Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Prince of Persia: The Lost Crown Çıkışa Yakın

 
 
Ubisoft tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan platform, aksiyon, macera oyunu Prince of Persia: The Lost Crown, 18 Ocak tarihinde geliyor.
 
Serinin yeni oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan yapımda, daha önceki seri oyunlarına nazaran farklı bir platform yapısı benimsenmiş durumda ve burada platform unsurlarının oldukça ön planda olduğundan bahsedebiliyoruz. İçimizdeki savaşçıyı serbest bırakabileceğimiz ve Prens ile beraber burada ilerleyebileceğimiz yapımda gerçekten de üst düzey bir yapı bizlere aktarılıyor ve aynı zamanda burada aksiyon içerisine de dahil olabiliyoruz.
 
Dövüş becerilerimizi geliştirebildiğimiz ve bu becerilerle usta olabildiğimiz yapımda, ölümcül kombinasyonlar üzerinde ustalaşmaya çalışıyor ve aynı zamanda oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca karakterimizi güzel bir şekilde kontrol etmeye çalışıyoruz. Bu tarz oyunlarda karakterin kontrolü, karakterlerin animasyonları ve daha fazlası oldukça önem arz ediyor. Bunlara aşina olmak ve bunları deneyimlemek, oyunun önemli bir parçası olarak karşımıza çıkıyor. Nitekim oyunda yer aldığımız süre boyunca karakterimizi doğru bir şekilde ve doğru zamanda kullanmamız gerekiyor. Zorlu platform zorluklarıyla karşı karşıya kaldığımız yapımda, bu zorlukları aşmak için karakterimizin yeteneklerinden de faydalanabiliyoruz.
 
 
 
Farklı becerilere sahip olduğumuz ve bu becerilerle beraber ilerlemeye başladığımız yapımda, farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve buralardaki farklı bölgeleri keşfetmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda sık sık platform unsurlarıyla karşı karşıya geldiğimiz oyunda, zorlu platform unsurları yer alıyor. Öncelikle kolay, daha sonrasında ise zorlu bir platform içeriği bizlere aktarılıyor ve bu unsurları aşmak için de elbette karakterimizin becerisinden ve yeteneğinden faydalanabiliyoruz. Karakterimizle beraber sağa sola doğru ilerleyebiliyor, yürüyebiliyor, koşabiliyor, zıplayabiliyor ve duvardan duvara da yürüyüş gerçekleştirebiliyoruz. Bu yeteneklerle beraber üst düzey bir dövüşçü kontrol ettiğimiz yapımda, güzel bir aksiyon platform deneyimi bizlere aktarılmak isteniyor.
 
Yandan görünümlü yapısı ile beraber karşımıza çıkan oyunda, farklı bölgeler bulunuyor. Bu farklı bölgeler içerisinde dilediğimiz gibi ilerleyebiliyor ve gezintiye çıkabiliyoruz. Bunun dışında bu bölgeler içerisinde farklı manzaralar ve temalar bizlere aktarılıyor. Kendimizi bir yandan harabelerin içerisinde bulurken, diğer taraftan bir kaleye doğru tırmanmaya çalışıyoruz ve buradaki yerimizi bu şekilde alabiliyoruz. Bunun dışında farklı bölgelere göre düşman çeşitliliği farklılık gösterebiliyor. Bir yerde normal düşmanlarla beraber kapıştığımız kısımda, diğer tarafta farklı düşmanlar karşımıza çıkabilir. Bu da gerçekten oyuna güzel bir çeşitlilik unsurları arasında yer alıyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve bu bölgelerdeki düşman çeşitliliğini öne çıkarabiliyor ve aynı zamanda bu düşmanların nasıl saldırdığını görebiliyor ve deneyimleyebiliyoruz.
 
 
 
Burada her bir düşmanın farklı bir hamle sırası bulunuyor. Düşmanların bu tarz yapılar içerisinde nasıl saldırdığını öğrenmek ve onlara karşı savunma yapmak oldukça önem arz ediyor. Bu oyunlarda platform aksiyon unsurları hızlı bir şekilde karşımıza çıktığından dolayı düşmanları alt etmek için kısa sürede oldukça fazla hamle yapmamız gerekebilir. Dolayısıyla burada yaptığımız hamleler oldukça önem arz eder. Düşmanları istersek arkalarından gizli gizli ilerleyebilir, istersek de doğrudan aksiyona geçiş yaparak burada yer alan düşman çeşitliliğini sona erdirmeye çalışıyoruz. Yukarıda da bahsettiğim gibi her bölgede farklı düşmanlar bulunuyor ve bunlar ortadan kaldırmak için istersek gizli, istersek de doğrudan aksiyona geçiş yapabiliyoruz.
 
Oyunda yer aldığınız süre boyunca kombo saldırıları yapabilir ve bu kombinasyonları tutturmak, oyun içerisinde oldukça önem arz ediyor. Mitolojik yaratıkların ve zamanla bozulan düşmanların yer aldığı yapım içerisinde dövüş ve platform becerilerinizi kullanmaya çalışıyor ve uygun gördüğünüz yerde de aynı zamanda farklı donanımlar elde edebiliyorsunuz. Oyunda yer aldığınız süre boyunca farklı donanım ve ekipmanlarla beraber ilerleyebiliyor, bunların faydalarını istediğiniz şekilde kullanabiliyor ve kendi avantajınızı olacak şekilde bunları kullanarak düşmanların ve yaratıkların üstesinden gelmeye çalışıyorsunuz. Oyunda zaten seriden aşina olduğunuz çeşitli düşmanlar karşınıza çıkmaya hazırlanıyor ve bunlar ortadan kaldırmak da tamamen bizim işimiz oluyor. Burada yer aldığınız süre boyunca karakterimizin farklı farklı becerileri bulunuyor ve bu becerileri donanımlarla beraber desteklemekte oldukça mühim.

Bu ay içerisinde aynı zamanda farklı bölgelere doğru ilerlediğimiz kısımlarda yeni karakterlerle beraber görüşebilir ve burada etkileşime geçebiliyoruz. Burada ilgi çekici karakterlerin olduğunu söyleyebilir ve bu karakterlerle beraber de arka planda yer alan hikayeyi deneyimleyebilir ve daha çok anlayabiliriz. Arka planda yer alan hikayenin sırlarını açığa çıkarabildiğimizi, farklı karakterlerle beraber eşleşebildiğimizi yapımda farklı bölgelere doğru giderek buralardaki tüccarlarla beraber diyalog içerisine girebilir ve aynı zamanda onlardan çeşitli donanımlar elde edebiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca düşmanlardan farklı gelirler, yani paraları elde edebilir ve bu içeriklerle beraber de tüccarlardan çeşitli faydalı öğeler satın alabiliyoruz. Dolayısıyla bu da bizlere savaş esnasında oldukça yarar sağlıyor ve bu yapının da oyun içerisinde olduğunu söyleyebiliyoruz.
 
 

Kaf Dağı'na çıkış yaptığımız ve simgesel yapıların yer aldığı bu yapım içerisinde ters temasından esinlenmiş bir dünya içerisinde bulunuyor ve buraları dilediğimiz gibi keşfedebiliyoruz. Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi gerçekten ilgi çekici manzaraların ve yapıların bizlere sunulduğunu söyleyebilir ve şimdiden doğrulayabiliyoruz. Bu yapılarla beraber attığımız yapımında daha önceki fragmanlardan ve ekran görüntülerinden de aşina olduğumuz gibi ilgi çekici manzaraların bizlere sunulmuş olduğunu söyleyebilir ve aynı zamanda burada sürekli olarak ekran görüntüsü alabileceğimiz yapıların bizlere aktarıldığını belirtebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde gerçekten de güzel bir yapının bizlere sunulacağını aktarabiliyor, bunlarla beraber de güzel bir platform aksiyon deneyimiyle beraber karşılaşacağımızı söyleyebiliyoruz.

Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi farklı bölgeler bulunuyor ve her birinin kendi kimliğine, manzaralarına, haritalarına, düşmanlarına, ihanet tehlikelerine ve ayrıntılı biyomlarına sahip olduğunu söyleyebiliyoruz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor. Çünkü burada elde ettiğiniz donanımlar ve beceriler önceden oyuncuya değişkenlik gösterebilir. Aynı zamanda burada yer aldığınız süre boyunca ayrıntılı bölgeler içerisinde ilerleyebiliyor ve burada çeşitli bulmacaları çözmek için de elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Oyunda yer aldığımız müddetçe burada farklı zorlukların aksine bulmacalar da karşımıza çıkıyor ve bu bulmacaları çözmek tamamen bizim işimiz oluyor.
 
Oyunda platformları oynatabiliyor, açılmayan kapıları açabiliyor ve çeşitli bulmacaları bu kapsamını çözmeye uğraşıyoruz. Oyun içerisinde ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu bulmaca içerikleri bizlere sunuluyor ve bu platform boyunca da farklı bulmaca ve mini oyunlarla beraber karşılaşabiliyoruz. Dolayısıyla güzel bir bulmaca ve platform içeriği bizlere aktarılmak isteniyor.
 
Bu özellikler dışında aynı zamanda arka planda yer alan hikayenin bizlere neler sunduğunu öğrenmeye çalışıyor ve böylece hem etrafı keşfedebiliyor, hem de karakterlerle beraber etkileşime geçebiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca arka planda anlatılan hikayenin bizlere hem karakterler arası diyaloglar aracılığıyla hem de ara sahnelerle beraber aktarıldığını söyleyebiliriz. Aynı zamanda burada gizli hazineleri bulmak ve görevleri tamamlamak temel hedefimiz arasında yer alıyor.
 
 
 
Oyunda yer aldığımız süre boyunca gizli bölgelere doğru ilerleyebiliyor, buralarda gizli hazineleri ortaya çıkarmak için etrafı keşfetmeye çalışıyoruz ve keşif unsurlarının burada oldukça önemli olduğunu söyleyebiliriz. Bu oyunda, bulunduğunuz esnada zorlu platform unsurlarının olduğunu gördüğünüz kısımlarda tepelerde veya sağda solda belirli noktalarda gizli hazineler bulunuyor. Bunları ortaya çıkarmak için elbette karakterinizin becerilerinden faydalanabiliyorsunuz. Bunun dışında oyunda çeşitli zeka gerektiren görevler ve bulmaca içerikleri bulunuyor. Bunları tamamlamak için elbette hem karakterimizin becerilerini, hem de aklımızı kullanmamız gerekiyor. Dolayısıyla oyunda gizli noktaları açığa çıkarmak için illaki sağı solu keşfetmemiz gerekiyor ve sağa sola doğru ilerleyerek de bu oyundaki yerimizi alabiliyoruz.
 
Pers yani İran mitolojisi ile beraber harmanlanmış bu dünya içerisinde orijinal ve ilgi çekici bir hikayenin bizlere aktarıldığını söyleyebiliriz. Aynı zamanda fantezi bir yapının bizlere sunulacağını doğrulayabiliyoruz. İlgi çekici karakterlerin ve gerçekten de güzel bir dünyasının bizlere sunulduğu yapımda gizli yollardan ilerleyebiliyor ve karakterimizin belli başlı becerilerini burada kullanabiliyoruz. Oyunda örneğin karakterimizle beraber elimize çeşitli kılıçlar alabilir ve hem çift kılıcı, hem de farklı kılıçlarla beraber burada ilerleyebiliriz. Dolayısıyla oyunda farklı noktalarda farklı ekipmanlarla beraber yer bulabiliyor ve bunlarla beraber de gizemleri ortaya çıkarmaya çalışıyoruz.
 
Kaf Dağı'nın gizemlerini çözebileceğimiz ve özenle hazırlanmış bir deneyim içerisinde yer bulabileceğimizi yapımda geliştirici ekibin belirttiğine göre tüm platformlarda 60 fps'lik bir oyun deneyimi bizleri bekliyor. Bu 60 fps'lik deneyimle beraber elbette akıcı bir platform aksiyon unsurlarıyla karşılaşabiliyor ve böylece kendimizi sürükleyici bir deneyimden bulabiliriz. Bunun dışında yine geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda akıcılığın yanı sıra yüksek kaliteli grafikleri, sinematikleri ve animasyon tarzının bizlere aktarılacağı söyleniyor. Bunun yanı sıra ise hikaye açısından da gerçekten ilgi çekici dokunuşların bizlere sunulacağı söyleniyor. Dolayısıyla Ubisoft tarafından bizlere sunulacak olan bu yapım için beklentiler bir hayli yüksek. Çünkü daha öncesinde bu serinin bu denli iyi teknolojilerle beraber harmanlanmış platform oyunu karşımıza çıkmamıştı. Şimdi ise bu yapım yakın zamanda bizlerin sistemlerine gelmeye hazırlanıyor.
 
 
 
Farklı sürümleriyle beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun 16 Ocak tarihinde bizler oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Bu tarihi itibarıyla beraber oyunu deneyimleyebiliyor ve istediğimiz sürümle beraber de karşılaşabiliyoruz. Aynı şekilde oyunun Deluxe sürümünü satın alan oyuncular oyuna 3 gün önceden erişim hakkı elde ediyor. Dolayısıyla oyunu erken erişim ile beraber oynamak istiyorsanız da Deluxe sürümünü satın almak durumunda kalabiliyorsunuz. Oyunun şu anda Epic Games sayfasında fiyatını 849 Türk Lirası ile beraber bizlere sunulduğunu aktarabilir ve oyunun ön siparişleri açık olduğunu bu şekilde doğrulayabiliyoruz. Nitekim oyunu diğer platformlardan satın almak isterseniz de istediğiniz platforma geçiş yaparak oradan istediğiniz şekilde satın alım yapabilirsiniz.
 
Bunun dışında bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve kendinizi gerçekten de güzel bir platform ve aksiyon hikayesi ile yeni bir maceraya bırakmak istiyorsanız, ek olarak bulmaca içerikleriyle beraber de gizli unsurları açığa çıkarmak için yeni bir deneyime adım atmak istiyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun hem hikayesi, hem dünyası, hem de karakterleri ilgi çekici olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor ve düşman çeşitliliğinde oldukça yeterli olduğu söyleniyor. Bakalım bizleri nasıl bir deneyim sunacak hep birlikte göreceğiz. Oyunun aynı zamanda seriden çeşitli esintiler taşıdığını da belirtelim. Bu kapsamda hem hayranlara hem de yeni oyunculara hitap eden yapısıyla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Prince of Persia: The Lost Crown
Nükleer Sızıntılarla Mücadele Edeceğimiz Radiance Ocak'ta Geliyor Snakebird Complete Epic Games'te Ücretsiz

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız