Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Roots of Yggdrasil Kart Tabanlı İnşa Etme Deneyimi Sunuyor

 
 
ManaVoid Entertainment tarafından geliştirilen ve ManaVoid Entertainment, Indie Asylum tarafından yayınlanacak olan bulmaca, strateji, taktik oyunu Roots of Yggdrasil, 24 Ocak tarihinde geliyor.
 
Farklı farklı oyun türlerini bünyesinde barındıran bu yapım içerisinde ilgi çekici manzaralar, detaylar ve bölgeler bizleri bekliyor. Oyunda roguelike şehir kurma yapılsa da bizlere aktarılıyor ve aynı zamanda bir yeri inşa ederken diğer taraftan ise kendi stratejimiz ve planımıza oyuna dahil edebiliyoruz. Ragnarok sonrası yer aldığımız bu dünya içerisinde ilgi çekici deste kurma mekanikleri ve farklı farklı kart stratejileri bizleri bekliyor. Oyunda bir yandan yerleşim yeri inşa ederken diğer yandan ise 9 Diyarı keşfedebileceğimiz, eserler toplayabileceğimiz ve binaları dikebileceğimiz bir yapı bizlere aktarılıyor.
 
Oyunda farklı farklı diyarlar bulunuyor ve bu diyarları tek tek keşfetmeye çalışıyoruz. Her diyarın kendine ait teması, manzarası ve yapısı yer alıyor. Aynı zamanda bu diyarlarda çeşitli zorluklarla beraber karşımıza çıkıyoruz. Oyunda bu diyarları dilediğimiz gibi keşfedebiliyor, hayatta kalmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve dünyada sonunda hayatta kalmak için buradaki yerimizi alabiliyoruz. Binalarımızı dikebileceğimiz ve kendi desteğimizi oluşturabileceğimiz yapım içerisinde farklı farklı kartlar bulunuyor. Bu kartların farklı sınıflara yer alıyor ve her bir kartın farklı bir işlevi bizlere sunuluyor. Örneğin bir kartla beraber farklı binaları buraya dikebiliyor ve kendi şehrimizi burada oluşturabiliyoruz. Her bir kartın farklı bir işlevi yer alıyor. Bu kartları aynı zamanda yükseltebiliyor ve işlevlerine daha da aktif hale getirebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda kart geliştirme mekanikleri de bulunuyor. Bununla beraber de hem kendimizi hem de şehrimize geliştirip yükseltebiliyoruz. Bu da oyunda yer alan güzel mekaniklerden bir tanesi.
 
 
 
Bırakarak sonrası yer aldığımız bu dünya içerisinde istediğimiz gibi yerleşim yerleri kurabiliyor, desteğimizi kendimiz inşa edebilir ve etraftaki eserleri toplayabiliyoruz. Bu eserler elbette ilgi çekici detaylarıyla beraber bizleri sunuluyor ve eserleri topladıkça daha fazla gücün sahibi olabilir ve yeni tehlikelerin üstesinden gelmek için bu eserlerden faydalanabiliyoruz. Eserlerin farklı farklı etkileri bulunuyor ve bu etkileri ile beraber de daha güçlü konuma gelebiliyor ve aynı zamanda kendi bölgemize güçlendirip geliştirebiliyoruz. Dünya ağacını keşfetmek için yer aldığımız yapım içerisinde istediğimiz şekilde farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, buralarda farklı kabilelerle beraber tanışabiliyor, parçalanmışımı kabul ederek bir araya getirmek için farklı farklı hamleler yapabiliyor ve elimizde bulunan tüm güçleri bunlar için kullanabiliyoruz. Aynı zamanda oyun içerisinde bir zaman döngüsü içerisinde sıkışıp kalan farklı kabilelerle beraber tanışabiliyor ve onları o zaman döngüsü içerisinden çıkarmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.
 
İlgi çekici mitolojik mekaniklerin yer aldığı bu yapımda elbette temel olarak kartları bir araya getiriyor ve kendimize ait bir deste oluşturabiliyoruz. Oyunda ne kadar çok hızlı bir şekilde deste oluşturabilirsek o kadar çok güçlü olabiliyoruz. Bu destelerle yani kartlarla beraber kendi bölgemizi kurabiliyor ve bu bölgemizi daha güçlü ve stratejik hale getirebiliyoruz. Bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor çünkü burada yaptığınız stratejiler ve planlamalar tamamen değişkenlik ve farklılık gösterebiliyor. Bu farklılıklarla beraber oyunda dilediğiniz gibi ilerleyebiliyor, kendi stratejinizi ve planınızı oyuna dahil edebiliyorsunuz. Bu dahil etme ile beraber de kendinize özgü yeni bir strateji benimseyebiliyorsunuz. Dolayısıyla burada yer aldığınız süre boyunca istediğiniz şekilde ilerleyebiliyorsunuz. Bu ilerleme ile beraber daha güçlü konuma gelebiliyor ve yaptığınız hamleler burada çok farklı sonuçlar karşınıza çıkarabiliyor. Dolayısıyla oyunda gerçekten de ilgi çekici ve geniş kapsamlı bir deneyimin bizlere sunulacağını aktarabiliyoruz ve bu deneyimle beraber de kendi deneyiminizi dilediğiniz gibi özelleştirebiliyorsunuz.
 
Viking kabilelerinin yer aldığı ve farklı kabilelerle beraber de kapışabileceğiniz ve tanışabileceğiniz yapım içerisinde elbette tüm diyarı hakim olmak için en güçlü konuma gelmeniz gerekiyor. Bunu yapmak için de farklı farklı durumları aşmanız ve sizlere saldıran düşmanları ortadan kaldırmanız lazım. Elbette bunları yapmak için elinizdeki desteleri kullanmanız ve sağa sola doğru savunma binaları dikmeniz gerekiyor. Bunu yaparsanız elbette daha güçlü konuma gelebilir ve kendi şehrinizi bu şekilde çevrelemiş olabilirsiniz. Savunma binaları elbette elinizdeki kartlarla beraber kurulabiliyor. Elinizdeki kartları güçlendirdikçe daha güçlü savunma binalarını buraya dikebiliyor ve daha güçlü düşmanlara karşı kendinizi savunabiliyorsunuz. Dolayısıyla yükseltme mekanikleri oyun içerisinde oldukça önem arz ediyor.
 
 

Yapım içerisinde dilediğiniz gibi kendi yerleşim bölgesini kurabiliyor ve farklı diyarlara doğru geçiş yapabiliyorsunuz. Bu diyarların farklı yapıları bulunuyor ve bunlarla beraber de oyundaki yerinize alabiliyorsunuz. Oyunda bir yandan sis perdesi etrafınızı sararken diğer yandan ise bu sis perdesini arındırmak ve aralarından sıyrılmak tamamen sizin işiniz oluyor. Oyunda aynı zamanda sürekli olarak zamana karşı yarışabileceğiniz bir yapı bulunuyor. Dolayısıyla zamana karşı yarış bu oyun içerisindeki temel mücadelelerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Oyunda yer aldığınız süre boyunca her başarısızlık sizi maceranızın başına götürüyor ve orada daha fazla bilgi ile beraber tekrardan geri dönmek durumunda kalıyorsunuz. Dolayısıyla oyun mekaniğine ne kadar çok hakim olursanız o kadar iyi olabiliyorsunuz. Çünkü oyunun özünde tekrar tekrar deneme gibi bir mekanik yer alıyor. Dolayısıyla en iyi şekilde oyunda usta olmanız gerekiyor ve mekanikleri hakim olarak da kendinizi daha ileriye doğru taşıyabilirsiniz. Ve sürekli olarak zamana karşı yarışabileceğiniz bu yapım içerisinde en yüksek zamanı elde ederek hayatta kalmaya çalışabilirsiniz.

Kendi bölgenizi tekrardan düzenleyebileceğiniz ve kalıcı özelleştirmelerle beraber kendi evinizi kurabileceğiniz yapım içerisinde ana merkezinizi burada kurabiliyor ve aynı zamanda ana merkezinizi kaybederseniz de elbette oyunun sonuna doğru geliyorsunuz. Oyunda farklı kabilelerin yer aldığından bahsettik. Ancak burada en güçlü kabile olarak bizim olmamız gerekiyor. Dolayısıyla kabilemizin yeniden inşa etmek için yardımcı olacak çeşitli mekanikler bizlere sunuluyor ve aynı zamanda kalıcı yükseltmelerinin kilidini açabiliyorsunuz. Örneğin oyunda bir kart için yüksek bir güçlendirme elde ettik. Bu güçlendirme ile yani seviyelendirme ile beraber de yeni bir yeteneğin kilidini açtık. Bu yetenek elbette bizlere kalıcı olarak kalıyor ve oyunda eğer başarısız olursak ve tekrardan maceramızın başına dönersek bu kalıcı yetenekle beraber de güçlü bir şekilde daha iyi bir dönüş yapabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yaptığınız her bir hamle kalıcı olarak yanıt buluyor ve bunlarla beraber de oyundaki yerinize alabiliyorsunuz.

Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğimiz gibi bir zaman sınırı bulunuyor. Bu zaman sınırı dolduğu zaman etrafın sislerle ve dumanlarla kaplı olduğunu deneyimleyebiliyorsunuz ve tüm şehrinizi bu sislerle beraber kaplayan bu duman eğer tüm şehre hakim olursa elbette burada kaybettiğiniz anlamına geliyor. Oyunda bu durumlarda elbette yapabileceğiniz herhangi bir hamle bulunmuyor. Dolayısıyla bununla beraber de tekrardan maceranızın başına dönebiliyorsunuz. İşte bu duruma gelmemek için öncelikle kendi savunma kulelerinizi korumanız gerekiyor ve en iyi deneyimi elde etmek için de güçlü destelerle beraber oyundaki yerinize almanız şart.
 
 
 
Oyunda oyun mekaniğine hakim olmak için elbette yukarıda da bahsettiğimiz gibi sürekli olarak tekrar tekrar denemeler yapmamız gerekiyor ve oyun mekaniğini ancak bu şekilde hakim olabilirsiniz. Zamana karşı yarışabileceğiniz oyun içerisinde roguelike unsurlar bulunduğundan dolayı sürekli olarak kendinizi bir deneme içerisinde bulabilecek ve her bir deneme ile beraber de daha farklı sonuçlar alabileceksiniz. Dolayısıyla dene-dene en iyi sonucu elde etmek için bu oyunda uzunca vakitler geçirebileceksiniz.
 
Oyun içerisinde farklı döngüler bulunuyor. Bu döngülerle beraber de benzersiz oyun tarzlarını ortaya çıkarabiliyorsunuz. Aynı zamanda burada yukarıda bahsettiğimiz gibi kalıcı değişiklikler ve yükseltmeler yer alıyor ve becerilerinizi ve yeteneklerinizi burada yükseltebiliyorsunuz. Bunun dışında farklı bonuslar ve avantajlar sağlayan çeşitli eserler de yer alıyor. Bunlarla beraber de kendi ekibinizi kurabilir ve aynı zamanda burada kendi kabiliyetinizi yükseltip daha ileriye taşıyabiliyorsunuz. Oyunda yer aldığınız süre boyunca kendi kabileniz içerisinde yer alan önemli karakterler bulunuyor. Bu karakterlerle beraber istediğiniz şekilde etrafı keşfedebilir ve aynı zamanda desteğinizle beraber de yeni becerilerin kilidini açabiliyorsunuz. İşte bu içeriklerle beraber oyundaki yerinize alabilir ve ilgi çekici grafiklerin ve karakter tarzlarının bu oyunda yer aldığını söyleyebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda gerçekten de ilgi çekici bir yapının bizlere sunulacağını doğrulayabiliyoruz.
 
Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca, içerisinde bulunduğunuz bölgenin prosedürel yani rastgele olarak oluşturulduğunu aktarabiliyoruz. Dolayısıyla burada rastgele olarak oluşturulmuş adalar, mücadeleler ve etkinlikler size tamamen özgün bir deneyim sunmayı hedefler. Dolayısıyla her bir oyun burada farklı bir mücadele ile karşınıza çıkıyor ve aynı zamanda farklı düşman tiplemeleriyle beraber de burada karşılaşabiliyorsunuz. Doğal afetleri ve farklı tiplemelerin yer aldığı oyunda elbette düşmanlara karşı kendinizi garanti altına almak için elinizden geleni yapıyorsunuz ve aynı zamanda hiçbir keşif gezisinin aynı olmayacağını burada doğrulayabiliyoruz. Bunun dışında oyunda farklı zorluklar ve fırsatlar oluşturmak için elbette kendi desteğinize farklı bina kartları ile beraber değiştirebiliyor ve burada kendinize özgü bir desteği oluşturabiliyorsunuz. Dolayısıyla bu da oyunculara özelleştirilebilecek ve kişiselleştirilebilecek bir yapıyı sunuyor.
 
 
 
Kısaca paylaşacak olursak oyunun içerisinde İskandinav mitolojisinden esinlenen tanrılar, yapılar, desteler, eserler ve daha fazlası yer alıyor. Oyunda yer aldığınız süre boyunca keşfedilecek farklı farklı bölgeler bulunuyor ve her bir macerada farklı bir deneyim elde edebiliyorsunuz. Burada kar tabanlı bir strateji-taktik deneyimi bulunuyor ve aynı zamanda bu kartlarla beraber de kendi binalarınızı yani şehrinizi ve aynı zamanda kabilenizi inşa edebiliyorsunuz. Renkli bir kadro ile beraber karşılaşabileceğiniz yapım içerisinde kilidini açabileceğiniz farklı farklı özelleştirmeler ve beceriler bulunuyor. Bunlarla beraber de oyun deneyiminizi daha da kişiselleştirebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda rahat ve özgün bir deneyim elde edebiliyorsunuz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz.
 
24 Ocak tarihinde çıkış yapmaya hazırlanan oyunun aynı zamanda Steam sayfası üzerinde bir demo sürümü bulunuyor. Bu demo sürümü ile beraber oyunun bir kısmını ücretsiz bir şekilde oynayabiliyor ve deneyimleyebiliyorsunuz. Böylece oyunu nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenebiliyorsunuz. Aynı zamanda demo sürümü ile beraber oyunu satın alıp almayacağınıza ve aynı zamanda istek listenize ekleyip eklemeyeceğinize de karar verebiliyorsunuz. Öte yandan oyunun şu anda play test süreci bulunuyor. Bu sürece katılmak için yine Steam sayfası üzerinden erişim talep et butonuna tıklayabiliyor ve bu erişim talep etme ile beraber de oynayıp play testine katılabiliyor ve böylece oyunun bir kısmını deneyimleyebiliyorsunuz.
 
Oyun fragmanı 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Roots of Yggdrasi
Steam'e Oyun Gizleme Seçeneği Geldi Epic Games 500 TL'lik Oyunu Ücretsiz Veriyor!

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız