oyunların PSP oyunu olduğu bile söylenmemiş.

ConCarnage

12.8.2010 09:03:39

0
''Engadget'in raporuna göre God of War, Call of Duty: Modern Warfare ve Little Big Planet gibi oyunlarla test ediliyormuş.'' gow ve little big planet psp var fakat cod:modern warfare psp ye cıkmamıstı nasıl test ediyorlar ? :D
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız