Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Oyun Sektörü Bu Yıl Film ve Kuzey Amerika Sporlarının Toplamından Daha Fazla Gelir Elde Etti

 
Pandeminin etkisiyle birlikte oyun endüstrisi bu yıl global film ve Kuzey Amerika spor endüstrisinin toplamından daha fazla kazanç sağlamayı başardı.

International Data Corporation ve MarketWatch'ın raporuna göre, 2020'de oyun gelirlerinin 179.7 milyar dolar olması bekleniyor. Geçtiğimiz yıldan neredeyse %20 daha fazla.

Global film endüstrisi ilk defa 2019'da 100 milyar dolar gelire ulaşmıştı. Bu miktar bu yıl daha az. Kuzey Amerika'daki spor endüstrisinin 2020'deki geliri ise 75 milyar dolar civarında.
 
Yeni nesil konsolların çıkışı ve Nintendo Switch'in devam eden başarısı da 2020'deki oyun gelirlerinin artışında önemli rol oynadı fakat en büyük pay hâlâ mobile ait. Mobil oyun gelirleri bir önceki yıla kıyasla %24 artış gösterdi ve 87.7 milyar dolara ulaştı. Mobildeki bu gelirin çoğu Asya ve Pasifik bölgelerinden geliyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gamespot
Cyberpunk 2077 1.06 Yaması Yayınlandı Kampanya Parasını Steam Oyunlarına Harcayan ABD'li Kongre Üyesi, Trump Tarafından Affedildi
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

24.12.2020 13:43:10

0
Herkes oyun sektorüne yönelmeli bence film gibi oyunlar varken o oyunların dizi ve filmlerinin çıkması saçma onun yerine devam oyunu yada büyük bütçeli yeni bi ip yapmalılar last of us mesela dizisinin çıkması saçma oyunu zaten bir film/dizi gibiydi o parayla devam oyunu yapilabilir yada yeni bi ip

JourneyToTheWest

24.12.2020 10:08:57

+2
"para yetmiyor oyunlar 80 euro olsun" deniyordu birde.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız