Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

One Piece Pirate Musou: Yeni Video + Genel Bakış


     Popüler anime serilerinden biri olan ve gerek espri tarzı gerekse de hikaye sunumuyla ön plana çıkan One Piece için uzun süredir farklı oyunlar ile karşılaşıyoruz. Daha çok DS sürümleri ve Giant Battle gibi serileri ile karşımıza çıkan One Piece için "Neden daha kapsamlı bir oyun yapılmıyor?" diye sorarken, sonunda yeni bir duyuru ile karşılaşmış ve Namco Bandai imzasını taşıyan One Piece Pirate Musou duyurulmuştu.
 
     Açıkçası bir One Piece hayranı olarak oyunun ilk duyurulması ile birlikte çok fazla beklentim olmadığını itiraf etmeliyim. Hele ki manganın geldiği konu ve olayları göz önüne alırsak hikaye işleyişinin beni tatmin edemeyeceğini düşünüyordum. Fakat One Piece Pirate Musou için yayınlanan her yeni video ve ekran görüntüsü beklentilerimi de arttırmaya başladı. Nitekim oyun için yayınlanan ikinci tanıtım videosu beklentilerimin de çok daha yukarı çıkmasını sağladı.
 
     Öncelikle yazının bundan sonrası hikaye gidişatı ile ilgili bazı Spoiler bilgiler içeriyor. Fakat bu bilgilerin oyunun videosunda gözüken noktalar üzerinden anlatılacağını da belirtmeliyim.
 
 
     Oyunun bu yeni videosu Luffy'nin klasik bir şekilde hasır şapkasını kafasına geçirmesi ile başlıyor. Shanks'tan hediye olan bu hasır şapkanın hikayedeki yerini zaten serinin hayranları çok iyi biliyor. Daha bu ilk sahneden oyunun hikaye gidişatı ile ilgili önemli bir detay ile karşılaşıyoruz. O da Luffy'nin göğsünde yer alan kocaman X yarası. Hikayenin iki yıllık arasında meydana gelen bu yarayı göz önüne alır isek hikayenin ilk baştan başlayarak en azından bu iki yıllık araya kadar olabileceğini varsayabiliriz. Fakat bu dönem boyunca o kadar çok önemli olay, detay yer alıyor ki oyuna tüm bu hikayeyi nasıl sığdıracaklar açıkçası çok merak ediyorum.
 
     Luffy'nin hasır şapkayı kafasına geçirmesinden sonra ise tayfaya bir göz atıyoruz. İşte burada hikaye hakkında önemli bir detay daha bizi bekliyor. Çünkü Luffy'nin seride yanına aldığı tüm nakamalarını (tayfasını) bu ilk sahede görüyoruz. Bu da hikayenin uzunluğu hakkında daha önemli bir detayı karşımıza çıkarmış oluyor.
 
     Daha sonra ise hikayenin ikinci kısmından yani Buggy bölümlerinden bir sahne ile karşılaşıyoruz. Oynanış kısımlarına ve dövüş anlarına baktığımızda bizi Dynasty Warriors tarzı bir oynanışın beklediğini fakat bu oynanışın oyunun dünyasına iyi bir şekilde yedirildiğini görüyoruz. Gomu Gomu No saldırılarından Pistal, Machine Gun, Wimp ve Fusen başarılı bir şekilde oyuna aktarılmış. Videonun ilerleyen kısımlarında gözüken Buggy ve Arlong dövüşleri de boss karşılaşmalarında oyunun bambaşka bir havaya büründüğünü kanıtlıyor.
 
 
     Videonun sevindirici bir diğer noktası ise hikaye işleyişi olmuş ki bu işleyiş serinin de bu kadar sevilmesindeki en büyük etkenlerden birisidir. Videoda sadece Buggy ve Arlong Korsanları kısmına ait ara sahnelere yer verilmiş. Zoro ve Ussop gibi karakterlerin oynanış anları yer alsa da hikayede sadece bu iki arc'ı görüyoruz. Ayrıca tıpkı anime ve manga serisinde olduğu gibi kontrol ettiğimiz diğer karakterlerle kombo yapabileceğimiz bazı ataklara da oyunda yer verilecek. Tabi sadece bu video için konuşuyorum çünkü daha önceki videolarda hikayenin çok daha ilerisine de şahit olmuştuk. Video bitişi ise serinin de en etkileyici sahnelerinden biri olan bir haykırışla tamamlanmış, yani Luffy'nin Nami'ye seslendiği kısım.
 
     Quict Time Event kısımlarıyla da dikkat çeken ve açıkçası benim beklentilerimi yükselten oyunun bu yeni videosuna aşağıdan göz atabilirsiniz. Oyunun henüz batı için duyurulmadığını, PS3 için özel olduğunu ve 1 Mart'ta Japonya'da çıkacağını da hatırlatayım. Umarım batı sürümü için çok beklemek zorunda kalmayız.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Monkey Luffy One Piece Dynasty Warriors Omega Force Namco Bandai Tecmo Koei
Oyuncu Kurbağa Hızını Alamayınca Olan Oldu Popüler Skyrim Modlarından Derlemeler
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

oyuncu11790

26.12.2011 22:35:09

0
gerçekten bir animeyi anca bu kadar uyarlarsın oyuna göre

Kalzagg

26.12.2011 21:15:53

0
nami onu o nakama

clubberkay

26.12.2011 17:18:28

-1
gerçekten ilgi, çekici bi oyun gibi gözüküyor..

EmuMaster

26.12.2011 16:32:34

0
vallahi mükemmel olmuş ya.Hem inceleme hemde video için teşekkürler. Animeyi izlemeyenler neler kaçırıyolar varya eğer izlemeyen varsa hemen başlamasını tavsiye ederim şuan 529. bölümde :D. Oynanış mükemmel olmuş dövüşler bayağı heyecanlı olacak sanırım :D. Thrillar bark , gök yüzü adası , water 7 offf of vallahi insanın ağzı sulanıyor çıksada oynasak batı veya jp olması önemli değil yeterki çıksın.

Chidori

26.12.2011 16:21:50

0
Batı pazarında ne kadar satar, pazara ne zaman gelir bilmem ama japonyada istenileni verecek gibi duruyor.

goku2

26.12.2011 16:17:17

0
Emeğinize sağlık.

BSC Misafiri

26.12.2011 15:59:11

+2
harika gözüküyo gerçekten çok güzel uyarlamışlar oyuna inşallah batı çıkışı da çabuk olur kesin alıcam.Bide bu aralar anime oyunları coştu naruto unsg da çıkıcak , geçen yaz blach de çıktı.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
One Piece Pirate Warriors
+ TAKİBE
AL
14 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız