Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Sony Başkanı Herkesi Nasıl Tongaya Düşürdü!?

 
   Xbox One'ın oyun oynamak için günde en az bir kere online bağlantı istemesi, 2. el oyunlarda ödeme gerektirmesi gibi gerek kabul edilmiş, gerek halen açıklığa kavuşmamış pek çok detay varken, PlayStation bekleyenler Twitter üzerinden başlattıkları kampanyada  #PS4NoDRM hashtagini kullanarak tüm Sony yetkililerinin dikkatini çekmişti. Amaç tabii ki de konsol sahibi firmaya oyunlar üzerinde hiç bir şekilde kısıtlamaya gidilmemesini, bunun oyuncular tarafından hiç de hoş karşılanmayacağını anlatmaktı bir nevi.
 
 
   Sony Dünya Stüdyoları patronu Shuhei Yoshida, dün Twitter hesabı üzerinden öyle bir hastag attı ki, şaka ile karışık "Sizi duyuyoruz" mesajı verdi takipçilerine. PlayStation Vita için geliştirilen  Death Ray Manta isimli oyunun gelişini haber eden Yoshida bunu  #DRMPSVita hashtagi ile paylaşınca büyük eğlence konusu oldu. Pek çok site bu espirinin hedefinden haberdar olarak "DRM, Vita'ya Geliyor" başlığıyla yeni gelecek oyunu tanıttı. Ancak oyundan ziyade Yoshida'nın bu mevzuyu Twitter hesabı üzerinden alayı alması, Ne PlayStation 4 ne de Vita'da böyle bir uygulamanın yer almayacağını gizliden ifade etmiş oluyor.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Kotaku Sony Vita Vita Playstation Vita Next Gen Portable PSP 2 Sony PSN playstation 4 drm
The Last of Us'ın Trophy'leri Ortaya Çıktı Filmlerdeki Oyun Sahnelerine Özel Bir Video
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

dedektiv99

31.5.2013 10:02:42

+2
haberde illuminati'yi farkeden ler ? :D Kapak fotsu

BSC Misafiri

30.5.2013 21:39:32

0
hirai gifleri efsane oldu

ValiantLion

30.5.2013 18:45:52

0
biliyorduk zaten

aykut291

30.5.2013 18:22:18

0
Ya zaten öyle bişey olamıycak çünkü zaten açıklama yapmıştı biri çıkıp demişti 2 el oyunları engellemiycez bu benimde ve herkezinde istediği şeydir gibisinden bir açıklama yapılmıştı kimin yaptığını hatırlamıyorum 20 şubattan sonra böyle bir haber olduğunu hatırlıyorum ama olsaydı 20 şubatta zaten söylerlerdi kalkıpta biz yalan söyledik diyecek halleri olduğunu hiç zannetmiyorum.

GamerHand

30.5.2013 17:44:22

0
EA ve EPIC gibi her an Microsoft ile yakın Amerikan firmalarına 4gb gddr5 ram kitine ve düşük saat hızlarına sahip dev kit yani geliştirme kitlerini yollamakla başladılar. Sony PS3 zamanında kaybettiği pazar payını ve oyuncuların tepkilerini Microsoft'un o akıllı ve kurallara göre oynamadan yaptığı tüm taktikleri hem daha ustaca hem daha akıllıca sergiledi PS4'de. Son çakallıkta aslında bu DRM ve 2. el oyun konusunda. Sony bilerek susuyor ki tüm dünyanın dikkatini üstüne çekmek ve tam bu sırada bu açıklamaları yapıp Microsoft'a öldürücü darbeyi indirmek. Sony hani o kadar canı yanmış ki adeta günah çıkartarak öyle planlı programlı hareket ediyor ki Microsoft ve Nintendo şu an sadece izleyip neler olacağını görmek zorunda. Hiçbir şekilde herhangi bir hareket yapamazlar. Helal olsun. Kazanan oyunculuk olacak bizler olacağız ama Microsoft'un bu piyasada en azından sağlam durması şart. Yoksa hoş geldiniz 2. Playstation 2 nesline arkadaşlar...

digimon52

30.5.2013 17:16:08

0
quote:

Orijinalden alıntı: cemmedagon "DRM, Vista'ya Geliyor" sanırım yanlış yazdınız "DRM, Vita'ya Geliyor" olacaktı..
güzel yakalamisin.

cemmedagon

30.5.2013 17:04:34

+1
"DRM, Vista'ya Geliyor" sanırım yanlış yazdınız "DRM, Vita'ya Geliyor" olacaktı..

Noctis_Strife

30.5.2013 15:45:13

0
Microsoft'a sağlam gönderme olmuş, gifler zaten efsane Neogaf'da.

Saiki

30.5.2013 15:14:06

0
gif güzel olmuş fakat hirai artık ps bölümüne bakmıyor yoshida lı gifler olsun artık:)

digimon52

30.5.2013 14:32:53

0
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
  • 1
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Playstation Vita
+ TAKİBE
AL
60 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız