Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Sony, PlayStation 5'in İçini Açtı

 
Sony Interactive Entertainment, PlayStation 5'ın içini açıp gösterdiği resmi Teardown videosu yayınladı.

PlayStation 5'in dahili bileşenleri olan soğutma fanı, Blu-ray sürücüsü, CPU, GPU, SSD ve Heatsink'ine yakından bakma fırsatı yakalıyoruz. Ayrıca arka ve öndeki portlar ve standın dikeyden yataya geçişi gösteriliyor.
 
Sony'den dahili bileşenlerle ilgili uyarı: "Bunu evde denemeyin. Lazer radyasyonu, elektrik çarpması ve diğer hasar riskleri vardır. PlayStation 5'i sökmek üreticinizin garantisini geçersiz kılacaktır."

Bu haberin bağlantısı
URL
sony playstation 5 ps5 playstation next gen
Microsoft, Project xCloud'u Konsol ve PC'ye Getirmeyi Planlıyor Terror Squid 15 Ekim'de Switch ve PC için Çıkacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Mete Can Karahasan

16.10.2020 16:00:53

0
Estağfurullah hocam, seni tenzih ederim. Senin ağzından duymak benim için yeterliydi. Burası çok hareketli bir konu, o yüzden görüşün bizim için çok kıymetli. Haber kaynağımız bundan sonra sensin, gelişmeler için senin takibindeyiz, haberin olsun. Bundan sonra bize bol bol yaz. NDA vs. hiç affetme.

Metal-Gear

16.10.2020 15:27:22

+1
Benim bildiklerimi ve bilmediklerimi şekle büründürüp yan yana koysak, bilmediklerim güneş sisteminin dışına çıkar; bildiklerim ise ayak bileklerinize bile erişmez hocam. Sormuş olduğun soruda kesinlikle ileri düzey bilgiye sahip olmamakla beraber; shader compiling'de uniform load metodu, bu adresleme tipindeki her bir döngü (loop) için tüm buffer ve texture tiplerinde 27(küsür) kat performans optimizasyonu sağlıyor yapılan kod tabanlı performans testlerine göre. Bunu aslında kendin de doğrulayabilirsin, github'da bunun için bir performans testi kodlanmış ve paylaşılmıştı. [link=https://github.com/sebbbi/perftest]https://github.com/sebbbi/perftest[/link] Bu bir performans testi "programı" değil, uniform adresleme'de döngü performansını takip edebileceğin bir kodlar kümesi, yani yükle - çalıştır - test et şeklinde kullanılamaz, programlama ortamında açabilirsin bunu. Visual Studio ile açabilirsin örneğin. Veya sayfanın en aşağılarındaki hali hazırda yapılmış olan test sonuçlarına da bakabilirsin en kısa yol. AMD bunu getirdi mi getirmedi mi hiçbir fikrim yok açıkçası. Oyun motorlarında oyuncunun görmediği yerde shader elementleri gruplanarak compile ediliyor, bu gruplara "Tile" adı veriliyor. Shader programlama'da bu süreci optimize etmek için birkaç farklı adresleme yolundan en verimli olanı uniform load oluyor işte. Nvidia ben yanlış bilmiyorsam Vector load metodu üzerine bir shader compiling düzeninden gidiyordu. Uniform adreslemeyi yazılımsal olarak getirdiklerinde 1 vector load'u birden fazla uniform adressleme döngüsüne paylaştırabiliyorlardı. 1 vector load ise 64 scalar load döngüsünün hızından yüksek bir optimizasyon sağlıyor. Yani buradan anlaşılıyor ne kadar verim alınabildiği. Özellikle bir sahnede motor içerisinde büyük ölçekli Shader değişikliği yaptığımız zaman motor bir süre binlerce adımdan oluşan bir shader compile sürecine giriyor, bu benim kişisel olarak deneyimlediğim bir şey, ben işin aslen bu kısmındayım zaten mesleki bakımdan. Bu tip compiling döngüleri örneğin oyunların loading ekranlarına gömülebilirler, uniform adresleme ile daha yüksek performans elde edilebiliyor github'daki paylaşımın sonuçlarından da anlaşıldığı üzere.

Mete Can Karahasan

15.10.2020 00:33:28

0
Hocam şu yazdığın şey beni öyle mutlu etti ki, sağol dikkate alıp da cevap verdiğin için engin bilgilerinle demek istedim. Bu aralar, yani bir 2 sene oluyor aslına bakarsak, bir "uniform load" mevzusu dönüyor. AMD, GCN Mimarisi'ni çıkarttığı zaman gpu CU branch birimlerine scalar birim katarak scalarizasyonun önünü açtı deniyor, bu uniform load da scalar load'un bir üst versiyonu deniyor. Tek bir seri görevle, ardışık bellek yüklemesi atanabiliyomuş. Bunun hızı, scalar yüklemeden daha bile çabuk deniyor. Intel ve Nvidia'da sürücülerle çoktan gelmiş. Bizi aydınlatırsan sevinirim, tekrar teşekkürler.

İdrak İstimlak

12.10.2020 14:31:37

0
Aslında beklenecek bir şey yok Alican hocam. Birincisi SSD ile grafiksel bir gelişme, ilerleme kimse beklememeli. Ancak hızlı yükleme süreleri ile kaplamaların geç gelmesi gibi sorunlar ortadan kalkacaktır. Bir de Ratchet & Clank oyununda gördüğümüz boyutlar arası geçiş gibi bir bölümden, bir başka bölüme geçişlerde bekleme olmayacağı gibi, yapımcılara da esneklik tanıyacağından, bunun kullanıldığı senaryolar yazılacak, oyunlar yapılacaktır. SSD yuvasından anladığımız konu şu, buraya farklı boyut ve kapasitede nvmeSSD'ler takılacak ancak oyunlar cihazın içindeki SSD üzerinden oynanacaktır. Muhtemelen burada bir takas bölümü oluşturulur, oyun oynanacağı zaman bu kısma hızlı bir şekilde taşınır, taşıma işlemi açılış ekranında olacağından oyuncuların pek hissedeceğini sanmıyorum. Sony'nin tavsiye ettiği SSD'lerde bile ben bu sistemin aynen kullanılacağını düşünüyorum. Çünkü 825GB'lık depolama miktarı çok eleştirildi ama bu eleştiriyi yapanlar maalesef Mark Cerny'nin GDC sunumunu izlemeden veya anlamadan bu eleştirileri yaptı. Bu büyüklüğün sebebi, kullanılan SSD kontrolcüsünün en yüksek hızı bu kapasite ile sağlaması idi. Playstation 5, rakibinden yüzde 15 daha zayıf görünüyor ama bu farktan mucize bekleyen kitle büyük hayal kırıklığına uğrayacak. Adamlar cihazı ciğerlerine kadar gösterdi ve nasıl bir mühendislik yapıldığını beraberce gördük. PS5'in ısınacağını, yanacağını düşünen kitlenin şu aralar çok ısınan Xbox Series X haberlerinde 3 maymunu oynuyor olmaları da manidar. Ön sipariş rakamlarına göre bu nesildeki farktan daha büyüğü Playstation 5 lehine görünüyor, konsollar çıktıktan sonra son kullanıcı deneyimi hepimize daha sağlıklı fikir verecektir. Ama nihai olarak ben bırak Playstation 5'in daha kötü grafikli oyunlar sunmasını, Series S gibi bir garabet yüzünden tüm multiplatform oyunlarda bu nesil konsolların hakkını veren çok az oyun göreceğiz ve yine farkı Playstation 5 exclusive oyunları sağlayacak. Programlama kolaylığı, ses çipi gibi özel hususlardan dolayı daha güzel görünen multiplatform oyunlar kimseyi şaşırtmasın derim şimdiden...

alican88

8.10.2020 08:53:25

0
Anladim ustad..dediginiz gibi bekleyip gormekte fayda var zaten ben birkere pipiriklendim kendi dahili harici kullanmam ben gerekirse oyunu bitir sil sistemiyle devam ederim zaten sadece exler icin kullanacam cevaplariniz icin tesekkur ederim :)

BSC Misafiri

8.10.2020 08:05:08

0
Valla konsolun tipi umurumda değil, Serin ve sessiz çalışsın tamamdır..Gördüğüm kadarıyla baya akıl yürütülmüş...Bu harici SSD benimde kafamı karıştırdı, Sen o kadar Ultra hızlı SSD'miz var oyunlar uçacak buna göre yapılacak dersen Sonrada kendi üretimin olmayan SSD'ye izin verirsen kendinle çelişmiş olursun...Umarım öyle değildir.

BSC Misafiri

8.10.2020 08:04:49

0
Sony'nin desteklediği derken ? Herhangi bir marka ya da liste var mı ? Mesela nasip olursa WD 1TB Black NVMe M.2 (3430 MB Okuma / 3000 MB Yazma) SSD düşünüyorum. Herhangi bir performans kaybı yaşar mıyım ? Yaşarsam da bilginiz var diye soruyorum nasıl bir kaybım olur ?

Metal-Gear

8.10.2020 05:17:10

+1
İşte bunların gerçek dünya testlerinde bir karşılığı olmadığı için henüz dereyi görmeden paçaları sıvamayalım demeye getirdim yazımın sonunda. Yani yeni oyunlar geldikçe yapılacak olan testlerde net bir cevap buluruz bu tip sorulara. Dünyalar arası geçiş ve benzerleri yükleme hızları ile alakalı şeyler, iki büyük harita bölümü arasında geçerken yükleme döngüsünün en büyük payını Assetler oluşturuyor zaten. Bu tip bir durumda kendi taktığımız ssd'de çok çok fazladan yükleme süreleri girebilir araya. Benim tahminim böyle, resmi bir açıklama yok galiba kendi ssd'mizi takarsak ne kaçıracağımıza dair.Zaten konsoldan en iyi randımanı almak için kendi dahili ssd'sini kullanmakta fayda var. Her oyunun gereksinimi aynı olmaz, mesela piyasaya çıkacak olan pek çok multiplatform oyunda harici ssd ile dahili arasında kaydadeğer bir fark görmeyiz bence. Ama exclusive oyunlarda dahili ssd daha seri bir yükleme ortamı sunabilir. Sony'nin yükleme sürelerine ilişkin örnekleri hep Spider Man'den falan verilmişti zaten. Şehir içinde hızla ilerleken araya loading girmeden oyunun akması gibi örnekler gösterdiler. Kesin gözüyle baktığım tek şey, SSD değişikliği yüzünden görsel kalitede herhangibir düşüş yaşanmayacağı. Xbox'ın SSD çözümü PS5 ile aynı değil mesela, ama tüm oyunlar iki platforma da çıkacak. Hani PS5'in dahili depolama ortamını kullanırsanız Xbox'dan daha kaliteli assetler görürsünüz gibi bir açıklama yapmış olsalar o zaman derim ki demek ki biz kendi SSD'mizi taksak kalite düşecek. Yani görsel kalite açısından şüpheye düşmemize gerek yok. Yükleme hızları sekteye uğramış olursa olur en fazla. O yüzden bu konu üzerinde çokta fazla durmaya gerek yok diye düşünüyorum.

alican88

8.10.2020 04:34:27

0
Oncelikle cevabiniz icin tesekku ederim..birkac kez tekrar tekrar okudum..ama ozur dilerimki tam anlamiyla tatmin oldum diyemem hala soruma tam cevap alamadigimi dusunuyorum.. :)sony ps5 in icindeki ssd nin piyasada olmayan bir ssd oldugundan bahsetmisti..yani anladigim kadariyl 5.5gb/s ulasan bir ssd mevcut degil(yanlisim varise duzeltin)..ratchet clank oyununda dunyalar arasindaki gecis sisteminin budenli kesintiye ugramamasini da ssd ye baglamislardi..bakin mimariye demiyorum yani chip olarak degil direk ssd deki yuksek veri hizina baglamislardi..simdi ben disardan bir ssd taktigimda bu oyunda gecislerde nasil bir tepki olacak? ayrica oyunlar ps5 in uzerindeki ssd ye goremi yoksa disardanda takilabilecek ssd ye goremi baz alinip yapilacak? Biz disardan taktigimiz ssd ye kurulum yaparsak ozaman sony nin okadar ovdugu ssd sisteminden nasil yararlanacagiz..oyunlara etkisi dediginiz gibi sadece loadong surelerimi olacak? Cunku adamlar oyle bir anlattiki resmen cpu gpu ssd uzerine kuruluymus gibi ana bilesenin ssd oldugunu hissettirdiler..bu kadar ozel konumlandirdiklari bir sisteme standart ssd takviyesi nasil olacak..gece gece aklimda deli sorular :)

Metal-Gear

8.10.2020 02:55:19

0
Evet depolama ortamı ile chip'in haberleşme mimarisinde özel bir tasarıma gittikleri doğru. Kağıt üzerinde sistemi boostlayacak olan özellik SSD'nin kendisinden ziyade chip ile iletişimi sağlayan özelleştirilmiş arayüzün kendisi. PCI ex 4 - 12 kanallı bir arayüz geliştirmişler. Sony diyordu ki bu kanallar sayesine geliştiriciler istedikleri veri paketlerine öncelik tanıyabilecekler. Bunun Tflops cinsinden işlem gücü ile bir alakası yok ancak kimi yerlerde Xbox'ın gpu gücünü tamamlayacak söylemleri buradan geliyordu işte. Birkaç grafik programlayıcının optimizasyon/geliştirme kolaylığı diyerekten övdüğü sistem de tam olarak burası oluyor. Yığın bir veri paketi göndermektense bölümlenmiş veri paketlerini, birbirinden ayrılmış arayüz kontrolcüleri üzerinden göndermek işlem sürelerinde bir avantaja dönüşüyor. Bir de bu veriyollarının iletişim hızı çok yüksek. Başka bir SSD takıldığı zaman da bu mimari üzerinden çalışacak, eğer aksini açıklayan bir mimari üzerinde durmadılarsa yani. Bu yüzden SSD değişikliği oyunlarda grafiksel düşüşlere sebebiyet veremez mantıken. Etkileyeceği şey en fazla loading süreleri ve benzeri şeyler olur. Zaten grafiksel verilerin tümü değil, çok yüksek vertex sayılarına sahip assetlerin bu mimarinin avantajını kullanacağı UE5 demosunda gösterilmişti. Sony'nin üzerinde durduğu şey bu yapının tamamıydı yani. Geleneksel hızlı bir SSD'nin üzerinde durulacak bir tarafı yoktur zira. Vaadedilen bu yapının her ne kadar geliştiriciler tarafından övülmüş olsa da orta - uzun vade'de nasıl sonuç vereceğini rakibiyle yapılan karşılaştırmalarda görmek lazım. İnce düşünülmüş ama gerçek yeni nesil oyunlar gelmeden ne olacağını bilmek imkansız.

Metal-Gear

8.10.2020 02:16:28

+1
Doğru anlamışsın hocam, bu bahsetmiş olduğun şey yeni nesilde oturaklı hale gelen deferred rendering 'in çalışma mantığı tam olarak. Önce G-Buffer işleniyor pixel shader'ın buffer'layacağı görsel detaylar ikinci render geçişine bırakılıyor, G-Buffer (yani Geometry Buffer) zaten vertex shader'ın ta kendisinden alınan verilerin saklandığı ilk geçiş.Daha önceleri forward rendering kullanılıyordu, bazı yönleriyle daha ağırdı ancak sonuçlar güzeldi, yeni nesilde deferred'a geçildikten sonra transparan yüzeyleri render etmekte sorun yaşıyorduk, iyi taraflarının haricinde getirdiği handikaplardan biri buydu. Unreal Engine 4'te mesela cam yapılacağı zaman en iyi sonuç için aynı objenin içerisine 2 farklı shader materyali atıyordum ben örneğin. Cam olan shader materyali forward rendering, geri kalanı ise deferred rendering ile çalışıyordu iki sistem bir arada gidiyordum hep.DH'de konusu vardı öncesinde açmıştım, bu ekran resminde, yapmış olduğum bir oyun ortamından bir sahnede pencerenin camları aynı modüler 3D setlerin bir parçası olmasına rağmen shader'larını ayırmıştım. Camlar haricinde her şey deferred shading yukarıda bahsettiğim gibi. Performansa bir etkisi olmuyordu sayıları az olduğu için ama normal şartlarda optimizasyon açısından uygun bir seçim değil. Yine de bu tip bir sahnede transparan yüzeyleri ortama yedirmenin en iyi yoluydu. AMD'nin en yaygın api olan directx ile uyumlu bir ortam sağlamaya çalışmasını anlıyorum. Yeni gelen grafik teknolojilerinde de hep uyum sağlamaya çalışan taraf olmak durumunda kalıyolar ama bence güzel başarıyorlar işi.

imfatalty

8.10.2020 00:57:47

+1
%60 Heatsink, %20 güçkaynağı %20 anakart & diğer parçalar :):):)Adamlar vida kaybolmasın diye bölme yapmış pes valla :)

alican88

8.10.2020 00:00:50

0
Kasitli bir soru sormadim..kaynak verirseniz bende sony nin ssd aciklamasini okuyabilirim..sadece adamlar sunumda cok cok fazla sad uzerinde durdu hatta ssd bin mimarisini oyle bir anlattilarki birebir gpu ve cpu ile ozel haberlesme olacak dediler..simdi onaysiz bir nvme taksat oyun calismayacakmi?? Yada sony calisacak ama grafiksel downgrade mi olacak dedi?? Cunku adamlar sunumda grafiksel detaylarin dahi ssd ile ortak calistiklarini belirttiler..bu durumda onaysiz bir ssd ozaman ne ise yarayacak?? Bunlari kasitli sormuyorum zaten ps5 ve series x on siparis yaptigim icin herhangi bir konsol fani degilim sadece merakimi gidermek icin soruyorum..

Antikaruh

7.10.2020 23:36:32

0
quote:

Orjinalden alıntı: alican88 Benim anlamadigim baska birsey var..bu adamlar cihaiz tanitirken ssd asagi ssd yukari vay ssd yok ssd deyip durdular..okadar ozel bir ssd ki piyasada olmayan bir ssd dediler..hatta fanlarini bu ssd ile tf degerinin yukselecegine bile inandirdilar neredeyse...oyunlari bu ssd uzerinden calistiracaklar muazzam destek verecekti bu ssd..simdi bakiyorum m2 slotu var..ee ben disardan alip takacagim ssd ile oyunlar senin anlattigin gibi calisacakmi?? Calisacaksa niye ssd ssd ssd diye sayikladin..calismayacaksa o slot ne ise yarayacak..
Sony buna açıklık getirdi. Kendilerinin garanti/sertifika verdiği, onaylı ssd'ler olacak. Bu nvme SSD'ler ile performansta minimum kayıp gözetiliyor. Ancak "onay dışı" seçenekleri de takmak mümkün. O zamanda benim konsolda tasarladığım şekli ile aynı performansı vaat etmiyor diyor sony. Yani gidip oraya 1 gb/ps lik bir SSD'de takabilirsin ama oyunun yükleme süresi 3 katına çıkar, pop-in görürsün, veri çekme stutter'ı yaşarsın vs vs bildiğimiz şeyler. Bu açıklamalar yapılmış, insanlar üstüne yazmış çizmişken, böyle sitem dolu yazılar görmek bazen kasıt aratıyor bana. Bile bile mi, acaba diye...

narkotik_1989

7.10.2020 23:25:39

0
Videonun sırf heatsinki gösterebilmek için yapıldığına yemin edebilirim

Mete Can Karahasan

7.10.2020 21:49:01

0
Hayır, hocam öyle değil; beni yanlış anladınız. Normalde, piksel>verteks>shader diye gidiyor ya normal iş hattı. AMD GCN mimari altyapısında ise, sırf directx 12 ile çalışsın diye öyle tasarlamışlar ki, verteks değeri 'null' yani sıfır olan pikselleri önceden işlemeden, her döngüdeki toplam üçgen yüküyle donanım başa çıkamıyor. Birim hızı tayin eden tek üçgen üretimindeki geometri maliyetini piksel işlemciler karşılayamıyormuş. AMD'de piksel>verteks>shader diye gitmiyor, verteks>shader>piksel ile gidiyor diye anladım. Tabii, siz daha iyi anlamış olabilirsiniz; ama şu meşhur mass effect andromeda 4K sunusunda ve frostbite 4K sunusunda herşey anlatılıyor. Komik bir şekilde adamlar 250 döngüde 1 verteksin izdüşümünü işlem birimlerine hesaplatabilirsiniz değil mi diye soruyorlar. Bu olmadığı takdirde, verteks datalarını alamıyor muymuş çekirdek piksel sayısı sınırı aşınca, ama hepsi tamamlandığında döngü başına ~1.1 üçgen oranının az üzerine çıkıyorlardı, teorideki sınır 2 iken.

Ike

7.10.2020 20:51:50

0
Gerçekten en çirkin sony konsolu bu benim gözümde bide o büyüklüğüde işin içine katınca dahada çirkin duruyor. Başarılı bulamadım bu dönem konsolun tipini.

Metal-Gear

7.10.2020 20:16:20

+1
Pixel shader her daim kullanılıyor hocam, sonradan da kullanılmaya devam edildi. Şu anki tüm oyunların shader modelinde de pixel shader yerleşik bir şey. PS zaten DX 12 api kullanmıyor, openGL tabanlı özel bir api kullanıyorlardı ps3 döneminde mesela, şu anda da yine kendi özel apilerini kullanıyor sistem. Hem pixel hem vertex shader bir gereksinim. Sonradan çıkan özel oyunlarda çok yüklü miktarda görsel veri var, ilk oyunlarda bu kadar değildi daha az yük biniyordu sisteme. Yani klasik olarak zaman içerisinde aynı render sistemi üzerinden gidilse de oyunlarda yük artışı oldu.

Bakaaaa

7.10.2020 19:59:29

0
niye öyle tasarım yapmış anlamadım aşırı kötü duruyor, xbox a bak tasaruf gibi hem tasarım şıklı.

Fearless_tr

7.10.2020 19:48:31

+2
quote:

Orjinalden alıntı: Philipp_Plein Manda kasa tasarım 30 FPS ex ler 700? oyunlar Base hali 9TF overclocklu hali 10.3 TF olan skandal gpu 664GB SSD ONLY ON PS5 <img src="http://forum.donanimhaber.com/image/smiley/evillol.gif" align="middle" border="0" alt="">
Tamam

Antikaruh

7.10.2020 19:43:14

+1
Sıvı metal termal iletken, bu güne kadar bir konsol için yapılmış en büyük heat-sink, triple-way (her üç açıdan da havayı içine çeken, boğumlu) kocaman bir blower fan. Bayağı sessiz ve soğuk çalıştığı söyleniyordu, sebebi belli oldu.

alican88

7.10.2020 19:43:32

+5
Benim anlamadigim baska birsey var..bu adamlar cihaiz tanitirken ssd asagi ssd yukari vay ssd yok ssd deyip durdular..okadar ozel bir ssd ki piyasada olmayan bir ssd dediler..hatta fanlarini bu ssd ile tf degerinin yukselecegine bile inandirdilar neredeyse...oyunlari bu ssd uzerinden calistiracaklar muazzam destek verecekti bu ssd..simdi bakiyorum m2 slotu var..ee ben disardan alip takacagim ssd ile oyunlar senin anlattigin gibi calisacakmi?? Calisacaksa niye ssd ssd ssd diye sayikladin..calismayacaksa o slot ne ise yarayacak..

akilsizadam

7.10.2020 19:38:23

+3
Belli ki üzerinde epey kafa patlatılmış konsol, çok beğendim tasarımı

snakefatih

7.10.2020 19:31:40

+4
Fakir ülkeler için Sony nin bir opsiyonu yok maalesef. Avrupa menüsüne dahliliz. Maaşı Afrika'ya göre alıyoruz harcamayı Avrupa ya göre yapıyoruz

BSC Misafiri

7.10.2020 19:11:32

0
Alet güzel de çok pahalı.Buna 9 bin lira verilir mi?Hadi taksitle aldık diyelim 36 ay 250 lira ödenir mi?Hadi onu da yaptık diyelim en ufak bağımsız oyuna bile 150 lira verilir mi?

snakefatih

7.10.2020 19:00:08

+1
İğrenç bir tasarım nasıl yapılır onu anlatıyor japonca

Mete Can Karahasan

7.10.2020 18:50:13

0
Onun sebebini açıklayabilirim. Her seride eski yöntemi kullanıyorlar, sonradan yeni yöntemi geliştiriyorlar. Hızlı yerleşmek için bu ilkeyle kodlama yapılıyor. Playstation 4 çıktığı zaman piksel shader kullanıyorlardı, sonra directx 12 başlangıcını yaptılar. Tüm işler gölgeleyici bazlı oluyor bu sayede. Boşta kalan gölgeleyici kalmayınca boşa zaman da geçirilmiyor.

yaratıc1KLAVYE

7.10.2020 18:44:18

+1
Ps4'ün ilk zamanında Killzone'da Bloodborne'da sessiz çalışıyordu. Sonrası malum..

Philipp_Plein

7.10.2020 18:25:59

+5
O overclock edilmiş vasat donanımı ile iyi bir soğutması olsa ne yazar kendi ex leri bile 30fps

Mete Can Karahasan

7.10.2020 18:23:24

+1
Sana katılmak isterdim ama verdiğim örnekteki gibi bir kasa toplamak kolay değil. Konsollar bunu standart sunuyor. Neredeyse hifi kadar. Ha, çirkin diyorsan katılıyorum ama bence asıl Xbox eli yüzü düzgün gözüken.

rambocuk

7.10.2020 18:19:45

0
bu zamana kadar yapılmış en çirkin konsol xbox one idi ve bu zamana kadar yapılmış en iyi pc kasasından daha kibar daha şık pc kasasının güzel olma şansı yok, özel tasarımlar hariç bu özel tasarım bile değil direk el yapımı ve oldukça toz toplama makinesi

Mete Can Karahasan

7.10.2020 18:14:17

0
Kasa var, kasa var... [DHTUBE=https://m.youtube.com/watch?v=wzmFS4mpLW0]

rambocuk

7.10.2020 18:09:05

+1
Çok sessiz ve serin çalışmasının nedeni belli olmuş acımadan geniş geniş yapmışlar her şeyi çok güzel pc kasası kullanıyoruz bu neki üstelik şık ve havalı görünüyor pc kasası gibi mezar gibi görünmüyor

aterikasedi

7.10.2020 17:47:52

+1
Gördüğüm en büyük soğutma bloğu olabilir.

Dictattor

7.10.2020 17:42:04

+6
Senin bu yeni açtığın fake üyelik şikayetlenince kaç dakika da elveda diyebiliriz peki?

BlackBeasT

7.10.2020 17:38:23

+1
Kullanıcı'nın ilerde depolama yükseltmesi için M2 slotu var.

BSC Misafiri

7.10.2020 17:26:44

0
quote:

Orjinalden alıntı: NAGİSA Anakart çok büyük değil mi ? Birileri beni aydınlatabilir mi ?
aslında kart yapısı bile bile uzun tutulmuş hem soğutucu blok büyük olsun diye kısa bir kartta ısı hep bir yerde kalır blok ne kadar büyükse ısı o kdar yayılır yani konsolun büyük olması iyi olmuş

Mete Can Karahasan

7.10.2020 17:16:09

+3
Arkadaşlar ben de sıvı metal tercihini alkışlamak için geldim. Bu adam playstation 4'ten beri her tanıtımda mutlaka bir kere kasasının içini sergiliyor ama bu kez son, siz sıvı metali asla geri birleştiremezsiniz. Açık söyliyim, 15°C fark yaratıyor. Bir daha eskisini tutturamazsınız. Konsol kurcalama devri bitmiştir.

Hoid

7.10.2020 17:04:17

0
Konsol çok büyükmüş, ama düşündüğüm gibi soğutma sistemini büyük tutmuşlar. Bu güzel bir haber fazla ısınmaz ve sessiz çalışır. Havadar bir ortamda, dik konumda kullanılırsa gayet iyi olur diye düşünüyorum. Bakalım deneyip göreceğiz. Ben bu sürümünü almayacağım, biraz bekleyip daha sorunsuz halini almak istiyorum. Döviz cinsinden parasını hazır edip beklemekte fayda var.

BSC Misafiri

7.10.2020 16:55:41

0
Yılların verdiği o donanım tecrübesini daha önce düdüklü olarak deneyimledik. O nedenle bu tip şeyler son kullanıcı deneyimlemeden pek bir anlam ifade etmiyor.

SOLID SNAKE

7.10.2020 16:33:03

+6
Dual Fan, Sıvı Metal, Kocaman Heatsink, İki Adet Toz Yakalayıcı.Sony mühendisliğini konuşturmuş, mühendislik harikası çıkmış ortaya.

NAGİSA

7.10.2020 16:28:27

0
Anakart çok büyük değil mi ? Birileri beni aydınlatabilir mi ?

BSC Misafiri

7.10.2020 16:22:45

0
sony yine yılların verdiği donanım tecrübesini döktürmüş ama bu konsol bizim ülkeden alınmaz imkanı olan yurt dışından getirtsin

seifer

7.10.2020 16:21:06

+4
Sony şimdiden thermal macunu nasıl değiştirilir onu anlatmış ????

-OdATA-

7.10.2020 16:21:13

+1
03:02 aha garanti dışı kaldı

Metal-Gear

7.10.2020 15:32:25

+5
Konsol oturan insanın gövdesi kadar uzun görünüyor.

mehmetalpertr

7.10.2020 15:24:23

+2
o ne biçim heat sink... kalorifer borusu gibi. abaaw.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PlayStation 5
+ TAKİBE
AL
4 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız