Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Son Dönemin En Popüler 5 Oyun Teknolojisi

Oyun dünyasında şüphesiz oyuncuların en çok dikkat ettiği şey oyunların kalitesi. Ancak oyunların bizlere kaliteli hissettirmesini sağlayan birçok oyun teknolojisi bulunuyor. Özellikle son dönemde yeni nesle geçmemiz ile birlikte birçok yeni teknoloji veya geliştirilmiş teknoloji görüyoruz ve bunların her biri bizlere sunulan oyun deneyimini daha da arttırıyor. Bu yüzden son dönemde çıkan oyun dünyasına ait teknoloji haberlerini de merakla takip ediyoruz.
 
Bu yazımızda da son dönemde oyun sektöründe bir hayli öneme sahip olan en popüler birkaç oyun teknolojisini sizler için derledik. Yazımızda direkt olarak oyun teknolojisi dışında oyun sektörüyle bağlantılı olan ancak oyun olmayan bazı maddeler de görebilirsiniz.

5- Yüksek Hızlı SSD

 
Özellikle yeni nesil konsolların çıkması ile birlikte önceden hayatımızda dert olmayan ancak son yıllarda dert olan yükleme sürelerine veda ettik diyebiliriz. PC oyuncuları için bu durum pek dert olmasa da yeni hızlı SSD’ler sayesinde artık konsollarda da bu durum ortadan kalktı.

4- DualSense

 
Yeni nesil konsolların şu an için pek fazla “yeni nesil” özelliklerini göremedik. Bu yüzden PlayStation 5’in kontrolcüsü DualSense, dokunsal geri bildirim ve ayarlanabilir tetik tuşları özellikleriyle oyuncuların ilgisini ve beğenesini kazandı. Hatta Microsoft da bu sebeple kendi kontrolcüsünde bu tarz bir yeniliğe gitmeyi hedefliyor. Kontrolcülerin gelecekte nasıl bir şeye evirilecekleri de büyük merak konusu.

3- Işın İzleme

 
Önce üst düzey ekran kartları ile hayatımıza giren sonrasında da yeni nesil konsollara eklenen ışın izleme teknolojisini tanımlamaya çok da gerek yok. Kısaca ışıklandırmalar daha üst seviyeye çıkartılıyor diyebiliriz. Ancak bu teknoloji yalnızca ışık için değil Forza Horizon 5’te de olduğu gibi sesler için de kullanılabiliyor. Bu teknoloji de bize kısaca daha gerçekçi ses ve görüntü sunuyor diyebiliriz.

2- DLSS veya FSR

 
 
Daha net olarak konsollarda kullanılmayan ancak PC’de birçok oyunda gördüğümüz FSR ya da DLSS teknolojisi, makine öğrenmesi kullanarak orijinal düşük çözünürlüklü görüntünün daha yüksek çözünürlüklü görüntüsüne benzeyen bir görüntü oluşturuyor. Bu sayede performans etkilenmeden daha yüksek çözünürlükte oyun oynayabiliyoruz. Bu teknoloji konsollarda da kullanılmaya aktif bir şekilde başlanınca hayatımıza daha çok girecek ve değerini o zaman daha iyi anlayacağız diyebiliriz.

1- Cloud Gaming

 
 
PlayStation Now, Stadia, GeForce Now ve Xbox Cloud Gaming derken streaming’in oyun sektöründe çok önemli bir yere doğru ilerlediğine hep birlikte şahit oluyoruz. Streaming’in ne olduğunu bilmiyorsanız kısaca şöyle özetleyelim. Yalnızca bir ekran ve internet bağlantısı sayesinde oyun oynamanızı sağlayan bir sistem. Bu da güçlü donanımları tamamen bir kenara bırakmamızı sağlıyor. Şu anda Xbox ve PlayStation dahil birçok şirket bu sistemini geliştirmeye çalışıyor. Şu an için yeni yeni ısındığımızı söylesek de streaming’in oyun dünyasının geleceği olduğunu söyleyebiliriz.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun oyun teknoljisi teknoloji haberleri dh donanım haber
ESA x TOSLA PUBG Domination Turnuvası Başlıyor! Yurukill - Raita Yamada Tanıtım Fragmanı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

12.8.2021 09:28:00

0
Bu teknolojilerden streaming hariç diğerlerine ulaşmak çok zor zaten stokları olmadığı için. Her eve girmeye başladıklarında etkilerini daha net görebiliriz.

aykut291

12.8.2021 09:20:02

0
En sevdiğim şey SSD valla.Hakiketen önceki nesilde Oyun yüklemeleri tam bir işkenceymiş onu fark ettim.Oyunların hızlı yüklenip açılması baya iyi.

Sarohan

12.8.2021 01:08:31

0
DLSS büyük nimet gerisi yalan.

Babblebabble

11.8.2021 20:54:47

+1
SSD hariç çöp (evet DLSS de dahil ). Edit : Bir de "SSD", "Son Dönem" ?

Persona_6

11.8.2021 20:40:04

+2
Dualsense tabiki , dehşet bir teknoloji
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız