Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Roblox Para Cezası ile Karşı Karşıya

 
 
Oyun platformu Roblox, The National Music Publishers' Association tarafından açılan yeni bir davada 200 milyon dolarlık bir ceza ile karşı karşıya.
 
Variety tarafından bildirildiği üzere dava, Roblox'u telif hakkı sahiplerinin izni olmadan platformda popüler sanatçıların şarkılarını "yasadışı olarak" kullanmakla suçluyor. NMPA, Ariana Grande, Ed Sheeran ve The Rolling Stones gibi sanatçılara ait parçaların Roblox içinde kullanımları için tazminat gerektirdiğini iddia ediyor.
 
Dosyalamada, NMPA başkanı David Israelte, platformun "gençlerin telif hakkı konusundaki anlayış eksikliğinden yararlanarak, kullanıcıların platforma her müzik yüklediklerinde ödeme yapmalarını isteyerek yüz milyonlarca dolar kazandığını" yorumladı. 
 
Dava, "Roblox'un uygun lisanslar olmadan müzikleri dilediğince kullanmasının" neden olduğu zararların tazmin edilmesini istiyor. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gamesindustry roblox
Phantasy Star Online 2: New Genesis Artık Dünya Çapında Mevcut Overwatch 2 Haritası Dinamik Havaya Sahip Olacak

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız