Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Oyuncunun Günlüğü Kitabı Çıktı, Tüm Bayilerde!


    Rodeo Albümler Dizisi'nin 3. kitabı olan Oyuncunun Günlüğü bir kaç haftadır tüm bayilerde satışa sunuluyor. Oyuncunun Günlüğü, bilgisayar oyunları üzerine uzmanlaşmış olup, bu kulvarda yayıncı, eleştirmen ve hepsinden önemlisi "oyuncu" olarak tanınan Berk İybar'ın imzasını taşıyor. Kitap, bilgisayar oyunlarının tarihçesine ve çevrelerinde oluşturduğu kültüre dair izlenimler, anekdotlar, yorumlar içeriyor
 
    Cem Mumcu, Mevlüt Dinç, Erkan Bayol gibi isimlerle konu üzerine gerçekleştirilmiş kapsamlı röportajların da bulunduğu kitap, Türkiye'deki bilgisayar oyunları kültürüne yönelik derli toplu ve öncü bir çalışma olmak özelliği de taşıyor.
 
Oyuncunun Günlüğü Kapağı
 


Oyuncunun Günlüğü önsöz:

OYUN TEORİSİ YAŞAM PRATİĞİYLE ÇARPIŞINCA

    Ne diye oyun oynarız ki?

    Soru basit görünse de, yanıt hayli karmaşık. Cebimizdeki üç beş kuruşa göz dikmiş amansız bir endüstrinin kurbanları mıyız, yoksa monitör başında geçirilen saatlerin derin anlamları mı var?

     Oyunlarla kurduğumuz ilişki, gerçek dünyadaki kayıpların rövanşı mı? Yoksa tam tersine bir prova, veya hayattaki duruşumuzun berrak bir yansıması mı?


     İlerleyen sayfalarda çıkacağınız yolculuğun sürprizlerini bozmaksızın, Simon Kuper'e atıfla şu küçük tüyoyu verelim: Bilgisayar oyunları, asla eğlenceden ibaret değildir!... Ama bu, müthiş eğlenceli olmalarına engel teşkil etmez.

    Berk İybar'ın bilgisayar oyunlarına dair yazılarından derlenmiş olan elinizdeki kitap, güncel röportajlarla ve Çağrı Kazancı'nın ilüstrasyonlarıyla zenginleştirildi. Sonuçta, ele aldığı mecra kadar keyifli ve ufuk açıcı bir çalışma çıktı ortaya. En az birkaç bağlamda “ilk” sıfatıyla anılmayı da hak ediyordur muhtemelen. Ancak, gücünü o tür boş etiketlerden değil, samimiyetinden alan bir çalışma bu. Analizler, tespitler ve esprilerle bezenmiş de olsa, İybar'ın oyunlar hakkındaki cümlelerinin en belirgin ortak özelliği bambaşka:

     Çocukluk çağında tanışılıp sonra hiç ayrı kalınamamış bir sevgiliye yazılan mektuplardakiler kadar saf , “mutlu aşk yoktur” sözünü tasdik edercesine de sorgulayıcı satırlar okuyacaksınız. Hayatınızın yarıya yakınını konsol başında geçirmiş değilseniz bile, referans verilen eski oyunlar size sürmenaj edici uzaylı saldırılarını anımsatıp, onyıllardır duymadığınız metalik ses efektlerini çınlatacak kulaklarınızda.

    Oyuncunun Günlüğü, Rodeo'nun temel kulvarıyla da hoş bir ilişki kuruyor: Yurt dışında sektörel deneyim kazanmış Türk sanatçı ve programcıların verdikleri röportajlar, sadece oyun dünyası için değil, çizgi romanlar için de geçerli durumların altını çizmekte. Tıpkı, genişletilmesi halinde başı başına bir kitap değeri taşıyacak Cem Mumcu röportajındaki değerlendirmeler gibi.

    Oyun içindeki oyunu birlikte çözmenin vakti geldi. Ortada basılacak bir düğme olmadığına göre, çevirin sayfaları...
   

Oyuncunun Günlüğü künye bilgileri:


Kitap dizisinin ismi:
Rodeo Albümler Dizisi
No: 3
Kitabın ismi: OYUNCUNUN GÜNLÜĞÜ (Hayatına Commodore, Amiga veya Playstation dokunmuş herkes için!)
Ebat: 21.5 x 29.5 cm.
Kağıt: içler 170 gram kuşe, kapak 350 gram Amerikan bristol
Sayfa sayısı: 64 siyah-beyaz + 12 renkli sayfa + kapak
Fiyat: 15 tl
Yazan: Berk İybar
Editör: Murat Mıhçıoğlu
ISSN:
1308-0148
Barkod no:
9771308014822

 
*Basın Bülteni

Bu haberin bağlantısı
URL
Oyuncunun Günlüğü kitap Berk İybar basın bülteni
"Black Ops'ta Türk Server İstiyoruz!" Enslaved İçeriğinden Yeni Görüntüler
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

11.12.2010 14:04:47

0
kitabı aldım okudum gayet güzel. ben anlamadım niye ve nesi itici gelmiş buradakilere. oyunlara farklı bir açıdan bakılan, baya da bilgi veren bir kitap. okuması da rahat.

Xerias

15.11.2010 17:37:30

0
quote:

Orijinalden alıntı: jrazrael Bir ürünü önce kapağı-kutusu satar. Sonra çoğu kişi için içerik gelir. Bu kitaba bakınca sanki 2side boş gibi. İçeriğini görmeden konuşmak yanlış fakat bana öle geldi.

SOLID SNAKE

14.11.2010 21:54:58

0
bu kapak tasarımı ile iflas ederler.ve yazılarda hiç güzel başlık olarak aktarılmamış...

Jack Rabbit Slims

14.11.2010 20:13:34

0
Bana da baya traş geldi kitap, bakalım.

jrazrael

14.11.2010 14:28:41

0
Bir ürünü önce kapağı-kutusu satar. Sonra çoğu kişi için içerik gelir. Bu kitaba bakınca sanki 2side boş gibi. İçeriğini görmeden konuşmak yanlış fakat bana öle geldi.

hal_darksider

14.11.2010 14:10:48

0
konular ve imajlara bakınca kıytırığın önde gidenine benziyo

balcs

14.11.2010 13:57:40

0
Güzel bir kitaba benziyor...
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız