Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Resident Evil 6 Satışları Bekleneni Vermedi

 
   Japon oyun devi Capcom, biten finansal yıl sonunda oyun satış rakamlarını basınla paylaştı. Yayınlanan rakamlara göre 7 milyon satması beklenen Resident Evil 6, 4.8 milyonda kalmış. Bu her ne kadar başarılı bir satış rakamı gibi görünse de, Capcom hedefledikleri rakama ulaşamadıklarını belirtiyor. Çıkışında büyük ilgi gören yapımın kısa süre içinde satış rakamlarının düştüğü not edilmiş.
 
   Bunun yanı sıra DMC hayranlarının tepkisini çeken ancak Resident Evil 6'nın aksine otoritelerden başarılı puanlar alan DMC: Devil May Cry satış rakamları da beklenenin altında kalmış durumda. Capcom bu oyunun satış beklentilerini 2 milyondan 1.2 milyona çekmiş.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak GameSpot Resident Evil Capcom Korku PS3 Xbox 360 PC resident evil 6 dmc devil may cry dmc devil may cry ninja theory
Sony'nin 20 Şubattaki Etkinliğini Canlı İzleyin God of War: Ascension'ın Türkiye Satış Fiyatı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

nightquaker

9.3.2013 01:02:35

0
Koskoca Capcom oyun tarihinin başindan beri bu işin icinde olan firma bu oyun işini bilmiyo bizim Vasifsiz Forum insanları herseyi biliyo. Yanarım yanarım bu Türkiye den adam cikmayacak ona yanarım

resh_aykut

5.2.2013 12:22:35

-1
@BSC Misafiri : Resident evil hakkında savunduğun bütün herşeyde haklısın seni eleştirmem çünkü anlattığın bütün herşeyi ben de biliyorum arzuluyorum , fakat görmezden geliyorum sadece bu. Bazı şeyleri körü körüne eleştirmek yeterince yersiz. Suçun hepsini capcom a yüklemek anlamsız aynı zamanda yeni jenerasyona da biraz suç atmak gerekiyor . Resident evil ın bu noktaya gelmesinin başlıca sebebi Mikami'dir . Zira Resident evil 4 resident evil tarihinde benim en sevmediğim oyun olarak yer alacak . Çünkü resident evil tarihinde METAFİZİĞİN DİBİNİ ayrıyetten orta çağdan kalma anlamsız kaleleri görmüştük . Ashley den bahsetmek bile istemiyorum .Mikami'nin Shadows of damned oyunu bile patladı . Yeni jenarasyona mikami bile boyun eğdi . Re4 ü bu noktaya getirip başı boş bırakan Mikaminin resident evil a tekrar gelip Kurtarabileceğini kimse söylemesin bu yüzden . Belki mikami devam ediyor olsaydı bütün oyunlarını nintendo konsoluna çıkarmış olacaktı ayrıca adamın nintendoya ayrı bir sempatisi var..Şimdiki re oyunları bir resident evil remake değil fakat re6 nın 1 senaryonun 4 farklı şekilde bu kadar güzel anlatılmasının göz ardı edilmesi yeterince sinir bozucu . O yüzden re 6 nın her zaman hakkının yendiğini düşünmeye devam edeceğim . Bölüm sonu canavarı editörlerinin de Resident evil 5 e 8.6 puan verilip , Resident evil 6 ya 6.0 verdikten sonra yeni nesil resident evillar b*k atması ayrı bir fiyasko olsa da fikirlerim bu doğrultuda devam edecektir.

BSC Misafiri

5.2.2013 08:27:58

0
quote:

Orijinalden alıntı: re_outbreak Resident evil 6 nın hakkı kesinlikle yendi . Şimdiki resident evil oyunlarını eleştiren insanlar zamanında Raccoon City 'de geçen Resident evil outbreak serilerini de sevmemişti neden mi ? Sırf ana karakterler yok diye o oyunun da hakkı yenmişti . Öyle saçmalık mı olur yahu . Dolayısıyla ön yargılarından kurtulamayıp yorum yapmış olan insanların yorumlarını hiç sallamaya gerek duymuyorum zira bu outbreak serisini de sevmeyen insanlar yeni resident evil lara da laf atıyorsa kusura bakmayın bu Resident evil Fanlarının çirkefliğinden kaynaklanıyordur .. Resident Evil 6 nın bu hale gelmesinin tek sebebi Mikami altını çize çize vurgulayabilirim . Resident evil ın bütün oyunlarını bitirmiş ve yıllardır resident evil ile büyümüş bir kişi olarak ön yargının nelere tabir olduğunu gözlerimle de gördüm. Yazık .
Valla çıkışı ve hayran kitlesini survival horror türüyle toplayan ve birbirinden karizmatik karakterleriyle hayranlarının gönlünde taht kuran Resident Evil oyunu Call of Duty'e rakip olabilecek görünüme geldiyse hakkını yemem hafif bile kalır! Eskiden can ve mermi sıkıntısından bazen yaralı olarak stres içinde kaçıyorduk zombilerden, oyunun atmosferi öyle kendine bağlıyorduki oyunu kaydedebileceğimiz odalara girdiğimizde müziğinde etkisiyle derin bir ohh çekebiliyorduk. Bazı objeleri bulduğumuzda ve bulmaca çözmemiz gerektiğinde yeri geldiğinde arkadaşlarımızla fikir yürüterek düşünüyor ve uğraşıyorduk ki bazen uykularımıza bile giriyordu. Her yönüyle büyüleyici bir atmosferi vardı serinin, oynanabilirliği çok yüksekti ve aynı heyecanı defalarca oynarken bile alabiliyorduk. Günümüzdeki RE serisi denilen oyuna RE diyemem çünkü Resident Evil'ın gerçek serisine haksızlık etmiş olurum. Shinji Mikami gibi seriye hayat veren ve yükselten bir yapımcıyı firmada tutmayanlara laf edeceğine gelmiş Mikami'yi sorumlu tutuyorsun. Uzun yıllardır Survival Horror serisi boş geçiyordu benim için, ancak Mikami'nin Bethesda'ya bağlı Tango Gameworks ile çalışmaya başlayarak bu tür için yepyeni bir korku ve gerilim oyunu olan Project Zwei için uğraştığını bildiğimden içim rahat. Bol silahlı ve mermili, asgari bulmacalı ve zorluklu, oyun dünyasına yeni başlayan çaylakların bile rahatlıkla bitireceği RE serisi Capcom'un ve senin gibi hakkını yemeyen hayranlarının olsun.

DirtyShady

5.2.2013 04:13:27

0
siz bekleneni verdiniz mi ki, biz verelim?

_GRKM_

4.2.2013 17:07:22

0
Daha Çok Beklerler..İçine Ettiler Güzelim Serinin :)

resh_aykut

4.2.2013 17:07:13

-1
Resident evil 6 nın hakkı kesinlikle yendi . Şimdiki resident evil oyunlarını eleştiren insanlar zamanında Raccoon City 'de geçen Resident evil outbreak serilerini de sevmemişti neden mi ? Sırf ana karakterler yok diye o oyunun da hakkı yenmişti . Öyle saçmalık mı olur yahu . Dolayısıyla ön yargılarından kurtulamayıp yorum yapmış olan insanların yorumlarını hiç sallamaya gerek duymuyorum zira bu outbreak serisini de sevmeyen insanlar yeni resident evil lara da laf atıyorsa kusura bakmayın bu Resident evil Fanlarının çirkefliğinden kaynaklanıyordur .. Resident Evil 6 nın bu hale gelmesinin tek sebebi Mikami altını çize çize vurgulayabilirim . Resident evil ın bütün oyunlarını bitirmiş ve yıllardır resident evil ile büyümüş bir kişi olarak ön yargının nelere tabir olduğunu gözlerimle de gördüm. Yazık .

GoldPunch

4.2.2013 16:49:36

0
DMC için üzüldüm de RE6 için üzülmedim.

aykut291

4.2.2013 16:34:14

0
7. Oyuna daha beter saçamasapan aksyon eklesinler.batman gibi çatılara kanca falan atalım veya süperman gibi uçalım oyunda zira sadece bunları yapmadıkları kaldı. Böyle neyin ne olduğu belli olmayan abuk subuk yapmacık bir Oyun 4.8 milyon satmış çıldırıyorum.

masterbatu

4.2.2013 16:00:44

0
oyun sanki bekleneni verdide satislar dusukmus ! ama dmc yuksek puan alan ve basarili bir oyundu daha cok satsin isterdim.

MooDyUK

4.2.2013 15:55:27

0
saçma sapan oyun yaparsan böyle olur.Dinamiklere sadik kalinsaydi

karcemarskas

4.2.2013 15:45:30

0
dmc baya iyiydi üzüldüm şimdi ninja theory'e ama capcom onun parasını resident evil dan çıkarmış gibi

akabeyss

4.2.2013 15:30:03

0
yatıp kalkıp resident evil 6 gibi rezalet bir oyunun bu kadar satmasına dua etsinler

BSC Misafiri

4.2.2013 15:28:46

0
Bence Resident Evil 6 gayet güzeldi aksiyon sahneleri müthiş yapmışlar yani kısacası çok güzeldi oyun kaçırmayın derim herkese

BSC Misafiri

4.2.2013 15:28:42

0
quote:

Orijinalden alıntı: Rodin Capcom'da iflasa yakındır beyler, gerçi ben dmc'yi beğenmiştim milletin ön yargısı yüzünden oyun harap oldu.
Evet aynen. Sırf karakteri beğenmedikleri için oyuna çamur attılar. Ama oynanış dinamikleri, hikayesi, atmosferi on numaraydı.

Rodin

4.2.2013 15:19:33

0
Capcom'da iflasa yakındır beyler, gerçi ben dmc'yi beğenmiştim milletin ön yargısı yüzünden oyun harap oldu.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Resident Evil 6
+ TAKİBE
AL
59 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız