Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Oyunlar Kanada Ekonomisine 2.3 Milyar$ Sağlıyor


     Ülkemizde oyun sektörünün değerinin özellikle devlet tarafından hala anlaşılamadığını biliyoruz. Kanada gibi ülkelerde ise devlet stüdyolara imkanlar sunuyor ve ülkedeki iş imkanlarının artması için büyük çaba gösteriyor.
 
     ESA Canada'nın açıklamalarına göre ülke çapında 329 firmada toplam 16.500 kişi tam zamanlı olarak oyun sektöründe çalışıyor. Kanada böylece Amerika ve Japonya'nın ardından kişi başına düşen oyun sektöründe çalışan ortalaması en yüksek ülke oluyor.
 
    Oyun sektörünün Kanada gayri safi milli hasılasına katkısı ise 2.3 milyar dolarmış. Bu rakamın ne kadar önemli olduğunu tahmin edebiliyorsunuzdur.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak gamesindustry Kanada Ekonomi Oyunlar
Bayonetta: Bloody Fate'ten İlk Video Shinji Mikami: "Xbox One ve PS4 Neredeyse Aynı"
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

xb-treck

24.10.2013 13:14:21

0
valla ülkemizde bu oyun boş zaman boş iş olgusu sürdüğü müddetçe bir adım dahi atılamaz bu ülkede bahsettiğimiz ülkelerle bizi kıyaslamak ne bileyim tavşan ile kaplumbağa gibi onlar aldı başını gidiyor biz milim milim .

emrahcey

24.10.2013 12:29:29

0
Geri kalmış Tüketim ülkelerinde ne yazık ki , bazen devlet müdehalesi gerekli oluyor. Bakın mesela Cari açık meselesi ciddileşince nasılda dolaylı vergi ve döviz kurunu yükselterek ithalatı engellemek amacıyla fiyatları arttırdılar. 400 $ satılacak PS4'ün fiyat zaten buna örnektir. 550 $ , 600 $ satılan ekran kartlarıda bizde 790$, 850$ , 900 $ artı % 18 k.d.v. eklenmek suretiyle satılıyor. > Zaten bu rakamı gören Kanada Devleti bizzat kendi eliyle iyi yönde bu piyasaya yön verecektir. Tabii resmi olacak bunu göremeyiz, Hem devlet politikası, hem rejimi buna izin vermiyor. > Bizler yine Amerika ve Kanada Devleti piyasaya müdehale etmez diye okuyarak, bu yönde düşünerek , örnekler vererek yaşar gideriz. > GTA 5'in satışları 1 Milyar doları geçti, Çivi gibi kafamıza kazınması lazım.

sumituran

24.10.2013 10:47:23

+1
bu 'devlet tarafından anlaşılamadığı' cümlesine katılmıyorum. devlet oyun konusunda vergi avantajı dışında bir şey yapamaz ve serbest piyasa ekonomisinden dolayı bunun dışında ne destek ne de köstek olmalıdır. çünkü oyun sektörü bizim halkımızca hala 'çoluk çocuk işi' olarak görülür. kendileri 'ciddi işler'in (?) çalışanları olduğu için gsyih'da oyun sektörü için yer kalmıyor. ha bir de kendine oyuncuyum diyen , neden ülkemiz oyuna gereken desteği vermiyor diyenleri google playstore'de ki türk ya da yerli oyunlarının altındaki yorumları okumalarını tavsiye ederim. iki tane yorum okursanız bu işin devlet eliyle olmayacağını anlarsınız. (ios appstore'u bilemem)
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız