Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Oxford'a Göre Oyunlarda Sinire Yol Açan Şey Şiddet İçeriği Değil

Hangimiz sürekli kafamızdan vuran camper'ı bıçaklamak istemedik ki ?
 
   Oxford İnternet Enstitüsü ve Rochester Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre oyun oynarken görülen agresif tavırlarımız daha çok başarısız olunduğunda ortaya çıkıyormuş. Oyunu oynamakta zorluk çeken birinin daha fazla sinirlendiği görülmüş. Rochester Üniversitesi Profesörü: "Çalışma, oyunlardaki şiddet içeriğinin oyuncuları hiç etkilemediğini söylemiyor; daha çok öfkenin oyuncunun, oyunun kontrolü altında hissetmediğinden ya da başarısız olduğundan ortaya çıktığını gösteriyor." diyerek skor tablosunun bir oyuncu için ne kadar önemli olduğunu gözler önüne seriyor.
 
   Valve'un meşhur oyunu Half Life 2 için, silahlarla öldürmek yerine oyuncunun imleçle işaretleyerek rakibini yok ettiği bir mod yapılarak oyuncuların öfkesini gözlemlenmiş, fakat gözlemciler bu modu oynayan ve normal Half Life 2 oynayan oyuncular arasında kayda değer bir sinirlenme farkı görmemişler.
 
   Üstelik araştırmada bir çoğumuzun ısrarlar geçtiği tutorial bölümlerini geçen oyuncuların, kontrolleri tam kavrayamadığından daha çok öfkelendiği görülmüş.
 
   Oxford Üniversinden D. Andew Pzybylski,"Eğer oyuncu, oyunun kontrolü veya tasarımı yüzünden sekteye uğratılırsa öfkelenebilir. Bu da oyuncunun sakin bir şekilde oyunu oynaması için kontrolleri iyice kavramasını gerektiriyor. Şiddet içerikleri öfkeyi çokta etkilemiyor." diyerek aslında şiddet içeriyle öfkemizin pek de alakasının olmadığını belirtiyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak venturebeat.com oyunlardaki şiddet öfkeli oyuncular
Silicon Studio'nun Yeni Nesil Teknoloji Demosu Hayranlık Verici Yarışma: Trials Fusion için 30 Adet Beta Key'i Dağıtıyoruz
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

5.6.2016 14:41:52

0
fifa 16 oynuyorum ps4 de o kadar hilebazlık var ki oynayan uyanıklar yememiş içmemişler oyunun hilesini araştırmış bulmuşlar. abuk subuk hareketler saçma sapan uzaktan atılan şutlar ''burdan gol olmaz'' dediğimiz ne varsa adamlar sanki oyunun kurucusuymuş oradan gol olacağını biliyor ve atıyorlar. golden sonra gol sevincini golün tekrarını izlemeler faul olunca faulu ve kart çıkıyorsa çıkarılan kartları izlemeler vs. bunlar insanı sinirlendirir ve sinirleniyorum da açıkcası. oyunu yapanların bunlara izin vermemesi lazım sorun bu işte karşındakini kızdıramazsın hakkınla yenersin kazanırsın o zaman kimse kızmaz şahsen ben buna kafiyim. Özetle şunu engellemeleri lazım oyunlarda ki ''bug'' dediğimiz (yani hata veya oyunun açığı) saçma sapan şeyleri ortadan kaldırmaları gerekli hile kesinlikle olmamalı hileyi herkes bilmeyebilir bilmek zorunda da değil adı üstünde hile, yalan, dolandırma kısmına girer. böyle oyun da yapmamaları lazım kesinlikle adaletli değil şu zamana kadar yapılan özellikle futbol oyunları !

Rindaman

15.4.2014 00:02:12

0
Oyun da insan yapısı sonuçta, çok kötü şekilde tasarlanmış bölümler de insanları çileden çıkarabiliyor.

rambocuk

9.4.2014 20:44:14

0
Fifada online kupa finallerindeki gerilim desem herşeye yeter :D oflinede sıkıntı olmaz hiçbirzaman :D

onur89tr

9.4.2014 15:36:25

+2
Ah şu kazanma hırsı yok mu? Her şey bunun başının altından çıkıyor.

Sir Maximus is BACK

9.4.2014 11:34:02

0
Doğru.

KAKÁ

8.4.2014 19:12:10

0
Sinirin kaynağı oyunda başarısız olmak, şiddet middet fasa fiso...

Squatch_TR

8.4.2014 19:03:16

+1
oxfordun araştırmasına gerek varmıydı bana sorsalardı ya :D

David Attenborough

8.4.2014 17:54:29

0
Medya sağolsun her Psikopat katili oyunlara bağlıyorlar. Adamın için psikoptlık varsa bunu er ya da geç dışa vurur zaten.

mementopolis

8.4.2014 16:49:22

0
Eskiden pc ye yüklediğim oyun çalışmadı diye de sinirlendiğim oldu . Ama hiç bir oyunda agrasif olduğum söylenemez . Dark souls da 100 kez ölsem dahi sinirlenmeden sadece sıkılıp kapatıyorum [DHTUBE=www.youtube.com/watch?v=-PGq2dV0fBw] En iyi örnek bu . Çocuk oyun açılmıyor diye kafayı siyiriyor. www.youtube.com/watch?v=-PGq2dV0fBw

Utku_20

8.4.2014 16:41:55

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Mükemmel bir tespit.

Hepimiz League of Legends'in o pastel renklerini , cicili bicili karakterlerini, elinde ayıcığı olan minik şampiyonlarını biliriz. Birde oyundaki sinire strese, küfürlere bakın...

Bakınız futbol... Spor dediğimiz yaşamımız için oldukça faydalı bir faaliyet alanının dalı ... Oysa yaşananlara bak.

Rekabet, skor, iyi olanı sürekli öne çıkaran oyunlar , multiplayer dediğimiz çöplük çömlek bu yüzden bizim gibi gerçek oyuncuların nezninde hiç bir değere sahip değil.

Skyrim'de neye sinirleneceğim ki ? Yada Witcher'ın o muntazam dünyasında gezerken...
Bu bölüme kesinlikle katılıyorum :)

BSC Misafiri

8.4.2014 16:16:01

0
bende başarız olduğumda sinirlenmiyorum ancak oyuun kurguları bende sinir yapıyor mesela bf4 tek atışta ölünce çılgına dönüyorum fifa 14 45 ve doksanda gelen gollere ayar oluyorum ağzıma geleni sayıyorum

moses2

8.4.2014 15:54:25

0
Sinirlenmeye elbet bir neden buluyoruz bf de 70 kill streakden yapıp ölünce bile ulan niye 100 yapamadık diye sövüp saydıgımı bilirim...kısacası sonu yok hep daha fazlası... :)

BSC Misafiri

8.4.2014 15:45:57

0
Neyine sinir olma, PC'de dark souls oynamaya çalış o amele kontrol şekliyle gelde sinir olma. Simcity oyna çöp kamyonlarının arka arkaya sıralanıp trafiği sıkıştırdığını görünce nasıl sinir olma. Multiplayer oyun oyna, MM sistemi seni oyuna yeni başlayanlarla eşleştirsin gelde sinir olma.

Recharged

8.4.2014 15:40:28

0
Kesinlikle doğru bir araştırma.

bozcan

8.4.2014 15:39:29

0
Doğru tespit.

ErayG-TR

8.4.2014 15:18:43

0
E yani. Ben CS oynarken de adam öldüremediğimde veya pusan olduğunda sinirleniyorum. Aynı şekilde FIFA oynarken de gol atamadığımda sinirleniyorum. Araştırmada denildiği gibi şiddetle değil başarısızlık ile alakalı

BSC Misafiri

8.4.2014 15:03:46

0
Mükemmel bir tespit. Hepimiz League of Legends'in o pastel renklerini , cicili bicili karakterlerini, elinde ayıcığı olan minik şampiyonlarını biliriz. Birde oyundaki sinire strese, küfürlere bakın... Bakınız futbol... Spor dediğimiz yaşamımız için oldukça faydalı bir faaliyet alanının dalı ... Oysa yaşananlara bak. Rekabet, skor, iyi olanı sürekli öne çıkaran oyunlar , multiplayer dediğimiz çöplük çömlek bu yüzden bizim gibi gerçek oyuncuların nezninde hiç bir değere sahip değil. Skyrim'de neye sinirleneceğim ki ? Yada Witcher'ın o muntazam dünyasında gezerken... Genç yaşımızı tükettik. Artık sinir , stres , hız, rekabet bize göre değil ... aslında kimseye göre değil , olmaması lazım ... Ancak bunu seven ve bu tarzı tüketen oyuncular bu tarz problemlerin olmasını daima sağlayacaklardır.

BSC Misafiri

8.4.2014 15:03:36

0
aptal takım arkadaşlarını unutmuşlar. adama görev veriyorsun güveniyorsun sonra yenilince sinirlenmek tabiki de hakkındır çünkü o adam yüzünden yenilmişsin gelme abicim takıma o zaman !! yada bana yaparım ederim diye güven verip yarı yolda bırakma. sonra sinirleninc biz suçlu oluyoruz.

BSC Misafiri

8.4.2014 14:33:11

+1
aptal takım arkadaşlarını unutmuşlar. adama görev veriyorsun güveniyorsun sonra yenilince sinirlenmek tabiki de hakkındır çünkü o adam yüzünden yenilmişsin gelme abicim takıma o zaman !! yada bana yaparım ederim diye güven verip yarı yolda bırakma. sonra sinirleninc biz suçlu oluyoruz.

Babblebabble

8.4.2014 14:27:54

0
Çok doğru valla.GOW oynuyorum daha yeni.İlk oyunu oynarken bazı yerlerinde bildiğin çıldıracaktım.Oyunun şiddetinden değil de dandirik dandirik puzzle'lar yapmışlar sırf hız gerektiren.Yetişemiyorum lanet olası şeye.Gel de küfür etme.Özellikle "Path of Hades" sağlam çıldırttı.Kolu fırlatıcaktım bir ara.

XGSpirit

8.4.2014 14:20:41

+3
Flappy Bird'in şiddet içermediği gibi.

Crynet

8.4.2014 14:17:39

+5
Çok doğru bir tespit yapılmış gerçekten oyundaki kontrol yüzünden olabilir haberi okuyunca hak verdim. Haberi okuyunca aklıma bu video geldi. "Youtube" http://www.youtube.com/watch?v=snPOUNfJcNQ
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız