Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

"Oyunların Amacı Sadece Eğlence ve Gerçeklerden Kaçma Olmamalı"


    Geçtiğimiz E3 döneminde EA konferansında karşımıza çıkan ve farklı tarzıyla beraber birçok oyuncunun gönlünü kazanan Unravel tarafından şimdiye kadar fazla haber alamamıştık. Oyunun yönetmeni Martin Sahlin, Gamespot'a hem Unravel'la ilgili, hem de oyun endüstrisiyle ilgili açıklamalarda bulundu.
 
    Yaptığı açıklamalarda Sahlin, Unravel'ın anlamlı ve duygusal yönüne değindi. Martin Sahlin, "Bu tarz dokunuşları büyük bütçeli yapımlarda da görmek istiyorum. Hayır, büyük yapımcıların duygusal yönden ağır oyunlar yapmadığını kastetmiyorum. Ortadaki durum elimizde bu tip büyük yapımların çok fazla olmayışı. Kaba ya da kibirli olmadan söylemem gerekirse, bir müzik açtığınızda orada bir duyguyu, bir mesajı hissediyorsunuz. Ancak nedense oyun dünyası tarihi boyunca her zaman kendini küçük görmüştür. Her zaman oyunlar sadece eğlence ve gerçeklerden kaçma aracı olarak görülüyor. Fakat bilmediğimiz şey, oyunlar bunlardan çok daha fazlasını başarabilecek bir araç. Umarım gelecekte daha fazla yapımcı biraz daha duygusal tarzda, bir mesajı bulunan oyunlara başvururlar." sözlerine yer verdi.
 
    Masalsı bir platform oyunu olan Unravel, yapımcının da dediği gibi gerçekten duygusal bir yapıya sahip. İpliklerden oluşan karakterimiz hareket ettikçe çözülüyor ve arkasında iplik bırakıyor. Yapımcılar bu durumu çevremizdeki insanlarla iletişimimiz ve onlar üzerinde bıraktığımız iz olarak nitelendiriyor.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Unravel Platform Puzzle Coldwood EA Electronic Arts PC PS4 Xbox One
EA, Assassin's Creed Tarzı Bir Oyun Geliştiriyor! Minecraft Üzerinden Programlamayı Öğrenmek
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

letingo

18.11.2015 15:44:38

0
Kesinlikle doğru bir düşünce. Küçücük coğrafyalarda bile nice tarihi anlar yaşanmış. Bunlar oyun alanına aktarılarak oyuncunun kültürel gelişiminde faydalı olabilirler. Her türden oyunlar çıkarılabilir tarihi olaylardan. İster bulmaca olsun, ister strateji, isten aksiyon/macera vs..

BSC Misafiri

18.11.2015 13:53:00

0
Bu denileni Witcher'da yaşadım ben. Ciri'yi sanki gerçek kızımmış gibi sahiplendim, onun için meraklandım. Diğer karakterler ile de duygusal bağ kurdum. Oyunun o kısmı çok kuvvetliydiç. Vallahi burada yapımcıların para kaygısını kenara atmıyorum ama böyleyken böyle.

BSC Misafiri

17.11.2015 18:25:47

0
Canım tabii ki tamamen duygusal. ;)

Uncy

17.11.2015 16:43:19

-1
Bu oyunu ben de bekliyorum ama düşüncesi şaçma

Megathrone26

17.11.2015 16:05:55

+1
oyunu çok sevmiştim e3 sunumunda da. Adamlar sadece EA da olmasaydı daha iyi olurdu EA yı görünce dolarlar uçuşuyor gözümün önünde :(

Patren

17.11.2015 15:31:25

0
cok sevimli bir oyunmus :)

Venom59

17.11.2015 15:12:06

0
Oynanış videosuna baktım, oldukça hoş duruyor müzikleriyle beraber. Merakla bekliyorum :)

There goes your life

17.11.2015 15:11:12

0
Çıkmadan önce en çok ilgi toplayan indie bu oyun olsa gerek

the last of us 2

17.11.2015 14:47:05

0
çok güzel bir oyun ya, videolarını izlemiştim. heyecanla bekliyorum.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Unravel
+ TAKİBE
AL
7 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız