Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

RealtimeUK ve Sinematik Video Yaratma Sanatı

 
     RealtimeUK firması, oyun fragmanları, konsept tasarımı ve oyun içi videolar konusunda tecrübeli bir firma.  Son dönemde THQ'nun  Stormbirds, Disney'in Split Second ve Sega'nın Total War: Shogun 2 oyunları için çalışmalar yapmış durumda.
 
     RealtimeUK direktörü Ian Jones'un verdiği bilgiye göre, bu senenin E3 fuarından beri, yüksek kalite CG fragmanlara olan talepte bir canlanma yaşandı. Firmaya bir çok yapımcı gelecek projeleri için başvurmaya çoktan başlamış.
 
     Firma şu anda Jagex tarafından geliştirilen Transformers Online oyunu için çalışmakta. Ian bunun kendisi için büyük bir ayrıcalık olduğunu, çocukken tüm oyuncaklarına sahip olduğunu söylüyor.
 
     Ian, yaratıcı yönetmen Chris Fenna ile çalışıyor ama daha çok render ve animasyon gibi teknik konulara bakıyor. Chris ise konsept tasarım, animasyon yönetmenliği gibi konularla ilgileniyor.
 
     Animasyon dışında RealtimeUK'e, oyun firmaları kendilerine konsept tasarım hazırlaması için de başvuruyor. Hatta oyunun üretim sürecinde bulunmayıp, sadece konseptlerini tasarladıkları da oluyor. Bazı durumlarda ise oyun için storyboard ve animatikleri hazırlayarak, programcılar için dizayn referansı oluşturuyorlar.
 
     Bu sektörde çalışmak isteyenlere bir tüyo olarak, firmaya yeni sanatçılar alan Chris, "Benim için öne çıkan portfolyolar, özgün yaratıcılığın kanıtlarını gördüklerim oluyor.", "Konsept sanatçıları için sağlam çizim, boyama ve dizayn becerileri önemli. Animatörler için de karakter odaklı ve hareket yakalama teknolojisi kullanılmadan yapılmış animasyonlar daha çok ilgi çeker"diyor.
 
     Emek isteyen ve çok detaylı olan bu sektörde başarılı olan firmalar, RealtimeUK gibi genelde konsept dizaynlarını, yapılan animasyonlara da yansıtabilip, tarzını ortaya koyanlar oluyor.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Creative Bloq shogun realtimeuk trailer cg fragman video konsept sanat
The Witcher 3, Speedrun ile Kaç Saatte Bitiyor? Tony Hawk 5 Ortaya Çıktı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

10.4.2015 21:55:43

0
Sağlam çizim boyama ve dizayn var ama okul okumadan kendim geliştirdim. keşke ülkemizde şöyle bir sektör olaydı.

By Karabay

10.4.2015 16:35:01

0
Bayılıyorum şu işlere, keşke biri çıksada ortak küçük animasyon veya CGI videolar yapmaya çalışsak.

Megathrone26

10.4.2015 13:18:29

0
Gayet normal
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız