Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Rus Hükümeti Vatansever Oyunlar İstiyor

Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin'in bu görüntüsü sanırım herşeyi anlatıyor

     Bazen oyunlarda tarihi gerçeklerin fazlasıyla saptırıldığına tanıklık edebiliyoruz. Özellikle ABD'li geliştiriciler kendilerini o kadar çok kahraman ilan ettiler ki bu durum bıkkınlık verdi diyebiliriz. İnsanın siz neymişsiniz be diyesi geliyor.
 
     Rus hükümeti de geliştiricilerin artık tarihi gerçekleri saptırmayan vatansever oyunlar yapmasını istiyor. Rusya Kültür Bakanı Vladimir Medinsky'in bu konudaki açıklamaları şu şekilde:
 
     "Video oyun yapımcılarından beklediğimiz temel şey tarihi gerçeklere dayanan ve olayların doğru bir şekilde anlatıldığı oyunlar yapmalarıdır. Video oyunları sadece eğlence sektörünün ürünleri değillerdir; aynı zamanda eğitim ve vatanseverlik öğretimi için de bir yoldurlar."
 
    Hükümetin desteklediği ilk video oyun Rus askeri tarih vakfı tarafından denetlenecek olan 1. Dünya Savaşındaki Rus hava kuvvetlerinin öyküsünü anlatacak bir yapım olacak. Bu oyunun 2014 yılında çıkması bekleniyor.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak vg247 Rusya Vatansever oyunlar 1. Dünya Savaşı
Star Citizen 21 Milyon Dolarlık Bağış Elde Etti Mad Catz'in Android Konsolu MOJO Aralık'ta Çıkıyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Master_Evil

10.10.2013 18:48:10

0
cod2de tavan yapmıştı

2K

9.10.2013 23:21:23

+1
Adamlar haklı geleceği konu alan tüm savaş oyunlarında adamları Nazi yerine koyuyorlar zaten bir Ruslar bir de Araplar oyunlarda direk baş düşman.En son Vanquish'de bile uzay üstüne Ruslar saldırıyordu.Bir çok başarısı ve güçlü bir ordusu olan Rusya iyi oyunlar hak ediyor darısı bizim başımıza.

BSC Misafiri

9.10.2013 22:03:57

-3
dedeler toplanmış konuya

bloodTime

9.10.2013 21:21:53

+1
evt aslında osmanlıdan bahsedıyorum...çanakkale şehitliklerinde birçok etnik kimliğe ait mezar var fakat ermeniler var mı bilmiyorum...hani ermeniler osmanlının veya Türklerin dostu olsa eyvallahta sanki sorun yaşamamışız ve hala yaşamıyor muşuz gibi kardeş olduk :) keşke herkez herkezle iyi anlaşsa iyi ama görüyoruz işte Hocalıyı veya Fransadaki ermeni lobilerinin Türklere ve Türkiyeye olan tutumunu.

BSC Misafiri

9.10.2013 18:00:38

-2
o zaman FOR MOTHER OF RUSSIA diyip rusyaya gidelimki gerçekten doğru çoğu oyun ABD ile alakalı

BSC Misafiri

9.10.2013 17:43:12

0
Oyunlarla ilgili bir konuyu siyasetle berbat ettiğiniz için teşekkür ederim.

thanatos13

9.10.2013 16:55:25

0
bize empoze edilmiş tarihi biliyoruz sadece, gerçek tarihi asla öğrenemeyeceğiz. boşu boşuna tartışıyorsunuz.

TiRaNTx

9.10.2013 14:50:32

-1
quote:

Orijinalden alıntı: BitirimAbi hitler 100 kişiyi öldürdüyse stalin 10 kişiyi öldürdüyse.burda hitler daha fazla öldürmüş o kötü.stalin daha az öldürmüş o iyimi oluyor.İkisidi aynı şekilde kötüdür bana göre.Lakin hitler daha cesurdur.
dünya okadar güzel değil malesef keşke savaş olmasaydı, barış için savaş vs gibileri artık geçerli değil.. yazıklarımı iyi okumanızı tavsiye ederim düşünün türkiye savaşa girdi bir ülkeyle anadoluda yaşayan milliyetlerden birisi ayaklandı özgürlük diye bağırıyorlar.. naparsınız? ortalığı yatıştırmak adına müdehale edilir kimi sürgün edilir kimi hapse atılır tabi günün koşullarınıda eklerseniz savaş halindesiniz onları beslemek gibi bir önceliğiniz yoktur.

BitirimAbi

9.10.2013 14:42:49

+1
hitler 100 kişiyi öldürdüyse stalin 10 kişiyi öldürdüyse.burda hitler daha fazla öldürmüş o kötü.stalin daha az öldürmüş o iyimi oluyor.İkisidi aynı şekilde kötüdür bana göre.Lakin hitler daha cesurdur.

dikiştutmazsabri

9.10.2013 14:30:27

+2
yaptığı sürgün polikaları saçma sapan nedenlere dayanıyordu. naziler rusyada ele geçirdikleri çoğu bölgede kendisine destek veren gruplar olmuştur. ruslar ukraynalılar dahil kendi halkını bunun dışında tutmuş. 1 kaç grubun yaptığı olayı bütün halka mal etmiştir. stalin nazilere destek veren rus bölgelerinde herhangibir sürgün politikası yapmamıştır. http://tr.wikipedia.org/wiki/K%C4%B1r%C4%B1m_S%C3%BCrg%C3%BCn%C3%BC http://tr.wikipedia.org/wiki/Ah%C4%B1ska_T%C3%BCrkleri

Riwalp

9.10.2013 14:17:22

0
keşke bizim başbakanımız da böyle şeyler söylese...

iamburak

9.10.2013 13:20:42

+1
Burada siyaset tartışmasak? Rusların bu tarz bir isteğini haklı bulurum doğrusu. Ruslar her oyunda kötü ve yok edilen taraf oluyor artık onların da kendilerini kahraman olarak gösterdiği oyunlar yapması gerek. Darısı bizim başımıza umarım biz de bir gün Çanakkale Savaşı'nı tüm etkileyiciliği ile nefesleri tutarak oynarız.

LeSRiSeL

9.10.2013 12:55:01

0
adam işini biliyor

mexican23

9.10.2013 12:47:41

-1
TiRaNTx, ben -ZoRRo- o şekilde düşünüyo demek istemiştim benim düşüncem o değil

S.T.A.L.K.E.R.

9.10.2013 12:46:16

-2
emperyalist kaynaklar, tv programları ve interneti ile büyüyen nesil kendini gösteriyor.

WiiSmash

9.10.2013 12:02:49

0
bence putin reyiz haklı. tarihi anlatan oyunlar olsa tarih dersimizde çok başaralı olur

RedTurkei

9.10.2013 11:33:01

-2
nerde kaldı sosyalizim nerde kaldı Rusya hiç yakışmamış putine özgür bırak yapımcıları biz böyle tanıdık rusyayı Devrimin kızıl kuşları nın böyle düşündüklerini sanmıyorum..

turgut89

9.10.2013 11:32:00

-4
quote:

Orijinalden alıntı: TiRaNTx @-ZoRRo-

al sana bir amerikan oyunu daha... 2. dünya savaşında bildiğim kadarıyla avrupayı nazilerden temizliyordu sovyetler... ingiltere ve fransa harap ve bitap haldeyken sovyetler yurt savunması yaptılar bu nasıl bi mantıktır neyi okuyorsunuz anlamış değilim utanmasanız yahudileri fırında yakan sovyetlerdi diyeceksiniz aslında almanyayıda hitler değil sovyetler yönetiyordu hatta nazi almanyası yoktu yerine sovyetler 2 parça olmuş kendi aralarında savaşıyorlardı...

bukadarda olmaz yahu dünyanın emperyalist güçleri 2. dünya harbinden sonra yükselen sosyalizmi durdurabilmek için palavra üstüne palavra atması... tabiki devlet mekanizması içinde hatalar vardı yok değil fakat bardağın sürekli boş olduğunu söylemek dolu tarafı inkar etmek yanlıştır... bana bir devlet söyleyinkli içinde sorunları olmayan?
Sovyet Rusya'da dinsizlik esastı ve o dönemde tüm dinler yoksayılmıştı.Bu dönemde her dinin fanatik mensuplarına işkenceler ve çeşitli kötülükler yapıldı ama en önemlisi Hitler'in kurulması planlanan İsrail'e rağbet etmeyen zengin yahudi toplumunu Avrupa'dan bezdirmek amacıyla yürüttüğü politikayla eş zamanlı olarak sovyetler de benzer bir politika yürütmüşlerdir.Sovyetler Birliği'nin kendi içine kapanık ve disiplinli yapısı ve Hitler kadar ses getirebilecek işlere imza atamamış olması dolayısıyla Sovyetlerde ki Yahudi tecriti pek bilinmez, özellikle Nazizm'in Dünya üzerinde nefret edilen ve yozlaşmış bir düşünce yapısı olmasından ötürü onu itin şeyine sokup, komünizmi pohpohlayan düşünce akımları ve kitle manipülasyon araçları günümüzde ve daha önce sıkça kullanılmaktadır.Tabi özellikle tarih araştıramsından nefret eden ve sadece öğretilmiş tarihe bağlı kalan insanlar da "ehehe ne güzel eşitlik, özgürlük..." diye diye benimsediği komünizmin ne olduğunu dahi adam gibi öğrenemezler.Yani demek istiyorum ki Nazi Almanya'sı ne kadar barışçıl, hümanist, özgür bir yapıdaysa(!), Sovyetler Birliği de aynı seviyede belki daha da fazla aynı özelliklere sahipti. Haa Putin'in bu politikasına gelecek olursak ki Putin mükemmel bir devlet adamıdır, harika işlere imza atmıştır ülkesi adına.Bence doğrudur arkadaş, bilgisayar oyunları bugün en azından sinema filmleri ve kitaplar kadar kitleleri yönlendirebilen,etkileyebilen yayın araçlarıdır.Türkiye'nin ve Türk toplumunun(özellikle ebeveynlerin) bilgisayar oyunlarının öcü olmadığını hatta bazen kitaplardan daha faydalı olabileceklerini anlaması gereklidir.Oyun herşeyden önce interaktiftir, oynadığın bir oyunu asla unutmazsın.

TiRaNTx

9.10.2013 10:53:50

-1
@-ZoRRo- al sana bir amerikan oyunu daha... 2. dünya savaşında bildiğim kadarıyla avrupayı nazilerden temizliyordu sovyetler... ingiltere ve fransa harap ve bitap haldeyken sovyetler yurt savunması yaptılar bu nasıl bi mantıktır neyi okuyorsunuz anlamış değilim utanmasanız yahudileri fırında yakan sovyetlerdi diyeceksiniz aslında almanyayıda hitler değil sovyetler yönetiyordu hatta nazi almanyası yoktu yerine sovyetler 2 parça olmuş kendi aralarında savaşıyorlardı... bukadarda olmaz yahu dünyanın emperyalist güçleri 2. dünya harbinden sonra yükselen sosyalizmi durdurabilmek için palavra üstüne palavra atması... tabiki devlet mekanizması içinde hatalar vardı yok değil fakat bardağın sürekli boş olduğunu söylemek dolu tarafı inkar etmek yanlıştır... bana bir devlet söyleyinkli içinde sorunları olmayan?

bloodTime

9.10.2013 10:46:45

0
terörle mücadele adı altında çeçenistanı darmadağan etmek birde yanına Türk düşmanlığını ekledin mi yeme de yanında yat. ...rusya ve rusya gibi düşünenlerin vatanseverlik anlayışı...senaryo hazır sayın sarışın.

snipercover

9.10.2013 10:44:39

0
Cod world of war'da biraz gördük rusları. Ama yinede amerikan hep ön planda.

dikiştutmazsabri

9.10.2013 10:33:55

-1
ruslar okadar dürüstlerki 2. dünya savaşında işledikleri bütün insanlık suçlarını nazilerin üstlerine atmışlardır.
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız