Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Sony, PS Vita Reklamlarından Dolayı Kullanıcılarına Geri Ödeme Yapacak

Bahsi geçen geri ödeme haliyle sadece Amerika'da geçerli.
 
    Amerika Ulusal Ticaret Kurulu tarafından alınan ve resmi olarak duyurulan kararla Sony'nin çıkış dönemi olan 2011 sonları ve 2012 başlarında teknik yetenekleriyle ilgili olarak PlayStation Vita reklamlarında müşterileri yanlış yönlendirdiğini bildirdi.
 
Sony'nin UTK ile anlaşması gereği  bu dönemde PS Vita sahibi olan müşterilerine 25$ nakit geri ödeme ya da PlayStation oyun ve servislerinde geçerli olacak 50$'lık hediye çeki vermesi gerekecek. UTK'nin konu hakkında açıklamasıysa şöyle:
 
"Örneğin Sony, PS Vita kullanıcılarına herhangi bir PlayStation 3 oyununu durdurup PS Vita üzerinde kaldıkları yerden oynayabileceklerini söylemişti. Ancak bu özellik yalnızca bir kaç PlayStation 3 oyununda geçerli ve durdurup - devam etme özelliği reklamda sunulanın aksine oyundan oyuna devasa farklılıklar gösterebiliyor."
 
Bu örneğin yanı sıra kullanıcılarının bu teknolojiden yararlanabilmeleri için her iki konsola da aynı oyunun 2 farklı sürümünü almaları gerektiğini bildirmediğini ve bir diğer reklamında popüler shooter oyunu Killzone 3'ü Remote Play özelliğiyle PS Vita'da oynayabileceklerini belirtmişti ancak bu oyun için bahsi geçen destek hiç gelmedi.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak GameSpot Sony Vita Vita Playstation Vita Next Gen Portable PSP 2 Sony PSN
Origin'in Black Friday İndirimleri Başladı Defiance için Büyük Bir Güncelleme Yayınlandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Sir Maximus is BACK

26.11.2014 21:07:52

-1
Evet destekliyor ama paralel evrende. Misafirler yanlış anlamış olayı.

BSC Misafiri

26.11.2014 20:55:48

0
Merhaba arkadaslar. Yanlis bir bilgi kirliligi yapmis asagida bir arkadasimiz. Fifa 15 PS4 oyunu tamami ile Share Play desteklemekte. Ilk yayinlanan haberin tamami ile teknik bir aksaklik oldugu ve o gunden beri Share Play uzerinden Fifa 15 oynandigi ve sorun olmadigi ortada. Asagidaki arkadasimiz heralde PS4 sahibi veya Fifa 15 sahibi degil. Ben bizzat dun arkadasimla Fifa 15 ve NFS Rivals denedim. Gecikme var tabiki ama hala oynanabilir eger 20mbit ustu internetiniz varsa pek fazla gecikme yasamadan oynayabiliyorsunuz. Isin ozu Fifa 15 share play kaldirildi diye yapilan haber sonradan update edildi ama heralde insanlar okumadi. Olabilir. Konuya gelirsek boyle yaptirimlar olmali. Misal Microsoft Xbox One Cloud ile grafik gucu ve yapay zeka arttiracagini bangir bangir soyledi reklamini yapti oyle degil mi? Peki nerede bu ozellikler? Daha sonra Ubisoft bize 2012 yilinda bir demo gosterdi, ama o demodaki oyun hicbir zaman piyasaya cikmadi. Grafik detayi tamamen farkli bir Watch Dogs oyunu ortaya cikti. Isin ozu bilincli olmak lazim. Malesef Avrupa ve ozellikle Amerika bu konularda cok bilincli ama ulkemizde hala bu tip durumlae yok, bu gidisle olacaginida zannetmiyorum. En basit ornek takip etmiyoruz dunya ve teknolojiyi. Alltaki arkadas misal hala Fifa 15 share play oynanmiyor Microsoft kaldirtti diyebiliyor. Halbuki takip etse ya da kendi deneyim edebilse olayi anlayabilecek. Aslinda yanlis haber okudugunu farkedecek. Insanimiz ozellikle oyun ve teknoloji piyasasinda bilinclenmeli. Fanatik insanlara birin ustune bin katanlara inanmayin arkadaslar hep kendiniz arastirip dogrulara ulasin. Biraz uzun oldu kusura bakmayin.

aygun61

26.11.2014 18:44:50

+1
Adamlar nereye dikkat ediyor. Bizde de hala bal reklamlarına, sar canavarı telefonlara bir kısıtlama getirilmesin.

Sir Maximus is BACK

26.11.2014 15:54:46

-2
Shareplay yüzünden de para kaybeder bu sony.Tanıtım reklamlarında FIFA kullanılıyordu sonradan EA Sports(MS'in de isteğiyle kaldırdı bu özelliği.

altunuz

26.11.2014 15:48:38

+2
Ubi de 20 dolar versin o zaman, verdiği hiçbir oyun reklamındaki gibi çıkmıyor.

kanarya75

26.11.2014 15:24:27

+2
Adalet yerini bulmuş. Ben işte buna hayranım. Er yada geç bizim küçük gördüğümüz bir şey bile olsa adalet yerini buluyor ve gereken ceza veriliyor.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Playstation Vita
+ TAKİBE
AL
60 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız